22.4.2011

Loman odotuksessa... Vieraita kylässä. Ja pari videota. Ja poliittinen loppukevennys.

-
Pitkäperjantaina Ninan ja koirien kanssa harjulla


Maanantai

Hollolassa oli HOT:n treenit, missä teimme Zipun kanssa - Meg siis on juoksussa eikä päässyt mukaan. Treenasimme kolme koiraa kerrallaan, joten mukavasti saimme häiriötä mukaan. Marko O:n kanssa. Eevi oli muuten vallan pätevä!


Zip 


 1. Seuruu oli taas aika hyvää. Marko huuteli, kun koira ravasi nätisti. Hitaassa peitsaa, enkä oikein keksi miten saisin sen siinäkin ravaamaan. Toisaalta menee siinä ihan rauhassa eikä ole ihan niin levoton takapäästään. Normikäynti meni hyvin ravissa ja koira oli oikein rauhallisen näköinen kuulemma. Mukavaa:)
 2. Tunnarissa Marko teki kolme hajallaan olevaa rykelmää. Kahdessa ekassa ei ollut omaa kapulaa ja naksauttelin haistelusta. Reagoi nyt paremmin naksuun ja nosti nenän ylös ottamaan palkkaa. Kolmannessa sai hajun heti omastaan eikä naksuttelu auttanut vaan sitkeästi jatkoi oman etsintää. Siitä tietty hyvä palkka. 
 3. Ruudussa treenattiin paikkaa. Vein koiran ruudun taakse ja olin itse n neljän metrin päässä ruudusta. Hyvin tuli oikeaan paikkaan. Vasemmaltakin osasi mennä ruutuun, mutta oikealta sinkosi ruudun läpi merkille:) Ja kovaa. Ei kuitenkaan äännellyt tms. Yritimme uudelleen ja nyt kävin taputtamassa ruudun keskustaa ennen käskyä. Hyvin meni, vaikka edelleen vilkuili merkkiä.
 4. Kaukot teki aika hyvin, tunnarilaatikko tuki oikealla. Yritti kovasti kuunnella eikä sählännyt. Seiso-istu vähän huijaa, sitä pitää tehdä lisää kotona harjanvarsi mahan alla. Astuu siis sen yli taaksepäin. Ongelmahan tässä varmaan on se, että venyy liian etupainoiseksi, kun nousee maasta seisomaan. Paino pitäisi saada taakse... 
 5. Noudoissa treenattiin kapulan pitoa puulla. Ensin ei onnistunut ollenkaan, vaan kun vedin kapulaa, laski heti irti. Tajusi kyllä aika nopeasti. Pakko tehdä pitoja, koska kilisyttää metallia. 
 6. Lopuksi tein vielä jääviä. Vähän piti auttaa istumista, kun ei ole aikoihin tehty,  mutta pian muisti. Seisominen samoin oli vähän unohduksissa. 


Kivat treenit, kiitos Marko jeesistä ja kommenteista! Lopuksi teimme vielä lähes tunnin lenkin Elinan ja Novan kanssa - ensin Pirunpesälle, siitä golfkentän reunaa takaisin umpimetsään ja kierros siellä takaisin. Lunta oli vielä paikoin reilut 10 senttiä. 


-----------------------------------------------------


Tiistai


Kävimme taas Hollolassa Sadun kanssa. Tein vähän tokoa ennen lenkkiä. Petekin fillaroi paikalle ja teki yhteensä 30 kilsan lenkin. 


Zip 1. Aloitimme taas seuruulla. Ohjelmassa oli ensin taas normiseuruuta ja ravin vahtimista ja niiden lisäksi käännöksiä ja stoppeja niiden jälkeen. Tein stopit vähän liian voimakkaasti tömistäen ja Zipua hirvitti:) Hyvin teki taas ja yritti kovasti. Se on niin sulkku <3

 2. Tunnarissa tehtiin taas sama kuin maanantaina. Satu vei kapulat kolmeen rykelmään ja oikea oli taas viimeisessä. Teki tosi, tosi hyvin. Reagoi hyvin naksuun, paitsi taas viimeisessä haki oman päättäväisesti.

 3. Noutoa tein karkuunjuoksuna. Lähdin juoksemaan, kun lähti hakemaan kapulaa ja päästin vauhtipalkkaan. Teki hurjaa vauhtia. Kapulaakin pidettiin sekä vapaasti edessä että sivulla. Se pitää nyt hyvin kun vedän kapulaa, mutta jos vedän niin paljon, että se joutuu nousemaan pois istumasta se laskee irti. Se luulee, että sen pitää sekä istua että pitää kiinni. Raukka! Kohta päästään koettamaan metallilla, joka on se oikea ongelma.
 4. Lopuksi tein vielä kaukoja (ok) sekä istumista liikkeestä (ok). Kiva treeni, kiitos avusta Satu! Vielä kävimme tekemässä saman lenkin kuin maanantaina. Koirat juoksivat ihan hulluna. Jopa Essu taisi vähän väsähtää:)
-----------------------------------------

