21.8.2012

Matkakertomus tanskalaisittain

 -
Kaikki kuvat: Ansu

Torstai-iltana 9.8.12 lähdimme Ansun, Marin ja Tesun kanssa Turusta Ruotsiin. Mukana oli tietysti liuta koiria. Kentsu, Meg ja Zip pärjäsivät oikein hyvin keskenään eikä mitään väliaitoja tarvittu. 


Matkailijat Rimma, Puuma, Joku, Zip, Meg ja edessä Kentsu


Pääsimme perjantaina ajoissa aloittamaan matkan Ruotsin läpi. Mari ja Tesu jäivät odottamaan Jönköpingiin illan tokokisoja Rimman kanssa ja me Ansun kanssa porhalsimme suoraan sillan ylitse Kööpenhaminaan. Matkalla poikkesimme Malmön eläinsäiraalassa hakemassa ekinokokkoositodistuksen. 


Brahehusin kallioilla oli muitakin kuvaamassa koiriamme

Malmö Djursjukhuset olikin aikamoinen laitos - siis hieno
Majoituimme Herlevissa hotellissa, mistä oli parikymmentä kilometriä kisapaikalle Ölstykkeen. Ajoimme sinne vielä illansuussa katsomaan, millainen paikka oli kyseessä. Alue olikin kiva. Iso nurmikenttä, jonka ruoho ei ollut ihan juuri leikattu, mutta ihan ok. Teimme iltalenkin siellä ja treenasimme vähän välissä. Ilma oli vähän kostea, kuten oli ollut koko päivän. 

Mari ja Tesu tulivat puolilta öin Ruotsin valion Rimman sekä Puuman ja Jokun kanssa. Hienosti siis oli mennyt ja ykkönen oli saatu Rimmalle. Kannatti pysähtyä matkalla. 


----------------------------------------


Lauantaiaamuna 11.8. sitten oli vuorossa eka kisa. Se alkoi klo 9 lähtöjärkän arvonnalla. Meitä oli 19 ja mukana oli Tanskan maajoukkue myös, sillä kisa oli samalla yksi heidän maajoukkueensa karsintakisoista. Jännää. Tanskassa saa kisata kahdella koiralla, joten olin sitten sekä Megin että Zipun kanssa. Zip sai starttinumeron viisi ja Meg oli viimeinen. Paikallaolot tehtiin nejässä ryhmässä. Ennen yksilöliikkeitä en juurikaan jännittänyt. Zipun kanssa vain on niin kiva mennä ja Meg on kuitenkin aika luotettava, jos kaikki menee normisti. 

Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, todellinen vastakohta perjantain sateille. Saimme tuolit yhden teltan taakse varjoon, joten mikäs oli ollessa. 


Zip

Paikalla istuminen - 9,5
- Oli ok.

Paikallamakuu - 9

- Oli lonkalla, en tiedä oliko liikuttanut myös tassua.

Seuraaminen - 8,5

- Tässä tuomari oli aika kiltti. Ainakin pari perusasentoa oli vino eikä meno muutenkaan ollut ihan tasaista. Mutta on Zip vähän jo rauhoittunut. Teemana oli käännös ja stop. 

Zeta - 9

- Järkkä oli i-s-m. Istuminen oli vähän tahmea. Törmäili ekassa kulmassa ja toisessa oli jotenkin epävarma ja vähän jäi. 

Luoksetulo - 9

- Seisominen oli sellainen tyypillinen ruoholle ja koira jäi seisomaan pitkästä aikaa etutassu ylhäällä. Maahan ok, mutta oli vähän vino. Sivulle ok.

Ruutu - 8

- Sanoin Marille jo etukäteen, että Zip vasta kiihdyttää ruudun kohdalla. Matka ruutuun oli nimittäin aika lyhyt ja mehän aina treenataan kilometrin matkalla. Merkki oli ok, mutta ruudusta tosiaan juoksi yli, kun olin myöhässä ja varmaan matkan lyhyys vähän yllätti koiran. Mietin, mitä tekisin ja sanoin sitten uudelleen "ruutu". Zipullehan ruutu tarkoittaa täysillä juoksemista, mutta nyt ihan ihmeellisesti lähtikin eteenpäin. Sain stopattua ja käskettyä maahan vielä. Jihhuu! 

Ohjattu - 10

- Sorvattuja kapuloita oli neljänkokoisia. Otin toiseksi pienimmät (250 g), koska isommissa oli niin paksu keskikohta, että olisi voinut pudota koiran suusta oudokseltaan. Merkki oli oikein hyvä. Oikein nojauduin vasemmalle, kun lähetin - hyvin koira tajusi:). Otti vähän epäsiististi takaa.  

Metalli - 10

- Heitin tosi vinoon, mutta hyvin koira selvisi. Kiersi takaa sivulle, minkä on kyllä tehnyt ennenkin. Eipä haittaa, oli tosi siistinoloinen. Pää ei noussut kovin hyvin sivulle, mutta irrotti hyvin. 

Tunnari - 9,5
- Tämä pelotti, kun on sählännyt. Nytkin meni oman yli, mutta palasi takaisin ja toi sen. Töni nenällään kapuloita, muttei onneksi nostellut. Piti siististi. Hyvä. 

Kauko - 10

- Järkkä oli i-s-i-m-s-m. Teki mielestäni oikein hyvin. 

Tuomari Erhard Jörgensen oli siis aika kiltti Pisteitä kertyi peräti 295,5 ja sillä voitimme kisan. Saimme myös caciobin, koska oli kv. Enpä etukäteen uskonut moiseen millään. Pelkkä ykkönen olisi jo saanut riemastumaan, saati sitten kisan voitto. Hyvä Zip!!! 

Zipun esitys kirvoitti ylen mairittelevia lausuntoja paikallisilta, mikä oli tietysti mukavaa - ja liioiteltua. Tykkäsivät koiran toiminnasta ja palkkautuvuudesta kehässä. Samoin liikkuri ja tuomari antoivat positiivista palautetta kovasti. Kivaa saada kehuja!
Meg  

Temputin koiraa aika lailla väleissä, kun tuomari en näemmä välittänyt siitä. Ajattelin, että pääasia on ykkönen, viis muusta nyt. 


Paikalla istuminen - 10

Paikalla makuu - 10
- Oli mennyt lonkalle, mrr.

Seuraaminen - 8
- Tämä oli mielestäni mukavan ja alertin tuntuista, mutta ainakin yksi perusasento oli vino. 

Zeta - 10 
- Istuminen oli kyllä tahmea, muuten ok. 

Luoksetulo - 7

- Aika tyypillinen Megille. Seisominen valui, maahanmeno oli parempi. Ennakoi maasta lähdön. Laukkasi kaikki välit ja tuli iloisen näköisenä sivulle. 

Ruutu - 9

- Tämä oli todella hyvä, olin oikein iloinen. Pysäytin tietysti merkillä, joten ei ollut suorassa. Ruutuun meni kovaa ja meni hienosti ihan taakse. 

Ohjattu - 9

- Merkki ei ollut niin hyvä kuin ruudussa, pysähtyi itse. Haku oli hyvä, sivulle tullessa teki kaarroksen. Hyvin irrotti. Olin tyytyväinen.

Metalli - 10

- Tämä oli hyvä!

Tunnari - 6

- Meni reippaasti, otti lähes heti oman, mutta pudotti ja lähti vielä tarkistamaan. Huu. Sitten ei enää meinannut löytää erikseen lennähtänyttä omaansa. Löysi kuitenkin ja toi laukalla takaisin. Piti löpsösti. Huh huh. 

Kaukot - 9

- Ekassa vaihdossa käskin istumaan, mutta nousi ensin seisomaan ja painui sitten vasta istumaan. Muuten aika ok, mutta aika löysän näköistä:)

Saimme pisteitä 279 eli ykkönen oli myös Megillä nyt plakkarissa. Voi hyvän tähen, että olin iloinen. Ja erityisen iloinen olin Megin asenteesta. Temputus kannatti tai sitten se, että Zip istui tyttöjen teltan luona. Tein sen kanssa vähän ennen Megin suoritusta, niin Megin into nousi kummasti. Hyvä Meg!Tanskalaisten peltojen välissä

Illalla kävimme kiinalaisessa ja istuimme hotellin hierovassa tuolissa vuoron perään rentoumassa. Mukava ilta. 
Sunnuntaina 12.8. menin vain Zipun kanssa ja vasta miettimisen jälkeen. Ensin kun ajattelin, etten kisaa ollenkaan enää ja vain juon sidukkaa ja häiriköin muita. Mutta muut puhuivat järkeä. Olihan se hyvä harjoitus Zipun kanssa. Se ei ole kuin kerran tehnyt kaksi kisaa putkeen molempina päivinä. Lisäksi tuomarina oli Palle Bergsö, joka on tuomaroinut mm MM-kisoissa ja on tiukka. Kelikin oli edelleen hieno. Hassua oli se, että kehä oli täsmälleen samanlainen kuin lauantaina. Ruutu ja kaikki siis tehtiin samassa paikassa.

Zip

Paikalla istuminen - 10

Paikallamakuu - 9,5
- Tuomari osoitti nenäänsä eli oliko sitten haistellut?

Seuraaminen - 8

- Tämä jotenkin tuntui paremmalta kuin lauantai. Teemana oli stop ja sitten käännös ja liikkeelle eli toisin kuin lauantaina. 

Zeta - 9

- Järkkä oli m-i-s. Zip tuntui tässäkin paljon vakaammalta ja seuruu oli ihan mallikasta. Istuminenkin oli ehkä nopeampi. Hyvä!

Luoksetulo - 9

- Aika lailla samanlainen kuin lauantaikin. Stoppi oli ehkä huonompi? Nyt maahanmeno oli suora. 

Ruutu - 5

- Hyvä, nopea merkki ja ruutuun hurjaa vauhtia. Nyt oma ajoitukseni oli parempi ja sain stopattua juuri oikeaan kohtaan. Kun liikkuri antoi luvan käskeä koira sivulle, se nostikin liikkurin äänestä pyllyn ylös maasta. Mallikas sivulletulo. Tuota ei ole ennen tehnyt. 

Ohjattu - 10

- Sai taas vasemman. Hyvä merkki ja haku, mutta otti kapulan nyt edestä. Ei haitannut, oli aika siisti. 

Metalli - 10

- Onnistuin heittämään suoraan, oli hyvä. 

Tunnari - 7,5 

- Siisti meno. Nosti vähän omaansa, mutta pudotti ja jatkoi. Teki pienen kierroksen takana ja palasi kapuloille. Haisteli nyt hyvin ja toi oman. Huh huh taas. 

Kauko - 6

- Järkkä oli i-m-s-i-s-m eli vähän erilainen. En tiedä, mitä sotkin. Eka istumaan ok. Sitten käskin ylös, sitten istu eikun ylös ja sitten vaan istumista ja seisomista, kunnes maahan:) Siis joko en nähnyt ollenkaan maahan-kylttiä tai sitten sitä ei näytetty. Tuomari naureskeli ja itsekin nauratti, mutta koirahan teki todella hyvin. Säälistä varmaan sain tuon kutosen. 
Yhteispisteitä saimme kuitenkin 262,5 eli ykkösen verran ja olimme tuolla tuloksella kisan viidensiä! Voiton nappasivat todella hienosti Tesu ja Joku. Onneksi olkoon caciobista!! Puuma oli ekoissa evl-kisoissaan täällä ja se porhalsi molempina päivinä kokemattomuuttaan suoraan ruutuun ilman merkkiä. Jos sunnuntaina olisi ruutu ollut eri paikassa, olisi varmasti käynyt toisin. Kentsulla oli ontumisvaivaa ja se joutui mm heittämään leikin kesken lauantaina. Mutta tällaista tämä on:( Kun ei ole onni myötä, niin ei ole. Ajoimme yöksi Ruotsin Värnamoon yöksi. Kävimme syömässä ja istuimme iltaa. Aamulla lenkitettiin koirat kunnolla ja kuvattiin niitä vähän.


Kylläpä  naurattaa, sitä se Fresita teettää:))


Maanantaina jatkoimme Tukholmaan ja pidimme muutaman tauon päivän aikana. Tiistaiaamuna olimme Turussa ja siitä ajelimme kotiin. Suuret kiitokset mahtavalle reissuseuralle hauskasta matkasta!! Kiitos Ansulle ajamisesta ja matkanjohtajana toimimisesta! Ja kiitos mahtavista nauruista ja ideoista mm siinä Värnamon hotellissa... Ensi vuonna Norjaan? Tai sinne Italiaan?:)
Reipas matkakumppani Kentsu selvisi kunnialla tyttöjen seurassa.
3 kommenttia:

H-S kirjoitti...

Mukava tunnelma tuntuu olleen reissussa. Sinulla on hienot koirat, joilla taitava ohjaaja. Zipun kehut ovat varmasti olleet ansaitut :)

Hanna kirjoitti...

Kiva reissukertomus :)
Tosi paljon onnea hienosti menneistä kisoista. Fresitalla tosiaan on hieman naurattava vaikutus :)

terkuin Hanna ja Paavo

Jessica kirjoitti...

Onnea Oili, Zip ja Meg :)