5.7.2010

Seniorimestaruus ja avointen SM-kisojen 4. sija! Hurraa!!

-
Viikonloppu hurahti agirodussa Ylöjärvellä. Pete meni jo perjantaina päivällä kisaamaan ja itse huristin bussilla perässä. Yövyimme BAT-porukalla hotelli Haapalinnassa (tosi koiraystävällinen pikku hotelli muuten) viiden minuutin matkan päässä kisapaikalta. Kaikki koirat olivat mukana. Wilma ja Leevi selviytyivät aivan loistavasti auton takakontissa isossa häkissä. Autossa olivat kaikki lävet auki ja niillä oli suorastaan luksusta. Meillä muilla sen sijaan hiki lensi, sillä lämmintä oli lähes 30 astetta - onneksi vähän tuuli silloin tällöin. Isot koirat olivat häkissä Sadun teltassa, missä oli kaikki liepeet auki. Vettä sai koirille sentään letkusta ja viilennyspyyhkeet auttoivat hyvin. Itsellä oli niin kuuma. En ole yhtään helleihmisiä. 
Perjantain kisat menivät aika huonosti. Lauantaina sen sijaan sujui jo paljon paremmin, kun kisattiin avoimista suomenmestaruuksista. Meg pääsi kolmannelta sijalta finaaliin heti Hitin ja Omien jälkeen. Neljäntenä oli Rhett. Mukana oli lähes 150 koiraa. Meg menee nurmikolla aina tosi kovaa ja niin meni nytkin. Matkalla kävi vielä kämmikin, kun koira lähti väärään suuntaan takaakierrossa ja korjaukseen meni aikaa. Lisäksi se oli aika huithapeli keinulla ja puomin ylösmeno oli aika hilkku, puhumattakaan että se olisi pysähtynyt puomille.

Finaalissa Pete oli ihan innoissaan ja niin oli koirakin. Se veteli mielestäni íhan hallitsemattoman näköisesti itsekseen sellaisen mutkaputken takana olevan hyppy-ympyrän (Peten mielestä oli ihan hallinnassa:) ja Pete sai sen kiinni vasta A:lla, mitä kuuluttaja-Masa kommentoikin aika hauskasti yleisön nauraessa. Kepit teki hienosti avoimesta kulmasta ja jatkoi samaa vauhtia maaliin. Todennäköisesti puomilla se hävisi sen 0,17 sadasosaa kolmospallin. Joka tapauksessa ilo oli ylimmillään hienosta radasta. Kisan voittivat Janita ja Hitti, toisina Niinu ja Rhett ja kolmantena jälleen Janita ja Omie. Viides oli Zen Jaakko ohjaajanaan. Olipa kiva, vaikka ensin Peteä harmittikin ihan tosissaan tuo nelostila.Video

Sunnuntaina kisattiin sitten illalla senioreiden (yli viisikymppisten) mestaruuksista. Mukana oli kolmisenkymmentä koiraa, mukana mm Jaakko ja Vimma/Ludde sekä Jukka ja Hello Kitty, Megin sisko. Meg lähti aika alussa ja itse mokasin aika pahasti. Vein koiran lämmittelylenkille ja tiirailin aina aika ajoin, koska tutustuminen alkaa. Kuulin sitten yht'äkkiä Megin jo mainittavan valmistautuvana koirakkona ja ehdimme juuri perille pari koiraa ennen Megin vuoroa. Pete oli tosi tyytyväinen, ihan hyvästä syystä. Ehkä tämä kiukustuminen kuitenkin auttoi, sillä Meg paineli hurjana radan läpi Peten ollessa itse aika topakkana. Hieno rata. Meg voitti parin-kolmen sekunnin kaulalla seuraavaan eli Hello Kittyyn ja kolmanteen eli Jaakkoon ja Luddeen. Vimma sai puomin kontaktivirheen. 
Tuomarina oli Kees Stoel, vanha tuttumme HollannistaVaikka kyse oli epävirallisista kisoista, tuntui ihan kuin ne olisivat olleet viralliset:) Oli ihan sellainen juhlava tunne:)) Hyvään paikkaan joka tapauksessa osuivat itsetunnon kannalta ennen karsintoja. 

Tänään oli ihan mahtava lomapäivä. Kävin ensin tunnin lenkillä aikaisin aamulla, sitten tokoilemassa Kirstin kanssa. Tein vain Zipulla: seuruuta (tosi tosi hyvä), luoksetulon, eteentuloja, luoksetulon jääviä kierrossa ja tunnarin. Tunnarissa kapula oli jo aika lähellä vääriä apilassa peitettynä. Kahdella ekalla kerralla nappasi väärän. Toisella kerralla väärä lennähti ihan peitetyn oikean viereen ja hätäili. Kolmannella kerralla teki tosi hyvin. 
Päivällä nukuttiin oikein päiväunet, käytiin kylässä ja uimassa sekä koirat että me - olipa ihanaa - ja syötiin illalla rauhassa. Kuumaa oli tosin, noin 28 astetta... Kuvat: Peetu Huotari


2 kommenttia:

- Tuija - kirjoitti...

Valtavasti Onnitteluja menestyksestä Petelle ja rapsut Megille. Mestaruudesta erikoisOnnet!

Anonyymi kirjoitti...

VAU! Onnittelut hienosta agirotumenestyksestä! Hyvä Pete ja Meg!!!

PS. Jos Meg vielä halutaan palauttaa, niin ottakaa vain yhteyttä! Tulen samantien hakemaan:P Mulla oiskin just sopivasti liitokoiran paikka vapaana ;o)

-Anne-