Keskiviikko


Keskiviikkona Pete oli BAT-aksatreeneissä Vantaalla Zipun kanssa. Oli tosi tyytyväinen treeniin, jotka veti Janne P. Ja ylpeä Ziipusta:) Itse olin töissä Porvoossa ja yritin mennä pitkän päivän jälkeen lomanalkamis-cappuccinolle vanhaan kaupunkiin, mutta kaikki ihanat kahvilat olivat kiinni. Menin sitten muualle ja nautiskelin ison palan porkkanakakkua. Juhlittiin vielä kotonakin kun Satu tuli visiitille... 


--------------------------------------------


Torstai 


Torstaina kävimme kentällä Elinan kanssa. Molemmat koirat pääsivät tekemään, lopuksi vielä metsälenkki. Zip 

 1. Z teki taas tunnaria, mikä sujui oikein hyvin. Kaksi rykelmää jälleen ilman omaa, viimeisessä oma. Palkkasin haistelusta.
 2. Seuruussa Elina kehui Z:n olevan rento ja näyttävän hyvältä.
 3. Ruudun paikkaa tehtiin myös takaa ja sivulta. Markkeri oli ensin apuna, sitten ilman. Ei tehnyt yhtään virhettä.
 4. Noudoissa tein ensin pitämistä puulla, sitten metallilla, joka oli vaikea! Laski heti irti, kun vedin. Parani kyllä, kun hiffasi, mitä siltä haluttiin. Kierrätin yms. Piti nyt hyvin, ei kilistellyt.
Meg

Megin kanssa meinasi mennä sukset ristiin heti alussa, kun teimme kuuntelutreeniä. Ei millään halunnut mennä takimmaiselle merkille, mutta lopuksi meni, mistä isot kehut. Meg-parka, muutenkin oli takkuiset treenit. 

 1. Seuruussa pyrki eteen, mitä korjasin. Etupäässä teimme peruutusta, missä tahtoo aueta sivulle. Olen tehnyt sitä peruuttamalla oikeaan kierrokseen, se auttaa. Lisäksi teimme nopeita sivulle istumisia, ne olivat aika hyviä.
 2. Sivulletulot ovat edelleen vaikeita. Istuu tahmeasti. Nyt olen tuupannut pois, jos on tullut tahmeasti. Jotenkin en saa sitä tajuamaan, mitä haluan. Pitää miettiä.
 3. Ohjattu oli myös vaikea, kun keskikapula oli lähellä oikeaa sekä vasenta. Molempiin suuntiin mokasi. Tein sitten vain suuntia, mitkä on unohtanut. Kyllä nekin sitten palautuivat mieleen.
 4. Lopuksi vielä ruutua merkin kautta suoraan. 

Lopuksi pari videota ja...

Zipun radat Mikkelissä


Megin pennut 17.4.2011 - sekä tokoa että agilitya-----------------------------------------------

...poliittinen loppukevennys

Kike Elomaa oli Japanissa. Hän katseli ihastellen ympärilleen ja kihersi isännilleen: "Onpa jännittävää olla maassa, joka on mannerlaattojen päällä!"


Hihhiihehee... 


Retkeläiset5 kommenttia:

Nova kirjoitti...

Hienoja pentuja.
Seurailen blogia säännöllisesti ja on mukava lukea, kun kirjoitat monipuolisesti. Jatkakaa samaan malliin!

PiaP kirjoitti...

kerro mullekin,jos keksit keinon millä saat kaukojen maasta seisomaan nousussa painoa enemmän taakse ja samalla 'tiiviimmän paketin'. Tupla nousee välillä tämän hyvin pakettiin, toisinaan taas liian pitkäksi jolloin seiso-istu ei mene oikealla tekniikalla kunnolla taakse. Pienellä 'koomafiiliksellä' se jää paremmin pakettiin,mutta ei jos tekee kovin rennosti ja täpäkästi.

Nova treenaa kirjoitti...

Kylläpä on taitavia nuo Megin pentuset! Vau. Ja osaapa olla niin Megin näköinen tuo Hope, vielä kun se kasvattaa masun alle sellaiset pervokarvat, millaiset Megillä on niin äitiä ja tytärtä ei eroita toisistaan :)))

Kike Elomaa kevennys oli kyl hyvä, täytyy varmaan ostaa Kiken fanipaidat. Kike on niin ihmisnero!! :)

Pinja kirjoitti...

Nopeuttaisiko Megin perusasennossa istumisia yhden askeleen nopeat siirtymät? Joissa ripeästä istumisesta heti palkka kitaan.

Hanna kirjoitti...

Kiitos taas pentusten treenivideosta, on ne kaikki vaan niin ihania :)

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

T: Hanna & Paavo