21.5.2013

Keittiöremonttia, juhlaa ja kesää. Ja treeniä.

-
Ensinnäkin isot onnittelut Suomen hopeajoukkueelle! Upeaa. Ja tietysti iso onnitteluhalaus hopea-Christalle ja pronssi-Katjalle!! Kyllä te olette uskomattoman taitavia kaikki! Neljä koiraa finaalissa ja kaikki selvittivät sen kunnialla. Aaltoja. 

Treenejä on jatkettu kovasti. Olemme treenanneet lähes joka päivä Patarin nurtsilla. Etupäässä on keskitytty malttiin ja kuunteluun edelleen, mutta nyt on tehty myös zetaa ja seuruuta yms. 

Lisäksi Pete oli kisaamassa ja sai tuplavoiton: Meg ykkönen, Zip kakkonen ja serti. Hyvä te!!
Juhlimme myös ystävämme Maikun viisikymppisiä torstaina Pennalassa ja vielä lauantaina kahvilla. Ai jai, kylläpäs muut vanhenevat! Onnea, Maikku!

Osteopaatilla on käyty (siis koirat...) ja molemmat olivat kunnossa pieniä jumeja lukuunottamatta.

Keittiö on edelleen levällään, mutta homma edistyy hyvin. Kyllä sekin tästä. 


Riitan ja Toscan kanssa lenkillä nähtiin luonnontaidetta


Seuruu on jotenkin nitkahtanut hyvin eteenpäin ja koira on kivasti pysynyt ravilla, vaikken menekään niin kovaa vauhtia itse (ainakin kuvittelen meneväni tosi kovaa - todellisuudessa varmaan tallustelen ihan rauhassa:).

Tunnarissa ei ole mokaillut paitsi kerran, kun tehtiin pitkä rivi poispäin pitkin välein. Muutoin ollut hyvä. Ja nyt on pitänyt kapulan hiljaa, mikä on vähän rokottanut paluuvauhtia. Mutta en uskalla nostaa virettä yhtään tässäkään. 


Kaikenkaikkiaan on ollut hyvä ruudussa ja ohjatussa - silloin kun lähetän merkiltä erikseen. Liikkeenomainen on vielä vaikea eikä mielialan hallinta onnistu. Erottelut ovat olleet onnistuneita. 
Mustat treenikaverit

HOT:n kisanomainen oli eilen. Se pidettiin Mukkulassa, missä oli ihan hitsin pitkä ruoho. 

Zip

Paikallaoloissa Zip katseli aika paljon häiriötä taakse. Komensin piilosta. Makuussa oli vähän lonkalla. Kävin korjaamassa, mutta luulen, että oli mennyt jo alussa. 


Metalli oli hyvä, reipas ja siisti. 
Ohjatussa lähetin merkille, missä koira vähän otti kiinni merkistä hampaillaan. Itse meno oli siisti, mutta silti oli painetta. Teetin kaukoja, mitkä ok. Kävin nostamassa kapulan, sillä en halunnut virhettä tähän, kun taas olisi noussut. Haki liian korkeassa vireessä, mutta suht siististi kuitenkin.

Ruudun merkkiä ei nähnyt. Aurinko paistoi vastaan ja keltainen merkki hävisi lähes kokonaan ruohoon. Löysi kuitenkin autettuna. Ruutuun lähti aika hyvin, mutta hurjasti kiihdytti. Tämä kuitenkin ok. Meni hyvään paikkaan ja jätin seisomaan. Loppuosassa käskystä käännyin ympäri ja käskin maahan. Sitten sivulle. Jatkoin kävelemistä vähän pidempään ja käännyin vielä eri suuntaan. 


Tunnarissa meni suoraan kapuloille ja löysi ne heti eli oli katsellut. Hyvä. 

Heti otti omansa ja toi ihan mukavaa vauhtia sivulle. Kapulakin oli siististi. 

Seuruuseen olin tyytyväinen. Koira ei osunut ollenkaan ja löysi hyvin rytmin. Aika kovaa hiihtelin mielestäni. Heinä oli pitkää ja siinä rytmi meni äkkiä sekaisin, mutta silti meni hyvin. Huonoa olivat pysähdykset. Tein liian nopeasti ja koira ei pysähtynyt siististi. Samoin perusasentoja pitää tehdä, ne olivat osa vinoja. 


Luoksetulo oli hyvä. Tein stopin autettuna käsimerkillä. Molemmat jäävät hienot. Pidin maassa pidempään ja sitten kävelin palkkaamaan koiran maahan ja vapautin. 


Zetassa hyvät jäävät, mutta seuruu oli jotenkin epäsiistiä. Varmaan ei saanut rytmistä kiinni. Olin silti tosi tyytyväinen nopeisiin jääviin. 


Kaukoissa ei noussut istumaan ekalla. Tämä virhe on tullut aiemminkin esille ja hyvä oli, kun tuli nytkin. En tiedä, ottaako häiriötä jostain tai jääkö kiinni liikkuriin. Otin alusta ja jäin vähän lähemmäs tekemään. Nousi hyvin, mistä kehut ja pakitin kauemmas. Loput ok. Pitkässä ruohossa ei jalkoja näkynyt niin hyvin, mutta näytti ihan kivalta. 


Meg

Metallin paluu oli vähän hidas, muuten ok.

Ohjattu oli hyvä ja hienosti löysi vasemman pitkästä heinästä.
Ruudussa Meg jäi liian eteen eikä Pete korjannut taakse. Mrrr.
Tunnarissa koira ei löytänyt kapuloita vaan hortoili liian taakse. Toi kuitenkin oman.
Seuruu oli tosi hyvä, samoin luoksetulo. Pete oli napakka jäävissä.
Zetassa mokasi istumisen ja jäi seisomaan.
Kauko oli aika hyvä.

Olipa hyvä treeni. Monella oli ongelmia häiriöiden ja pitkän ruohon kanssa, joten helppo treeni tämä ei ollut. Mutta hyvä, kun hudit tulivat tässä kohtaa esille. Vielä ehtii treenata hyvin ennen ässämmiä. Kiitos kaikille, erityisesti kehät suunnitelleelle Vuokolle!


Kävimme vielä kävelemässä koirien kanssa isolla porukalla. Takaisin tulimme rannan kautta ja halukkaat koirat pääsivät uimaan ihanassa auringonlaskussa. Kesä, kesä! Ei kommentteja: