10.8.2010

Puolet Ounou-pennuista koolla

-
Tänään treeniseurana Patarilla olivat Tarja Padin ja Nomin kanssa, Pia Tuplan sekä Arja Zacin kanssa. 
Meg
Ohjelmassa meillä oli ensin ohjattu, missä Meg teki aivan supermerkit ja -haut! Ei venkoillut, ei pureskellut, ei kaartanut taakse. Vau. 
Tunnarissa nappasi heti ekan kapulan, mikä näytti tulevan eteen. Muut epäilivät, että nappasi vain ekan, mutta minä tiesin. Meg oli Viisas ja Nopea, mikä tuli todistettua. Teimme nimittäin uudelleen ja nyt haisteli ok ja heti nappasi oman eikä mennyt yli eikä sohlannut mitään muutakaan. Siitäs saitte:)
Kaukoissa oli vaikeaa, kun Arja ja Pete istuivat takana. Ei pystynyt olemaan rento. Sitten kun vain vaadin, rentoutui ja alkoi kuunnella ja teki tosi hyvät kaukot. 
Luoksetulon stoppia tein kiertämällä. Eka oli aika huono, mutta toinen onnistui paremmin eli ihan ok Megin tekemäksi. 
Ruudun merkki oli hieno, samoin kuin ruutu. Meg oli kaiken kaikkiaan vauhdikas ja yritteliäs. 

Zip

Hmmmm. Nomin ja Tuplan esimerkistä innostuneena päätin tehdä vähän kisamaisempaa, tein kahdessa erässä vikana. 
Seuruussa oli kuulemma tosi hyvä suoralla, mistä palkka. Olin jopa hiljaa. Ei yhtään painanut tms. Vasemmalle käännöksissä painoi pään, mutta huomautin ja taas yritti kovasti sen jälkeen, jolloin alkoi painaa ninua jalkaan. Tätä en kuitenkaan ala korjata nyt samalla, kunhan saisin tuon kontaktin pysymään. Samalla koira vielä käyttää niin paljon takaosaa, että sotkeudun sen takajalkoihin. Huh. 


Luoksetulo oli hupaisa. Pia käskytti. Kun kutsuin, Zip lähti kauheaa vauhtia kohti ruutua. Keskeytin ja otin uudelleen. Nyt tuli, kun näytin lelua. Sitten tein stopin. Lähti tulemaan, pysähtyi ja kun kutsuin, lähti taas ruutuun. Vaihdoimme suuntaa ja nyt teki aika hyvin. Ei törmännyt. Ei ole aiemmin reagoinut ruutuun tuolla tavalla, joten nyt on tehtävä paljon töitä tuon kyyläämisen kanssa. Apua, nyt pääsen tutustumaan tähänkin asiaan oikein niin kuin konkreettisesti:)
Noudon eteentulossa törmäsi ekalla kerralla kapulan kanssa oikein kunnolla. Sitten autoin vähän käsillä viemällä niitä eteen ja nostamalla ylöspäin koiran tullessa lähemmäs. Auttoi hyvin. Kapulan otto oli tosi ruma, mistä tulikin mieleen se, että leirillä teimme myös noutoa Jonten kanssa. Jonte käski ajatella, että kapula on minun eikä sitä saa pahoinpidellä. Kun koira meni kapulalle, olin vahtimassa ja pysäytin, siis yritin, ennen kapulaa. Koira kyllä totteli jollain lailla, mutta silti yritti siepata sen rumasti, kun sai luvan. Pari kertaa saatiin onnistumaan kyllä. 
Kaukoissa ennakoi rivakasti maahanmenoja, joten palkkasin vain istumisista. Maasta istumaan ei ollut niin sukkela kuin on ollut, joten nyt on palattava vähän taaksepäin tekemään vain läheltä. Ihmetteli vähän takana seisovaa ja huitovaa Piaakin.

Liikkeestä maahanmeno oli ok. Liikkeestä seisominen meni plörinäksi, kun sanoin vahingossa Seiso, vaikka Ziipun käsky on Stop. Sillä onnistui hyvin, mutta kun lähdin tulemaan kohti ja ohi, kääntyi vähän ympäri ja kävi maate... Saatiin kuitenkin onnistumaan, kun kerroin ettei tuollainen sovi ja vähän harjoiteltiin. Se ei vain muistanut. 
Lopuksi ei ehkä olisi kannattanut tehdä ruutua, mutta tein kuitenkin, kun ei enää sitä aijannut. Sekä merkki että ruutu olivat hienot, tosin tekee taas gasellihyppyjä merkille.
Kyllä on paljon vielä tekemistä ennen avo-kisaa. No, onneksi olen lomalla, joten on aikaa.
Lopuksi Arja ja Tarja tulivat vielä meille syömään ja kahville. Oli todella kiva treenata taas kimpassa ja nähdä Nomi ja Tupla. Ne olivatkin vallan hienoja!

Illalla innostuin tekemään vielä tunnaria, mikä on ihan hirvitysmäistä. Zip nostelee kaikkia hurjalla touhulla. Marianne kertoi opettaneensa Träpille tunnarin niin, että oli laittanut kapulat korkeisiin laseihin. Träp oli heti keksinyt idean, nuuskutellut rauhassa ja saanut oikean kapulan ilmaisemisesta palkan. No, tänään kokeilin samaa innoissani pihalla. Toimi ihan hyvin ja Zip etsi touhukkaasti. Se ei vain tyytynyt haistelemaan, vaan kaatoi tietysti lasin nopeasti, nappasi kapulan ja puri. Täytyy olla vain nopeampi ja palkata jo oikean ilmaisemisesta ennen kuin hyökkää lasin kimppuun. Pia kertoi, että jotkut treenaavat samalla tavalla matalilla merkkikartioilla. Kapula on piilossa sen alla. Zip varmaan vain hyökkäisi niiden kimppuun samoin. 
Lisäksi tein seuruussa vasemmalle käännöksiä. Ne sujuivat yllättän hyvin. Lopuksi vielä 
kapulan pitoa nätisti. Laitoin kapulan suuhun ja käskin pitämään nätisti eli samaa harjoitusta kuin joskus ennenkin. Hyvin teki, samoin puun kierrot kapula suussa ja siitä eteen. Huomautin, jos pyöräytti kapulaa ja yritti taas kovasti.  Samoin tein kapulan hakuja niin, että itse vahdin vieressä. Tässä yrittää kyllä ne tappaa...
Pete teki pujottelua pihassa uusien ohjureiden kunniaksi. Ensin hyppäsi valkoisten kaarien yli ja karkasi palkalle, mutta kun Satu oli palkan kanssa lopussa, teki ihan oikein. Zip tekee hienosti kulmia. Pete saa myös juoksennella missä vaan eikä koira häiriinny. Nyt kun Pete tekee lisää ohjureita, päästään tekemään lähes suoria keppejä ja hakemaan rytmiä. 


Olipa kunnon treenipäivä pitkästä aikaa. 1 kommentti:

PiaP kirjoitti...

Jepjep! Kiiiitos seurasta, kivaa oli vaikka soppa jäikin saamatta :-).
Eli, uutta päivää vaan koukkuun, kalenterit esiin ja sopimaan!

Pia

Ps. jos mun ryhdikkäästä (NOT) olemuksesta on joitain kuvia kamerassanne niin kurkistan mielelläni!!