2.4.2011

Treenejä vain vähän

-
Tiistaina olimme Kausalassa viimeistä kertaa. Hyvä kun pääsimme edes maneesin pihalle, sillä lunta tuli ihan tuutin täydeltä ja lumityöt oli tekemättä. Kaikki autot saatiin kyllä sitten pihalle ja sieltä poiskin, joskin aika jännittävää oli. 
Viimeisen kerran kunniaksi suunnittelimme kuuntelutreenit koirille. Ohjaaja on pienen alueen sisällä ja ohjaa sieltä koiraa merkeille, kapuloille, nurkkaan, ruutuun jne. Juju on siinä, että koiran pitää kuunnella, mitä sille sanotaan. Ja tietty leikkiähän tämä on... ja hauskaa... :) Suklaata ja karkkiakin syötiin siinä ohessa oikein urakalla. 
Ohjaaja ja koirat ovat ympyrän sisällä. Koira hypylle, minkä jälkeen hakemaan kolmesta puukapulasta keskimmäinen. Se piti viedä nurkkaan ja laskea kapula irti. Sen jälkeen kaukot maahan, istu, maahan. Sitten ohjaajan ohi keskeltä kenttää tolpan kiertoon, mistä suoraan ruutujen välissä olevaan tilaan istumaan ruudun 2 kautta. Siitä siirtyminen ruutuun 1, missä jälleen istumaan. Sieltä merkille ohjaajan ohi vasemmalle (kuvassa ylhäällä vasemmalla). Merkiltä hakemaan metsku, joka piti viedä juuri siihen paikkaan, missä alunperin oli keskimmäinen puukapula. Sen jälkeen vielä hyppy ja vauhtipalkka. Jotain muutakin oli suunnitelmassa matkalla, mutta ne unohtuivat.. :)

Meg kuunteli hyvin ja oikein tarmokas ja yritteliäs, mutta kuitenkin rauhallinen. Zip ei tajunnut hirveästi mitään ja siltä pääsi sellaista turhautumisvinkunaa, mutta ei mitään isompaa. Sen kanssa oli aika turha tehdä, mutta tulipa kokeiltua. Riikat ja Elina olivat aika ihmeissään ja aika lailla nauruksihan se meni:) Mutta tämä on niin hyödyllistä tehdä aika ajoin. 


Megin kanssa en enää treenannut muuta, mutta Zip pääsi tekemään. 

Olimme taas Elinan kanssa parina, sillä ajattelimme lähteä ajoissa kotiin. No, aikomukseksi se tietty jäi. Zipun seuruu oli Elinan mielestä aika mainiota. Ihan kiva, sillä viimeksi Hollolassa oli aika kaameaa. 

Tein myös luoksetuloa, pysähdyksiä (palkka takana), kaukoja, merkkiä markkerin ja kapuloiden kanssa ja ilman sekä ruutua. Hienosti teki kaikki eikä päästänyt yhtään ääntä, kun tiesi mitä teki. Kivat treenit! 

Kiitos kaikille talven mukavasta treeniseurasta!! Keskiviikkona Zip hierottiin. Jumeja oli siellä täällä, mutta hyvin Maria sai ne pois. Zip on sellainen pikku jännittäjä, aina menossa ja täysillä. Torstaina käytiin Haminassa pitämässä pieni luento eikä sitten muuta koiramaista ole tehtykään työ- ja muissa kiireissä. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos torstaisesta luennosta!

Olipa hankala kuuntelutreeni....ei me vaan noin hankalaa uskalleta:-)

t.Tarja

PiaP kirjoitti...

Näyttää hauskalta tuo treeni!! Taidan ottaa talteen kuvion, voisi vaikka jossain kohden piruuttaan kokeilla - ei ainakaan tarvis itse (EHKÄ?) liikkua :-)

Me kirjoitti...

Tarja: tuo sujuisi teiltä leikiten!
Pia: juu se on hyvä treeni teille!:)

Nova treenaa kirjoitti...

Meg oli kyl aika mestari tässä! Vau!

Ja tietenkin suosikkini Zip meni pienoisella avustuksella myös hienosti!

T. Elina ja Nova