23.1.2011

Kisanomaista tokoa ja treeninomaista agia

-
Torstaisen huilipäivän jälkeen oli perjantaina vuorossa HOT:n kisanomainen tokotreeni Hollolan hallilla. En ensin ajatellut tehdä Zipun kanssa kisanomaista, mutta koska olen yllytyshullu, tein kuitenkin:) Kommentaattorit tekivät muistiinpanoja, jotka ohessa. Megin kanssa tein sekoitetussa järkässä, Marko liikkuroi. 

Meg


Seuruu ei tuntunut hyvältä, mutta ei ollut näyttänyt niin "pahalta". Koira kulki vähän edessä ja töni ja puski, etenkin hitaassa.
Kommentit: Vino ulospäin juoksun ekalla suoralla. Hidas pa, vinoja pa siirtymisissä ja muualla. Hyvä vire. Vino välillä. 

Luoksetulo oli mielestäni hyvä. Huusin "tule", enkä kutsunut nimellä, kun tulee silloin jopa liian kovaa. 

Hyvä stop ja erinomaisesti maahan. Ok vauhti ja käskytys. 

Kaukoihin olin tyytyväinen. Oli keskittyneen näköinen, ei kuunnellut taakse. Kommeinteissa varmaan tarkoitetaan tuota alkua, silloin varmaan katseli muualle. 

Katselee taakse ja kuuntelee. Hyvä s-i. Vähän vajaa m-i. Pysyy hyvin paikallaan. 

Ruudun merkki oli vähän hidas johtuen siitä, että merkille oli matkaa vain seitsemisen metriä. Ei oikein innostu lyhyellä matkalla. Meni taas suoraan maahan ruudussa. Nostin ylös ja seisoi liikkeen loppuun asti.

Menee stop-käskystä maahan. Ok merkki. Pari pomppua lopussa ja vino pa. 

Tunnariin olin tyytyväinen. 
Oli tosi hyvä, lopussa korjaa otetta kapulasta. 

Metalliin olin tosi tyytyväinen, vauhti oli hyvä, samoin ote kapulasta - otti vinottain suuhun. Otin kapulan nyt kahdella kädellä, mitä vähän ihmetteli. Hidas istuminen sivulla eikä pysy kunnolla istumassa luovutuksessa. Muuten tosi hyvä. 


Idarissa istui seisomisen, joten on tullut epävarmuutta tähän.
 
Sitkeä istuminen, hyvä maahan. Istuu seisomisen. Hyvät mukaanlähdöt.
Ohjattu
oli oikein hyvä, myös merkki, missä kosketin pyllyyn kengällä.
Hyvä merkki, pyöräyttää kapulaa kerran. Hyvä!

Zip

Seuraaminen ei ollut niin kamalaa kuin pelkäsin. Yksi pätkä oli jopa tosi hyvä. Pidin namin kädessä. 
Seilaa, heittää vas käännöksissä oikeaa takajalkaa huvittavasti. Jää vähän täyskäännöksissä juoksussa ja hitaassa. Poikittaa hitaan alussa. 


Istumisessa
 seisoo istumisen, uusittuna ok. Kommentit samat. 


L
uoksetulo oli oikein hyvä, käytin vähän käsiapuja.
Hyvä stop & maahan. Hyvä odotus maassa.


Ruutuun
 meni tosi hyvin. En ole edes varma, oliko siellä markkeria - unohdin... 

Tosi hyvin ruutuun. Hyvä loppu. Super :)


Metallissa
 leikki aikalailla kapulan kanssa. Odotin lähdössä että katsoi, ennen kuin  päästin hakemaan. 

Leikkii kapulan otossa, muuten ok. Taakse vino pa. 


Hyppynouto
 oli tosi hyvä. Samat kommentit.


Tunnari
 jännitti, sillä on tehnyt niin hätäisenä ja häsläävänä. Mutta koira yllätti: ei sohlannut juurikaan (paitsi tiputti heti löytyneen oman kapulan) ja löysi lopulta omansa siististi. Muistutin "nätisti", kun oli kapuloilla. 

Rauhallinen odotus. Nakersi omaa, mutta jatkoi etsintää. Pureskeli vähän palautuksessa. 


Kaukot
 tein noin 7 metrin päästä. Näihinkin olin tosi tyytyväinen, kun oli eka kerta noin kaukaa kisanomaisesti. Malttoi odottaa kaikki välit liikkumatta:))

Ennakoi ja venyi eteenpäin seisomisen maasta. Hyvä s-i. Ei liikkunut eteenpäin.
 


Olin ihan hurjan tyytyväinen Zipun tekemiseen. Toki annoin pari makupalaa jossain välissä hyvästä työstä, mutta muuten tehtiin ihan kisamaisesti. Hyvä kun muut yllyttivät. Kiitokset kaikille kommenteista, oli tosi hyvä treeni!


Viikonloppu meni agilityn parissa. Ensin lauantaina oli Niinun treeni Lahdessa Korkeavireen hallilla, siinä oli mukana molemmat koirat. Treeni meni vähän alakanttiin Pete yliyrittämisen takia (Peten oma analyysi). Ongelmia taisi olla mm leikkauksissa, missä koira säntäsi liikaa eteenpäin sekä ohjauksen rytmittämisessä. Koira lähti myös pujotteluista liian aikaisin. Sunnuntaina sitten oli Teemun treenin vuoro Keravalla ja se meni paljon paremmin. Teemu laittoi Peten ruotuun ja johan alkoi pelittää. Sunnuntaina mukana oli vain Zip, Meg sai huilata. Olin mukana katsomassa ja aika huima ero oli lauantain ja sunnuntain tekemisessä. Sunnuntaina onnistui tosin hyvin mm päällejuoksut ja pujottelut. Noottia tuli mm epäloogisuudesta (Pete esim torui koiraa liian myöhään riman pudottamisesta ja palkkasi ei-niin-hyvästä suorituksesta) sekä kokonaisuuden ja ennakoinnin puuttumisesta (Pete ohjasi alkuun vain esteen kerrallaan). Vastakkaisen käden veto ei toiminut, vaan koira säntäsi poispäin.
Kotiläksyjä Petelle: vastakkaisen käden veto ja leikkaukset sekä varmaan liihotteluun puuttuminen:)

Muutoin käytiin 50-vuotissynttäreillä ja 2-vuotissynttäreiden rääppiäisissä, joten herkkuja tuli siis syötyä... Lisäksi koetin kirjoittaa uusiksi yhtä vanhaa koulutusjuttua, mutta sen päivittämisessä oli niin iso työ, etten ehtinyt tehdä sitä ennen dead linea. Agility on muuttunut hurjasti kahdeksassa vuodessa enkä voinut enää allekirjoittaa entistä juttua. Nettiä selatessani löysin muuten yhden omista teksteistäni eräältä kotisivulta. Mukavaa, että ne kelpaavat, joskin olisi mukavaa, jos vaikka tietäisi asiasta etukäteen:) Huh, huomenna taas töihin...

Ei kommentteja: