26.4.2011

Lomaa, lämmintä ja treeniä ja treeniä ja treeniä...

-
Pitkäperjantai

Mukavat vieraat lähtivät jatkamaan matkaa puolilta päivin. 


Illalla olin maajoukkuelaisten kanssa treenaamassa Lahden suurhallissa näyttelykehässä. Ideana oli päästä matolle ja saada vähän häiriötä. No, häiriötä ei ihan hirveästi enää illalla ollut, jotain kuitenkin. 


Tein Ziipun kanssa paikallamakuut, kun Megillä on juoksu. Zip oli ihan tosi pätevä ja pysyi samassa asennossa koko ajan. Hyvä!


Meg


 1. Seuruu oli ihan ok, ei mitään kummempaa tässä. Peruutus oli huono (yllätys:) ja sivulle istumiset hitaita, etenkin hitaassa.

 2. Ohjatun kierto tuntui tosi hitaalta, mutta ei se ehkä ollut. Toka oli, kun taas tiesi, että siihen pysähdytään. Argh. Haku oli sukkela, palkkasin vauhtipalkkaan.

 3. Kaukoissa mokasi, nousi istumaan, vaikka piti seistä. Muuten ok.

 4. Ruudun tein suoraan merkin kautta. Palkkasin paikan ja tein erikseen loppuosan.

 5. Metallinouto oli vähän varovainen, mutta olisiko johtunut ahtaasta paluusta? Palkkasin suoraan.

 6. Tunnarissa meni oman yli ja sitten kovaa vauhtia takaisin koko pitkän rivin. Normisti olisin heti huomauttanut, kun ei heti ottanut, mutta nyt en. Höh.

 7. Luoksetulon tein läpi, hyvin juoksi jo. 

Alusta oli tosi liukas, mutta äkkiä Meg hiffasi miten sillä pitää liikkua. Lisäksi kehä oli aika pieni, vain noin 20 x 20. 

Tein myös Zipun kanssa, kun aikaa oli. Jessica ja Hanna katsoivat sen seuruuta ja se sai ihan hyvää palautetta. Sain hyviä neuvoja hitaaseen - ikään kuin rullaan eteenpäin lyhyin askelin. Näin ei tule sellaista sahaavaa liikettä ja koiran on helpompaa edetä. Näytti kuulemma paremmalta, kiva.

Lisäksi tein noutoja, kaukoa ja ruutua, missä sain sen vinkumaan pitkästä, pitkästä aikaa:( Tein pari kertaa uudelleen torumisten jälkeen, mutta vasta tauon jälkeen teki hyvin ja hiljaa. Todennäköisesti oli kerännyt jotain painetta katsellessaan muita ja kun ei oikein tajunnut koko ruutua, alkoi turhautua. Ei olisi pitänyt edes yrittää. Loppupelissä jäi kuitenkin hyvä mieli treenistä, se oli hyvä juttu tulevaisuutta ajatellen. 

Lauantai


Aamulla treenattiin Elinan ja Kirstin kanssa Patarilla, joka oli aivan kuiva! Aurinko paistoi tosi lämpimästi ja lämpötila nousikin n 17 asteeseen. Aivan mahtavaa, kyllä kevät on tullut oikein kunnolla:) Videoimme treenit, laitan ne meidän osaltamme tänne kun ehdin ne editoida. Oli aivan ihanaa treenata taas  nurtsilla!


Meg

Meg teki vähän vaikeita treenejä. 

 1. Zetassa palkkasin jäävät. Istuminen oli hiiiiidaas... Uusittuna ja kädellä autettuna istui nopeasti.
 2. Ohjatussa tein merkkiä erikseen ja noutoa erikseen. Merkin tein pitkältä matkalta, meni Megiksi ihan tajuttoman kovaa kiertoon. Haki myös kapulan supervauhdilla.
 3. Tietysti tein myös nopeita istumisia ja sivulle tuloja. Niissä hidasteli ihan urakalla, etenkin metallin kanssa. Mutta kyllä se tästä!
 4. Ruutu oli tosi hyvä.
 5. Kaukoja tein pelkällä äänellä. Siinä ei kuunnellut yhtään alussa, vaan nousi koko istumaan seisomisen tilalla. Piti keskeyttää ainakin kaksi kertaa. Sen jälkeen oli tosi skarppi, tein pitkän sarjan peräkanaa, joiden päätteeksi vauhtipalkka.
 6. Tunnari tehtiin pitkältä matkalta, otin vauhtipalkkaan kun löysi oman ja vielä juoksin karkuun. Tämä oli tosi hyvä. 


