26.3.2011

Meg kolmas! karsintakisassa sekä viikon treenit

-
Tiistaina olimme taasen Kausalassa, toiseksi viimeistä kertaa tänä talvena. Olimme Elina K:n kanssa parina.

Oli kerrankin aika lämmin ilma. Fiilis vain parani, kun Elina tarjosi kaikenlaisia herkkuja Novan AVO-ykkösen kunniaksi. Lisäksi saimme häneltä lahjaksi hienot vinkupallot:) Kiitos!


Meg


Aloitimme luoksetulon stopeilla. Tein niitä peruuttamalla ja kierroissa. Teki aika hyvin - eri asia on sitten liikkeessä.
Luoksetulon tein läpi ja odotin hetken ennen käskyjen antamista.
Kapulan kanssa istumista sivulla harjoiteltiin myös. pyysin koiran lyhyeltä matkalta sivulle sekä kierroista ja vaadin tai ainakin yritin istumaan nopeammin sivu-käskyllä. Metalli se vaan on vaikea.
Tein myös varsinaisen metallinoudon ja menin karkuun. Käännyin vauhdista juuri kun koira sai kiinni ja sai siitä tulla sivulle. No, en tiedä oliko parempi istuminen vai ei.
Kaukon tein kaukaa, ekana istuminen. Käytin vain ääntä, oli tosi tarkkana ja teki hyvin.

Tokassa sessiossa treenattiin ruudun paikkaa kahdesta suunnasta. Meni lankaan ja paineli ensin toisesta suunnasta ekan suunnan oikeaan kohtaan:)
Zetan teki ihan oikein, ensin m-s-i, sitten i-m-s.
Kaukoa tein vielä läheltä, sekin oli ok.
Ruudun merkki oli lättänä merkki, ei meinannut kiertää ensin. Piti vähän harjoitella. Itse ruutu oli ok, siellä oli markkeri.
Ohjattukin oli ok, joten hyvin meni Megin treenit. Se oli taas oikein innokas ja pätevä. Tunnaria en tehnyt, ettei vaan olisi mennyt pieleen:)

Zip

Aloitimme seuruulla, joka oli oikein pätevää. Elina kehui seuruun parantuneen kovasti. Olin itsekin tyytyväinen.

Merkkiä tein ensin ihan vain markkerilla ilman tötskiä (hyvin) ja sitten siirsin tötterön siihen eteen, edelleen hyvin eli suoraan taakse. Hyvä!
Luoksetulossa otin ensin läpi ja palkkasin oikeasta kädestä - jos se vaikka auttaisi pikkubanskuun. Seuraavalla stoppasin ja Elina palkkasi taakse.
Ohjatussa kokeilin merkkiä, mutta se jäi vinoksi. Korjasi pyynnöstä. vein sitten merkin taakse seisomaan ja lähetin hakemaan molemmat suunnat, teki oikein hyvin.

Toisessa osiossa aloitin tunnarilla. Elina laittoi 10 kapulaa, joista kaksi oli aina vierekkäin toisissaan kiinni. Eli maassa oli viisi tuplakapulaa ja yksi oikea. Hyvin etsi. Vähän tönäisi tuplakapulaa, muttei muuta ja haisteli rauhassa. Toi oikean, hyvä Ziipu! Palkkasin rauhallisesti, vaikka teki mieli hihkua:)
Kaukoa tein läheltä tötsän avulla. Tötsä oli pyllyn kohdalla. Tässä ei ollut kummempaa.
Häiriötreeniäkin tehtiin. Ensin Elina häiriköi sivulla, siitä Z selviytyi kunnialla. Istumisessa meni maahan jojona, mutta jossain vaiheessa tajusi, samoin istumisessa. Hyvä treeni.
Viimeisenä vielä ruudun paikkaa ilman markkeria. Aika ok paikka, vähän vasemmassa reunassa. Lopuksi vielä markkerin kanssa.

Tosi hyvä treeni molemmilta koirilta. Käytiin vielä vähän kävelemässä. Oli ihan tähtikirkas taivas ja ihan pimeätä. Hienon näköistä.

------------------------------------------------------------------

Keskiviikkona oli Peten treenit Keravalla. Ryhmä treenasi keskenään ja koirat olivat olleet kovasti päteviä.

Torstaina huilattiin ja perjantaina oli HOT:n kisanomaiset treenit. Ensin tein Megin kanssa pari luoksetulon stoppia kierroista, kaukon läheltä ja kaukaa (tosi hyvä) sekä tunnarin, missä oli kolme kapulaa, oikea keskellä. Olinpa viisas tuossa, ei voinut epäonnistua:) Sitten Meg lähti kotiin huilaamaan ja me muut jatkettiin vielä. Pakkanen kiristyi koko ajan ja kotiin lähtiessä oli jo kahdeksan astetta. Olimme lopulta ihan jäässä kaikki.

Zip

Paikalla istuminen oli ok, mutta makuussa oli mennyt lonkalle.

Seuruu oli aika kamalaa. Koira jäi kuikuilemaan vähän taakse ja oli hyvin epävarman näköinen. Ärsyttää, kun se menee tuollaiseksi enkä tiedä syytä. Kommentteja:
- kontakti tippuilee
- juoksussa pomppii
- hitaassa takapää aukeaa
- alku oli parempi
- siirtymät oli hyviä

Liikkeestä istumisessa ei lähtenyt mukaan alussa. Tätä se teki silloin joskus aiemmin, mutta nyt tuli taas. Hyvä istuminen, mutta tassutteli kerran.

Luoksetulossa hyvin maahan ja odotti hyvin. Hyvin meni maahan,mutta oli jättänyt toisen kyynärpään vähän ylös. Seisominen oli ihan ok, mutta kääntyi vähän taaksepäin odottamaan palloa.

Ruutu oli hyvä. Hyvin meni ja odotti ja kiltisti sivulle.

Hyppynouto oli kommenttien mukaan hieno:)
Metskussa sekoilin jotain käskyissä. Pa oli hieman vino taakse.

Tunnarissa oli kolme kapulaa. Hyvin löysi, mutta puri ja luovutti huolimattomasti ja pudotti.

Kaukoissa oli kaikenlaista sählinkiä. Lisäksi oli jotenkin keskittymätön ja päästi varoitusvuffauksen, kun joku koira tuli ovesta sisään. Auts:(

Näistä kisanomaisista ei ihan hurjan hyvä fiilis jäänyt, mutta kyllä se tästä. Muuten oli kyllä tosi mukavaa.


Aamulla oli hankikantonen hallin takapellolla - koirilla riitti vauhtia


Tänään lauantaina sitten kisattiin Megin kanssa neljäs karsintakisa Kirkkonummella. Aika lailla jänskätti, kun oli suunnitellusti viimeinen karsinta meille eikä tarvitsisi lähteä Ouluun, jos menisi ok eli kohtalainen ykkönen saataisiin.
Tuomarina olikin Ralf Björklund Carinan tilalla. Olin kolmantena vuorossa, mikä sopi meille oikein hyvin. Mukana oli 18 koiraa.

Paikalla istuminen - 10
Paikallamakuu - 8,5
En tiedä, mitä muuta oli tehnyt, mutta oli oikein rehvakkaasti lonkalla ja vino kun tulin piilosta. Perhana sentään. Viime kisassa oli niin alertti ja nyt selvästi oli sellainen päivä, että itsetunto oli taas korkealla. En kehunut yhtään ja vein vain autoon - ihan kuin se jotain auttaisi. Kun otin koiran autosta, se nappasi minua heti takista vatsan kohdalta - halusi saada lelun ja ilmoitti sen. Siitä pääsin huomauttamaan. Koko kisan ajan se näpsi minua kaikki välit. Kylläpä ärsytti, kun ei voinut puuttua siihen! Olin jotenkin kiukkuinen koko kisan ajan ja sekös Megiä varmaan ilahdutti, kun pystyi vaikuttamaan minuun taas niin paljon. Kyllä se tietää, etten voi huomauttaa mitään. Ja se vain testaa enemmän, jos varoittelen sitä  matkalla. No, odottakoon vain epiksiä!

Seuruu - 8,5
Seuruu tuntui ihan hyvältä, mutta kulki kyllä vähän edempänä kuin yleensä ja vähän jopa poikitti paikoin. Seuruussa oli paljon pysähdyksiä ja ne olivat aika hyvät. Yksi täyskäännös levisi vähän. Nyt oli enemmän vilkuilua kuin viimeksi ja aivastelua. Jotenkin en ollut kartalla niin hyvin kuin viimeksi. En edes tehnyt yhtään muistutusseuruuta ennen kehään menoa. Olin pöllö.

Luoksetulo - 8
Tämä ei ollut hullumpi Megiksi, mutta itse olin myöhässä ja koira pysähtyi tötsien jälkeen jonkin verran. Yhden liikkeelle lähdön ennakoi, taisi olla maasta. Varmaan taas henkäisin ennen käskyä. Mrrrr minulle.

Z - 9
Järkkä oli i-s-m. Tämähän oli hyvä. Kävelin itse aika lujaa, en tiedä miksi. Koira istui harvinaisen nopeasti ja muutenkin oli ok.

Ruutu - 9,5
Merkkiin olin tosi tyytyväinen. Ok vauhti taakse. Ruutukin oli hyvä eikä ennakoinut maahanmenoa. Luoksetulossa näppäsi sitten ihan kunnolla pari kertaa reiteen. Jumankekka.

Ohjattu - 9
Merkkiin olin tässäkin tyytyväinen, samoin hakuun. Yhden kerran pyöräytti kapulaa paluussa, mutta siististi sivulle.

Metalli - 9
Hyvä haku, mutta tosi tahmea sivulle istuminen. Kovin paljoa eivät harjoitukset ole auttaneet.

Tunnari - 9
Heti nappasi omansa, mutta siirtyi raville jo pari metriä ennen sivulle tuloa. Nyt ei kuitenkaan pyörittänyt yhtään. Tuo paluu on liian hidas, mutta parempi sekin kuín pureminen. Se varmaan vähän vaikuttaa tuohon sivulletulovauhtiin, kun ei saa purra. Kyllä se näköjään jotain välittää muistaa...

Kauko - 8,5
Järkkä oli i-s-i-m-s-m ja käytössä oli hieno sähköinen taulu, mikä näytti aina kuvina ylhäältä alaspäin mitä piti tehdä. Tahti oli aika nopea ja olin jo pahasti jäljessä alussa, mutta otin lopussa kiinni:) Tässä Meg oli hyvä ja olin tosi mielissäni, kun kuunteli niin superhyvin. Hyppelyt yms ovat tehneet tosi hyvää. Vikan maahanmenon teki hissinä ja siinä meni vähän taaksepäin, joten lopussa oli vähän taempana.

Pisteitä saimme 284,5, mitkä ovat parhaat pisteemme karsinnoissa. Tuomari kehui meitä kovasti lopussa, mikä tuntui kyllä mukavalta - vaikka reidessä vähän jomottikin... Joka kerta olemme itse asiassa parantaneet pisteitämme, mihin olen tosi tyytyväinen. Ja vaikka Meg tänään olikin aika täynnä itseään, se kuitenkin teki hyvin. Viime kisassa se oli mielestäni minun kanssani enemmän tai sitten minä olin sen kanssa enemmän. Jotenkin vain keitti se rantaköllöttelyasento siinä makuussa niiin, etten ihan ollut koiran kanssa avoimin mielin. Eikä sekään kyllä minun kanssani, kun piti näpsiä. Sitä ei ole tehnytkään aikoihin. Miten se kehtaa? No, ehkä kysymys on turha Megin ollessa kyseessä, onhan se tuhmien sukua.

Joka tapauksessa selviydyimme sijalle kolme tuossa sakissa ja se vasta mukavalta tuntuikin. Oli aika hienoa olla palkintojen jaossa mukana kerrankin! Voi vitsi:)

Hauska juttu oli heti alussa, kun Elina ja minä juteltiin meidän lähtönumeroista. Siiinä sitten naureskeltiin, että pidetään tämä järjestys loppuun asti ja olin oikein tyytyväinen ja hekotin huvittuneena, että joo kyllä se sopii. Ja näin siinä kävi, järjestys oli juuri noin:)) Siinä oli vielä joku muukin mukana naureskelemassa ja hänkin sijoittui juuri samalle sijalle kuin lähtönumeronsa. Onnittelut voittaja-Elinalle ja Sinalle sekä kakkoselle Hannalle ja Kitille!

Kisan jälkeen oli vielä mukavat TVA-juhlat Heidin ja Zipun-sisko-Fanin luona. Onnea vielä tätäkin kautta valiolle!! Kotiin päästiin ihan ajoissa 13 tunnin päivän jälkeen.

Tulokset

Video Megin kisasta

18 kommenttia:

Nova treenaa kirjoitti...

Nova ja Elina onnittelee teitä taitavia!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Meg ja Oili

Jessica, Katla ja Mäkinen

PiaP kirjoitti...

ONNEA Oili! Hieno suoritus - paljon paljon onnea!

Hetan ja Hiskin huseeraukset kirjoitti...

Onnittelut!
Kaarina ja Hiski

Jaana kirjoitti...

Ja jälleen Suuren suuret Onnittelut Taitavalle parille :):)

Anonyymi kirjoitti...

Oikein paljon onnea ja erityisonnittelut siitä, että olette joka karsinnassa pystyneet parantamaan suoritustanne! Megin häntä....vau....ja sun tiukka ääni luoksetulossa:-)

t.Tarja

Katri kirjoitti...

Onnittelut upeasta, tasaisen nousujohteisesta karsintarupeamasta :)

Paavo kirjoitti...

ONNEA taitava äitini Meg!

toivottaa poikasi Paavo :)

Anne kirjoitti...

Hurjasti onnea!! Hienolta näytti :))

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä hienosta suorituksesta ja mainiosta sijoituksesta!:)

Vuokko

Anonyymi kirjoitti...

Onnea!!!

-Katja

Anonyymi kirjoitti...

Hurjasti onnea! Hienosti Meg teki! Olemme teistä oikein ylpeitä :)

t. Mari, Rimma, Puuma & Ronja

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hienosta ykkösestä!
t:Sirke

Anonyymi kirjoitti...

Te olette ihan super upeita! Onnea Oili ja Meg

t. Marjo, Tiltu ja Viia

Anonyymi kirjoitti...

Hurjasti onnea teille!!

Tesu

Anonyymi kirjoitti...

Onnea palkintopallisijoituksesta ja nousujohteisesta karsintakiertueesta! Meno näytti hyvälle ;-)

Nina & Aasi

Susan Miiro kirjoitti...

Todella paljon Onnea Oili ja Meg!!

Me kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! Olen vieläkin aika nosteessa:))