6.6.2013

Kisaa ja muuta mukavaa

-

Nyt on yli viisi viikkoa hurahtanut keittiö- ja apukeittiöremontin keskellä. Kaikki kamat on pakattu laatikoihin, työkaluja ja koneita on ympäriinsä ja hermo alkaa olla tiukalla. Nyt pitäisi olla vika viikko menossa ja sitten se on valmis. Keittiön hana on paikallaan ja vettä tulee, jeeee!

Kaikesta huolimatta on treenattukin. Ja kisattukin kerran suunnitelman mukaisesti. Ja oikeastaan toinen kerta on kisattu, sillä kävimme Tuuloksessa Arjan, Elinan ja Reijan kanssa epiksissä. Liikkuroin siellä muut luokat, sillä muuten olisi mennyt liian myöhään. 

Zip teki tuolla ihan hyvin, palkkailin välillä. Tästä en muista oikein mitään kovin epäonnistunuttta. Ruutuun en ainakaan päästänyt, kun kaahasi. Stoppasin vain ja palkkasin. 


HOT:n hengennostatus


HOT tarjosi 24.5. loistavaa ruokaa ja seuraa hengennostatusiltamissa Elinan luona Paimelassa. Ihana paikka järvenrannalla! Söimme ja vähän joimmekin isolla porukalla, oli kivaa. Henki nousi. 

Lauantaina Tesu tuli Lahteen treenaamaan. Tämä oli sellainen treeni, että pois alta. Kaikki meni pieleen. Zip toi väärän tunnarin, säntäili sinne ja tänne ruudussa ja ohjatussa eikä noussut ylös istumaan kaukoissa. 

Tesu antoi asiallisen palautteen. Olen itse liian vaativa, en palkkaa ja kamala hätä on joka asiassa. Kiukku näkyi läpi tekemisessä. Auts, osui ja upposi. 


Kävimme vielä kesäkukkaostoksilla ja syömässä Lahden satamassa. Olipa mahtava päivä, kiitos Tesu!

Janakkalan perjantaitreeni


Kerron tässä enemmän yhdestä treenistä. Perjantaina 31.5. ajoin treenaamaan Janakkalaan Riikan ja Sallin luokse. Sirke tuli myös mukaan. Pete ajoi paikalle fillarilla vaatimattomat 75 km ja pääsi suoraan pihasaunaan kylmän oluen kanssa. Aika luksuspalvelua, kiitos Riikka! Riikalla on muutenkin homma hallussa: ihana nurmikenttä treenata ja mahtavat puitteet muutenkin. Kyllä kadehdittaa!


Näissä treeneissä katsoimme Zipun osalta etupäässä tunnaria ja ruutua sekä vähän seuruuta. 

Vähän aikaa sitten tunnari katosi kokonaan. Zip meni pitkässä ruohossa oleville kapuloille, nappasi ekan minkä näki ja lähti tuomaan. Pohdin sitä jo aiemmin (tätä on siis ollut) ja luulen, että tuollainen johtuu siitä, että olen piilottanut sille yhtä kapulaa pitkään ruohoon ja palkannut paluuvauhtia. Se varmaan luuli, että tämä on samaa hommaa ja kun näki vain jonkin kapulan, nappasi sen. Onhan se yhtä kapulaa joutunut etsimään nenällä, mutta silti varmasti ajatteli noin. 


Tätä väännettiin aika kauan. Teimme ensin niin, että laitoimme normiruohon sekaan jälkikapulan omaksi. Tässäkin meni muutaman kerran yli ja oli sitä mieltä, että oikean täytyy olla tunnarikapula. Se ei voi olla mikään muu. Toi kyllä oman lopulta. Vaihdoimme oikean tulitikkuun. Sen se vielä bongasi, mutta ei yrittänytkään nostaa. Pyöri vain "oikeiden" kapuloiden kimpussa ja taisi nostaakin niistä yhden jossain vaiheessa. Laitoimme sitten vuorotellen tulitikun ja tunnarikapulan ja tässäkin kyllä merkkasi oikean tulitikun, mutta ei nostanut. Tässä kyllä näkyi selvästi, miten koira oli urautunut:) Ehkä tämä vähän järkytti sen huolettomuutta. 
Normikapuloilla saimme onnistumisia.

Seuruusta saimme paljon kehuja. Koira pysyy nyt aika hyvin ravilla ja näyttää siistiltä. Tosi hyvä, tästä tuli hyvä mieli. Itse tein huonosti rytminvaihdot, peruutukset ja sivuttaisaskeleet. Näitä pohdittiin ja lähden nyt peruuttamaan vasemmalla jalalla, oli paljon siistimpi. Rytminvaihdoksen pitää olla sulavampi, ettei koira sählää. Vinoja perusasentoja pitää tehdä. 

Ruudussa esiintyi aika hyvin alussa. Lähti hyvin ja nätisti eikä kiihdytellyt. Toisessa osuudessa sitten sähläys alkoi, meillä molemmilla. Koira säntäsi, käskin sen maahan (ei kuunnellut x 3), minulta menee hermo ja sen jälkeen mikään ei suju. 


Tästä aiheesta sain kunnolliset ja ansaitut sapiskat. Pete oli jo sanonut asiasta vähän aiemmin ja olin asian itsekin tiedostanut. Ja samoin sanoi Tesu, joten kyllä nyt pitäisi mennä kaaliin. 


Kaikki on aika lailla samaa puuroa Zipulle. Kun se onnistuu, se saa laimean palkan tai ei mitään. Kuulostaa kamalalta. Lisäksi olen jäänyt liikaa jumiin siihen, että kun katkon sen tekemistä esim merkiltä ruutuun mennessä ja teen vaikka zetan, en koskaan palkkaa sitä kuuntelusta. Miksi koira kuuntelisi maahan-käskyt, jos pidän sitä itsestään selvänä enkä mitenkään kommentoi. Lisäksi alan sählätä. Jos epäonnistuu, käsken maahan, moitin perään ja laitan uudelleen pisteelle ja tämä kaikki kamalassa kiireessä.  Ja aina olen tyytymätön, ihan kuin minulla ei olisi aikaa olla tyytyväinen. Sama juttu on tunnarissa. Kiitos koiralle on ihan liian laimea. Pitää laittaa lisää itsestäni peliin eikä odottaa sitä vain koiralta. Kiitos suorasta palautteesta molemmille koutseille!! Otin opikseni. 


Ruudussa teimme vielä pari jäynää Zipulle. Sirke meni makaamaan ruudun etuosaan ja lähetin Zipun sinne. Se näytti tosi hassunkuriselta. Vauhti hidastui vähän, se kiersi Sirken ja meni ruutuun, mutta jatkoi matkaa ihan ujona häntä heiluen ja hurjasti mielisteli Sirkelle. Ihan kuin se olisi pyydellyt anteeksi häiriötä:) Stoppasin ja käskin uudelleen, jolloin meni hyvin ja tästä iso palkka. 


Merkillä Sirke seisoi juuri merkin takana jalat haara-asennossa. Zip tuli merkille ja koetti kamalasti päästä suoraan. Se töykki kyljellä Sirken jalkaa ja kun ei päässyt, pyörähti ympäri ja koetti toisesta suunnasta. Lopulta se pyörähti Sirken jalkojen väliin ja seisoi siinä voitonriemuisena. Hyvä treeni!


Nyt olen parantanut treenitapaani ja kappas vaan, Zip on vastannut hyvin ja kuunnellut paljon paremmin. Jotenkin on helpottuneempi olo. Sitä vain menee sellaiseen ällömoodiin eikä välttämättä huomaa muuta kuin että treenaaminen on vähän kurjaa meidän molempien mielestä. Nyt on ollut paljon mukavampaa.
Kisa Valkeakoskella

Sunnuntaina 2.6. oli sitten vuorossa testikisa, joka tuli ihan liian aikaisin, sillä olen ollut suunnittelemastani treeniaikataulusta ja tavoitteista myöhässä. 

Kisa pidettiin Valkeakoskella, missä olemme olleet perinteisesti joka vuosi. Siellä on nurmikko, joka oli tosi tärkeä juttu SM-kisoja ajatellen. Tuomarina oli Riitta Räsänen. Olimme kehässä viidentenä, kaiken kaikkiaan mukana oli 10 EVL-koiraa. Kirsti, Tesu ja Sirkku olivat myös, joten päivä meni mukavassa seurassa. Päivä oli kamalan kuuma, sillä lämpöä oli 28 astetta... Onneksi järvi oli ihan lähellä. 


Kehääntulossa ei ollut niin mukana kuin toivoin, mutta itsekin olisin voinut kävellä reippaammin ja päättäväisemmin. 


Eka osio

Zeta 

Järkkä oli i-m-s. Koira teki oikein hyvin. Ekan suoran seuruu ei ollut kovin hyvä, mutta toka pätkä oli parempi. Kolmas oli taas huonompi. Koira oli epätasainen ja töykki sekä jäi vinoon seisomaan. 

Seuruu

Olen tähän tyytyväinen. Koira pysyi kontaktissa ja ravilla, tosin pari tahtirikkoa tuli juoksussa ja tempovaihdoksissa. Voin katsoa näissä peiliin. Pitää tehdä itse siistimmin. Nurmi oli aika epätasainen, joten sekin vaikutti. Meinasi horjahdella. 

Ruutu

Merkille siististi, ei ollenkaan röyhkeästi, hyvä! Ruutuun lähti vähän epäröiden, koska sitä ei näkynyt. Merkki oli jontkassa ja ruutu toisessa; välissä oli korkeampi paikka, joka esti näkyvyyden. Kun koira pääsi näköetäisyydelle, se oikein loikkasi ilosta ja pinkaisin ihan takalaitaan. Hyvä loppu. 

Luoksetulo

Tähän olen tyytyväinen. Sekä jäävät että vauhti olivat hyvät. Ainoastaan perusasento oli vähän vino. 

Toinen osio


Ohjattu

Merkki oli paljon nopeampi, ihan kunnolla säntäsi. Samoin säntäsi kapulalle ja siellä päästi murinaa. Blääh. Hyvin sivulle ja irrotti nätisti. Ääni vähän harmitti, mutta ei paljon, sillä tämä on niin kesken tuon mielialan suhteen. Luulen murinan tulleen siitä, että halusi nopeammin eteenpäin, kun ehkä vähän suditti. 

Tunnari

Ohjatun jälkeen tunnari kyllä hirvitti. Mutta hyvin teki. Aloitti heti oikealta, mikä oli hienoa (yleensä menee takaa toiseen päähän ja aloittaa sieltä) ja nosti heti omansa. Palautti aika varovasti. 

Kaukot

Zip teki hienon istumisen, ehkä jopa ennakoi? Tästäkin olin tosi ylpeä, sillä koira on saattanut jäädä makailemaan vain. Nyt oli tarkkana. Muutenkin teki ihan ok-vaihdot. Ehkä vähän tuli eteen s-i. Palkatessa kehuin kovasti ja nostatin, jolloin tuli pieni haukahdus. Lähti heti hiippailemaan pois syyllisen näköisenä. 

Metalli

Hyvä ja nopea. Meni ensin kapulan ohi tuhatta ja sataa,  huomasi kapulan ja palasi. 

Paikallaolot olivat tosi hyvät. 

Pisteitä saimme 303,5. 
Meg ja Pete kisasivat myös. Meg teki hienosti ja sai ansaitusta hyvät pisteet 290 p! Onnea Pete!Lopuksi kävimme vielä uittamassa ja syömässä. Mukavaa oli, kiitos siitä mukanaolleille!


HOT:n kisanomainen oli eilen Hämeenkoskella. 

Koska alla oli kisa, tein palauttavaa ja palkkasin aika paljon namilla. Ruutu oli hieno, samoin tunnari. Ohjatussa pysäytin ennen kapulaa. Kaukon eka eli istuminen oli hieno, tästä palkka.
Paikallaistuminen tehtiin niin, että piilo oli vinosti koiran takana. Tässä Zip oli siirtänyt etutassut piiloon päin. Kävin korjaamassa. 


Näiltä pohjilta on suunnitelmana

- stoppailla koiraa merkiltä ruutuun - kun kuuntelee, hyvä palkka 
- ohjatussa stoppaa tms koiraa merkiltä lähtiessä ja kapulalla
- edelleen riko kaavoja ruudussa - tee kaukot, zeta jne
- riko kaavoja tunnarissa - tee sellaisia, että joutuu miettimään
- vahvista perusasentoja sekä seuruussa että luoksetullessa
- vahvista paikallaoloja (itse piilossa sivulla tai takana)
- treenaa seuruun temponvaihtelut, peruutus ja askeleet
- tee häiriötä niin, että Meg tekee yhtä aikaa
Oho, onpas tässä puuhaa...


Lomatreeniä

Tällä viikolla olen ollut lomalla keskellä keittiösekamelskaa ja hellettä. Maanantaina ja keskiviikkona olimme aikaisin aamusta Patarilla Kirstin, Nanon ja Carin kanssa. 

Ruudut ja tunnari ovat olleet hyviä! Kirsti joutui makoilemaan myös ruudussa. Zip ei lähtenyt sinne päinkään vaan vaan aika vaivautuneen näköisenä lähti sivummalle. Teki kyllä uusittuna. Noudossa olen pysäytellyt kapulalla ja se on vähän rajoittanut Zipun intoa. Ohjatussa ei vielä toimi (ei muista hiljentää kokonaisuuksissa). Kivoja treenejä ovat olleet nämä aamutreenit helteessä, kiitos Kirsti!

Tänään treenasimme aamuvarhaisella Tiinan ja Meten sekä Pian ja Alvinin kanssa. 

Zip teki tunnarin, missä oli jälkikapula oikeana. Meni pari kertaa yli, mutta toi sitten omansa. Hyvä!

Seuruun perusasennoissa oli huomautettavaa. Zip jotenkin istuu lonkasta vinossa helposti ja näyttää vinolta. 
Luoksetulossa tein vain vikaa pätkää ja näissä sivulletulo oli kaikissa suora. Myös kapulan toi suoraan. 
Ruutuun mennessä tein jääviä eikä siis päässyt ruutuun ollenkaan. 
Kaukoissa palkkasin ekan istumisen, kun teki heti. 
Lopuksi vielä tehtiin kapulan nostoja niin, että pysäytin kapulalle. Ohjatussakin kuunteli eikä yhtään kaahottanut. 

Hyväksi lopuksi käytiin uittamassa koirat Joutjärvellä Tiinan kanssa. Kiva loma-aamu.

Ei kommentteja: