28.5.2010

Meg treenaa myös

-
Tämä viikko on kulunut kuin siivillä - touhuttu on aikas lailla. Auringonpaiste vaihtui jo alkuviikosta sateen lotkotukseksi, mutta on sekaan mahtunut muutama kuiva hetkikin. 
Maanantai


Meg
Vihdoin rupi on lähtenyt ja tassu näyttää hyvältä. Siinä on pieni pahkura haavan alla, mutta katsotaan, lähteekö pois vai jääkö se siihen. Ei tunnu haittaavan tahtia yhtään.

Otimme siteen pois tassusta sisällä. Illalla se pääsi Anna-Kaisan käsittelyyn. Joitain jumeja oli, mutta laukesivat hyvin. A-K tykkäsi, että se oli ehtinyt jo kehitellä virheasentoja kipeän jalan takia ja leikkaus ajoissa oli ollut oikea ratkaisu siinäkin mielessä.

Zip

Zip pääsi puuhastelemaan kaikenäköistä. Aamulla tein sille sellaisen pienen jäljen pellolle. Meni joka suuntaan eikä syönyt juuri mitään. Poukkoili oikealle ja vasemmalle, bongasi pari namia ja lähti taas. Kyllä me loppuun päästiin, mutta oli vähän outo olo:)
Lisäksi tein vähän tokoa. Seuruu toimi hienosti pallo kädessä aika pitkänkin matkan. 
Illalla olimme haussa Elinan ja Katrin kanssa Seestaalla. Zip teki kolme hajuhakua ja jokaisen tosi hienosti. Olinpas ylpeä. Teimme vielä "helpon" esineruudun. Elina ja Katri taitavat aina vähän innostua:) Joka tapauksessa Zip löysi hienosti ekan esineen, tosin ei tehnyt mitään suoraa pistoa mutta kumminkin. Toista esinettä ei vain bongannut, vaan kulki sen päältäkin, vaikka oli ihan näkyvissä. Jouduin menemään auttamaan ja suunnilleen seisoin kummallisen vinopäisen oravan vieressä, ennen kuin hokasi, että sehän se esine oli:)

Tiistai

Meg

Aamulla Meg lenkkeili aamulla Venetsian kentän ympäri tossu jalassa. Otin sen kanssa vähän tokoa kentällä Kirstin käskyttäessä. Teimme ohjattua, seuruuta, ruutua ja kaukoa. Oli ihan tosi hyvä! Ohjatun suunnatkin onnistuivat hienosti, vasemmalle tehdessä taisin joutua uusimaan. Jossain spurtissa tossu sitten lensi jalasta ja samaan aikaan Meg paukahti vasten kättäni, kun tavoitteli lelua. Kädestä turposi yksi sormi heti ja ranne, mikä ärtyi tiistaina:( Nyt on jo parempi, mutta oli kyllä tosi kipeä kolaus. Tossua en sitten laittanut enää jalkaan ja hyvin kesti.
llalla SM2010-ryhmä teki agilityssa tulos tai ulos -treenin Hollolassa, Esa oli tuomarina. Meg pudotti neljä rimaa (olivat 65 sentissä ja tosi rimpulat), mutta muuten teki hyvin. Sillä oli tossu jalassa ja ajattelimme, että pudotukset johtuivat siitä. Olihan sillä muutenkin taas kuukauden tauko. Hienoa, että se pääsi jo treenaamaan - kyllä vähän jännitti, miten haava kestää ummessa, mutta mitään ihmeellistä siinä ei ollut.

Zip

Teimme Hiipun kanssa tokoa. Tavanomaiset seuruut Kirstin naksautellessa, ruutua, pistettä, kiertonoutoa jne. Oli vallan taitava.
Teimme myös jäljen, joka oli nyt pidempi. Ajattelin, että se lopettaa koheltamisen pidemmällä jäljellä. Laitoin päähän lelun. Teki ja kohelsi, mutta ehkä vähän vähemmän kun oli pidempi.

