15.7.2012

Kaunis Zip

.
Jaahas, viime päivityksestä onkin hurahtanut aikaa tosi pitkään. Johtuen tietty siitä, ettemme ole tokoilleet juurikaan Zipun kanssa. Olemme viettäneet etupäässä lomaa. Siis varsinaista lomaa en ole vielä pitänyt vaan olen paiskinut aikamoisen pitkiä päiviä, monesti kellon ympäri. 


Meg


Laitan tähän aluksi Megin ja Peten suorituksen tokon SM-kisassa. Luoksetulo meni nollille, koska koira keskittyi huolella takaa kuuluvaan rähäkkään eikä tullut ennen kuin kolmennella käskyllä. Kaikkea muutakin sattui ja pisteitä kertyi näin ollen kakkosen verran eli 227. Pete sisuuntui tuosta niin paljon, että vannoi olevansa paikalla myös ensi vuonna. Miten arvasin? Hienoa oli kuitenkin, että hän lähti mukaan rohkeasti ja selvisi ihan kunnialla ekasta isosta kisastaan. 
Agilityn SM-kisat olivat vuorossa seuraavana viikonloppuna, mutta siellä Pete ja Meg karsiutuivat finaalista. Odotuksetkaan eivät olleet kovin korkealla. Ainahan se harmittaa, vaan ei voi mitään. Toivottavasti ensi kaudella ei tulisi takapakkeja kummallekaan ja pääsisivät treenaamaan ongelmitta. 

Merellä


Heti agi-ässämmien jälkeen Pete lähti merelle ystävämme Kallen kanssa. Kalle oli tullut Karibialta Azorien kautta Englantiin. Pete hyppäsi kyytiin Brightonissa ja purjehti Kallen kanssa kahdestaan veneen Tanskaan Kielin kanavan kautta. Siellä sitten Kallen vaimo Paula treffasi heidät ja he tulivat kolmisin Göteborgiin, mistä Pete lensi kotiin kahden viikon jälkeen. 


Heillä oli hieno reissu, joskin Pohjanmerellä oli aikamoinen rytinä. Tuulta oli paikoin reilut 20 m sekunnissa ja aallot olivat jopa viisimetrisiä. Pahin kohta oli, kun v
ene meni aamuyöstä kyljelleen.  Miehet ajoivat öljytankkerin takaa ja sen peräaalto yllätti normiaallon kanssa heidät. Yli viisimetrinen aalto tuli Kallen takaa hänen päälleen ja silloin vene keikahti kyljelleen. Mastokin taisi käydä vedessä. Miehillä oli toki valjaat, mutta aika jännät paikat oli siinä rytäkässä. Sen kummempia vaurioita ei tullut, mutta lipputanko katkesi, yksi kansityyny putosi mereen, sprayhood (tai jotain tällaista:) repesi ja kapyysin tavarat lensivät mm mittaritauluun, jolloin kaikki sähköt katkesivat. Onneksi saivat sähköt takaisin helposti ja matka jatkui. Meno oli tosi röykkyistä ja oli vaikea pysytellä pystyssä. Mutta maihin selvisivät, tosin rättiväsyneinä. Mutta hieno ja ainutkertainen loma oli joka tapauksessa. 


Reissussa rähjääntynyt
Maailma on pieni - Amsterdamissa olivat myös Niinu ja Teemu
Brighton

Tokoa

Zipun kanssa olemme pari kolme kertaa treenanneet. Etupäässä koira on vain lenkkeillyt, koska sillä on ollut aikamoisia jumeja ja niitä on koetettu hoitaa. Zip on tutkittu joka paikasta kaikin mahdollisin tavoin. Se on luustoltaan ja neurologisesti terve, onneksi. Kyseessä on jokin muu juttu, minkä paraneminen vain kestää. Nyt se on saanut homeopaattista, osteopaattista yms hoitoa sekä akupunktiota. Se vastaa nyt hoitoihin hyvin, joten ehkä tämä tästä. Agilitya ei ole menty neljään kuukauteen eikä mennä, ennen kuin se on täysin kunnossa. Nyt on vain maltettava ja annettava sille aikaa. Muutama rauhallinen tokotreeni on kyllä tehty. Olimme Arjan, Katan ja Riitan kanssa Jessicalla, missä kävimme läpi hyviä perusjuttuja. Oli erittäin hyvä treeni. 


