9.3.2011

Porvoossa ja Kausalassa

-
Maanantaina pääsimme Peten kanssa Porvooseen treenaamaan tokoa Hannan ja Megin-lapsi-Paavon kanssa. Ihana Paavo!

Tein vain Zipun kanssa ja Meg sai huilata.

Zipun kanssa tein kiertoja, missä tuli taas ääntä. Toruin niistä ja saimme tehtyä pari ihan hiljaakin. Toivon, että se tajuaa tuon äänenkäytön ja torun yhteyden. Lisäksi teimme pari kertaa ruudun, seuruuta (oli aika hyvää) ja tunnaria. Tunnarissa Pete teki kolme rykelmää, missä oli kussakin paljon kapuloita ja seassa oma. Vasta viimeisellä ehkä tajusi etsiä rauhassa, muissa sähläsi ja napsi vääriä.

Kiva pikkutreeni. Paavo oli tosi pätevä ja reipas. Se on myös ihanan sosiaalinen ja ylen ystävällinen. Ei ollenkaan sellainen välinpitämättömän tuntuinen kuin äitinsä pienenä. Se tulee ihkuun isäänsä! Kaikki ovat kyllä Hanna-parkaa muistuttaneet, että Paavo on tuhmien sukua:) Ainakin jos äitiään ja tätiään ajattelee... :))

-------------------------------------

Eilen tiistaina käytiin taas nuuhkailemassa Kausalan kakkiparatiisin tuoksahduksia ja yskimässä pölyä. Mukana oli kaikki kuusi urhoollista ja minulla molemmat koirat. Olin Fria-Riikan parina.

Meg

Olen vaan lällyttänyt Megiä kisan jälkeiset päivät ja kertonut sille, miten ihan se on:) Nyt oli kiva jo tehdä töitäkin. Treenin teemana oli ensinnäkin nuo kisoissa ilmenneet puutteet: hitaan perusasennot, luoksetulo sekä metallin haku ja perusasento. Megillä oli taas loistava asenne ja se oli kovin innokas. Juuri tämän takia käymme Kausalassa. Koirat tekevät siellä niin mielellään töitä hyvällä asenteella.

Ensin katsottiin seuruuta, erityisesti hidasta ja siinä paikalla käännöksiä. Ei tainnut tehdä kertaakaan virhettä, ei tietysti.

Ohjattua tehtiin "vaikeasti": keskikapula oli reilun metrin päässä haettavasta kapulasta. Vasen oli hyvä, mutta oikeassa meni lankaan ja otti keskikapulan. Voivottelin ja toinen olikin sitten hieno, mistä iso palkka. Merkin tein alkuun kierrä-käskyllä, oli tosi hyvävauhtinen, mistä myös palkka.

Ruudussa oli markkeri. Kisassa meni vähän oikeaan reunaan, joten halusin muistuttaa. Tein toisen osion lopussa vielä kierto-ruutu -leikkiä, missä sai kiertää minut ja pinkoa ruutuun ja sieltä taas kiertää jne. Teki joka kerran hienon ruudun: paikka oli ihan korrekti.

Metallissa harjoiteltiin istumista sivulle. Kisassa oli jähmeä, kuten lähes aina. Ilman kapulaa istuu oikein hyvin, mutta vaikeaa on metsku suussa. Saatiin pari hyvää aikaiseksi. Tässä on selvä treenin paikka.

Luoksetulossa tuli tosi varovaisesti tule-käskyllä. Pysähtyi ok, mutta tahtoi kovasti ennakoida. Tein sitten kiertoja niin, että kun oli tulossa kierrosta minua kohti, sanoin "tule" ja palkkasin vauhdista. Edelleen oli varovainen. Kun kutsun nimellä, tulee kovaa - siinä kun en koskaan tee pysäyksiä. Nyt pitää miettiä, mitä teen seuraavassa karsinnassa. Keskityn nyt noihin pysäytyksiin . Teen lyhyeltä matkalta - kävelköön vaikka - ja pysäyttelen. Päästän palkaksi kiertoon jne. Ja kisassa kutsun nimellä ja katson mitä tapahtuu. Sai viimeksi kasin. Tuli kyllä laukalla, mutta varovasti ja pysähtyi aika hyvin. Tuli kyllä kaikki välit laukalla. Viimeinen väli on melkein aina paras nykyään. Tulee ihan reippaasti ja oikein pomppaa sivulle ja on tosi alertin näköinen:) Hauskaa, kun ennen tuli sen aina ravilla:) Tämä on meidän ikuisuusprojekti, kun jäävät eivät Megin mielestä ole mistään kotoisin. Pakko ottaa korjaussarja, ei auta.

Zetassa Riikka huuteli häiriö-käskyjä ja yhdellä seiso-käskyllä menikin lankaan. Taas voivottelut eikä virheitä enää. Teki hyvän istumisen, ihan omasta käskystäni.

Zip

Zip aloitti luoksetuloilla. Tein ekan läpi vauhtipalkalle. Toisessa Riikka palkkasi taakse. Teki tosi hyvän pysäytyksen kaksi kertaa. Maahanmenoja en tehnyt.

Ohjatussa lähetin ensin merkille ilman kapuloita. Palkkasin paikan. Otin sivulle, missä taas kyyristyi valmiina lähtöön kuin partiopoika... Houkuttelin namilla suorempaan ja pysyi hyvin. Kun Riikka oli vienyt kapulat, vein Ziipun merkille. Yllättyi aika lailla:) Lähetin hakemaan vasenta, mutta matkalla oli merkki ja meni sille. Lähetin siitä jatkamaan, mutta palasi oikealle merkille. Vielä yritin kerran, mutta ei tajunnut. Vein koiran merkille takaisin ja kävin nostamassa kapulaa. Nyt haki hyvin. Hyvä juttu oli se, ettei ruvennut piippaamaan, kun tuli noin paha turhautuminen! Uusittiin niin, että Riikka vei kapulat. Lähetin merkille ja palkkasin sen, enkä päästänyt suoraan hakemaan. Vein taas koiran merkille ja päästin hakemaan oikean. Oikein hyvin haki, mistä vauhtipalkka. En tee enää merkin kautta koko liikettä, koska nyt on pakko nostaa merkin arvoa enemmän. Menee kyllä merkille, mutta jää vajaaksi sekä kapuloilla etta ruudulla. Ei hyvä. Pitää mennä suoraksi taakse, muuten en kelpuuta.

Ruutua tein ensin voi-malliin. Ensin siis ruutuun merkiltä. Hyvin markkerille, mistä rauhallinen palkka. Sitten lähetin merkille (ensin taas ryhdistin koiran suoraan sivulla) ja palkkasin enkä päästänyt nytkään suoraan ruutuun. Hauskasti kiersi jonkun koiran ja ihmisen matkalla sinne. Oikein puikkelehti:) Taas vein merkille ja lähetin ruutuun. Oli hiljaa, jee!

Tunnarissa teimme taas kolme kasaa, kuten viime to Korkeavireellä ja pe Hollolassa. Tuolloin oli tosi vaikeaa ja onnistui vasta viimeisellä kasalla. Nyt yhdessä paikassa oli vain kuusi kapulaa n 20 cm:n päässä toisistaan, oma seassa. Oli selkeästi hiffannut asiaa ja meni itsekseen rauhassa kapuloille. Löysi joka kerta oman, mistä rauhallinen palkka. Hienoa Ziipu! Tätä jatketaan.

Seuruuta Riikka kehui ja sanoi sen parantuneen sitten viime näkemän. Nyt koiran paikka on vähän edempänä ja se pitää katsekontaktin. Tein muutaman täyskäännöksen eikä kertaakaan pudottanut kontaktia. Palkkasin jokaisen käännöksen jälkeen oikeasta kädestä namilla.

Vielä tein kapulan pitoja. Ei juurikaan mokaillut, vaan yritti kovasti.

Kivat treenit, kiitos Riikalle mukavasta treeniseurasta! Ja Elinalle ja Novalle kyydistä, jälleen kerran!

Tänään pidämme vapaapäivän, mahtavaaaaaa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaipa ne toimii hyvin Kausalassa, kun nekään ei halua viettää siellä yhtään ylimääräistä aikaa:-)))

t.Tarja

Me kirjoitti...

:))