30.1.2011

Haminassa ja myrskyssä

-

Keskiviikkona Pete oli koirien kanssa BATin agitreeneissä, jotka Timo veti. Jonkin verran oli ollut ongelmia leikkauksissa ja Pete oli lähtenyt mukaan Zipun kiireeseen. Mutta muuten ok.


Torstaina oli huilipäivä, tein vain ihanan pitkän lenkin pikkupakkasessa illalla. Perjantaina oli vähän halju ja flunssainen olo, joten ilta meni lepäillessä ja HOTin tokotreenit jäivät väliin. Pete kävi iltapäivällä lenkittämässä koirat Pennalassa ja lenkkien välissä kävi hallissa tekemässä agia: takaaleikkauksia ja vastakkaisen käden tehoa vedoissa. Ketään muuta ei ollut ollut hallilla ja oli saanut olla ihan rauhassa.

Lauantaiaamuna ajoimme Haminaan, missä oli sisarustreenit Padin ja Nomin kanssa Neuskin maneesilla. Teimme alkuun kaikilla kisanomaisen treenin (tosin palkattiin välissä joistain) ja sen jälkeen vielä ehdittiin tehdä uusiksi ongelmakohtia. Kerrankin oli aikaa tarpeeksi.

Meg

Tein eri järjestyksessä, mutta tähän laitan ne perusjärkkään, kun en enää muista...

Paikalla istuminen oli ok. Makuun alussa vilkuili ympärilleen eikä totellut, kun käskin kontaktiin. Huomautin ja korjasi. Meni Tarjan käskystä maahan. Oli maannut ihan hiljaa eikä ollut mennyt lonkalle tms. Teimme uudelleen nuo alaskäskyt ja nyt oli ok.

Seuruussa pidin koiran hihnassa ja pari kertaa jouduin vähän nykäisemään, kun edistää ihan väkisin. Samoin jouduin huomauttamaan, kun otin remmin pois. Seuruu tuntui ihan mukavalta, joskin vaapuin kuin ankka pohjan takia. Paikalla käännösten perusasennot olivat huonoja.

Idarissa
teki nyt oikein myös seisomisen, järkkä oli i-s-m. Palkkasin seisomisen ja jatkoin siitä.

Luoksetulossa teki tosi hyvän pysäytyksen, mistä sai vauhtipalkan. En tehnyt muuta tässä. Käytin tule-sanaa. Tulee parempaa vauhtia, ei siis niin kovaa kuin nimellä.
Ruudun merkin palkkasin, tietty. Ruutu oli hyvä, joskin hidasti vähän lopussa. Jätin seisomaan, kun on ennakoínut maahanmenoa. Sivulletulo vähän pomppasi ja pa vino.

Ohjatun merkin palkkasin. Haku oli hyvä, samoin sivulletulo. Muistutin vähän kädellä.
Metallissa ei ollut hyppyä. Lähdin vähän karkuun ja palkkasin vauhdissa.
Tunnari oli tosi hyvä, nosti heti omansa. Toikin aika reippaasti. 
Kaukokin onnistui.

Tarja kommentoi, että koira oli vilkuillut ympärilleen alussa ja siirtymissä. Niihin pitää vielä enemmän kiinnittää huomiota.

Zip

Seuruu oli yllättävän hyvää, vaikka pohja oli aika pehmeä. Seuruu tuntui huonommalta kuin miltä se näyttää videolla. Pari kertaa vasemmalle käännöksissä pää putosi ja yhdessä täyskäännöksessä jäi taakse. Takapää taas liioitteli. Itse kävelin normin liian hitaasti ja viipotin käsiä sivulla levällään... Hidas oli aika vaikeaa ja lopussa vielä aukesi. Huh, paljon on tekemistä, mutta tosi iloinen olen, että pää pysyy asemissa:))
Istuminen liikkeessä oli ok, palasin palkkaamaan ja jatkoin loppuun. 
Luoksetulossa autoin vähän kädellä, teki tosi hyvät jäävät ja malttoi odottaa liikkurin käskytykset. Ai niin, alussa Zip sinkaisi liikkeelle - en tiedä, mihin oli matkalla:)

Ruudun alussa palkkasin, kun katsoi ylös Tarjan käskytettyä. En päästä sitä lähtemään, jos yhtään aijaa. Tällaista palkkausta pitää tehdä monta kertaa lisää. Päästin lähtemään vauhdista. Ruutu itsessään oli hyvä, siellä oli markkeri. Hyvin pysyy paikallaan ja tuli hyvin käskystä.
Noudoissa pelleili kapulan kanssa, metallin erityisesti. Keskeytin, pyysin hakemaan uudelleen ja edelleen hyökkäsi. Taas keskeytin ja nyt otti kapulan siististi. Hyvin tuli sivulle, koska vähän autoin kädellä.

Tunnarissa oli paljon kapuloita. Otti omansa, mutta pudotti ja etsi uudelleen. Toi omansa. Vähän pyöritti matkalla.
Kaukotkin olivat mielestäni aika hyvät. Vähän vilkuili ja lopussa oli vähän edempänä. Kuunteli kuitenkin ja malttoi välit.

Kokonaisuus oli mielestäni ok. Virheitä tuli, mutta ehkä koira alkaa jo ymmärtää kokonaisuutta - tämä oli nyt neljäs kisanomainen. Aika monessa liikkeessä koira muten meni maahan valmis-sanalla tai Tarjan käskytyksestä.

Lopuksi teimme vielä joitain juttuja. Meg teki jääviä: kolme istumista superpalkalla ja sitten piti seistä - no istuihan se. Sain onnistumaankin, mutta selvästi on vaikea.
Tunnaria tein vauhdista: Timo laittoi kapuloita ihan lähekkäin riviin ja lähetin ensin koiran kiertämään merkin ja siitä vauhdilla kapuloille. Säntäsi niiden sekaan, mutta aika hienosti kaivoi esiin omansa, mistä iso palkka.

Zip teki kaukoja läheltä ja jotain muuta, mitä en muista.

Kotiläksyjä: kapulan pito - sekä otto että kanto + sivulletulot ilman apuja + kaukojen tekniikka edelleen.

Meg tokoa Haminassa

Zip tokoa Haminassa

Oli tosi kiva päivä!! Kiitos Tarja ja Timo mahtavasta vieraanvaraisuudesta!
Tänään sunnuntaina lähdimme heti aamulla lenkille Maikun ja koirien kanssa hurjaan myrskyyn. Lumi lensi vaakatasossa, mutta metsässä oli ihan ok. Lenkin jälkeen Pete treenasi agin takaaleikkauksia ja vastakkaisen käden vetoja. Menee tosi hyvin, heti kun Pete terästäytyy:) Pete käveli vielä kunnon loppulenkin, kun itse kurvasin suoraan kotiin kengät täynnä lunta. Saas nähdä mitä alkava flunssa tykkäsi. Ehkä se pelästyi ja lähti pois...Illalla oli sitten HOTin treenit Korkeavireen hallilla. Tein molempien koirien kanssa.

Meg
Ensin seuruun käännöksiä, oli lähes joka käännöksessä vino:( Tässäpä sitä on kotiläksyn aihetta.
Jäävissä ei tehnyt virhettä, vaikka palkkasin kolme istumista ensin alle - seisoi sen jälkeen hyvin. Pitää katsoa eteen ja sanoa normisti sei-so. Tää ei ehkä ole kuitenkaan hyvä, kun mulla on se is-tu myös. Pitää miettiä olisiko se stop kuitenkin? Pelitti sillä ihan hyvin ennen, en tiedä miksi vaihdoin sen niin hätäpäisesti.
Tunnari oli ok, palkkasin aika iloisesti. Kaukojakin tehtiin ja meni ihan ok. Jokin sekaannus sille tuli välillä (keskittyminen loppui), mutta lopuksi ihan ok. Ruutu oli tosi hyvä, palkkasin paikasta.

Zip
Ziipun illan teema oli seuruu. Tein heti aluksi aika pitkän pätkän. Oli aika karseata. Epätasaista ja pää meni ylös alas. Törmäili jalkoihin ja takapää yritti taklata. En tehnyt enempää sillä erää, vaan tein ensin kaikkea muuta.
Tunnaria tein kolme kertaa läheltä. Joka kerta teki oikein ja palkkasin rauhallisesti. Sen jälkeen vein itse kapulan ja lähetin kauempaa. Sähläsi kyllä vähän, mutta toi omansa kovaa kyytiä.
Ruutu oli tosi hyvä ilman markkeria. Jätin seisomaan ja tein loppuosan, mikä ok.
Noudon tein ensin puulla ja sitten metallilla. Ei sählännyt kertaakaan:) vaan nosti tosi siististi.
Lopuksi tein vielä uudelleen seuruun. Tein aluksi kolme liikkeellelähtöä ja palkkasin kontaktista. Sitten tein pari kertaa vasemmalle käännöksen ja palkkasin. Sitten aloitin. Oli ihan erilaista seuruuta nyt. Vuokko kommentoi aina kun hyvä. Ei painanut, ei liikuttanut päätä. Juoksu oli parasta, siihen sen askelet sopivat hyvin eikä ehdi pynkeä pyllyä sisään. Kokonaisuus siis oli huomattavasti parempi kuin alussa. Tästä lähtien pitää tehdä muutama muistutus ja sitten aloittaa.

Zipulta pääsi pari kertaa haukahdus kun palkkasin. Meni ihan noloksi "apua nyt pääsi ääni huijui" ja lähti jo valmiiksi hiippaamaan pois häntä alhaalla... Tietää kyllä.

Mukava treeni, halli sopi hyvin tokoiluun ja parikin koiraa mahtui menemään kerralla.

Ei kommentteja: