1.5.2012

Peten ja Megin eka tokokisa ja muuta mukavaa

-

Viime viikko oli taasen aika kiireinen töissä ja harrastuksissa enkä ole koneen viereen ehtinyt.

Zip 


Viime viikon keskiviikkona 25.4. kävimme kouluttamassa battilaisia sekä tokossa että agissa. Olipa kivoja koiria, tuli oikein hyvä mieli. Torstaina Ziipula kävi luottofyssarimme Anna-Kaisan luona hoidossa. Nyt selkä oli jo parempi, mutta edelleen kyljen lihakset reagoivat. A-K oli samaa mieltä kuin  muutkin Zipua hoitaneet: koiralle on tullut jokin kova tälli, joka on tyhjentänyt sen keuhkot ja pallean samalla. Hoidon jälkeen oli ollut oikein hyvä, mutta ihan kunnossa se ei vieläkään ole, joten hoitoja jatketaan. Isompaa syytä huoleen ei kuitenkaan pitäisi olla. 


Samana iltana tapasimme muutaman hottilaisen (Elina, Laura, Pia, Reija ja Vuokko) kanssa ja pidimme analyysi- ja suunnitteluillan valmennusrenkaalla olleen koutsin eli Marian innoittamana. Teimme jokainen omasta koirastamme analyysin vahvuuksista/parannettavista asioista, juttelimme niistä ja mietimme suunnitelman kesän kisoja ajatellen. Kukin mietti kaksi prioriteettijuttua, mihin keskittyy nyt seuraavat kolme viikkoa. Meillä on ykkösinä ilman muuta kauko-ohjaus ja toisena seuruu. Sovimme muutaman kimppatreenin, missä katsomme treenattavat asiat. Mukavaa!


Perjantaina
käväistiin Peten kanssa treenimässä Marin, Pian ja Tiinan kanssa Löytyllä. Tein seuruuta, kapulan sivulletuloja ja jääviä. Vauhdikkaammat liikkeet jäivät tekemättä edellispäivän hoidon takia. Kiitos Tiinalle vielä lenkkiseurasta. 

Lauantaina
28.4. maajoukkue oli treenaamassa Lahdessa ja sain kutsun heidän mukaansa Suurhalliin, missä pääsimme tekemään isoon kehään muiden kehien lopetettua. Järjestelytoimikunta oli tosi ystävällistä ja saimme käyttää myös musiikki- ja kuulutuslaitteita. Oli aika kivaa huudella sinne kaikenlaista:) MM-kisat pidetään Salzburgissa jäähallissa, erillään maailmannäyttelystä, joten siellä on varmaan huomattavasti rauhallisempaa kilpailla kuin näyttelyn yhteydessä olisi. Mutta onhan se hyvä vähän päästä testailemaan, mitä koira reagoi. Jawohl!

Zip aloitti leikkimällä ja samalla pääsi tutuksi maton kanssa. Sillä ei ollut mitään ongelmia sen jälkeen, vaikka matto oli liukas. Teimme ensin vähän
seuruuta käskytettynä. Oli mielestäni aika hyvä muuten, mutta pylly taas hosui vähän joka suuntaan. Alut olivat hyviä, kontakti piti ja koira oli ryhdikäs. Jatkoimme sivulle tuloilla kapulan kanssa sekä merkillä. Merkkinä oli sinivalkoinen, kankainen Suomi-tötterö, joka ei Ziipun mielestä ollut merkki ollenkaan. Se pinkaisi sen ohi punaiselle normitötsälle. Sain kyllä menemään, mutta piti käydä taputtamassa ensin. Kävin palkkaamassa rauhallisesti namilla. Hirveästi muuta en tehnyt Zipun torstaina olleen hoidon jälkeen. Kiitos kaikille, että sain tulla mukaan! Onnea matkaan koko hienolle joukkueelle!! Tulee jännät kisat. Tässä pari linkkiä MM-kisoista kiinnostuneille:
http://obedience2012.jimdo.com/starter/
http://obedience2012.jimdo.com/links/

Sunnuntaina
käytiin vain lenkillä Paulan kanssa ja nautittiin ihanasta kevätpäivästä terassilla cappuccinon ja pullien seurassa. Kyllä kesä tulee!

Vappuaattona maanantaina kävimme treenaamassa Patarilla Peten ja Pian kanssa. Zip teki seuruun aloituksia, kaukoja ihan läheltä, ruudun paikkaa (joka oli nyt aika hyvä kahdesta suunnasta) ja kapulan kanssa sivulletuloja. Kiva treeni, jonka jälkeen oli vielä kivempi rentoutua Wessmaneilla herkkupöydän ääressä ja kilistää kesän tuloa shamppanjalla. Edelleen, kyllä se kesä tulee!


Meg


Meg on päässyt jo eroon tassusuojasta. Kiitos Maikulle meidän pitämisestämme tossuissa!! Ehkä tuo kynsi nyt jo kestää ilmankin, hyvältä se ainakin näyttää.


Vappuaattona Pete teki muutaman kisanomaisen liikkeen Megin kanssa vappupäivän kisoja varten. Tätä ennen treenejä on ollut takana muutama. Löytyllä hottilaisten kanssa Meg teki
seuruuta, ohjattua ja ruutua. Siellä se oli aika vaisu merkeille mennessä ja teimme sotasuunnitelman jatkoa ajatellen. Nyt vappuaattona Pete tuli merkeille pyöräyttäen koiran itsensä ympäri sivulle, joka aina nostaa koiraa hyvin. Lisäksi hän palkkasi kaikki merkit, jotka olivatkin tosi suoria. Ruutu oli hieno. Kaukotkin teki hyvin, kunhan Pete osasi tehdä ne kuten minä teen:) Jäävissä istuminen ei tahtonut onnistua ja sitä mietittiin. Sen kun rytmitti paremmin, niin jo sujui.


Peten ja Megin eka tokokisa

Vapunpäiväksi Pete sai peruutuspaikan tokokisaan. 
Tuomarina oli aina kiltti Marita. Järkkä oli perinteinen, ruudusta poikki. Paikalla oli paljon muitakin hottilaisia, joten tunnelma oli tietenkin mukava. 

Paikallaolot 10

- Molemmat ihan ok, mutta makuussa meni lonkalle, mutta niin hitaasti, etten osannut sanoa, milloin se sen teki. Lisäksi nousi tosi vajaaksi ylös. 

Seuruu 9,5

- Lähti vähän edistämään alussa, mutta tasoittui nopeasti. Parista pa:sta en tiedä, olivatko vinoja, mutta kontakti piti aika hyvin. Peten hidas oli liian nopea. Mutta hienosti Pete selvisi, koira ei ihan. 

Zeta 10

Stoppi oli hyvä. Ekassa kurvissa oli jotain pientä törmäilyä. Istuminen oli ok, maahanmeno oli hyvä. Pete piti linjat hyvin. Hyvä!!

Luoksetulo 10

Emme muistaneet puhua tästä kummemmin. Pete kutsui nimellä, mutta se kuulosti vähän töksöltä ja Meg tuli tosi varovasti, koska varmaan luuli, että Pete oli vihainen jostain:) Erityisesti toka väli oli vaisu. Eka stoppi lisäksi valui, maahan oli parempi. 

Ruutu 10

Hyvä merkki, suoraan taakse. Pete ei antanut sovitusti pysäytyskäskyä. Ruutu oli erinomainen, siellä Pete pysäytti, kun koira oli takana. Hyvin Pete odotti ennen kuin käski maahan. Hyvä loppuosa. Jee!

Ohjattu 10

Hyvin merkille, mutta jäi vähän vinoon. Pete ei korjannut ja ajattelin, että nyt tulee ongelmia, kun sai periksi. Mutta mitä vielä, haki hyvin kapulan ja toi reippaasti takaisin. Kaarsi kyllä tosi paljon sivulle tullessa, mutta irrotti kuitenkin hyvin. 

Metalli 10

Tämä oli siisti ja reipas! Meg meni kehuista ja aplodeista ihan touhukkaaksi. 

Tunnari 10

Tämäkin oli hyvä!

Kauko 10

Tämä meni vähän sekatekniikalla, mutta näytti silti ihan hyvältä. M-i oli vähän vajaa ja s-m vähän lintsasi, mutta paikka varmaan oli sama kuin alussa. 

Pete suoriutui vallan mainiosti!! Oli niin kiva katsoa, kun koirankin tunnelma vain nousi koko ajan loppua kohti. Pisteitä tuli tietty kovasti liikaa (318,5), mutta joka tapauksessa niitä olisi tullut todella mukavasti. Ja nyt Pete sai hyvän harjoituskisan alle, viis pisteistä. Olen niin ylpeä heistä! Hauskaa oli se, että näillä pisteillä Pete ja Meg olivat toisia, sillä Vuokko ja Sigma voittivat täysillä pisteillä! Onneksi olkoon hienosta suorituksesta! Onnittelut myös muille menestyneille ja tekemisiinsä tyytyväisille!

Tällä viikolla jatketaan mm Christan tokokoulutuksessa, joten kaikenlaista mukavaa on tiedossa. 

Täytyy tähän loppuun laittaa, miten hurjan hyvä mieli tuli, kun sain oikein kivan kiitosviestin avun ja vinkkien antamisesta tokossa. Harvoin saa niin positiivista palautetta. Tietty nyt harvoin on syytäkään kiitellä, mutta tuntuupas vaan kivalta... Ja tämän muistan aina <3

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

HIENOA PETE JA MEG!! Olit niin korrekti ja hyvä ohjaaja Pete. Wouw. Onnea!!

C