18.2.2013

Seuruuta ja tunaria A-esteellä ja ilman...

-
Maanantai

HOT:n treeneissä oli teemana zeta. Zip selvisi hyvin liikkeestä, samoin tyhjistä käskytyksen kanssa, mutta istumisessa oli ollut tahmea lopussa. Kisaputken jälkeen palaan parantamaan jäävien tekniikkaa ja keskityn niihin kunnolla.
Tiistai

Muutamien hottilaisten kanssa olimme Jessicalla ja teimme kisanomaisen. Zip arvottiin toiseksi, joten ehdin vähän touhuta sen kanssa ennen vuoroamme.

Seuruu
Tässä en saanut koiraa hyvään rytmiin kuin paikoitellen. Seinää kohti mennessä takaosa alkoi elää. Kulmissa hidastin suotta. Tuntui kauttaaltaan vaikealta.
Tässä kommentit: Hyvä kontakti. Ylityöskenteli kulmissa. Vähän vino taakse muutamassa pa:ssa. Hidas hyvä. Huom seinät!

Zeta
Tämä tuntui paremmalta.
Nopeat asennot. Siirsi yhtä tassua istumisessa. Hyvään mukaanotot. Hyvä kokonaisuus.

Luoksetulo
Tässä Zip oli hyvässä kontaktissa alussa. Ehkä liiankin hyvässä, sillä meni vasta tuplakäskyllä maahan. Mielestäni stoppi oli vähän huono, mutta maahanmeno tosi hyvä.
Tk alussa. Loistava vauhti kaikissa osissa. Seisominen ok, maahanmeno loistava.

Ruutu
Olin tähän tyytyväinen kovasti. Zip oli hyvin kuulolla.
Hyvä merkki, pieni nykäisy siellä. Hyvin ruutuun. Nättiä!

Ohjattu
Muuten mukava, mutta taas meni vähän ohi kapulasta ja oli epäsiisti.
Hyvä merkki. Sähläsi otossa. Vauhti loistava.

Metalli
Tämä oli hyvä kokonaisuus.
Tosi hyvä!

Tunnari
Zip katsoi kuulemma hyvin eteenpäin, mutta kun lähetin etsimään, porhalsi tunnareista ohi. En tiedä, oliko menossa johonkin vai eikö vain nähnyt kapuloita kirjavalla matolla. Hihkaisin Zipulle, joka kääntyi, hiffasi kapulat ja vain nappasi ekan, mikä tuli vastaan. Höh. Lähetin uudelleen ja nyt toi oikean.
Meni ohi, ei ollut ihan kartalla. Nappasi vaan väärän.

Kauko
Tässä teki hyvät vaihdot nähdäkseni ja ilme oli hyvä.
Tosi nopeat vaihdokset. Vähän eteen-taakse seisomisesta istumaan. Muuten paikalla.

Yleisvaikutelma
Olin tyytyväinen Zipuun ja itseenikin. Zipun piikkiin menee tunnari, koska valmistelin kuitenkin normisti. Olin vähän väsynyt kisaamiseen karsintakisojen jälkeen ja siihen nähden meni hyvin.
Kiva kokonaisuus. Hallittua. Olitte yhdessä.

Hyvä ja tarpeellinen treeni, josta jäi hyvä mieli. Luulen, että pystyn menemään Zipun kanssa jo helpommin kisaan eikä tarvitse huolehtia äänestä tai muusta. Zip on ollut hyvä ja vastannut treeniin hyvin.
Torstai

Keskiviikon huilipäivän jälkeen lähdimme uudelleen Jessicalle Lauran ja Sirkun kanssa. Petekin tuli kyydissä Ojankoon agitreeneihin Megin kanssa. Mukana treeneissä oli myös Hanna Paavon kanssa. Tällä porukalla olemme olleet kerran aiemminkin Jessicalla ja kerran Lahdessa. Mukavaa nähdä, miten edistymistä on tapahtunut.

Keskityimme treeneissä seuruuseen ja tunnariin.

Seuruussa sain Zipun menemään todella kivasti. Aloitin lievällä ympyrällä oikealle, mistä oikaisin suoraan ja sain kuin sainkin koiran menemään mukavaa ravia. Kaikki sanoivat kuitenkin, että olin itse jotenkin erilainen liikkurin kanssa kuin ilman. Hidastelin normivauhdissa, kun piti kääntyä vasemmalle tai oikealle. Ilman liikkuria pystyin kävelemään ihan samaa tahtia, jolloin koira säilyi ravilla. Metkaa. Mielikuvaharjoittelu on tärkeää ja nyt se on helpompaa, kun on hyvä esikuva:) Joka tapauksessa sain seuruun onnistumaan aikas hyvin. Nyt pitää treenata lisää askellusta ja yrittää kertoa koiralle, mitä siltä halutaan. Kulmat pitää pitää vauhdikkaina, samoin täyskäännökset. Lisäksi koiran on helpompi siirtyä raviin pysähdyksestä, kun en itse ryntää liikkeelle vaan kiihdytän vähitellen. Edelleen pitää tehdä kohti seinää kävelyjä ja muistuttaa koiraa pysymään suorana ilman ennakointeja.

Tunnarissa teimme Zipulle haasteellisia juttuja. Ensin tehtiin ympyrä, missä oikea kapula oli kirjavalla maton vaalean osan päällä, vähän sivussa muista. Koira ei huomannut kapulaa ja meni ainakin kerran halpaan ja otti väärän. Sen jälkeen ei tullut virheitä ja alkoi keskittyä paremmin sekä rivissä että ympyrällä. Teimme noutoa myös hypyn kautta niin, että kapulat olivat ympyrällä noin kolmen metrin päässä hypystä. Heitin kapulan ja käskin hypätä ja etsiä. Ei tietenkään kuunnellut, vaan pinkoi kapulan perään. Stoppasin ja käskin uudelleen etsiä. Hyvin meni sitten kapuloille ja toi oikean.

Hyvät treenit! Ja mukavat. Zipulle saatiin paljon uutta miettimistä ja vielä enemmän itselleni. Kiitos kaikille! Paluumatkalla poimimme Peten ja Megin kyytiin Ojangon risteyksestä. Heilläkin oli ollut onnistuneet aksatreenit, joten tyytyväisiä oltiin kaikki.Sunnuntai

Perjantaina Pete kävi koirien kanssa lenkiillä ja treenaamassa Samin, Even ja Karin kanssa. Itse olin työmatkalla Vierumäellä ja palasin myöhään illalla.
Lauantaina juoksimme keittiöliikkeissä normilenkin lisäksi ynnä muuta mukavaa. Vieraitakin kävi ja pisteenä iin päällä Ansu tuli yöksi Kentsun ja Ylvan kanssa.

Aamulla lähdimme ajamaan Varkauteen treenaamaan Marin, Sadun ja Tesun kanssa. Katjan piti tulla myös, mutta tällä kertaa hän joutui jättämään treenit väliin.

Pipotkin tuli päivitettyä :)

Minulla oli ohjelmassa taas seuruu ja tunnari. Seuruu on nyt saatava eteenpäin ja ilokseni se kuulemma näyttää paremmalta. Sain Zipun ravaamaan jopa vasemmalle käännöksissä. Pää oli kuulemma myös parempi. Oikealle tehdyn käännöksen jälkeen ravi sen sijaan katkeili, samoin hitaan jälkeen. Kuitenkin nosti ravin aikas pian sentään. Nyt ei ennakoinut, kun menin päin seiniä :)

Tunnari toimi muiden mielestä yllättävän hyvin. Tein vireenvaihtoharjoituksia eli testasin sitä, kykeneekö haistelemaan hyvin, kun ensin tekee jotain vauhdikasta.

Aloitimme hypyllä jälleen. Pinkaisi ohi tunnarikapuloista ja ehti napata noutokapulan, minkä toi. Lähetin uudelleen hakemaan omansa ja selvisi siitä kyllä ihmeen hyvin. Oli edelleen kiinni noutokapulassa ja päästyään tunnarikapulasta halusi vielä ottaa noutokapulan vierestä. Sille ei ollut todellakaan helppoa keskittyä tunnariin, mutta selvisi siitä.

Seuraavaksi laitoimme tunarikapulat merkin ja ruudun väliin. Lähetin koiran merkille ja sitten etsimään. Ei kyennyt tekemään mitään, haki vain oikeaa paikkaa merkillä. Kun lähti, pinkoi kapuloiden yli ja stoppasin. Palasi takaisin ja haisteli ok. Tehtiin vielä niin, että näki kapuloiden laiton. Merkille hyvin ja kapuloille hyvin. Toi oikean hienosti.

Teimme sitten yhden tyhjän. Siinä oli aika paljon kapuloita ympyrällä ja ympyrän sisällä. Hyvin Zipulla kesti kantti haistella. Kehuin ja kutsuin palkalle. Vielä teimme niin, että Mari piti jalkaa oikean päällä ja kun koira meni riviä pitkin takaisinpäin, Mari siirtyi vähän sivuun ja koira löysi omansa. Tässä mokasi yhden kerran ja lähti tuomaan väärää, mutta hyvin lähti uudelleen ja löysi omansa.

Viimeisenä laitettiin kapulat A-esteen nousevalle osalle aika ylös riviin. Zip kiipesi kapuloille ja heti otti omansa ja toi varmasti. Tämä oli hauska. Hyvä Zip!

Teimme vielä istumisen ja lyhyehkön paikallamakuun. Niissä ei ollut ongelmia, hyvin kuunteli.

Tunnarissa voisin vielä tehdä treenin, jossa kapulat ovat pitkittäin seinän vierellä. Näin koira ei pääse niiden taakse ja saa tehdä vähän töitä saadakseen kapulan suuhunsa. Sellaistakin voisin koettaa, että kapulat ovat pitkässä rivissä niin, että ne koskevat toisiinsa päistään. Koiran on oltava todella tarkkana ottaessaan omansa. Ja vielä tähän liittyen hyvä harjoitus: kapulat laitetaan keinonurmi- tai muun maton saumojen väliin niin, että koiran on tehtävä töitä haistellessa ja ottaessa kapulaa sieltä pois. Ja onhan näitä vielä vaikka mitä. Temppuradallekin voi yhdistää hyvin.

Kävimme vielä treenit läpi pizzan ääressä. Saimme mukavaa palautetta. Kotimatka sujui hyvin ja nopeasti kaikenlaista jutellessa. Kiitos Ansu ja muut kivasta päivästä!! Oikein oli sydämelliset treenit - pökerryttävän positiiviset kuten tämä päivityskin :))

Pete oli käynyt Megin kanssa treeneissä ja tehnyt este-erottelua. Hauskan näköistä:


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos seurasta ja yösijasta ihanine cappuccino-ym.-tarjoiluineen. Tullaan toistekin. :)

t. Ansu, postiviivari-Kentsu ja maailmanomistaja-Ylva