16.5.2010

Tossutassu-elämää ja hellettä

-
Megille koittaa huomenna onnenpäivä, kun Arja-täti ottaa tikit pois illalla. Viikko on mennyt tosi hyvin toipumisen kannalta. Meg on ollut tiukan silmälläpidon alla. Tassu näyttää tosi hyvältä. Patologin lausunnossa todettiin, että kyseessä oli papilloomaviruksen aiheuttama syylä. Lisäksi siinä luki, että on aika harvinaista, että syylä uusisi leikattuun kohtaan, mutta sen sijaan sen reuna-alueille saattaa uusia. Toivotaan, ettei niin kävisi. Olemme kyllä niin tyytyväisiä, kun saimme se hoidettua pois heti. Hienoa, kun Megs pääsee myös puuhailemaan! 
-


Zip
Ziipu sen sijaan on päässyt puuhastelemaan kyllä sekä agilitya, tokoa, jälkeä, hakua että uintia:) Tokoa ollaan tehty kotipihalla sekä nyt viikonloppuna Eevan ja Ytyn kanssa. Kiitos treeniseurasta! Olemme tehneet pikkuseuruita, missä ollaan naksauteltu, kun pää on ollut hyvin. Tänään Eeva kommentoi, että oli todella hyvä aika ajoin:)). Tuolloin minulla oli lelu kädessä, joten se taitaa toimia nyt parhaiten. Koska koira on jo hyvällä hajulla siitä, mitä haetaan, kokeiltiin pidempää matkaa. Siitäkin selvisi hienosti! Tulipa hyvä mieli. Lisäksi Zip on tehnyt merkkiä, ruutua (molempia markkerilla), luoksetuloa, sivulletuloja (olleet aika vajaita), eteentuloa ja noutoja. Metalli on taas sujunut hyvin:) Luoksetulon jääviä on myös treenattu niin, että Eevalla oli takapalkka ja vapautin sille. Aika napakasti on tehnyt. 

Agilityssa Pete kävi Sadun ja Essun kanssa maanantaina Korkeavireessä ratatreenissä. Oli ollut aika vaikea harjoitus ja hiki lensi ohjaajilta ja varmaan koiriltakin. Zip on aika tykittävä likka... Lauantain ohjelmassa oli ratatreeniä pienellä porukalla (Satu, Kirsti ja Katja) Hollolan hallissa. Pete teki suht haastavan pikkuradan, mutta kyllä Zip siitä selvisi, kunhan Pete piti lelua kädessä. Muutoin ampui aina tilaisuuden tullen putkeen. 

Hakua harrastettiin perjantaina Elinan, Katrin ja Mikon kanssa Kunnaksessa. Zip otti neljä hajuharjoitusta. Kävelimme puskiin piiloutuneen maalimiehen ohi remmissä. Koira päästettiin irti, kun nappasi hajun. Meni ihan tohkeissaan nöyränä koko takaosa innosta heiluen maalimiehen luo. Tämä on Ziipusta tosi kivaa. Itse tykkään olla kovasti metsässä, mutta Pete kaipaa vielä sytyttelyä:) Video hakumetsästä

Tänään päästiin Arjan opastamana tekemään pieni metsäjälki sammalikossa Hälvälässä. Tiedän, että pitää tehdä kesä peltojälkeä, mutta kiva oli kokeilla. Zip oli vähän kuin hakuun menossa, mutta kun näytin jäljen alun, napsi kyllä joka jalanjäljessä olevia nameja - ei kyllä läheskään kaikkia. Olihan se sellaista sähläystä, mutta perille päästiin. Tästä Pete tykkää ja luulen, että hän lähtee ilomielin koirille kuskiksi jäljen päähän. 

Viime viikolla oli P-HAU:lla kolmena arki-iltana kisat Pennalassa. Pete meni Kristiinan Chaskan kanssa, mutta sille tuli molemmilla radoilla mammaa ikävä ja se jätti Peten jo aika alkuvaiheessa kentälle:) Itse olin kuuluttamassa joka ilta. Maanantaina oli aivan tajuttoman kylmä. Nyt tuntuu hassulta, kun on hellettä ihan simsalabim. 

Helatorstaina olin muiden valmennusrenkaalaisten kanssa kouluttamassa renkaan tokopäivässä Keravalla. Olipa taitavia koirakoita mukana! Olin Sirken parina ja kylläpä sain itsekin hyviä vinkkejä. Kiva päivä. 

Zipu on oppinut myös uimaan! Perjantaina käytiin Eevan kanssa tokottelun jälkeen uittamassa Hollolassa Pikku-Tilkillä. Ensin Zip ei tohtinut mennä ollenkaan veteen, mutta sitten sain sen yllytettyä. Hyppäsi oikein näyttävästi kapulan perään:) Nyt ollaan sitten käyty joka päivä ja siitä on tullut ihan vesipeto. Tänään uivat kovasti molemmat Ytyn kanssa. 

Kesäkausi on korkattu meillä terassilla ja Maikulla pihalla. Molemmat bileet sade keskeytti. Tänään myös ukkosti ja satoi rakeita. 

Sain viimein valmiiksi myös jutun Juha Korrin viettiseminaarista. Juttu löytyy kotisivuiltamme. Se on oikeassa reunassa kohdassa Koulutus. Samassa paikassa on myös hyppyseminaarijuttu liittyen agilityyn. 


Jäljestä ja hausta tuli mieleen, että pk-estettähän olen aina pelännyt ja pelkään yhä, mutta tuskaa helpotti se, että 44-senttinen Yty pompsautti sen yli kuin tyhjää vaan. Eeva lähetti sen kiertämään, mutta Yty hyppäsikin sen sijaan ja miten helposti. Oli pakko nauraa tuon jälkeen, kun Eeva oli myös miettinyt, miten Yty selviäisi pk-hypystä:) No, aika hyvin! 


Onpa ollut vauhdikas viikko, huh huijaa. Pete on häärännyt vielä pihallakin vaikka kuinka ja fillaroinut sata kilometriä. Ei ihme, että aika on vain huvennut käsistä:)
-

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Zipu on kyllä niin hurjan puuhakas kaikessa tekemässään. Tuonne esineruutuun porhaltaa hirveällä vauhdilla:D