Keskiviikko

Aamulla olimme jälleen Kirstin kanssa, tällä kertaa Patarin nurmilla. Koirat juoksivat ihan hurjina ajoittain ja mikä parasta, Meg pääsi myös mukaan ihan ilman tossua.

Meg

Tein jälleen ohjatun ja ruudun. Nyt yritti kunnolla huijata vasemmassa suunnassa ja jouduin huomauttamaan. Sen jälkeen taas teki hyvin ja oikein iloisesti:) Aina pitää vähän  koettaa ja testata meikäläisen hereilläoloa... 
Illalla olin tuomarina ja tokoilemassa Hollolassa HOT:n toko-cupissa. Teimme kisanomaisen treenin lähes kaikki hottilaiset ja kommentoimme toistemme suorituksia kirjallisesti. Olin Megiin tosi tosi tyytyväinen. Seuruussa vähän hötkyili ja vilkuili, samoin juoksussa oli vähän väljä, mutta muuten tosi hyvä. Idarissa ei ollut mitään ihmeellistä. Luoksetulossa oli huonot jäävät. Se lähtee nyt tulemaan tosi kovaa ja valuttaa sekä seisomista että  maahanmenoa. Tämä pitää korjata. Ruutu oli tosi hyvä. Ohjattu oli hyvä, mutta ei lähtenyt niin paljoa vasemmalle kuin olisin halunnut. Tulipa testattua, mutta tarkkana on oltava! Metalli ja tunnari olivat Megille erinomaiset paluiden osalta, muuten teki  hyvin. Kauko oli myös ok. Jee! Kiitos Kirstille jälleen avusta!

Zip

Aamulla vähän tokoiltiin samalla kaavalla ihanilla nurtseilla. Teimme myös paikallamakuun Jekun kaverina. Oli oikein nätisti. Illalla Pete kävi vetämässä P-HAU:n pentutreenit agilityssa ja treenasi Ziipun kanssa itsekin pientä radanpätkää. Oli mennyt aikas hyvin.

Torstai

Meg

Aamulla tein metsälenkin ja kävin Zipun kanssa agilityhallilla. Illalla Pete oli BATin agilitytreeneissä Ojangossa, Timo veti. Keikka ei ollut kovin onnekas, sillä nyt vuorostaan Petelle kävi köpelösti: Meg tavoitteli lelua ja sen hammas osui Peten keskisormeen, mihin viilsi kunnon haavan:( Se ikään kuin jäi kiikkumaan sormeen... Onneksi oli desinfiointivälineet mukana ja seurakaverit auttoivat putsaamaan haavan. Pete oli ollut niin kalpea, että oli pitänyt istahtaa vähäksi aikaa, hui. Kotiin tultuaan hän lähti käymään päivystyksessä ja sai penisilliinikuurin sekä jäykkäkouristustehosteen. Aina pitää käydä jotain, hitsi vieköön.

Zip

Aamulla kävin Hiipun kanssa aksaamassa Pennalan hallilla. Teimme pituutta, muuria, rengasta ja keinua, ei ongelmia. Lisäksi teimme jumppasarjaa 35 cm:n korkeudella (viisi peräkkäin). Oli muuten ok, mutta viimeinen rima putosi kaksi kertaa, kun ei osannutkaan tehdä sitä rauhassa vaan yritti tavallaan tehdä kaksi viimeistä estettä kerralla. Sitten alkoi miettiä ja onnistui pari kertaa hyvin, minkä jälkeen laskin vielä rimat alas. Tein myös yksittäistä okseria hyppyharjoituksen, oli ok. Lopuksi harjoiteltiin kontaktia puomilla. Jätin lätkän pois ja palkkasin kun painoi päätä maata kohti pinta-sanalla. Tarjosi hyvin, mutta tietty alkuun ihmetteli, kun lätkää ei ollutkaan. Haluaisin, että se tulee alas kovaa ja miettii myös alas. Siksi tuo nenäkosketus olisi kova juttu. Sitähän se on hyvin tarjonnut nytkin. Ja äkkiä olisi hyvä päästä markkeristakin eroon. On se kiva ja puuhakas otus.

Illalla ajoimme Arjan kanssa tokoilemaan Järvenpäähän T-treeneihin. Treenasimme Virven ja Vicin kanssa. Tein Zipulla alo-luokan, mikä sujui aika hyvin muutamaa ihmettelyä lukuunottamatta:) Ruoho oli pitkää ja märkää. Sain Pekalta vinkkejä jälkeen: tee huomattavasti pidempi, laita edelleen nameja joka jäljelle ja laita jäljen päähän jotain kivaa esim Pete ojaan. Hauska reissu.

Perjantai

Tänään oli siivouspäivä, mutta illalla lähdin Sipooseen Tarjan ja Nomin seuraksi Jessican toko-oppiin. Zip vain teki, mutta Megkin oli mukana. Sillä oli huilipäivä.

Zip
Tein taas alo-luokan. Nyt ihmetteli paljon enemmän kaikkea uutta. 

Seuruu - tässä kulki ajoittain hyvin, mutta käännöksissä jäi jälkeen ihmettelemään, siis taakseni, eikä pitänyt niin hyvää kontaktia kuin jos on pallo kädessä. Hihnan kanssa oli ihan ulalla, kuten itsekin:) ja alkoi jossain välissä kiskoa sitä:))
Tässä treenattiin lopuksi käännöksiä niin, että kuljen ensin suoraan ja sitten oikealle ja vasemmalle ympyröitä. Ensin isompia, sitten pienempiä ja palkkaan, ennen kuin jää taakse tai kontakti putoaa. Alkoi jo hyvin hiffata, mitä haettiin. Mistäs se voisi tietää, kun en ole kuin kulkenut suoraan ja sitäkin vasta vähän aikaa hyvin. Lisäksi pitää treenata liikkeelle lähtöjä kovasti. Samoin juoksua ja paikalla käännöksiä. Samoin palkattomuutta.

Luoksetulo
- odotti hyvin, tuli kovaa, mutta tuli sivulle sillä tavalla puoliksi. Tähän asti olen aina auttanut peruuttamalla ja käsillä eikä se tietenkään tajunnut, miksi tökötän suorana. Harjoiteltiin niin, että kun tulee, sanon liki parin metrin päässä ja pidän kädet apuna - en kuitenkaan enää saa peruuttaa ja ikuisesti auttaa sitä sillä tavalla. Pikku hiljaa siirrän käsiä sivulle ja edelleen muistutan parin metrin päässä. Tämäkin alkoi pelittää nopeasti.

Jäävät
- maahanmeno ok, mutta seisomisessa tuli mukana iloisena. Sille tuli jokin sekaannus. En antanut sille mitään virittelysanaa, se pitää antaa jatkossa. Hyvin kesti paikallaan ja nousi sivulle maasta ja ihan ok seisomisestakin.

Hyppy
oli hieno ja takana seisominen:)

Summa summarum: nyt pitää tehdä jo huomattavasti enemmän palkattomuustreeniä ja hiffata, ettei Zip ole enää pikkupentu. Vaatimuksia voi alkaa esittää enemmän, kun osaa ja jättää auttamista vain rohkeasti pois. Eli nyt siis vauvailu on ohi ja aikuisikä alkaa (tai on se alkanut jo aikaa sitten, itse en vain ole huomannut:). Kiva oli nähdä Nomia, se oli tosi taitava ja hyvä. Kiitos Jessicalle jälleen tosi hyvästä treenistä! On niin hyvä käydä näytillä aika ajoin, kun kuulee missä mennään ja miltä näyttää sellaisen silmissä, joka ei niin usein meitä näe. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei se Zipukaan huonolta näyttänny:-) Paras juttu ehkä oli se, että Zipu talutti Nomia:-)))

Me kirjoitti...

Poikia aina ved(ät)etään:))

Anonyymi kirjoitti...

"laita jotain kivaa, vaikka Pete ojaan" :-D :-D.

Pia täällä repeilee :-D

Me kirjoitti...

:))