9.2.2011

Kausalassa ja kuvaustuloksia

-
Eilen tiistaina treenattiin tutulla porukalla Kausalassa. Olin Katrin parina. Pakkasta oli yksi aste, mutta tuuli aika lailla. Teimme kahdessa osassa. 

Meg

Ideana oli tehdä kiva, helppo harjoitus Megin kanssa ennen lauantain koitosta. Koira oli tosi reipas ja iloinen. Itsellänikin oli jotenkin tosi kiva fiilis treenata - johtui ehkä siitä, että tiesin jo etukäteen tekeväni helpon ja mukavan harjoituksen. Ei siis ollut mitään kärhämöintiä tiedossa.

Aloitin ohjatulla. Palkkasin totutusti merkin. Meg lintsaa näissä - kääntyy jo ennen kiertoa pois. Pitäisi ehkä rikkoa tämä merkki - palkka - merkki - haku -kaava, sillä se ei enää ehkä kanna kisaan asti. Mitähän sitä sitten keksisi? Joka tapauksessa haku oli tosi hyvä, samoin sivulle tuonti. Hihkaisin sille paluumatkalla, mutta en palkannut vaan otin suoraan sivulle, missä lelupalkka. Tässä saatoin taas käyttää kättä ennen käskyä. Ärsyttävää, kun en opi sitä. 

Seuraavana metalli, mikä oli tosi hyvä. Kaukoissa Katri kahisi ja heilui. Palkkasin ensin heti kun käännyin, sitten kun lähdin kävelemään poispäin. Alkuun vilkaisi vähän Katria, mutta sitten ei enää. Toisessa osiossa tein uudelleen ja otin kaksi ekaa liikettä ja sitten palkkasin. 


Tunnarikin oli hyvä, otti heti omansa ympyrältä. Matkaa oli noin 15 m. 

Jäävät suoralla onnistuivat hyvin, mutta istumiset olivat kuulemma vähän nihkeitä juuri ennen pyllyn osumista maahan. 

Luoksetulon tein läpi. Lähti sopivaa vauhtia ja sitten kiihdytti. 

Idarin tein kahdesti, ruutu välissä. Ensin m-i-s, mikä oli hyvä ja sitten i-m-s. Sekin oli ok, käytin odota-käskyä. Ruudun merkin palkkasin. Ruutu oli niin hyvä, että aloin kiljua ja hosua palkan kanssa, vaikka piti malttaa ja palkata seisomisesta (mennyt maahan omia aikojaan pari kertaa). Tein uusiksi ja nyt maltoin. Hyvin seisoi paikallaan. 


Zip

Otin heti alkuun seuruun. Katri kommentoi, että peitsaa ja näyttää levottomalta. Vaihdoin kävelyn rytmiä ottamalla lyhyempiä askeleita nopeassa tempossa. Koira alkoi ravata, mistä palkka. Tosi hyvä. Teimme vielä muutamia kokeiluja ja saimme koiran menemään jo tosi hyvin. Tein vielä toisessa osiossa ja silloin se tuntui tosi hyvältä ja samaa kommentoi Katri. Oli ollut rennon näköinen ja ravannut. Itsestäkin se tuntui hyvältä. Ei painanut eikä ollut levoton. Jee! Tästä on hyvä jatkaa tätä.

Ruutu oli oikein hieno ilman markkeria. Pysähtyi hyvin ja jäi seisomaan. Kävelin antamaan palkan. Toisessa osiossa tein evl-ruudun. Palkkasin ensin merkin, sitten vein merkille ja siitä lähetin mahdollisimman rauhallisesti. Ei ollut mitään ongelmia. Hieno paikka vielä ruudussa. Huh, helpotti:)


Kaukot tein ensin läheltä, sitten noin 10 metrin päästä. Laitoin oikealle puolelle tötterön, mutta itse asiassa se ei nyt mene vinoon, kun nostan vain käden suoraan ylös enkä sivukautta. Teki aikas näppärästi noin kaukaa eikä Katrikaan teilannut.


Tunnarikin onnistui. Laitettiin paljon kapuloita lähelle, Katri vei ne sekä oman. Menin kyykkyyn ja lähetin. Hyvin malttoi etsiä kunnes löysi omansa. Hyvä!


Ohjattuakin tein. Palkkasin merkin ja haki vasemman. Tosi hyvin. Ja kovaa.

Metallissa palkkasin enkä päästänyt lähtemään. Lähetin sitten vauhdista. Ei ottanut kapulaa vaan teki siitä ison numeron - ei voi ottaa sitä noin likaisesta pohjasta... Pöh.


Luoksetulon tein läpi, tuli tosi kovaa. En tiedä olisiko pysähtynyt tuosta vauhdista. 


Vitsi kun oli hyvä treeni, juuri sellainen kuin pitikin. Kaikilla taisi mennä hyvin. Kiitos Elina taas kyydistä ja seurasta! Nyt vaan tyytyväisenä kohti lauantaita ja Virolahtea. 


Loppuun vielä hyvät uutiset Ziipun kuvauksista: lonkat A/A, kyynärät 0/0, terve selkä ja silmät. Lottovoitto. 

1 kommentti:

PiaP kirjoitti...

Mahtavaa - paljon onnea terveestä koirasta!!

Pia
jaa - pitäisikö minunkin sitten saada aikaiseksi ne kuvaukset, kun kaikki muutkin... No, muutamaan kisaan ollaan nyt ainakin ilmoittauduttu, joten täytyy vielä passata.