16.3.2011

Kausala

-
Eilen Kausalassa, paikalla olivat kaikki. Tein Riikka R:n parina molempien koirien kanssa.

Meg

Meg oli oikein alertti ja innokas, oli tosi kiva treenata sen kanssa:-D Päivän teemana oli luoksetulon jäävät. Tarkoitus oli huomauttaa kaikista huonoista ja kelpuuttaa vain tosi hyvät. Vauhdilla ei ollut väliä, vaikka olisi kävellyt.


Aloin tehdä niitä kierroissa ihan lyhyellä matkalla. Näissä pysähtyi ihan tosi hyvin joka kerta, kuten aina kun saa pysähtyä lähellä. Pidemmällä matkalla pääsin huomauttamaan vain pari kertaa. Tein myös läpijuoksun (kutsuin nimellä) vauhtipalkalle, samoin seisomisesta ja maasta läpi.

Toisena teemana oli nopeat perusasennot ilman kapulaa ja kapulan kanssa. Ilman kapulaa oli tosi hyvät, samoin puulla, mutta metallilla tahmea. Niitä piti tehdä paljon. En tiedä, oliko mitään hyötyä vai jäikö vain ällö mielikuva. Näitä teen lisää kotona.

Idarin t
ein pariin kertaan peräkkäin eri järkässä. Ensin s-m-i, sitten m-s-i. Viivyttelin käskyjen antamisessa Riikan käskytyksen jälkeen, hyvin kuunteli. Molemmat sarjat olivat tosi hyvät, ei virheitä. Palkkasin istumiset.

Tunnarin tein pitkältä matkalta, kapuloita oli kahdeksan rivissä. Meni reippaasti ja haisteli hyvin. Lähti tuomaan laukalla, hihkaisin ja toi loppuun asti reippaasti. Olisi kyllä vaihtanut raville. Hienoa, kun on taas varman oloinen kapuloilla.

Ruudun merkille meni hyvin kierto-käskyllä, mutta ei kiertänyt vaan jäi ihan oikeaan paikkaan:) Tein muutaman kerran, että sain taas kierto-ajatuksen sille päähän. Se on sitä mieltä, että on ihan tyhmää kiertää ja saada siitä kälynen narupallo, kun ruutuun mennään kuitenkin. Ja ruutuun meno on SE TEHTÄVÄ, mikä tehdään ennen palkkaa. Kyllä se on viisas! Meg on aika tehtäväorientoitunut nykyään. Kun sitä kehottaa vaikka pissalle, se menee tosi vakavan näköiseksi ja alkaa suorittaa TEHTÄVÄÄ. Koko olemus muuttuu sellaiseksi touhukkaaksi ja keskittyneeksi kunnes tehtävä on suoritettu. Tehtävän vaihto ennen kuin edellinen on suoritettu on pahasta. Siitä se ei tykkää. Liikkis:)
Ruudussa jäi liian eteen, vaikka siellä oli pieni markkeri. Korjasi pyynnöstä ja seuraavat pari muisti hyvin.

Ohjatussa sen sijaan meni kovin hyvin merkille, mistä palkka. Vein merkille ja lähetin hakemaan oikean. Riikka oli vienyt keskikapulan myös aika lähelle oikeaa. Melkein teki virheen, mutta paikalleni asti näin, miten sillä raksutti. Vaihtoi kohteen ja haki oikean ihan seinän vierestä. Vauhtipalkka.

Metallissa menin karkuun, palkkasin vauhdista. Hyvä.
Kaukot tein kaukaa pelkällä äänellä. Kuunteli tosi tosi hyvin, ei kuikuillut mihinkään ja teki kaikki oikein. s-i huijasi vähän, uusittuna tosi korrekti. Riikka sanoi, että ilme ja tarkkaavaisuus olivat nyt 
oikein hyvät. 

Zip


Zipu oli myös oikein reipas, yllätys yllätys:-D. Se
 on kyllä saanut synnyinlahjana aimo määrän onnellisuutta. Elina K:n mukaan se on viettänyt liian kauan synnytyskanavassa ja siitä tuo riemu. Elina on ehdoton Zip-fani eikä se voi hänen mukaansa tehdä mitään väärin. Mutta niin se on: Zip taitaa olla maailman iloisin koira, edelleen. 

Seuruussa tein lyhyitä pätkiä ja naksuttelin hyvistä osuuksista. Lisäksi tein täyskäännöksiä ja pari käännöstä vasemmalle. Riikka sanoi, että se on mennyt paljon eteenpäin muutamassa viikossa. Kiva oli kuulla. Jee! 


Luoksetuloja tehtiin kahdella lelulla niin, että Riikalla oli toinen lelu. Zip pomppi kuin gaselli ja pysähtyi hyvin. Tein myös muutamia ihan suoria lyhyitä matkoja ja stoppasin osassa. Hyvin teki nyt. 


Metallissa meille meinasi tulla kärhämä. Ekan haun teki erinomaisen hyvin, mistä palkka. Palkkasin siinä lelulla ensin kontaktin. Siitä Zip otti ritolat ja lähti kapulalle ja yhtä hurjaa vauhtia takaisin sivulle. Meni ehkä 2 sekuntia koko juttuun, huu. Tuon jälkeen tein kapulan nostoja, mistä naksutin ja palkkasin - ensin puulla, sitten metallilla. Puu oli ok, metalli ei, sillä Ziipu ei halunnut nostaa sitä, kun se oli likainen. Lopulta onnistuttiin. Zip oli aika riemuissaan hyvästä palkasta.


Ohjatussa palkkasin suorasta merkistä. Yrittää tehdä kovasti oikein nyt. Pääsi sitten hakemaan oikean kapulan, kun oli ihan suora. Haki hyvin. 


Ruudussa on aina ongelmia tuon merkin kanssa. Koira saattaa jäädä ihan vinoon kohti ruutua. Siinä jouduimme vähän hinkkaamaan. Ruutu oli hyvä, siellä oli markkeri.


Tein vielä vähän jääviä edessäni. Seisominen ja maahanmeno olivat nopeita, mutta istuminen oli vähän vaikeaa, kun koira tahtoi vain peruuttaa... 


Lopuksi teimme vielä paikallamakuut, Elina N liikkuroi. Zip meni kuin jojo ylös-alas muiden käskyistä. Sain kyllä onnistumaankin. Hienosti makasi, ei liikkunut yhtään. 


Kivat treenit, kiitos kaikille! Ja Elinalle spesiaalikiitokset kyydistä. 
 

1 kommentti:

Nova treenaa kirjoitti...

Zip on maailman paras bordercollie, pus :)