7.5.2012

Zip pääsi valmennusrenkaaseen, Megille tripla ja vaikka mitä muuta

-
Pikkuorava-Zip pääsi valmennusrenkaaseen! Olen niin iloinen ja niin on Zipukin:)) Jihuu!
Kuka, mihin? Onko se rengas jokin uimalelu? Jeee, sellaisen minä haluankin!
Minä olen kiltti, kiltti, kiltti!
Kuva: Wilma Laru


Zipulla on alkanut juoksu. Aika hyvä toko-ässämmiä ajatellen, mutta huono Petelle, sillä nyt Zipun SM-aginollat jäivät keräämättä:(

Tällä viikolla on treenattu jonkin verran. Kelit ovat olleet aika viileitä ja talvitakki on pitänyt taas kaivaa esille. Onneksi on aurinko paistanut sentään usein. Olen tehnyt treenisuunnitelman. Laitan sen viime viikolta tähän. Olen siihen merkinnyt myös sen, miten treenit ovat menneet.--------------------------------------------


VK 18
Suunnitelma treenikerrat: kotona x 3, muut x 4
En ehtinyt tehdä kotona kuin kerran, muut ok

Seuruu: Alut, vasemmalle käännökset
  • Olleet ok, ei iso ongelma
Kaukot: Kotona läheltä, paljon
  • Vaikeaa! Hosuu, ei mieti, on etupainoinen. Edelleen tulee eteen s-m, samoin myös s-i.
Ruutu: Paikkaa
  • Ei kovin hyvä, jää ihan keskelle. Onko huono juttu?
Noutoja: Sivulle tulot kapulan kanssa
  • Puulla ok, nostaa hyvin pään, mutta metalli ei ole hyvä.
Tunnari: Kokonaisuus
  • Apua. Menee liian kovaa kapuloille, kähmii ja on huolimaton. Tuo kyllä oikean.
Luoksetulo: palkkaa, kun katsoo perään lähdöissä, tee suoria, palkkaa oikealta
  • ok
--------------------------------------


4.5.12 kisanomainen H-koski 

Paikallaolot: istuminen hyvä, makuussa oli mennyt hissukseen lonkalle.


Seuruu: hyvä alku, levoton myöhemmin pään kanssa, tasoittui sitten, kun kehuin. Juoksussa pompahti, kielsin ja lopetti. Kehuin matkalla, kun hyvä.

Zeta: ei istunut, tein jotenkin huolimattomasti itse. Uusittuna ok, samoin muut. Seuruu ei parasta.

Luoksetulo: Kehuin alun kontaktista käskyn jälkeen. Oli hyvä. Pieni banaani lopussa, olisi pitänyt palkata vauhdissa oikealta.

Ruutu: Kehuin alun kontaktista käskyn jälkeen. Merkki oli hyvä, teki kyllä kaarroksen. Hyvä ruutuun, Arja vahti ääntä. Paikka loistava. Jätin seisomaan, kävin palkkaamassa namilla, kun menin kohti. Hyvä loppu.

Ohjattu: Hyvä. Hurjaa vauhtia kapulalle.

Metalli: Kehuin alun kontaktista, karkasi merkille siitä. Kutsuin pois. Kilisytti metallia, kantoi huonosti. Huono sivulla, ei pidä kunnolla kiinni eikä nosta päätä.

Tunnari: Kovaa kapuloille, hosui, koski oman viereiseen, toi kyllä oman.

Kauko: Tein s-i-m x 2. Oli tullut eteen s-i muutaman sentin.

Kokonaisuus oli ok, mutta itse olisi pitänyt miettiä palkkauskohdat ym tarkemmin etukäteen! En myöskään valmistautunut juuri mitenkään. Ja huh, kyllä riittää töitä. Kiitos leppoisasta seurasta Hanna-Siskolle, Arjalle ja Lauralle. ---------------------------------------

Christan koulutus su 6.5.12


Tänään oli vuorossa Christan koulutus Hollolan kentällä hottilaisille. Olimme lähes kaikki koko päivän kentällä. Oli jälleen kerran hieno ja mielenkiintoinen päivä. 


Teimme viimeisenä. Satu oli todella auttavainen ja haki Zipun kotoa hommiin iltapäivällä. Kiitos vielä!!

Aloitimme tunnarilla. Zip on tässä hosunut pari viimeistä kertaa (tosin on ollut hyväkin) ja ajattelin, että tässä kohtaa on sopiva tilaisuus paneutua asiaan.
Eka oli oikein hyvä. Yhden kerran pyöräytti kapulan paremmin suuhun, mutta nyt ei purrut kiinni kapulaan ollenkaan. Uusittiin useammilla kapuloilla ja tässä tuli sekä hämpsimistä että kapulaan puremista. Puremisliikettä ei näy, mutta ääni kuuluu ihan kunnolla.
Teimme sitten niin, että kapulat olivat joulukuusen mallissa maassa (siis paljon kapuloita). Jäin itse lähelle. Teki tosi hyvin ja tarkasti. Sitten kapuloita levitettiin, olin edelleen lähellä. Oli vaikeampi, mutta selvisi silti virheittä. Sitten teimme vielä yhden kauempaa ja nyt oli hyvä.

Puremista ei tietty viitsi yrittää ottaa tunnarissa eli liikkeen yhteydessä pois, joten teimme hyppynoudolla. Puri kiinni niin, että muutkin kuulivat äänen. Koetin sitten muistuttaa pitämään hyvin, mutta ei oikein tehonnut ennen kuin astuin sen palatessa kohti hyppyä vähän kohti ja muistutin pitämään. Oli hyvä.


Muistiinpanoja:
- anna rauhoitussana ennen tunnaria
- koska on jo aika hyvä ja tietää, mitä pitäisi tehdä, tee vireenlasku-harjoitus: Laita tunnari valmiiksi. Tee pari-kolme vauhtinoutoa toiseen suuntaan, sitten lähetä tunnarille. Sano rauhoitussana ennen kapuloita ja katso, miten pystyy laskemaan vireen.


Kuvat: Hanna-Sisko Onnela
Otimme samaan syssyyn myös metallin. Zip ei pidä metskua, vaan usein vain kuljettaa eikä nosta päätä sivulla. Teki norminoudon nyt hyvin eikä roikottanut. Sivulla ei pää noussut kunnolla, mitä pitää treenata. Puullahan tekee hyvin. Teimme sitten pelkkiä sivulletuloja niin, että koira toi kapulan ihan läheltä, olin koiraan sivuttain. Palkka suoraan koiralle ja uudestaan. Teki aika hyvin.

Kuva: Hanna-Sisko Onnela


Teimme vielä niin, että lähetin koiran hakemaan metallin, lähetin toiseen suuntaan kiertoon ja siitä sivulle. Näissä oli kaikissa todella hyvä ja nopeasti tuli oikeaan asentoon. Lisäksi vauhti säilyi hienosti. Ziipusta oli tämä superkivaa:)


Ensin oltiin näin
Kuvat: Wilma Laru

Sitten näin

Ja viimein näin

Ja vielä tein kaukoja. Keskityin koko talven Megiin ja Zip jäi vähän hunningolle siinä mielessä, etten kunnolla jaksanut keskittyä niin tarkkaan sen tekemisiin. Sillä on ollut tosi hienot kaukot, mutta jossain välissä se on alkanut tulla eteen. Ja teki nytkin tosi nopeasti kaikki - ei siinä paljoa ehdi miettiä. Pohdimme, millä saisimme sen vähän "koomaantumaan" ja hidastamaan tahtia. Laitoimme sen eräänlaiseen karsinaan nameilla: sivuille yhdet, eteen yksi. Tätä olen jo tehnytkin kotona samaisilla Jessican opeilla ja se on toiminut hyvin - mutta vain kotona ja olen ollut vähän laiska odottamaan edistystä tässä. Christa kommentoi, että koiralla ei ole nyt selvää mallia, mitä pitäisi tehdä vaan tekee eri tavalla, jos olen lähellä tai kauempana jne. Juuri näin on. Saimme jo toimimaan aika hyvin "karsinassa", joten jatkan tätä ja jossain vaiheessa koetan päästä eroon nameista, kunhan jutut alkavat olla koiralle selviä. Itselläni on mielestäni ollut selvä mielikuva paikallaan pysyvistä takajaloista, mutta olen silti aika epäselvä ollut koiralle.

Muistiinpanoja:
- ole huolellinen kriteereissä
- mieti ensin, mitä haluat  Oi oi, olipa hyvä ja mielenkiintoinen päivä taas kerran. Meitä on aina lähes sama porukka ja on hienoa nähdä, miten paljon ihmiset ovat edistyneet koiriensa ja oman asenteensa kanssa! Ja Christa on niin hyvä! Kiitos!


----------------------------------------


Tänään maanantaina Zip kävi fyssarilla ja huilasi. Itse olin ennen HOT:n koulutusvuoroa treenaamassa Patarilla Vuokon, Reijan ja Aijan sekä Megin kanssa. Tehtiin Vuokon parina. Tein Megin kanssa sivulletuloja takaa ensin takaa-käskyllä ja sitten kierrä-käskyllä, joka selvästi toimi paremmin. Teimme   sekä kapulan kanssa että ilman. Lisäksi pari ruutua. Ilma oli kiva, aurinko paistoi ja oli sentään suht lämmin. Kiitos kivoista treeneistä! 


----------------------------------------


Meg jää pois renkaasta

Kiitän rengasta, renkaalaisia ja kouluttajia ikimuistoisista hetkistä Megin kanssa leireillä. Täytyy aina muistaa ovet, ikkunat, katot jne.. :))Loppuun vielä muutama Maaritin ottamia kuvia renkaan leirillä tassusuojatusta Megistä:Maria palkkaa Megiä yllärinä ohjatussaAnna koutsi namia mulle heti, hop hop!

Sokerina pohjalla Pete ja Meg saivat triplanollan Kotkasta sunnuntaina sijoituksin 1., 1. ja 2. ! Vau, todella hienosti parin kuukauden kisatauon jälkeen. Onnea! Lauantaina saadun nollan jälkeen puuttuu enää yksi karsintanolla. 
Tällä viikolla aurinko on todella paistanut meille. 

6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Kovasti onnea Zipun paikasta valmennusrenkaassa, ollaan tosi iloisia teidän puolesta :)) Onnea myös Megille ja Petelle hienoista aksatuloksista tauon jälkeen!

Hanna ja Paavo

Nova treenaa kirjoitti...

Onnea Petelle hienoista tuloksista ja tietty söpölle Zipulle valmennusrenkaaseen pääsystä!

T. Elina ja mustat

Mantan ja Wendyn blogi kirjoitti...

Onnea Oili valmennusrenkaaseen pääsystä Zipun kanssa!!

Jonna ja porot kirjoitti...

Onnittelut Zipun valmennusrengaspaikasta ja Megin hienosta triplasta!

H-S kirjoitti...

Onnittelut, aurinko tosiaan on paistanut! :)

Me kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista!