6.3.2011

Tiukka viikko ja lopuksi karsintakisa

-


Huh huh, mennyt viikko oli aikamoinen. Töissä oli kiirettä, samoin vapaa-aikana. Treenasimme lähes joka ilta tokoa tai agia ja Pete teki pitkiä lenkkejä joka aamu. Kiva kun pakkanen vihdoin hellitti! Lahdessa paistoi aurinko lähes joka päivä. Blogia en ehtinyt päivittämään, ikävä kyllä.
Treeneissä käytiin tokossa Porvoon D&C-hallissa, Kausalan kakkiareenalla, Korkeavireellä ja Hollolan hallissa. Agilityssa Pete kävi keskiviikkona Keravalla, joten aika lailla kierrettiin.

Megin kanssa tein pari kertaa kisanomaisen eikä mitään ihmeempia ilmennyt paitsi että perjantaina HOTin treeneissä kadotti tunnarin. Jo torstaina se pelleili niillä ja pääsin huomauttamaan, mutta perjantaina toi sitten vain vääriä. Saimme kyllä sen korjattua muutamalla haistelutreenillä sekä hallilla että kotona, mutta silti oli paineistavaa juuri ennen kisaa. Zipun kanssa en treenannut kuin maanantaina vähän sekä tiistaina Kausalassa. Sen kanssa tein liikkeellelähtöjä ja tunnaria. Niistä se selvisi hyvin.

Tänään sunnuntaina oli karsintakisa Pornaisissa, meille järjestyksessään kolmas - marraskuun Pieksämäen kisasta olimme poissa Megin pentujen takia. Pornaisten maneesi oli oikein hyvä. Tuomarina oli Pernilla Tallberg ja mukana oli 24 koiraa. Kilpailimme numerolla 12 eli ekan ryhmän viimeisenä. 


Jotenkin ei ollut kovin hyvä fiilis lähteä kisaamaan, vaikka tein parhaani. Tunnari oli takaraivossa. Kiitos vain tsemppauksesta Tesulle ja muille! Koira onneksi tuntui tosi hyvältä ja oli hyvin mukana.

Paikalla istuminen - 9
Oli vähän kumartunut ja haistellut maahan päin. Ei kuulemma ollut haistellut maata, mutta oli ottanut ilmahajua.

Paikallamakuu - 10
Tässä oli ollut ihan liikkumatta. Hyvä Megs:) Olin nimittäin aika varma, että haistelisi, kun pohja oli aika houkutteleva...

Tunnari - 8,5
Tunnari tehtiin siis heti alkuun. Jännitti. Hyvin lähti ja etsi. Hieman haki otetta kapulasta maasta nostaessaan, mutta toi kuitenkin oikean. Huh, helpotti.

Zeta - 9
Tämä oli ihan ok, järkkä oli m - i - s.

Ohjattu - 9,5
Hyvä merkki, olin tyytyväinen. Viimeksi jätti vajaaksi, mutta nyt meni kiltisti merkin taakse. Haki hyvin myös ja tuli suoraan sivullekin.

Seuraaminen - 9
Tämä tuntui tosi hyvältä. Koira oli niin alertti ja kuuliaisen oloinen. Ja iloinen. Yksi perusasento jäi tekemättä. Pernilla kävi kommentoimassa, että hän antaa siitä huolimatta ysin, koska seuruu oli niin hyvää. Tulipa mukava fiilis!

Luoksetulo - 8
Tässä tuli hitaammin kuin tavallisesti. En kutsunut nimellä, kun lähtee silloin niin kovaa ja pysähtyy huonosti. Nyt tuli tule-käskyllä vähän varovaisesti, mutta ehkä pysähtyi paremmin kuin nopeammasta vauhdista. Mielestäni tuli kaikki välit samavauhtisella laukalla.

Metalli - 7,5
No hitsi sentään. Tässä Meg odotti nyt hyvin lähtökäskyä, mutta kapulalla vetäisi pään taaksepäin kun meni kapulalle. Olisiko tökkäissyt kapulan laippaan? Otti kyllä sitten kapulan ja toi takaisin. Istui jähmeästi.

Ruutu - 9
Oikein hyvä merkki, samoin hyvin ruutuun. Hieman oikealle eikä ennakoinut maahan. Annoin maahan-käskyn aika hätäisesti kun pelkäsin ennakointia. Tuli kovaa sivulle ja vähän pomppasi.

Kaukot - 8,5
Näytti tekevän tosi hyvin, istuminenkin oli tosi säpäkkä. Olisiko tullut vähän eteen, kun pisteitä ei tullut enempää?

Yhteispisteitä saimme 279,5, millä olimme 8. sijalla. Olin tyytyväinen. Koiran vire oli tosi hyvä ja se oli hienosti mukana koko ajan. Kiva oli olla sen kanssa kehässä. Pari kömmähdystä sattui, mutta ehkä meille vielä joskus tulee se nappisuoritus:)

Onnittelut voittaja-Ässälle ja Ninalle, Hannalle ja Kitille sekä Katjalle ja Zenille! Sekä tietty hottentoteille Vuokolle ja Sigmalle ja Arjalle ja Zacille! Kuin myös muille tuloksiinsa tyytyväisille. Kiitos kaikille mukavasta seurasta - kyllä meni päivä pian.


Nyt on jäljellä vielä Kirkkonummen kisa, sitten on neljä karsintakisaa täynnä. 


---------------------------------------------------------------

Pete ja Zip treenasivat viikonlopun agilitya. Lauantaina oli Timon treenit Lahdessa ja sunnuntaina treeniseurana olivat Katja, Satu, Niinu ja Teemu. Pete oli aika innoissaan ja tyytyväinen.

Me Arjan kanssa vietettiin la vapaapäivää ja käytiin tervehtimässä Sinan pentuja Iitissä. Kylläpäs ne olivat ihania!


Topi ja Meg poteroissaTopi-poika lähti tänään kotiin. Sen kanssa meni tosi hyvin ja se oli hyvin viehättävä koira. Sitä paitsi se oli ihan tädinpoika eli minun! Ihanaa!:) Iloinen poika

Topi aika letkeänä lumikenkälenkin jälkeen:)


7 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Täältä Turun suunnalta jälleen kerran Onnittelut vahvasta Ykkösestä :)

Voiko ilmahaistelustakin ottaa pisteitä pois? > vaikka jostakin se ilmarako pisteisiin on saatava.

PiaP kirjoitti...

Onnea jälleen ykkösestä!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 1-tuloksesta! Ja siitä, että olette parantaneet suoritustanne joka kisalta...siihen ei moni pysty:-) On myös kiva huomata, miten tyytyväinen sä olet ollut joka kerta Megiin.....loistavaa!!!

t.Tarja

Anonyymi kirjoitti...

Isosti onnea! Näytti jälleen kerran tosi hyvältä! Hyvä Meg!! Ja hyvä Oili :)

t. Mari

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ykkösestä! Teillä on hieno nousukausi =)
t.Sirke

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Te ootte hyviä! :)

t. Ansu ja kepukat

Me kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista!
Tarja: asenne on parantunut näiden vuosien mittaan sekä minulla että koiralla:) Edistystä on siis tapahtunut!