28.1.2013

Risukasoja tiellä

-
Lauantai

Nyt kisattiin kolmas karsintakisa Ojangossa. Treenit jäivät vähän huonolle, kun kiersimme keittiökaupoissa koko viikon. Sehän se vasta koettelevaa puuhaa on.

Olin Zipun kanssa aamuryhmässä ja Pete Megin kanssa iltapäiväryhmässä, kuten muutkin hottilaiset Laura, Marko ja Vuokko. Ajelin siis aamulla Vantaalle ja Pete tuli Vuokon kanssa perässä.

Olin aamuryhmän viimeinen. Ekassa kehässä tuomaroi Pirkko Bellaoui (kaukot, seuruu ja ohjattu) ja toisessa Carina Savander-Ranne (luoksetulo, tunnari, ruutu, zeta ja metalli). 

Kävin pallottelemassa Zipun kanssa kunnolla ennen kehää ja teetin pari ohjattua molempiin suuntiin, mitkä olivat ok. Päätin pitää mukavaa kehissä. Pieni jännityskin haihtui heti. 


ZIP


Kaukot - 6,5

Zip katsoi hyvin kohti, mutta ei noussut ekalla. Muuten teki mielestäni kuin osasi. Lopussa ennakoi sivulle nousun. 
Tuomarin kommentit:  Istuminen vähän vajaa, erittäin nopeat vaihdot, ihan vähän eteni, ennakoi loppuperusasentoa vähän. 


Kuvat: Sanna RautioSeuraaminen - 8,5

Tämä tuntui kamalalta ja oli sitä. En saanut rytmistä kiinni ja koirakin vauhkosi ja sähläsi. Tässä oikein näkyi meidän ongelmat ja se, miten kokonaisuus on puutteellinen. Ihan liikaa pisteitä. 
Loistava alku! Ohjaaja hidastelee käännöksissä ja pysähdysaskelissa on lievää levottomuutta (innokkuutta). Perusseuruu erinomainen. 

Ohjattu - 0
Zip lähti vasemmalle, vaikka näytin oikealle. Auts. Tällaista ei ole tehnyt muistaakseni koskaan. En kyennyt korjaamaan.

En osannut kehän jälkeen olla edes pettynyt. Olin tyytyväinen, kun sähläyksestä huolimatta ei tullut ääntä. Noottia annoin itselleni, kun en ollut oikein vireen kanssa kartalla. Zip oli vallaton enkä saanut (edes yrittänyt) saada sitä kuosiin. Jotenkin ajattelin ennen kehää, että lähden vain pitämään mukavaa. Just. 


Luoksetulo - 9,5

Tähän olin suht tyytyväinen. 
Hyvä vauhti, hyvät pysähdykset, mutta olisi voinut olla hivenen nopeammat.

Tunnari - 0

Olin ihan liian lepsu ennen tunnaria, mutta en tajunnut, että voi olla niin itsevarma. On sentään ollut aika epävarma. Nyt ei ollut, vaan pinkaisi kapuloille ihan liian lujaa ja itsevarmana. Tiesin heti, että tulee ongelmia. Nappasi ennen oikeaa kapulaa suuhunsa väärän, pudotti ja otti oman. Toi hyvin tyytyväisen näköisenä sen minulle. 

Ruutu - 9

Hyvä merkki, hyvin ruutuun. Huusin ihan liian  myöhään ja siitä vauhdista ei heti pystynyt stoppaamaan. Takajalat olivat ulkona (tosin en sitä nähnyt, mutta epäilin). Ei olekaan mennyt näin taakse aikoihin... Otin riskin ja käskin maahan. Siirsi onneksi takajalat vähän eteen ja oli pylly viivalla, mutta ei ulkona. Hyvin sivulle. 
Viivalla, mutta ei ulkona. Hyvä nopeus. 

Zeta - 9

Ihan ok ja muistin kävellä oikein:)) Seuruu tuntui paremmalta. 
Hieman poikittaa seuruussa. 

Metalli - 9,5

Tässä koira ei katsonut minuun alussa, muuten tykkäsin kyllä. 
Loppuasento hieman vino. 

Paikalla makuu - 7

Hyvin alas, mutta nousi vasta tuplakäskystä. Makasi hyvin asennossa. 

Paikalla istuminen - 10


Huh huh. Nyt viimeistään sai haudata toiveet varakoirapaikasta maajoukkueeseen. Pisteillä 225 ei paljoa hurrata. No, toisaalta tiesin jo Pieksämäen jälkeen, että meillä on kokonaisuuksissa paljon puutteita (sekä rutiinin että vireen kanssa), eikä homma tulisi olemaan ihan helppoa. Zip on rehti koira, mutta paremmin pitää itse pitää juttu hanskassa eikä päästää koiraa valloilleen. Etukäteisvalmistelu pitää tehdä tarkemmin. Hauskanpitämisellä ei pitkälle pötkitä.  

Uskon edelleen, että kyllä meistä hyvä tulee. Jos ei ennemmin niin myöhemmin. Olen tyytyväinen Zipun iloisuuteen (ei ihmettelyä mistään jne) sekä äänettömyyteen. Se olisi voinut kiekaista oikein kunnolla ohjatussa. Lisäksi se palkkautui hurjan hyvin kehuista ja oli oikein tyytyväisen näköinen. Tästä on hyvä jatkaa. Väistellään nyt näitä risukasoja, kyllä se aurinkokin vielä paistaa! 


Video


MEG


Kaukot - 7,5

Tässä sattui tapaturma. Palatessaan koiran luokse Pete astui sen karvojen päälle, jolloin se pomppasi ylös. Liikkeet eivät teknisesti olleet ihan priimoja. 
Etenee maahanmenossa, tekee myös sivuliikettä. Nousi lopussa ennen pa:ta. 

Seuraaminen - 8

Perusasennoista osa oli vinoja ja hitaassa töni. Ei vilkuillut, vaan säilytti kontaktin tosi hyvin.
Hitaassa seilaa sivusuunnassa. Vino pa x 2. Hyvää perusseuruuta. 
Ohjattu - 8,5
Merkille tahmeasti, hyvä nouto ja kaarroksella sivulle. 
Hidas merkki, lopussa hidasti noudossa. 
Luoksetulo - 8,5

Tämä oli tosi hyvä Megille jäävien ja vauhdin osalta!
Hidasti lopussa, epäpuhdas sivulletulo, riittävän nopeat pysähdykset. 

Tunnistusnouto - 7,5
Meni aika härskisti kapuloille ja oli ihan vähällä ottaa väärästä kiinni. Oli ihan suu auki. Toi oikean. 
Riittävä nopeus

Ruutu - 8

Hidas merkille ja ennakoi pysähtymistä. Ruutuun hyvin, mutta heti maahan. Hyvin sivulle. 
Ennakoi, ruutuun hyvä vauhti, tulo hyvä. 

Zeta - 6,5

Ok muuten, mutta ei istunut. Pete sanoi olleensa hätäinen käskytyksessä. 

Metalli - 0

Tässä Pete mokasi heiton. Kapula jäi kiinni käteen ja lensi heti esteen taakse. Meg tietty tuli ohitse enkä tiedä, oliisiko auttanut, vaikka Pete olisi sanonut hyppy-käskyn. 

Paikalla makuu - 9,5


Paikalla istuminen - 10


Pisteitä tuli yhteensä 232,5, joten tiskivuoro napsahti minulle. Kylläpä me oltiin huonoja, hyvät hyssykät. Peten ja Megin kuherruskuukausi taitaa olla lopuillaan ja Meg alkaa näyttää omalta itseltään. Hih hih. Ei vain, en naura, vaan kyllä niin toivon, että heillä juttu pelittää edelleen. Kunnon videota ei saatu, kun akku loppui, mutta katsotaan, mitä puhelimen videosta irtoaa myöhemmin.

En tosiaan ollut kovin maassa, vaikka ilman muuta kisa harmitti ja pitikin harmittaa. Olen ehkä jo vähän kasvanut kisaajana ja tiedän, ettei sureminen auta yhtään mitään. Kiitos meitä kannustaneille! 

Onnea parhaille: Christa ja Kaaos, Anu ja Luu sekä Jessica ja Mac!! Katja ja Zen olivat neljänsiä, joten ei voi kuin tehdä aaltoja näille aina varmoille superkisaajille maajoukkueessa. Vau! Onnea ykkösistä myös hottentottien Lauralle ja Ässälle sekä Vuokolle ja Sigmalle!


Illalla kävimme vielä pelaamassa korttia ystävien luona, joten kisa tuli nollattua hyvin. 


Sunnuntai


Olimme treenaamassa Janakkalassa Annen ja Vinkan, Riikan ja Sallin sekä Sirken ja Riskin kanssa. Saatiin hyvät palautustreenit sekä itselle että koiralle. 


Tein uudelleen kisanomaisen kahdessa osassa. Näitä kokonaisuuksia pitää alkaa tehdä rutkasti lisää.


Kaukoissa ei nytkään noussut ekalla ylös, tuijotti vain. On aina yleensä tosi tarkkana, mutta ehkä olemme tehneet sitä liian vähän näin kaukaa, en tiedä. 


Seuruu oli kamalaa enkä tehnyt mitään. Voi hyvän tähän. 

Ohjatussa lähti oikealle ok, vaikka ei alussa edes katsonut kapuloiden vientiä. Lähti kohti ruutua vähän ja sitten näki kapulan. Hmmm.

Luoksetulo oli hieno ja Zip käytti voimaa sekä tulossa että jäävissä. 

Tunnariin lähti taas kovaa ja olisi taatusti mokannut. Käskin stopata ja sen jälkeen jatkoi varovaisesti ja oli siisti. Onpa se nyt tässä itsevarma, ihmeellistä. 

Ruutu oli o
ikein hyvä, ruudun takalaitaan. Ei ääntä tms. 

Zetassa ei tainnut olla mitään moittimista. Metallikin oli hyvä. 


-----------------------------------------------


Treenien lomassa juotiin kahvia ja pohdittiin ja puitiin kaikkea läpi. Oli oikein kiva ja hyödyllinen treeni. 

Itse totesin, että olin tehnyt huonon etukäteisvalmistautumisen kehään sekä kisassa että nyt treenien ekassa kehässä. Lempäälässä koira oli ihan hitsin hyvä. Siellä muistutin sitä ennen kehää olemaan tarkkana. Ojangossa en tätä tehnyt, en tiedä miksi. Ennen treenin toista kehää muistutin ja oli paljon, paljon parempi. Menimme kontaktissa kehään ja valmistelin liikkeet hyvin. Tässä on vielä tekemistä minulla. 


Tein lopuksi vielä uuden seuruun. Lähti taas vauhkoamaan, jolloin tamppasin pari kertaa ja huomautin. Parani heti ja yliyrittäminen loppui. 

Iltapäivällä treenien jälkeen tehtiin vielä kunnon lenkki Riitan ja Toscan kanssa ja sen jälkeen levättiin, syötiin hyvin ja kerättiin voimia työviikkoon. 

3 kommenttia:

Tesu kirjoitti...

Tsemppiä molemmille! Toi on kyllä niin totta, että kyllä se aurinko kohta alkaa paistamaan itse kullekin. Ja sitä tarvitaan, ainakin tänne Kirkkonummen suuntaan :). Sunnuntaina nähdään seuraavissa karkeloissa!

Nova treenaa kirjoitti...

Minä en oikein pysty teitä neuvomaan, mutta tuon seuraamisen rytmittämiseen sain eräältä pariskunnalta loistavan vinkin: pitää kävellä samalla tavalla kuin menisi kalja- ja pihvikauppaan! Kokeillaan yhdessä? ;D

Ei vaan treenit jatkuu ja nokka kohti uusia kokeita!! <3

Senni kirjoitti...

Onpa tosiaan saman oloisia noi meidän tytöt :)