13.6.2012

SM-kisaraporttia

-  

Kuvat: Elina Kemppi, Hanna-Sisko Onnela, Pete - klikkaa halutessasi suuremmaksi


SM-kisa oli oikea unelmien täyttymys. Siis kertakaikkiaan. Ensin saimme Zipun kanssa hopeaa joukkuekisassa HOT:n joukkueessa ja sitten SM-yksilöpronssia. Uskomatonta.

Päätin jo kevättalvella kilpailla Zipun kanssa ässämmissä. Halusin saada sille kokemusta näin isosta kisasta ja kokeilla, miten se hälinässä toimisi. Lisäksi halusin, että Zip saa tilaisuuden näyttää, miten hieno se on. Tämän vuoden päätavoitteena meillä oli päästä valmennusrenkaaseen ja se toive täyttyi. SM-kisoista ei ollut paineita yhtään enkä miettinyt mitään etukäteen. 

Meillä on vielä monia puutteita ja viime hetken bonuksena ennen SM-kisoja tuli vielä muutama yllärivirhe esille, joten odotukset menestyksestä eivät olleet kovin korkealla. Toinen syy, miksi halusin vaihtaa Zipuun, oli se, että halusin kokea kisat vähän eri kantilta. Tähän asti olen aina jänskännyt ja stressannut kisoja Megin kanssa jo etukäteen, koska siitä ei koskaan tiedä, millä tuulella se on. Sen kanssa pitää olla tarkkana ja silti voi käydä vaikka mitä. Se on hieno koira, mutta vaativa. Nyt ei jännittänyt pätkääkään tosiaan. Ainoastaan kisa-aamuina hieman kipristi vatsassa. Kehiin oli kiva mennä, kun tiesin, että koira on varmasti minun kanssani siellä ja tekee aina rehdisti parhaansa. Megin takia olin todella iloinen, että Pete lähti mukaan. Oli hauskaa kilpailla yhdessä SM-kisassa. Laitan Megin suorituksen blogiin pian.  


Lähdimme ajamaan perjantaina iltapäivällä kohti Kuopiota. Kävimme HOT-porukalla syömässä Juvalla. Kuopiossa kävimme ilmoittautumassa ja kasaamassa teltat kisapaikalla. Paikka oli kiva, ihan hyppyrimäkien juurella hyvien lenkkeilymaastojen vieressä. Tosi hyvä. Illalla kävimme lenkillä ja istuimme iltaa Iso Valkeisen pihalla, viehättävän rivarimme edustalla:) Meitä oli yli kymmenen hottilaista ja avecia, joten hauskuus oli taattu. Kävimme kuitenkin ihan ajoissa nukkumaan.

Lauantai


Herätys oli kuuden jälkeen ja kisapaikalle menimme ennen kahdeksaa. Avajaiset olivat puoli ysiltä ja kisat alkoivat ysiltä. Kilpailimme ennen puoliväliä evl:ssa, numerolla 544. Pete teki juuri Megin kanssa omaa suoritustaan, kun menimme paikallaoloihin. Meg muuten harmillisesti nollasi juuri tuolloin luoksetulon, kun jäi kiinni juuri olleeseen koirarähäkkään. Lähti vasta kolmannella käskyllä:(. Meg teki monta hyvää liikettä, mutta pisteet eivät riittäneet ykköseen. Se korpesi Peteä siinä määrin, että hän lupasi ottaa Megistä oikein projektin.  

Zip

Olen lahjakkaasti laittanut lauantain arvostelulomakkeen niin hyvään talteen juhlahumussa, etten löydä sitä tähän hätään, mutta yritän muistella noin suunnilleen, mitä saimme.

Kehä 1 - Tommi Varis

Paikallamakuu ja istuminen - 9? 
Nämä sujuivat muuten hyvin, mutta Zip oli katsellut taaksepäin Megin suuntaan. Tämän tiesinkin olevan vaikea paikka. Oli kyljellään makuulla, kun tulin takaisin, muttei ollut kuitenkaan selkeästi kellahdellut mihinkään. Olin helpottunut.

Kehä 2 - Salme Mujunen

Zeta - 6,5
Zetan järkkä oli m-s-i. Makuu oli ok, mutta Zip istui seisomisen. Tämä on yksi niistä viime hetken virheistä, mitä en ole ehtinyt korjata.

Metalli - 7 (noin)
Tässäkin kävi köpelösti. Este oli aika korkea ja koira arvioi väärin ponnistuspaikan. Teki vain pienen ekan askelen ja sitten jo hyppäsi. Ajattelin jo hetken kauhuissani, että se putoaa suoraan esteen päälle, mutta onneksi vain osui esteeseen takajalalla. Otti kapulan hyvin ja hyppäsi siististi takaisin. Kovin hyvin siis ei tämä kehä mennyt tähän asti.

Tunnari - 9
Tämä sujui ihan hyvin, ei kummempaa.

Kehä 3 - Tuire Marjamäki

Ohjattu - 10
Tämä on hyvä ja suht siisti.

Kaukot - 9
Järkkä oli s-i-m-i-s-m. Näistä olen ylpeä. Nopeat, täsmälliset vaihdot eikä liikkunut mihinkään.Näissä on ollut paljon ongelmia, kun koira on edistänyt ja tehnyt vähän sinne päin.

Luoksetulo - 10
Tämäkin oli ihan superhyvä mielestäni. Nopeat ja suorat jäävät ja hyvin sivulle. Olinpas tyytyväinen tähän kehään.

Kehä 4 - Katja Rautiainen

Ruutu - 10
Tässä oli monella ongelmia. Koirat lähtivät vasemmalle kohti kehän keskustaa ja siitä ruudun vasemmalle puolelle. Zip lähti suoraan, mutta sekin vähän nykäisi ennen ruutua epätietoisen näköisenä. Olisiko koiria sekoittanut ruudun takana oleva aita, en tiedä. Meg oli myös kaartanut alkuun keskelle, mutta korjannut. Olin oikein tyytyväinen Zipuun.

Seuruu - 9
Tämä oli aika hyvä, mutta kyllä tämä meidän heikoin liike on edelleen. Kontakti petti pari kertaa, mutta piti paikkansa. Se auttoi, että seuruu oli lyhyt.

Luulin, että finaalipaikka oli mennyttä noilla alkupään virheillä, mutta sitten kuulin, että pisteitä tuli kuitenkin peräti 290! Pääsin kuudennelta sijalta sunnuntaille, voi vau sentään! Finaaliin pääsi vielä tuloksella 269,50, joten mitään hurjaa pistejuhlaa ei lauantaina vietetty. Edellisvuonna pääsin viimeisenä Megin kanssa finaaliin pisteillä 280 muistaakseni.
Hollolan Tokotiimillä eli HOT:lla meni lujaa. Marko ja bc Wii saivat täydet 200 pistettä alossa, upeaa! Laura ja kelpie Ässä saivat ykkösen ja valioituivat, onnea! Reija ja tolleri Hilla sijoittuivat viidenneksi alossa ja Aija ja kelpie Chili olivat seitsemänsiä avossa, hienoa! Laura ja bc Sigma tekaisivat huipputuloksen 297 p EVL:ssa päästen finaaliin sijalta 5. Finaaliin pääsivät myös Marko ja kelpie Eevi hienoin pistein 283,50. Lisäksi vielä Arja ja Zac tekivät ykköstuloksen, joten kyllä hottilaisten kelpasi. 

Pete ja Meg saivat kakkostuloksen. Liikkeissä tuli pieniä virheitä ja luoksetulo  nollaantui, mutta hienosti Pete selvisi ekat ässämmänsä - ja niin vähäisen treenin jälkeen. Nyt on kuulemma Meginkin video valmis. Laitan raporttia heistä tänne heti agi-SM:n jälkeen, sekä tokosta että agista. Finalistit

HOT:n kakkosjoukkue Marko ja Wii, Hanna-Sisko ja Dolly, Arja ja Zac, Vuokko ja Brida sekä minä ja Zip saatiin SM-joukkuehopeaa! Viimevuotiseen tapaan HOT oli myös pronssilla! Joukkueessa olivat Reija ja Hilla, Mari ja Ruuti, Aija ja Chili, Marko ja Eevi sekä Laura ja Ässä. Uskomatonta, että uusimme viimevuotisen! Meidän joukkueemme hävisi VarPS:n joukkueelle vain 1,5 pistettä! Onnea VarPS!! Mutta kyllä me olimme hyviä. Meillä on jäseniäkin peräti 16:)


HOT1 - joukkuepronssia

HOT2 - joukkuehopeaa

JEEEEEEE!

Hyvä HOT!

Illalla juhlimme sitten vähän enemmän... Tosin itse kävin nukkumaan ennen puolta yötä. Kävimme syömässä hotellilla ja sen jälkeen istuimme ulkona. Hauskaa meillä oli ja elämä taas piteni nauramisesta.

Sunnuntai

Herätys oli taas aikaisin. Lähtönumerot arvottiin puoli ysiltä ja kisat alkoivat vartin yli yhdeksän. Nostin lähtönumeroksi 17. Olisin halunnut olla alussa, mutta sama se.

Tuomareina olivat Anne Nokelainen ja Marko Puranen.

Paikallamakuu - 9,75 (10/9,5)
Oli mennyt lonkalle, mutta ilmeisesti heti. Päästi tässä sellaisen pienen ruman kurkkuäänen, kun kehuin lopuksi.

Paikalla istuminen - 9,75 (10/9,5)
Samoin kehuista tuli pieni ääni. Ajattelin, että ääni voipi olla herkässä toisena kisapäivänä ja päätin muistuttaa olemaan nätisti.

Ennen kehää vain lämmittelin ja leikin lelun kanssa. Vein lelun teltan luokse aina ennen kehää, mihin sitten sen vapautin kunkin kehän jälkeen. Kyllä oli helppoa.

Kehä 1

Kauko - 8 (8/8)
Järkkä oli s-m-i-s-i-m. Alku oli hyvä, mutta sitten yht'äkkiä koira meni maahan istumisesta ennen kuin ehdin käskeä sen seisomaan. En tiedä, mistä se tuli.

Luoksetulo 9,25 (9/9,5)
Ei ollut niin hyvä kuin lauantaina, mutta ihan siisti. Stoppi ei ollut niin täpäkkä kuin tavallisesti, mutta maahanmeno oli hieno. Hyvin sivulle.

Seuruu - 8 (8,5/7,5)
Kaavio kesti yli 3,5 minuuttia ja siinä oli kaikennäköistä kuviota mukana. Tiesin etukäteen, että tämä olisi meille paha. Olen tehnyt paljon töitä saadakseni koiran kontaktin pysymään eikä se vielä pysy näin pitkää matkaa. Lisäksi perusasennot saattavat olla vähän vinoja. Paikan se kyllä pitää. Tässä on vielä paljon, paljon työtä. Oli aika epäsiistiä kerrassaan.

Kehä 2

Metalli - 9,25 (9/9,5)
Tuomarit suostuivat laskemaan hypyn korkeutta Zipulle. Tätä jännitin aika paljon, kun lauantaina hyppäsi niin kaukaa. Nyt teki oikein hyvin. Sanoin "hae" kyllä aika myöhään, mutta eivät rokottaneet.

Tunnari - 8,25 (8/8,5)
 Kapulat ympyrällä. Meni vähän hätäisesti sekaan ja haisteli hätäisesti. Toi oman nopeasti. Oli vino varmaan sivulla. Tämä on myös yksi virhe, mitä koira tekee.

Ohjattu - 8,5 (8,5/8,5)
Hyvin merkille, hyvin vasemmalle. Otti kapulan takaa, mutta ei heti saanut siitä otetta, vaan jotenkin meni siitä ohi. Palautus oli vino taakse, minkä arvasin, kun on ollut ongelmia.

Kehä 3

Zeta - 8,75 (9/8,5)
Kokeilimme Markon avulla ennen kehää tuota stop-käskyä ja meni sillä istumaan taas seisomisen sijaan. Vaihdoin käskyksi odota ja testasin pari kertaa. Hyvin toimi, joten tein sillä käskyllä kehässä. Ja niin se toimi nytkin. Seuruu ei ollut mitenkään loistokasta.

Ruutu - 9,75 (9,5/10)
Enää oli yksi liike jäljellä. Kehotin olemaan nätisti ennen lähetyspaikkaan menoa. Hyvä merkki ja mukavaa vauhtia ruutuun (siis ei liian kovaa). Hyvään paikkaan, missä käskin maahan. Hyvä loppuosa. Olipa mahtava fiilis!!

Ennen viimeistä kehää en ajatellut pisteitä ollenkaan. Päätin vain nauttia tekemisestä Zipun kanssa enkä siksi jännittänytkään yhtään. Tiesin, että olin noussut viidenneksi jossain välissä, mutta en suoraan sanoen edes ajatellut, että voisimme sieltä nousta mihinkään. Viides sija olisi ollut meille ihan mahtava.

Siinä sitten ihmiset tulivat kertomaan, että pronssimitali on todennäköinen. Enää yksi koira oli tekemättä kokonaan ja sillä oli eroa meihin lauantailta yli 20 pistettä. Olipa uskomaton tunne, on ihan vaikea kuvailla sitä. Ihmiset tuntuivat olevan todella iloisia puolestamme.

Niin siinä tosiaan sitten kävi. Sunnuntaina saimme toiseksi parhaat pisteet. Kokonaispisteissä tulimme kolmanneksi ja hävisimme vain MM-ykköselle ja MM-kakkoselle:) Onnea valtavasti SM1 Jessica ja Mac, SM2 Christa ja Kaaos, SM4 Heidi ja Fani sekä SM5 Satu ja Piu! Koko ryhmä rämä (oltiin paikallaoloissa yhdessä piilossa) mahtui viiden sakkiin. Onnea myös kaikille muille finalisteille. Erityisterkut Fanin ja Zipun täysveljelle Tuplalle, joka myös oli finaalissa. 


Nyt vietämme ansaittua tokotaukoa. Vain pari treeniä on etukäteen sovittu, muuten vain lenkkeilemme ja nautimme kesästä. Ja juhlimme. Zip täytti heti kisan jälkeen maanantaina kolme vuotta ja sitäkin pitää juhlia. On se ihana koira. 


Nyt on vuorossa agilityn SM-kisat Jyväskylässä. Pete on mukana Megin kanssa. Hienoa, että he ovat mukana niin rikkinäisen kauden jälkeen.

Kiitos valtavasti loistavan hauskasta reissusta hottilaisille! Meillä oli mahtavan rattoisa yhteishenki ja oli hienoa olla yhdessä koko viikonloppu. Uskon, että kaikki ovat samaa mieltä, oli se niin hupaisaa.
Kiitos muillekin kisakavereille kivasta seurasta. Kiitos Petelle, että lähdit mukaan Megin kanssa. Kiitos kaikille hurjasta onnittelutulvasta!! Ja ennen kaikkea kiitokset huimapäiselle ja rehdille ystävälleni Zipulle! Olet niin <3! 
Halaus ystävälle6 kommenttia:

H-S kirjoitti...

Tämä viikonloppu muistetaan ja pitkään <3

PiaP kirjoitti...

Paljon paljon paljon onnea Oili ja iiihana Zip!! Kunniaa kuulunee myös Petelle :-).

Lea kirjoitti...

Onpas upean näköistä! Paljon onnea!! Olette kyllä mitalinne ansainneet :)

Tiina kirjoitti...

Paljon onnea! :)

Hanna kirjoitti...

Onnea Oili ja Zip (ja Pete :)) !!
Ihana koirakko olette, upeaa yhteistyötä!

Nova treenaa kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta!! Olette niin tämän juhlan ansainneet! Zip <3