8.2.2011

Virenojalla kisanomainen ja Keravalla pentumainen

-

Lauantaina otettiin kisanomaiset treenit Virenojalla Ansun, Sirken, Tarjan ja Tesun kanssa. Aikaa oli peräti neljä tuntia, joten hyvin ehdittiin.

Meg

Meg on nyt ollut aika paljon maltillisempi eikä niin riehakas.
Seuruu oli oikein hyvää ja koira kuunteli ja yritti hyvin. Pari kertaa vilkuili, mutten ehtinyt saada sitä niistä kiinni. Se tuntui iloiselta, muttei edistänyt. Olin ihan valtavan tyytyväinen.
Idari sujui nyt oikein hyvin, järkkä oli m - i - s. Olipa hyvä, kun sujui tuo seisominenkin odota-käskyllä.
Luoksetulossa koira vähän vilkuili paikallaan. Tuli sopivaa vauhtia, teki jäävätkin aika mukavasti ja tuli laukalla sivulle, mistä pallopalkka.
Ruudun merkin palkkasin. Siinä vähän lintsasi eikä kiertänyt. Ruutuun meni ok, mutta siellä meni ennen käskyä maahan. Nostin siksi seisomaan ja jätin sen niin. Ok loppu, vähän rumasti tuli sivulle.

Ohjatussa merkki ei ollut niin nopea kuin itse haku, mutta sivulletulo oli tosi hyvä, ei kaartanut.
Metalli oli tosi siisti, mistä sai palkan.
Tunnariinkin olin tyytyväinen. Meni sopivaa vauhtia kapuloille ja otti nätisti heti omansa. Lähti laukalla palautukseen, mutta vaihtoi raville. Ei pyöritellyt.
Kaukossa sitten tuli ongelma, kun taas jymähti. Tarja oli takana ja kahisi:) kun nosti käsiä. Koira kuunteli niin taakse, ettei kyennyt tekemään. Palasin takasin ja toruin. Ei paljoa auttanut, mutta teki kuitenkin seuraavalla kerralla. Tässä pitää nyt alkaa tehdä jotain, että se alkaisi kiinnittää enemmän huomiota minuun kuin takana olijoihin. Toisessa erässä teinkin palkkauksia: sai lähteä äkillisesti perään tai sai palkan heti kun keskittyi minuun.

Toisessa osiossa tein uudelleen idarin, mutta siinä ei istunut, vaan oli hyvin epävarman näköinen. Autettuna ok. Lisäksi noita kaukoja.

Zip

Seuruu oli aika hyvää. Onhan siinä levottomuutta, mutta muut kommentoivat, että on parantanut paljon. Joten tästä jatketaan vaan. Liikkeestä istuminen oli myös ok, mutta siinä seuruu ei ollut niin edistyksellistä:)
Luoksetulossa hyvin maahan ja oli suht levollinen. Hyvät jäävät hyvin vähillä käsiavuilla... Tästä saimme kehuja.
Ruutuun hyvin, mutta liian taakse. En alkanut korjaamaan, koska ei osaa ja olisi voinut turhautua. Hyvin odotti. Erinomainen luoksetulo: lähti kovaa ja siististi mallasi sivulle. Jes!

Metallissa oli tosin hyvin paikallaan alussa, ei liikuttanut tassuja tms. Odotin, että vilkaisi  minua käsky-sanan jälkeen. Otti nyt kapulan siististi takaa ja palautti pyörittämättä.
Hyppynoudossa sitten nosti pyllyä, mutta sitä en huomannut. Oikein hyvä palautus.
Tunnariin lähti rytinällä ja hurautti kapuloiden sekaan nätisti-käskystä huolimatta. Toi oman häntä tötterönä.
Kaukot tein esteen vieressä, pakitti aika paljon.

Zip sai paljon kehuja tekemisestään, mikä oli mukavaa. Olin itsekin oikein tyytyväinen sen tekemiseen.


Toisessa osiossa sitten taas mokasin kunnolla. Tein evl-ruudun. Lähetin ensin merkille, mistä palkkasin, uudestaan merkille, pyysin korjaamaan suorempaan. Taisin vielä kerran pyytää palkalle ja lähetin uudelleen ja taas pyysin korjaamaan. No, tässä vaiheessa ajattelin, että kohta tulee ääni ja samaan aikaan Ansu sanoi että "nyt kyllä voi tulla ääntä". Sanoin että niin voi ja lähetin ruutuun. Arvatkaa tuliko ääntä. Voi idiootti minua! Olin ihan varma, ettei puhu mitään, kun oli ollut niin hyvä tuossa kisanomaisessa. Keskeytin tietysti ruutuun lähettämisen. Teimme väliin seuruuta ja tunnarin. Tunnarissa laitoimme paljon kapuloita ja Ansu vei myös oman sekaan. Tulin lähemmäs ja kutsuin Zipua luokseni, mutta se veti korvat päätä myöten ja meni väkisin etsimään. Etsi ja etsi, mutta ei osunut oman kohdalle. Kehuin sitä haistelusta. Omakin löytyi ja nappasi sen heti. Ansu kehui sen sitkeyttä ja sitä, ettei hermostunut. Hyvä Zip!

Sitten uudelleen evl-ruutu. Lähetin merkille, palkkasin siitä ja vein takaisin  merkille. Lähetin ja nyt oli hiljaa. Ehkä tämä nyt jotain opetti minulle. Pitää olla selkeä, ei saa ottaa monia toistoja, ei saa turhauttaa sillä, että se ei oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä jne.

Kiitos Tarja treenien järkkäämisestä ja kaikille muille neuvoista ja seurasta! Oli aivan tosi, tosi kivaa.

 Heti kun pääsin kotiin, lähdimme Keravalle Megulan pentuja katsomaan. Kaikki eli Froody, Hope, Nike ja Paavo olivat paikalla. Ne olivat ihania. Tosi touhukkaita, leikkivät mielellään, keskittyivät hyvin jne. Pojilla oli enemmän lelun omimista, mutta hienosti Hanna ja Marjo jaksoivat kahden lelun leikkiä. Itse olisin heittänyt homman sikseen - ei vain olisi kunto kestänyt:) Paikalla oli muitakin pentuja ja niitä oli tosi mukava katsella kaikkia ja kuunnella juttuja niistä. Tikin-pentu Pulmun omistaja Maarit tuli vielä käymään iltakylässä matkalla Mikkeliin ja aika meni rattoisasti koirista jutellessa. Kiva kun poikkesit Maarit! Olipa oikea toko-päivä.


Megin ihanat pennut omistajineen - kuva Juha Ruokonen
--------------------------------------------------------

Sunnuntaina aamulla kävimme kunnon lenkillä Maikun ja Arin ja koirien kanssa Pennalassa. Pete oli hiihtämässä.


Liikkumatta...

Vapaa!
Illalla oli HOTin kisanomainen treeni Vipusenkadulla. Vain Zip pääsi mukaan, sillä Meg oli kisaamassa Peten kanssa ekaan kertaan viiteen kuukauteen. Tuloksena heille kaksi hylkyä ja kymppi. Pete on ehkä tänään hymyillyt ekan kerran:)

Zip

Ideana tänään oli tehdä siirtymäharjoitus. Palkkasin liikkeiden keskellä, mutta en lopussa ja tein siirtymät, mitkä sinänsä sujuivat hyvin. Vuokko liikkuroi.
Seuruun mokasin heti alkuun. En nimittäin virittänyt koiraa mitenkään siihen, vaan lähdin kylmiltään. Ja se näkyi, seuruu oli levotonta ja kaikin tavoin huonoa. Tein lopuksi toistettuna, oli paljon parempi.
Ruudussa oli markkeri, teki oikein hyvin. Luoksetulo oli ok, palkkasin stopista. Tunnarissa sähläsi, mutta toi oman. Noudoissa en päästänyt hakemaan, vaan palkkasin lelulla, kun katsoi käsky-sanan jälkeen. Tuo oli hyvä harjoitus.

Kaiken kaikkiaan pitää olla tyytyväinen, sillä mitään ääntä ei kuulunut.

-------------------------------------------------------------

Maanantai-iltana oli HOTin treeni jälleen, nyt Renksussa.

Meg
Megula teki jääviä ja idaria - kaikki oikein, paitsi yksi istuminen, missä oli taas epävarma. Kylläpä tämä epävarmuus nyt tulee milloin mihinkin. Kaukoissa palkkasin, kun oli vain paikallaan katsoen minuun heti alussa. Tein myös jotkin liikkeet ja ne olivat ok.
Lisäksi vielä seuruun täyskäännöksiä, ne olivat oikein hyviä.

Zip
Tein seuruun pätkiä ja sitten vähän pidempää. Sain kommentteja, että oli tosi levoton ja rytmi oli hukassa. Lisäksi kulki kuulemma ihan köyryssä ja peitsasi. Jee. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun piti kontaktin:)
Lisäksi tein ruudun paikkaa ilman markkeria. Vein koiran ruudun taakse ja siitä pyysin korjaamaan. Teki oikein hyvin parista suunnasta, mutta vingahti kerran johtuen siitä, ettei siinä kohtaa oikein tiennyt mitä pitää tehdä. Ei siis toistoja kovin paljoa. Ja pitäisi päästää purkamaan höyryt useammin.
Kaukoja tein sivulaudan avulla, oikein hyvin. Eniten menee siis sivulle s-i. Siinä auttaa, kun nostan käden suoraan ylös, ei sivukautta ylös. Tunnarissa sähläsi oikein kunnolla ja nappasi väärän, vaikka olin lähellä. Käskin pois ja uusittuna parempi. Tein tämän vielä kotona ja sähläsi sielläkin. Uusiksi ok. Tätä pitää tehdä nyt läheltä rauhassa kotona, ei halleilla ennen kuin taas malttaa. Tietysti on ihan odotettavaa, että alkaa huonota kun tekee enemmän pitkältä matkalta, joten ei ole ylläri.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut terveestä Zipusta!

Sun tarvii ehkä tulla torumaan Zipua, kun me ollaan Padin kanssa kisaamassa...nimittäin Padihan teki elämänsä zetan kun aloit torumaan Zipua:-)))

t.kahiseva vaan ei vielä rahiseva Tarja