Zip
 1. Aloitimme taas seuruulla. Elina huuteli, kun oli hyvä. Naksautin ja palkkasin. Tein normikävelyn, hitaan ja juoksun sekä käännöksiä. Näytti videollakin tosi hyvältä. Hyvä Hiipu!
 2. Ohjatussa tein helposti, kun on ollut vaikeuksia ja uusi kenttä. Vein koiran merkille ja vein vasemman. Menin vasempaan linjaan ja lähetin. Toistin, mutta olin lähempänä oikeaa lähtöpaikkaa, kuitenkin vähän vasemmalla. Kolmannella olin normipaikassa. Teki tosi hyvin ja tietty ihan oikein. Otin ensin namiin ja sitten vauhtipalkkaan - hyvin kesti pääkin:)
 3. Ruudussa meni aika taakse, nyt täytyy siirtää markkeri vähän edemmäs. Vaikka olenkin tehnyt noita siirtymistreenejä, ei liene kovin viisasta opettaa sitä ehdoin tahdoin väärään paikkaan:(
 4. Kapulan pitojakin treenattiin. Nyt pitää aika hyvin jo sekä puuta että metallia, vaikka vedän ihan kunnolla. 
Treenien jälkeen tehtiin vielä kunnon metsälenkki ja mentiin meille kevään ekoille terassikaffeille Peten kanssa. Kiitos mukavasta tokoseurasta Elina ja Kirsti! 
Pääsiäissunnuntai


Pete oli Zipun kanssa kisaamassa Purinalla, tuloksena pari hylkyä ja kymppi. 

Me Megin kanssa käytiin Patarilla Elinan, Lauran, Marin ja Tiinan kanssa. Olin kerrankin niin ajoissa, että tein Megulan kanssa heti ensin ennen muiden tuloa pöksyt jalassa. 


Meg


 1. Aloitin ihan uudelta pohjalta nuo sivulle istumiset. Otin vain askelen kerrallaan ja autoin kädellä. Teki tosi hyvin ja sain hyvän fiiliksen alle. Tein myös puukapula suussa ja sitten metalli. Alkaa ehkä vähän hiffata, mitä tahdon:)
 2. Ruutu ja ohjattu olivat oikein hyvät, tein ihan normina, mutta palkkasin paikasta ja vauhdista.
 3. Kaukotkin onnistuivat muuten hyvin, mutta taas eka seisominen tökki. 


Pääsiäismaanantai

Päivä alkoi mukavilla kimppatreeneillä Porvoossa, missä mukana oli T-koiria, mm Ziipun pentuesísarukset Fani ja Nomi. Oli tosi kiva nähdä niitäkin pitkästä aikaa! Mukana oli vain Zip, kun Meg on niin juoksussa, niin juoksussa.


Zip 
 1. Esittelin ensin seuruuta, mistä saimme paljon kehuja. Se ravasi hyvin ja teki muutakin etevää. Hitaassa peitsasi, mutta oli siisti. Siinä siis tietty saakin peitsata. Yritin vain rullailla Hannan neuvojen mukaan hitaassa ja ehkä onnistuin. Olin oikein tyytväinen. Jatketaan samaan malliin, toivottavasti pysyy samassa kuosissa. 
 2. Tunnarissa tein taas kolme rykelmää, Heidi laittoi kapulat. Kahdessa ekassa ei ollut omaa ja palkkasin niissä useampia kertoja haistelusta. Teki hyvin. Viimeisessä palkkasin myös haistelusta, mutta sen nenä ei millään osunut oikeaan kapulaan. Haistoi kyllä varmaan, että oma oli joukossa, mutta vähän hätäili kun ei löytänyt sitä ja nappasi väärän. Tiputti kyllä heti pois ja jatkoi ja taas palkkasin. Löysi sitten myös omansa. Kysyin tähän muiden mielipidettä ja sain vinkiksi, että voisi tehdä vain kerran tuon haistelun per kasa ja oma voisi olla muussakin kuin viimeisessä. Siis että voisin mennä jo eteenpäin. Hyvä pointti. Mielestäni on kuitenkin rauhallisempi kapuloilla, joten jatkan tätä.
 3. Jäävissä tein istumisia. Sain kommenttia, että oli tahmea, kun tein liikkeessä, joten nyt pitää vahvistaa nopeutta vielä lähellä.
 4. Kaukoissa huijaa kuulemma takajaloilla, kun menee istumasta seisomaan. Laitoin riman vatsan alle ja paransi. Tätä pitää hioa kotona.
 5. Heidi vei ruutuun markkerin koiran huomaamatta. Tein voi-ruudun, jonka teki hienosti: kovaa, hiljaa ja oikeaan paikkaan. Sitten vein merkille ja tein evl-ruudun. Samoin oli oikein hyvä, ei kuulunut ääntä.
 6. Noudoista olin oikein ylpeä, sillä nyt kantoi metalliakin ihan tosi hyvin eikä kilisytellyt. Eikä ole montaa pito-treeniä alla. En tiedä, miksi teki niin pätevästi:) Tein vielä pari vauhtinoutoa hypyn kanssa ja ilman.
 7. Luoksetulonkin taisin tehdä, ensin läpi ja sitten stopilla. Ihan ok.
Kerrankin kaikki sujui oikein hyvin. Tosi mukavaa.

Illalla lähdin vielä Elinan ja Novan kyydissä Sysmään epiksiin. Zipulla oli siis vaativa päivä, mutta tulipa kokeiltua, miten jaksaa.


Tein nyt voittajaluokan.
 1. Seuruussa luulin koiran olevan ok ja kehuin sitä aina välillä. Jotenkin se vain ei tuntunut niin hyvältä, mutta vasta jälkeen päin näin videolta, että se peitsasi varmaan koko ajan myös normikäynnissä:( Voi kurjuus. Oma moka, en sanonut kellekään etukäteen mitään eikä kukaan tajunnut huudella mitään. Kävelin varmaan ihan väärässä rytmissä ja kuvittelin koiran ravaavan kuten aamullakin. Tyhmä! 
 2. Liikkeestä istumisessa koira lähti mukaan hyvin ja teki aika hyvän istumisen. 
 3. Luoksetulossa autoin vähän kädellä, teki hyvät jäävät.
 4. Ruutua ei löytänyt. Se oli vähän korkeammalla ja nurkissa oli siniset kukkaruukut. Nauhana oli punakeltainen muovinauha. Koira juoksi tuhatta ja sataa kauas oikealle merkille enkä sieltä saanut sitä ruutuun, vaikka yritti. En viitsinyt enempää turhauttaa sitä, vaan kutsuin pois merkille ja kävin näyttämässä ruudun sille. Nyt lähti kovaa ja meni läpi, missä pysähtyi. Käskin uudelleen ruutuun, lähti tulemaan kohti ja onnistuin nyt pysäyttämään ruutuun. Laitoin vielä alas ja tein loppuosan. Oli oikein hyvä.
 5. Noudoissa ei ihmeellistä. Nyt ei pitänyt metskua ehkä ihan niin hyvin, mutta ok.
 6. Tunnarissa Teija vei vain kolme kapulaa. Oikea oli vasemmassa reunassa, minkä kyllä löysi - meni ihan tajutonta vauhtia kapuloille ja niistä yli ennen kuin palasi takaisin. Ei siis varmaan tiennyt, mitä oli tekemässä.
 7. Kaukon tein 10 metristä. Siinä tuli jokin virhe, mutta teki muutoin ihan ok teknisesti.
Kiva matka mukavassa seurassa. Kävimme porukalla vielä iltakahvilla Vääksyn Kanavaniemen kahvilassa. 

Olipa kiva ja toimelias pääsiäinen. Ollaan siitä huolimatta ehditty viettää vähän sosiaalista elämääkin - kaiken puuhaamisen ohella. Ja ilma on ollut aivan ihana! Tiistai


Pete ja Zip olivat mukana Zeljko Goran koulutuksessa Valkealassa ja itse olin mukana ketynä. Kasvihuone oli hiton kuuma ja treeniä pätkittiin moneen pikku pätkään. Ideana oli se, että koiran pitäisi kääntyä suullisella käskyllä ilman että ohjaaja menee esteen viereen kääntämään koiraa. Näin siis jos itse ymmärsin asian oikein. Ja kai siinä jotain muutakin oli:)

Ei kommentteja: