15.2.2011

Kilpailumielistä puuhaa

-


Lauantaina sekä Meg että Zip kilpailivat: Meg tokossa ja Zip agissa. Virolahdella oli tokon karsintakisat ja Hyvinkäällä ykkösen kisat.


Meg

Lähdimme Virolahdelle Arjan kanssa jo kuudelta aamulla. Matkalla kävimme aamiaisella Anjalankoskella. Pakkasta oli noin 15 astetta, joten kylmä päivä oli tiedossa. Onneksi maneesissa on lämmin katsomo ja koiratkin sai sisälle, joten ei ollut mitään ongelmia.


Yritin keskittyä kisaan tosi hyvin enkä juuri katsellut muiden suorituksia. Hienoja ne kuitenkin olivat, sen mitä näin ja kuulin. Järjestys oli sekoitettu ja meille vaikea, koska alussa oli kolme hidasta liikettä. Tuomarina oli Tommi Varis. Liikkurointi oli tosi hyvä eikä juuri siirtymiä tullut, koska seuraava liike alkoi siitä, mihin edellinen päättyi.


Istuminen - 10

Ei liikuttanut tassuja tms, mutta pää oli taas pyörinyt kovasti.

Makuu - 9

Meni hyvin alas. Oli vaihtanut painoa lonkalle, mutta niin vähän, että sitä tuskin huomasi. Tommi kuitenkin kommentoi, että vähensi pisteen, koska sillä oli ihan lopussa painonsiirto...

Kauko - 7

Tässä kävi samalla tavalla kuin viimeksi. Järkkä oli s-i-m-i-s-m, mutta koira nousi istumaan. Korjasi kyllä seisomaan.

Zeta - 9

Jee, tämä oli hyvä! Ihan mahtavalta tuntui.

Tunnari - 8

Hyvin teki koira, mutta itse olin kuulemma jättänyt koiran vinoon perusasentoon alussa ja siitä pisteet. Miten en edes huomannut?

Seuruu - 9

Tämä oli kivaa. Ja helppoa, olisi voinut jatkaa vaan.

Luoksetulo - 8

Tässä muistin yht'äkkiä, että koira on mennyt pari kertaa maahan pysäytyksessä. En uskaltanut olla niin topakka kuin olisi pitänyt ja seisominen valui. Maahanmeno oli aika ok ja välit, mitkä teki laukalla.

Ruutu - 10

Merkki jäi vähän vajaaksi, mutta oli siedettävä muuten. Muuten ok, mutta ruudussa olisi kyllä mennyt itse maahan, jos en olisi heti huutanut käskyä ja lopussa vähän pomppi. Ei kympin arvoinen.

Metalli - 8,5

Tässäkin mokasin. Kun olin heittänyt, jalkani jotenkin lumpsahti vähän. Koira nykäisi lähes liikkeelle ja luulin, että nosti pyllynkin. Ei nostanut ja nouto oli tosi hyvä. Ihan turha pistemenetys tuokin.

Ohjattu - 8,5

Merkki jäi vajaaksi. Pakko oli huutaa käsky, muuten olisi pysähtynyt itse. Noutoon olin tosi tyytyväinen. Noita merkkejä pitää hioa nyt.

Pisteitä tuli 277 ja loppusijoituksissa olin kuudes. Hassua, itse luulin olleeni seitsemäs, mutta noin tuloksissa näkyy lukevan. Meg teki töitä tosi hyvällä asenteella ja se oli kiltillä tuulella. Isot onnittelut Ninalle ja Ässälle, joka oli ihan kone:) Hienon näköistä oli kerrassaan. Onnittelut myös kakkos-Katjalle ja Zenille sekä kolmos-Hannalle ja Kitille. Sekä myös Vuokolle ja Sigmalle nelossijasta! ja Arjalle ja Zacille hienosta ykkösestä! Ja myös kaikille muillekin tyytyväisille kanssakilpailijoille! Kiva kisa.


Megin tokovideo
Zip

Pete urakoi samaan aikaan Hyvinkäällä BAT:n kisoissa Ziipulan kanssa. Ekalla radalla he tekivät nollan ja nousivat kakkosiin! Hienoa te! Ekalla kakkosen radalla putosi eka rima ja lisäksi tuli yksi putken ohitus. Hyvä päivä oli meillä molemmilla.


Zipun agivideo

---------------------------------------------------------------------


Sunnuntaina Peten viikonloppu vaan parani, sillä Meg voitti ison luokan samaisissa kisoissa ja tuli vielä viidenneksi kolmannella radalla. Siinäkään ei paljoa hävinnyt, mutta teki etukäteissuunnitelman mukaan kunnon kontaktit, mikä oli hyvä juttu. Onnea Pete! Olin itse kuuluttamassa koko päivän; oli hauska nähdä kolmosen kisoja pitkästä aikaa.

Megin agivideo


Viime keskiviikkona Pete, Satu ja Katja olivat Turussa Janitan opissa. Pete kertoi saaneensa roppakaupalla taas itseluottamusta, joten kyllä kannatti pitää vapaapäivä sen takia.Eilen maanantaina Ansu ja Mari ajoivat Lahteen Korkeavireen hallille illalla. Tein Megin kanssa vain merkkiä ja kaukoja, mitkä molemmat teki tosi hyvin. Kiersi kiltisti ja hyvällä vauhdilla. Nyt täytyy tehdä kisanomaisesti ensin ruutu, missä en palkkaa merkkiä, jokin liike väliin ja sitten ohjattu. Jos vaikka pääsisi huomauttamaan sille vajaista merkeistä...

Zip


Aloitin noudoilla (puu ja metalli), missä palkkasin pari kontaktia. Nouti ihan hyvin ja toi nätisti sivulle - joskin olen aika varma, että puri puukapulaa. Metallin vinttasi johonkin, kun oli hypännyt takaisin, mutta nosti uudelleen ja tuli sivulle. 


Seuruu
ilahdutti ainakin Ansua ja Maria, jotka hihittelivät Ziipulan takajaloille:). Seuruu oli oikeasti aika karseaa, kun en löytänyt rytmiä ollenkaan. 

Tunnarissa meni tosi hätäisesti kapuloille ja nappasi vähän väärää. Toi kuitenkin oikean. Ruudun tein ilman markkeria. Meni kovaa ja ihan oikeaan paikkaan. Palkkasin rauhallisesti namilla. Loppuosa ok. Tein sitten myös evl-ruudun. Merkillä vinosti ruutua kohti. Hyvä ruutu, ei ääntä tms. Palkkasin rauhallisesti taas paikan. 
Jääviäkin tehtiin eli istumisia. Oli tosi hyvät, palkkasin. 
Kaukon tein normisti. Teki kyllä, mutta veti perin vinoon. Höh. 
Luoksetulon stoppi oli vähän huono, maahanmeno oli ok. Tekee aikamoista banaania. 

Meg


Megin kanssa tein vain kaukoa ja merkkiä, kun oli niin kova viikonloppu ja etenkin sunnuntain pitkä agikisapäivä. 

Merkille hyvin sekä kierrä- että piste-käskyllä - ei mokannut kertaakaan, siis jäänyt vajaaksi. 
Kaukotkin teki ok, mutta tuli jossain eteen.

Mukavat treenit. Oli kiva olla suht lämpimässä hallissa, kun ulkona oli pakkasta 23...Tänään tiistaina treenattiin sitten Kausalassa Elinan, Katrin ja Riikan kanssa. Vähän aikaa kyllä mietin, lähdenkö, kun pakkasta oli 17. Perillä oli 21, mutta maneesissa tarkeni ihan hyvin. Tulipahan koiratkin juoksutettua, kun saivat päästellä siellä. Meg nimittäin jäätyy heti, kun menee ulos, joten sen liikunta on jäänyt harmittavan vähiin viikon ajan. 


Meg

Ensin tein zetan kävellen vain läpi Riikan käskyttäessä. Ei reagoinut, hyvä. Sitten tein m-i-s ja palkkasin kaikki. Nekin hyvin. 

Luoksetulossa palautin koiran lähtöön, kun pysähtyi huonosti. Tuli sitten hitaammin, mutta pysähtyi hyvin. No niin Meegula!

Ruudun tein merkkiharjoituksena. Meg paineli merkille, kiersi sen ja lähti kohti ruutua:) Ainakin kiersi, kun kisoissa jäi vajaaksi. Tein uudelleen piste-käskyllä ja teki oikein hyvän merkin. Ruudussa hyvä paikka. 

Kaukon tein kaukaa pelkällä äänellä. Ei tehnyt mitään, joten palasin ja aloitimme alusta. Nyt nousi paremmin, mistä palkka. Toistin vielä kerran.

Sitten ohjattuun. Ajattelin, että lintsaa merkin, mutta ei - meni hienosti ja aika lujaa ihan oikeaan paikkaan. Palkaksi sai hakea kapulan. Meg ei mene lankaan:)Zip

Ziipulan ja Skippyn kanssa tehtiin voittajaluokka. 


Seuruu oli aika hyvää. Riikka kommentoi, että vähän kuunteli muita ja näytti epävarmalta, kunnes taas tuli oikeaan paikkaan. Olin itse aika tyytyväinen, oli parempi kuin eilen. 


Istuminen liikkeestä oli oikein hyvä kuulemma. 

Luoksetulossa tein stopin ja palkkasin. Seuraavan otin kokonaan läpi ja viimeisen kisamaisesti. Ihan hyvä. 
Ruudussa oli markkeri. Lähti sikamaisen kovaa, kiersi yhden matkalla olleen merkin ja ampaisi suoraan oikeaan kohtaan, missä äkkiä ympäri. Palkkasin ylettömän rauhallisesti ja tein loppuosan, missä kävin palkkaamassa Riikan käskytettyä vikan kutsukäskyn. Hyvä. 


Hyppynoudossa ei ollut mitään kummempaa. Palkkasin kontaktin ja lähetin vauhdissa hakemaan. Tunnari tehtiin aika lähelle kisamaisesti. Kapuloita oli paljon rivissä, tiheästi. Meni kovaa sekaan, mutta etsi rauhassa ja toi oikean. 
Kaukoon laitoin sivulle tötterön ja teki hienot kaukot ihan suorassa. Harmi kun kisaan ei saa laittaa tötskiä... 

Hyvä treeni! Olin kotonakin ihanan ajoissa.


2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Isot onnittelut vielä tännekin hienoista saavutuksista -ootte te aika koneita koko sakki!! :D

Me kirjoitti...

Kiitos Riikka:)