1.10.2010

Zip treenaa

.
No niin, nyt on treenisuunnitelma tehty ja hommiin on ruvettu.


Zip
Tiistai-iltana kotipihassa ennen kylään lähtöä teimme tunnarin kolmesti niin, että pysäytin koiran kapuloille ja päästin sitten etsimään. Kapulat olivat aika lähekkäin toisiaan, mutteivät sentään ihan kasassa ja oikea oli niiden vieressä. Ei tehnyt yhtään virhettä. Lisäksi tein pikkuseuruun ja vasemmalle käännöksiä. Olen pyörinyt paljon paikallani ja se on jotenkin auttanut tuota vasemmalle käännöstä. Näitä lisää. Pari merkkiä onnistui loistavasti. Lopuksi istumisia helposti eli käskytin istumaan liikkeestä ja pysähdyin itsekin. Hyvä treeni. Pete oli tehnyt alle viiden kilsan lenkin ja muutaman kerran kepit kuten aamullakin, joten pikkukoiran päivä oli aika täysi. 

Keskiviikkoaamuna tein sisällä kaukoja m-s-m ja i-s-i ja istumisia. Vaativat vielä paljon tukea. Illalla tein samaa ja ihan kuin tuo kauko olisi jo edistynyt:)
Pete teki aamulla keppejä, mitkä ovat vieläkin vähän auki ja edelleen aika vaikeita Zipulle. Verkot ovat enää päässä ja nekään eivät ole ihan kiinni kepeissä. Pikku hiljaa edistyy.

Megin kanssa olin illalla kissatalon kentällä. Tein seuruuta, jossa teki hyvin vasemmalle käännöksiä. Olen vähän nostellut polvea niissä ja se uskoo tuota aina hyvin. Lisäksi tein uuden idarin, missä palkkasin jäävät. Kuunteli hyvin, paitsi ekassa jäävässä jäi seisomaan, vaikka piti mennä maahan. Kaavaa pitää rikkoa.

Illalla kävin katsomassa Lauran ihanaista Ässä-pentua Jokimaalla. Pete oli Zipun kanssa BAT-agitreeneissä Vantaalla ja oli niin tyytyväinen! Zip oli ollut tosi taitava eikä sen taidot häpeä yhtään muihin verrattuna, paitsi keppien osalta. Oli mennyt A-esteen monta kertaa virheettä, vaikkei sitä ole tehtykään kuin ehkä kolme kertaa. Mutta kun osaa puomin, osaa Aankin.

Torstaina aamulla jälleen Zipun kanssa keppejä pihalla. Sisällä tein kaukoja m-s-m sekä istumisia. Niissä joudun auttamaan vielä paljon eikä kestä sitä, että menen eteenpäin.

Illalla kävimme Arjan kanssa Kissatalon kentällä. Zip aloitti seuruulla, missä oli mukana juoksua ja hidasta. Arja kommentoi, että siirtymät eivät olleet kovin hyviä. Itsestäni tuntui myös, että hidas oli sellaista vaaputtamista jalan mukaan. Täytyy saada nauhalle, niin näkee itse. Vasemmalle käännöksissä painoi taas päätä ja kadotti kontaktin.

Kaukot olivat yllätys. En ole tehnyt maasta seisomaan nousua kuin koiran edessä. Tekee ne jo tosi siististi. Nyt kokeilin huvikseni ottaa pari metriä matkaa ja sehän teki hienosti - ei liikkunut ylösnoustessa yhtään eteenpäin. Maahanmenon olen päättänyt tehdä niin, että koira lätsähtää suoraan alas, ei hissinä. Istumisesta seisomaan opetan siirtämään takajalat taakse, koska se on jotenkin luontaisempi tuohon kuin etujalkojen siirtämiseen. Näin on. Kyllä helpotti, kun sain tuon päätettyä:) Korjailen sitten taas noita myöhemmin ja vaihdan tekniikkaa, tuttu juttu:))

Merkki oli hieno, tein kahdesti. Ei ääntä tms mitään. Ruutu oli myös hieno ilman gaselliloikkia. Tein siis voi-ruudun. Sitten kokeilin, meneekö merkille edelleen hiljaa (tässä siis kuvitteli varmasti, että pääsee ruutuun merkin jälkeen), mutta hiljaa oli. Palkkasin eikä päässyt tietty ruutuun.

Ohjattua aloitin myös harjoitella. Vein tennispallot sivuille ja koiran merkille. Hyvin kuunteli suunnat eikä äännellyt. Yhden kerran lähti väärin, mutten viitsinyt huomauttaa, kun ei vielä osaa enkä halua turhautumisvikinää. Ei muuta kuin tässä vain rohkeasti eteenpäin.

Istuminenkin oli yllätys. Nyt kesti kummasti paikallaan ja tarjosi istumista vaikka pyysin seisomaan tai maahan:) Eipä haittaa, ei vain vielä osaa erotella ja tarjoaa tietty sitä paljon harjoitelua. Kylläpä se oppii nopeasti, tietty kaikki väärätkin.

Luoksetulon tein normimatkalta maasta suoraan palkkaan, seisomisesta palkkaan ja maasta palkkaan. Pyrin siis luomaan sille kuvan kokonaisuudesta. Erityisen paljon pitää korostaa maasta kovaa tulemista. Alan palkata nyt eteentulosta niin, että kun tulee eteen saa ampaista palloon jalkojeni välistä. Se kyllä vaatii meikäläisen motoriikalta aika paljon...

Tänä aamuna teimme jälleen keppejä sekä tunnaria Zipun kanssa. Tunanri oli fiasko. Vaikka pysäytin ennen kapuloita, oli tosi hätäinen ja napsi kaikkia suuhunsa. Löytää kyllä oman, mutta ei malta haistella rauhassa. Oma vikani: pentuna palkkasin oikein riehakkaasti narupalloon, kun löysi oman kapulan jostain piilosta:( Sillä on hirveä kiire palauttaa kapula. Jos jollekulle tulee hyviä ideoita mieleen, olen kiitollinen neuvoista.
Meidän kylppäri/saunaremontti on nyt valmis ja kesäpoika Kalle on lähtenyt muihin töihin. On ihan ikävä. Kalle ehkä oli vain helpottunut, kun pääsi meiltä pois - työnkuvaan kun kuului myös koirien kanssa seurustelu ja ulkoilutus pihalla...

Ei kommentteja: