3.5.2011

Söderkullassa tokoa, Ojangossa agiaKeskiviikko

Aamulla olimme Christan ja Marin kanssa treenimässä Söderkullan nurtsilla. Oli kiva lämmin päivä jälleen, aurinko paistoi ja tiedossa oli hyvää treeniä, joten mieliala oli korkealla. Videoimme vielä kaikki koirat. 

Meg

Aloitin Megulan kanssa, jotta Kaaos pääsi tekemään sen juoksuhajujen jälkeen.

 • Seuruussa aiheena oli nopeat istumiset, mitkä tekee nyt joka askelen jälkeen ihan ok, etenkin jos vähän tömistän ja pysähdyn itse nopeasti. Kun matka pitenee, istuminen hidastuu. Tein myös peruutusta, mikä on myös Megille vaikea.
 • Sivulletuloja tehtiin ilman kapulaa, puun kanssa ja metskun kanssa. Ensin tein kiertämällä ihan edessä olevaa puuta. Ilman kapulaa tulee oikein hyvin, puun kanssa aika hyvin, mutta metallin kanssa tahmeasti. Sillä on sellainen mielikuva asiasta. Sivulletuloja tein myös niin, että koira oli maassa. Asetuin sen vasemmalle sivulle seisomaan niin, että selkäni oli koiran päähän päin. Pyysin sivulle. Idea oli se, että jos ei lähde rivakasti, tuuppaan jalalla koiraa pyllyyn. Näitä tehtiin myös kapulan kanssa. Ei ihan hiffannut heti, mutta paransi, kun pari kertaa tuuppasin liikkeelle:)
 • Metallinoutoa tehtiin myös. Heitin kapulan ja Christa jatkoi sitä pitkälle. Tosi hyvin hakee. Pitää olla ihan kisanomaisesti jo nyt ja vapauttaa palkalle vasta muutama metri edessäni. Lisäksi tehtiin myös nopeita nostoja, iskuja: kapula lähelle, koira hakemaan, vapautus nostosta palkalle, saman tien takaisin kapulalle, palkka jne. Palkka tuli siis nopeasta nostosta. Näissä treeneissä muuten koira kykeni laskemaan irti metskusta vauhdissa. Ei tee sitä mielellään, kun pienenä sai kapulasta kunnon kolhun.
 • Kaukot teki hyvin, ekasta ylösnoususta päästin vauhtipalkalle. Tein pelkällä äänellä, jotta joutuisi kuuntelemaan. Muissa vaihdoissa tuli pari melkein-virhettä ja joku istuminen oli tahmea, minkä korjasi.
 • Ruudun tein kierrättämällä merkin ja siitä suoraan ruutuun. Meni oikeaan paikkaan.
 • Luoksetulojen pysäytyksiä tehtiin myös, ne ovat kaameita:( Teimme niin, että koiralle näytettiin kierroissa selvästi palloa. Huusin Stop ja samaan aikaan oli tarkoitus heittää pallo, mutta olin melkein aina vähän myöhässä. Christa teki myös ja palkkasi myös sivulta avuksi. 
Näitä Megille vaikeita juttuja on vain nyt PAKKO tehdä, ei voi mitään. Oli tosi hyvä ja opettavainen treeni Megille. 

Zip

 • Tein ensin vähän ruudun korjauksia. Ensin oli markkeri apuna, sitten otin pois. Nyt korjasi aika hyvin takaa ja sivusta.
 • Ensin katsottiin Ziipun seuruuta. Mari kommentoi, että se on paljon parantunut kolmen viikon takaisesta tapaamisesta. Kiva! Takapää elää omaa elämäänsä, mutta koira yrittää kovasti tehdä oikein ja säilyttää nyt kontaktin. Se tekee jopa käännökset kontaktissa, mikä on kovasti edistystä verrattuna aiempiin.
 • Kapulan pitoa tehtiin myös, se meni hyvin sekä puulla että metallilla. Zipulla ei ole mitään vetoja yms vastaan ja se tulee mielellään sivullekin kapulan kanssa.
 • Tunnarissa laitettiin paljon kapuloita ihan lähekkäin ja tehtiin normisti muuten. Tämä oli Zipulle aika vaikea ja se toi kaksi kertaa väärän. Joka kerta se kuitenkin lähti tarmokkaasti uudelleen hakemaan. Tehtiin sitten lähempää ja sen se teki hyvin neljä kertaa ihan virheittä. Nyt lisää mustavalkoisuutta ja lähellä tekemistä. Vasta vähitellen lisään välimatkaa.
 • Ruudussa tein ensin voi-ruudun, mikä sujui hyvin. Sen jälkeen vein merkille ja tein evl-ruudun, sekin oli ok. Sitten lähetin merkille ja teki huonosti: jäi vähän vinoon ja kyttäsi ruutua. Lopulta vein sen merkille suoraan ja lähetin uudelleen. Se ei yrittänyt korjata, vaan lähti tulemaan kohti. Kun onnistui, palkkasin. Nyt on merkkiä alettava korjaamaan enemmänkin enkä voi päästää sitä siitä ruutuun kovin usein.
  Kun oli hyvin merkillä, Christa käskytti merkin vierestä ruutuun, mitä Zip totteli oikein mielellään:) Sen jälkeen ei mennyt enää lankaan ja pääsin palkkaamaan.
Zipulle pitää nyt esittää lisää vaatimusta ja tehdä vaikeampiakin treenejä, mutta myös helppoja. 

Olipa hyvä treeni! 

Video: Meg ja Zip tokoavat Söderkullassa


Illalla Petellä oli vielä agitreenit, mitkä veti Timo. Pete oli kovasti tyytyväinen Zipuun. 
Ei kommentteja: