4.2.2011

Kakkaparatiisissa, Keravalla ja Hollolassa

-
Tiistaina oli vuorossa mestarit kakka-areenalla. Ajeltiin taas Elinan kanssa Kausalaan, pakkasta oli vain pari astetta eli loistokeli. Olin Riikan parina.

Meg


Liikkeissä ei ollut juurikaan ongelmia.
Tunnarissa koira meni ensin oman ylitse, mutta otti sen kyllä sitten toisella kierroksella. 

Suuri ongelma tuli idarissa. Koira ei kerta kaikkiaan seissyt, vaan istui nekin.Tein jääviä vielä lopuksi ja tulos ihan sama: koira istuu aina. Käytin seis- tai stop-sanoja. Välillä seisoi, välillä istui eli oli tosi epävarma. 


Zip


Seuruu ei ollut hyvää, mutta kelvollista. Tunnarissa toi oman, mutta sähläsi vähän kapuloilla. Kaikenlaista tehtiin, mutta mitään ihan karmeaa ei tullut esille. 


Pitkästä aikaa tehtiin myös Kausalassa paikalla istumiset ja makuut. Olimme kaikki piilossa traktorin takana. Se oli taas vaihteeksi  maneesin nurkassa. Zip oli todella hyvä. Ihan liikkumaton.  


-------------------------------- 


Eilen
keskiviikkona Pete oli illalla agi-treeneissä Keravalla. Treenit veti Timo. Pete oli tyytyväinen treeniin ja kehui Zipua taitavaksi. Meg oli myös mennyt ok, mutta teettänyt paljon töitä käännöksissä.

--------------------------------


Eilen 
torstaina pidin vapaapäivän. Heti aamusta treenasin Jaakon, Riitan, Tarjan ja Christan kanssa Keravalla. Mukana oli siis myös ihanainen Megin pentu Hope. Jaakko esitteli sen tokotaitoja ja kotiläksyjä:) Hurjan hyvin pentu touhusi Jaakon kanssa kaikesta häiriöstä huolimatta ja meni jo hienosti aksassa takaaleikkauksia ja eteenmenoja. Kade!

Meg


Meg ei ollut ollenkaan niin innokas tokoilija kuin se on ollut. Iltainen agitreeni väsytti varmaan vielä. Kyllä se mielellään teki, muttei ollut riehakas. 


Seuruussa pidin sen alkuun remmissä, mutta heitin sen pois, kun koira ei keulinut tms. Olin tyytyväinen seuruuseen, vaikka nuo perusasennot voisivat olla vielä parempia. Vasemmalle käännös pitää aloittaa oikealla jalalla. Eli pieni askel sillä ja sitten vasta vasen. Helpompi koiralle ja itselle. 


Metalli oli hyvä ja reipas:) 

Idarissa tuli toinen ongelma. Eilen illalla keksin, että sanon koiralle "odota" kun pitää seistä ja se toimi tietty hyvin. Esittelin muille seisomista tarkoittavan käskyrepertuaarini: odota, paikka, seis ja stop ja kaikki toimivat yksinään. Idarissa ei olisi varmaan toiminut. Niin mutta se toinen ongelma: ekalla suoralla käskin maahan, oli ok. Toisella suoralla kun Riitta käskytti, vedin henkeä ja ennen kuin ehdin käskeä istumaan, koira oli mennyt maahan. No voi hyvä ihme. Se on tietävinään itse mitä tehdään eikä kuuntele. No, saatiin onnistumaan ehkä kolmannella toistolla. Viimeinen seisominen oli hyvä. Teimme illalla kotona niin, että Pete huuteli käskyjä ja itse kävelin matolla edestakaisin ja henkäilin. Älykkään näköistä puuhaa:) Koira reagoi alkuun kaikkiin käsky-sanoihin ja henkäilyihin - pysähtyi, meni maahan jne. Sitten kun sujui, Pete alkoi huudella "maahan", "odota" jne ja koira totteli näitäkin... Lopuksi saatiin onnistumaan. No tätä nyt sitten vain lisää - käskyjen ja henkäilyjen huomiotta jättämistä. 

Toinen moka tuli tunnarissa. Meillä oli alkuun treeniseurana pari muutakin vierasta koiraa. Koira lähti kapuloille hyvin keskittymättömän näköisenä, haisteli ja toi väärän. Toistettuna toi oikean. Illalla kotona ei ollut mitään ongelmia. 


Kaukot olivat ok, samoin ruutu


Zip


Teimme käskytettynä. Aloitin noudolla, koska en halunnut taas tehdä seuruuta alkuun. Sekä puu- että  metallinouto olivat ok. En antanut lähteä ennen kuin katsoi minuun. Jouduin vähän odottelemaan. Sivulletulot olivat hyviä, samoin taisi olla kapulan pito. 


Luoksetulon tein ensin läpi, sitten myös jäävien kanssa. Hyvin teki, autoin kyllä vähän kädellä.


Kaukoihin
on tullut vinoutta. Seisomisesta istumaan mennessä koira menee vinoon oikealle oikein  kunnolla. Pitää tehdä jonkin esteen kanssa eli kotona harjanvarsi taas kunniaan.

Tunnarissa
vähän sähläsi, mutta toi oman. Tein vielä lähempää ja teki paremmin. Teimme vielä illalla kotona uuden tunnarin, missä oli paljon kapuloita. Oli ihan loistava ja rauhallinen. 

Ruutu
oli tosi hyvä ilman markkeria. Seuruu oli nyt aika hyvää. Kaikki sanoivat, että on edistynyt kovasti mm kontakti säilyy:) Joinain päivinä on hyvä, joinain ei. Se on parempaa silloin, kun en tee sitä ekaksi. Liikkeestä istuminen oli myös ok. 

Olin tosi tyytyväinen Zipun treeniin. Se ei juurikaan sählännyt ja oli hiljaa. Megin tunnarivälinpitämättömyys vähän harmitti. 


Illalla kävimme kunnon lenkillä Johannan ja Topi-koiran kanssa harjuilla. Zipun velipuoli Topi tulee meille viikoksi hoitoon helmikuun lopulla. Hyvin sopeutui porukkaan ja vaikuttaa tosi mukavalta pojalta.--------------------------------
Tänään perjantaina illalla oli vielä HOTin treenit Hollolassa. Paikalla oli Aija, Arja, Laura ja Vuokko meidän lisäksemme. 


Meg
Meegula teki hyvän tunnarin - nyt oli hyvä asenne - sekä idarin. Arja ja muut häiriköivät ja itse hönkäilin. Kävelin suoraan välittämättä käskytyksistä. Meg kuunteli tosi hyvin eikä mokaillut kertaakaan:)) Vielä tein ruudun, mikä oli tosi hyvä, ja kaukot läheltä, ok. 


Zip
Pete oli ollut jo kunnon lenkillä tänään Pennalassa ja ottanut lenkkien välillä vähän aksaa. Tämä olisi pitänyt huomioida taas ja antaa koiran purkaa vähän itseään ensin kunnolla. Se nimittäin päästi ihan kunnon haukahduksen matkalla ruutuun; tein tämän ekana. Ei olisi pitänyt. Ajoin koiran pois tilanteesta. Vielä senkin jälkeen päästi vinkunaa ruudussa, vaikka meni sinne kyllä hiljaa. Tyhmä minä. Sen on niin vaikea sortteerata noita juttuja, kun agissa saa huutaa ja tokossa ei. Onhan tästä puhuttu. Lisäksi tuo Hollolan halli on aina ollut sille jotenkin kiihdyttävä. 


Tämän jälkeen koira oli kyllä hiljaa. Seuruu oli aika hyvää, yritti kovasti pitää kontaktia. Tein aika paljon vasemmalle käännöksiä. 
Noudot olivat tosi hyviä. Tunnarissa vähän sähläsi ja otin vielä toisen läheltä. Toi molemmilla kerroilla kyllä oikeat. Lopuksi tein vielä uuden evl-ruudun. Teki hienosti ja ihan hiljaa.

Illalla oli ihana päästä saunaan ja ottaa lasillinen punaviiniä, aah. Nyt tutimaan. 
Ei kommentteja: