21.3.2011

Tsirp tsirp - messuja ja treenejä ja kisoja

-


Viikonlopun treenisessiot aloitettiin HOT:n perjantaitreenillä Hollolassa. Tein molempien koirien kanssa.

Meg
Seuruussa katsottiin suoria perusasentoja. Näissä ei kyllä treeneissä mokaile vaan on niin kiltin ja skarpin näköinen, ihan naurattaa. Lisäksi katsottiin hitaan perusasentoja. Istui joka kerran.

Hinkkasin taas kapulan tuontia sivulle ja istumisia nopeasti. Ilman kapulaa ok, puun kanssa ok, mutta metalli tekee tahmeaksi. Ehkä nyt jo tietää, mikä olisi toivottavaa...


Luoksetuloja tein ihan läheltä ja pysäytin. Tekee ok läheltä, mutta matkan kasvaessa ei näe tarpeelliseksi nyt niin yrittää. Lopuksi tein luoksetulon läpi tule-käskyllä ja palkkasin vauhdista.

Metallissa menin karkuun ja otin sitten sivulle. Tämä auttaa kovasti nopeuteen. Toivottavasti vielä kisassakin kuvittelee minun lähtevän karkuun.


Kaukon tein kaukaa ilman käsiapuja. Teki ihan ok eikä kuuntele taakse tai mihinkään. Olen hypellyt ja tehnyt vaikka mitä. Meg katselee minua kiiinnostuneena. Joutuu keskittymään kuunteluun, kun hyppelyn seasta pitää erottaa ne oikeat käskyt.

Zetassa tuli ongelma istumiseen, teki kaikki istumiset maahan. Piti vähän hinkata eikä silti auttanut. No, ehkä se oli vain perjantai-illan huumaa...

Lopuksi vielä ruutuun, missä oli markkeri. Iloinen treeni Megiltä, kuten on ollutkin viime aikoina.

Zip

Metallissa palkkasin kontaktin. Nappasi vähän lelusta kiinni ja läksi sitten hakemaan tajutonta vauhtia. Menin vielä vähän karkuun. Tuli hyvin sivulle.

Kaukot tein aika läheltä tötsän avulla ja palkkasin ekan.
Seuruu oli aika ok, tein täyskäännöksiä ja muita käännöksiä. Miten hitossa tämä voi olla näin vaikeaa?:)

Luoksetulon otin läpi. Toistettuna nyki kovasti liikkurin käskyistä (siis ainakin viisi kertaa:) ennen kuin lopetti. Stoppasin sitten vauhdista ja palkattiin taakse pari kertaa. Ohjatussa tein merkkiä. Meni edelleen vinoon, joten ei päässyt hakemaan.

Ruudun merkki oli samoin vino. Korjasin sitä ja palkkasin. Tässä siltä pääsi pieni vingahdus, mitä itse en kuullut. Tällaista hinkkaamista pitää varoa. Se turhautuu, kun ruutu vetää niin paljon. Vein merkille ja lähetin sitten ruutuun.


 
Lauantaina olin messuilla töissä Lahdessa ja välillä kävin treenaamassa Korkeavireellä Ansun, Elinan, Marin, Sirken ja Tesun kanssa. Tein vain Zipun kanssa, koska Pete oli lähdössä Megin kanssa kisaamaan. Ensin kuitenkin otin Megin kanssa istumiset ja makuut. Pete oli liikkurina. Istuminen oli ok, mutta makuussa ei kuunnellut ylös- eikä alaskäskyjä. Oli kovasti alertin näköinen, mutta ilmeisesti kuitenkin nukkui:)


Zip

Tein huvikseni evl:n ekaa kertaa. Olihan siinä kaikennäköistä... Tulee aika kiire ennen valmennusrenkaan katselmusta. Muut kommentoivat, että sen nimen pitäisi olla tsirp tsirp:)

Seuruu ei ollut ihan niin kamalan näköistä nauhalta kuin miltä se tuntui. Aika lailla koira pomppelehtii ja seilailee. Pitää kyllä kontaktia paremmin, paitsi vasemmalle käännöksissä. Nyt teki hyvät täyskäännökset. Peruutuksissa luulee nyt, että siinä tehdään nopea ympyrä ulospäin:)) Teki sen kaksi kertaa peräkkäin, aina kun siirsin jalkaani taakse. Voi hyvä ihme, mistä se tämänkin on keksinyt. Kivaa sillä tuntui olevan. Sirkeä vähän nauratti.

Z (m-s-i) oli hauska. Ensinnäkin oli juuri pomppaamassa ylöspäin kun sanoin maahan-käskyn. Läjähti hyvin alas:). Istumisenkin vetäisi maihin ja sen jälkeen sekosin niin, että lähdin tötteröltä väärään suuntaan:) No, lopulta selvisin oikeaan paikkaan ja Zip teki hyvän seisomisen. Eli ehkä koira olisi ollut ihan ok, jos olisin itse ollut jotenkin tolkuissani.

Luoksetulo oli ihan hyvä. Stoppasi hyvin, tosin vinottain kun odotti takapalkkaa. Maahan ok, samoin sivulle. Ehkä vähän vino pa.

Ruudussa olin huippulooginen. Minun piti palkata merkki, jos olisi ok. No, ei ollut joten pyysin korjaamaan. Jotenkuten korjasi törkkimällä merkkiä ja siitä päästin logiikkani mukaan palkaksi ruutuun. Siellä oli markkeri. No, toisaalta olisin voinut alkaa taas hinkata merkkiä ja saada sen piippaamaan, joten ehkä tämä oli kuitenkin parempi. Loppuosa oli ok.

Ohjatun teki ihan hyvin. Vinoa merkkiä en viitsinyt alkaa korjata. Kun ei kerran osaa, niin turha huomauttaa. Hyvin haki ja palautti.

Metallissa koetin palkata kontaktin, mutta Zip oli eri mieltä ja lähti pienen leluun koskemisen jälkeen säntäämään metskulle. Haki ja toi ihan hyvin, siinä ei kauaa kestänyt. Häntä oli ihan tötteröllä.

Kauko oli aika huono pitkältä matkalta. Lisäksi huutelin "istu" eikä Zip sitä oikein osaa kun aina sanon "back" siis seiso-istu.

Tulipahan kokeiltua tuokin. Ei koira huono ollut. Itse olin, mutta aika tyhmäähän se oli kokeilla mitään noin vaikeaa kesken työpäivän. Treeneistä jouduin ikävä kyllä säntäämään takaisin messuille, vaikka tiedossa olisi ollut mukavaa seurustelua kimpassa jossain. Kiva treeni oli, olisipa vain ollut enemmän aikaa olla rauhassa.

Pete kävi Megin kanssa kisaamassa illemmalla Kirkkonummella ja sai sieltä yhden nollan, sijoitus oli neljäs. Hyvä te!


Sunnuntaina olin taas messuilla yhteen asti. Iltapäivällä oli sitten Kotka-treenit Virenojan maneesilla Arjan, Marjon ja Tarjan kanssa. Mukana oli vain Meg, koska Pete kisasi puolestaan Ziipun kanssa.

Meg

Tein kisanomaisen. Aloitin zetalla, missä nyt kaikki vaihdot oikein. Palkkasin istumisen. Nyt muistaa jo seiso-käskynkin, mikä oli kadoksissa muutaman viikon:) Eikä mokaillut istumista.

Ohjatussa kierrätin merkin ja palkkasin. Vein sitten merkille ja lähetin hakemaan oikean. Oikein hyvä haku. Toi suoraan hyvin sivulle, kun vähän muistutin ennalta. Tarja kommentoi, että jälleen liikaa hätäilin käskyjen antamisessa liikkurin komentojen jälkeen. Oli jo muutenkin ollut ihan lähtökuopissa. Tyhmä minä.

Tunnarissakin oli tosi hyvä. Kapuloita normimäärä 15 metrin päässä. Löysi heti omansa ja lähti tuomaan laukalla. Siirtyi kyllä raviin lopussa, mutta siististi piti.

Metallissa lähdin karkuun ja käännyin juuri ennen kuin sai kiinni. Alussa piti palkata kontaktista, mutten muistanut ettei se ikinä ota kontaktia. Palkkasin sitten siitä, että istui tanakasti pyllyllään.

Seuruussa Tarja käskytti paljon hidasta ja käännöksiä. Istui kaikki ja taisi olla ihan suorakin. Hyvä!

Ruudussa oli markkeri, mistä koira viis veisasi ja meni oikeaan reunaan. Blääh! Käskin korjaamaan. Korjasi, uudestaan merkille ja takaisin, nyt korrekti. Jätin seisomaan ja kävin palkkaamassa kun olisi pitänyt kutsua sivulle. Ai niin, kierrätin merkin ja palkkasin sen.

Kaukon tein kaukaa pelkällä äänellä. Piti istua eka - nousi seisomaan. Käskin korjaamaan ja jatkoin. Tässä sain hyvän muistutuksen siitä, että pitää keskeyttää virheen jälkeen eikä jatkaa. Tiedän sen kyllä, mutta miten sitä aina ei muista.

Lopuksi vielä luoksetulo läpijuoksuna tule-käskyllä.

Olipa mukava treeni, kiitos taas kotkille!


Pete oli kisaamassa Ziipun kanssa ja sai sille yhden voittonollan:) Ihan hyviä ratoja koira teki, mutta Pete oli omien sanojensa mukaan ollut vähän hukassa paikka paikoin.

Illalla tein vielä tunnin lenkin harjuilla ja sen jälkeen olin ihan tattis - kuten me kaikki.  

Videoita:
2 kommenttia:

Hanna ja Paavo kirjoitti...

Onnea hienoista agituloksista :) Kivoja kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea molemmille koirille ja ohjaajalle aginollista! Oilille kiitos kivoista treeneistä!

t.Tarja ja Nompparelli