1.11.2010

Hyvää treeniä


Eilen sunnuntaina pidettiin pentukurssia battilaisille Keravalla. Kivoja koiria oli paikalla ja päivä oli mukava. Puhuttiin paljon motivoinnista yms. Borderterrierikään kun ei välttämättä ole varustettu turbomoottorilla automaattisesti ja sen kanssa pitää tehdä paljon töitä suhteen ja motivoinnin kanssa. 

Kurssin jälkeen kävimme Zipun kanssa tekemässä nopean tokotreenin Pennalassa. Tein metallin, joka nyt oli tosi hyvä heti alkuun. Nopea haku ja nopea eteentulo, jipii! Muutama kauko ja luoksetulon jäävät vielä päälle ja kotiin. 


Tänään maanantaina kävimme nopeasti Arjan kanssa Pennalassa. Nyt on jo hämärää neljältä, kun kelloa siirrettiin ja ulkotreeni vaatii jo hyvät valot. HOTilla olisi ollut vuoro myös Renksun hallissa, mutta en halua viedä Zipua nyt Megin takia yhteistreeneihin, ettei tule vaikka kennelyskäpöpöjä hallista. Kenttä kuitenkin oli hienossa kunnossa ja ilma lämmin, kuusi astetta. Tein kahdessa jaksossa. 


Aloitin metallilla, minkä teki tosi tosi hyvin. Hieno juttu! 

Ohjatussa tein tutun kaavan mukaan, paitsi että nyt kapulat vietiin heti ilman ensin tehtyä merkille menoa. Hyvin meni merkille, mistä palkka. Sitten vein merkille ja lähetin hakemaan vasenta. Arja oli pyynnöstäni vienyt kapulat vähän syvemmälle, eikä koira tajunnut. Kun ei nähnyt kapulaa, haki vierestäni metallin, mikä sinänsä oli ilahduttava asia:) Yritin uudelleen ja nyt haki hyvin. Nappaa kapulan kyllä tosi epäsiististi, tähänkin pitäisi puuttua. Samoin haki hyvin oikean. Lopuksi vielä merkki niin, että kapulat olivat paikallaan. Tosi hienosti teki merkin, vaikka keskikapulakin oli vain parin metrin päässä takana. Hyvä Zip!

Kaukoissa teputtaa vähän taaksepäin. Luoksetulon tein pätkissä. Koomaantui sivulla, kun Arja yski eikä kuunnellut yhtään. Tuijotti vain Arjaa lumoutuneena:) Kun kuunteli, palkkasin sekä siitä että maahanmenosta. Hyvin tuli luokse suorana, seisomisesta ja maasta. Otin leluun jalkojen välistä. Osui jotenkin minuun ja sain kurjan tällin jalkaani. Auts. 


Seuruu oli aika hyvää eikä kontakti enää hukkunut oikeaan taskuun... Olisi pakko ottaa sitä nauhalle, sillä itse kuvittelen, että se on kamalaa, eikä se kuulemma ole. Mutta vasemmalle käännökset ovat kamalia, se hukkaa kontaktin koko ajan. Nyt pitää alkaa tehdä häiriötreenejä taas! 


Luoksetulon jäävät olivat kierroissa nyt tosi hyviä. Avustin kädellä, jotta sain terävät liikkeet. Teki seisomisen hienosti myös pelkällä äänellä sen jälkeen. 


Lopuksi ruutua, missä markkeri. Ensin voi-ruutu, palkkasin paikasta. Loppuosa oli hyvä, nyt tuli rivakasti. Evl-ruutu oli myös hyvä eikä välittänyt mitään matkalla olleista merkeistä. 


Hyvä ja kiva treeni, kiitos Arja!! Zac oli myös superpätevä. Meg vain pullistuu ja pullistuu. Ruoka maistuu vielä ja lenkeilläkin paarustetaan. 


Meg 30.10.2010 - 8 vkoa täynnä

Massun esittelyä

4 kommenttia:

Arja, Zac ja Morris kirjoitti...

Oli kyllä hyvä ja oikein hyvän mielen treeni! Kiitoos Kurppa ;)

Heidi kirjoitti...

Meg näyttää aika pinkeeltä. Kohta se varmaan poksahtaa. Jännittävää :)

Rapsutuksia kaikille! :D

Anna kirjoitti...

Onpa Meg iso!

Kiitos hyvästä kurssista!

- Tuija - kirjoitti...

Meg alkaa näyttää valtavalta :)