Zip, Meg ja Zac treenin jälkeen


Kävimme samalla reissulla Porvoossa syömässä

Yhden kerran treenasimme Christan ja Katjan kanssa Lahdessa ja samoin Tesun ja Jokun kanssa ja kerran Pian ja Alvinin seurana. Siinäpä se. Kaikki, mitä olemme tehneet, on mennyt suht hyvin. 


Zip pötkii SM-kisoissa, kuva Maarit Karhu

Zip, Meg, Alvin ja Edi luonnon helmassa PatarillaMegin kanssa olen treenannut kerran ja siinä onkin enemmän haastetta lähes kaikissa jutuissa. Se puree kapulaa, on huolimaton, edistää seuruussa jne:) She is back! 


Näytelmä

Tänään olimme sitten kesän huipputapahtumassa Ziipan kanssa, nimittäin näyttelyssä! Ajoimme Pian kanssa Forssaan, missä oli tuomarina slovenialainen Stefan Sinko. Hän oli vallan kiltti ja antoi kaikille T-koirille EH:n:) Vuorenmaan Maria esitti Zipun hienosti, kiitos Maria! Marian Riemu muuten sai ERI:n, joten sille aukeaa kuulemma näyttelyura... Meidän ura tyssäsi tähän sen sijaan, sillä nyt Zipulle voi hakea valionarvot. Kiva. Onnea myös Zipun veljille Nomille ja Tuplalle sekä Wiille, Näpille ja Luulle. Taas saatiin uusia valioita roppakaupalla. Kiitos Pia kyydistä ja seurasta! Zip niin kauniina... ja viisaana!

Muuta

Tänä kesänä on tullut käytyä muutaman kerran Lahden satamassa erinäisten ihmisten ja koirien kanssa nautiskelemassa ihania juustosarvia yms Karirannan kahvilassa http://www.vesijarvenvanha-asema.fi. Suosittelen käymään, jos tulette Lahteen. Läheisessä Pikku-Veskun puistossa on myös italialaista jätskiä myyvä Mamma Marian kioski, missä jugurttijäätelo on Peten ja minun ehdoton suosikki. Herkuttelun merkeissä siis mennään tämäkin kesä. 

Samoin olemme käyneet lenkeillä mm Maikun ja Arin kanssa. Suuntana on aina ollut Tarolanmäki, missä on ihana luonnonniitty täynnä kukkia ja tuoksuja. Lisäksi olemme käyneet kylässä - taas herkuttelemassa tietty - ja meillä on käynyt yö- ym vieraita nautiskelemassa Peten tekemää cappuccinoa. Ja se jos mikä on ollut mukavaa! 


Kummipoika Atte <3


Lisäksi olimme Christan ja Jessican järjestämissä MM- ja SM-juhlissa Sipoossa, missä oli aivan huippuhauskaa, kiitos mahtavan seuran! Siitä tuli kyllä vuoden ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen krapula, huh. 


Lomani alkaa elokuun alussa, jihhuu! Lähdemme lomalla Ansun, Marin ja Tesun kanssa Tanskaan kisaamaan tokoa ja hakemaan Tanskan valionarvoja. Olen ilmoittanut molemmat koirat. Lisäksi on todennäköisesti T-leiri parina päivänä. Pete lähtee heinäkuun lopulla European Openiin ja sitä ennen on agikarsinnat. Joten onhan tässä ohjelmaa kohti syksyä. Mutta aion nauttia lomasta eikä syksystä kyllä vielä puhuta.


Mukavaa kesän jatkoa kaikille!

1 kommentti:

Tesu kirjoitti...

Kiva kun olit taas päivittänyt blogia :). Petelle tsempitykset viikonlopun karsintoihin! Ja t-leirillä nähdään :).