28.9.2011

-


Viikko on taas hurahtanut yhdessä hujauksessa. Zipun kanssa on vähän treenattu tokoa ja tehty parit hyppytekniikkatreenit. Meg on juossut lenkeillä mukana ja jotain pientä tokoakin on tehty. Perjantai-iltana huomasin sen taas liikkuvan epäpuhtaasti levon jälkeen:(( Kyllä jo masentaa tosissaan. Maare kertoi, että se voi hyvin vielä reagoida hoitoon, koska käsiteltiin vasta viime tiistaina. Jos nyt vielä ontuu, otetaan uudelleen yhteyttä häneen ja hoidetaan pian. Viemme sen kuitenkin vielä huomenna lääkäriin. Kuluneeseen viikkoon on mahtunut muutakin todella masentavaa asiaa ja jotenkin on olo ollut vähän alamaissa.

-------------------------------------------------

Lauantai oli kuitenkin todella mukava ja positiivinen. Olimme koko päivän Haminassa. Pete ja Timo kävivät kunnon pyörälenkillä ja me Tarjan kanssa treenattiin tokoa läheisellä nurtsilla.
Meg pääsi myös tekemään seuruuta, tunnarin, kaukot ja ruudun. Voi että se oli innoissaan ja naama ihan nauroi koko ajan:) Se teki kaiken erittäin hyvin eikä ollut mitään huomautettavaa. Kyllähän se osaa nuo jutut ja voi olla parempikin, kun ei nyt niin paljon tehdä.

Zip teki myös tosi hyvin lähes kaikki evl:n liikkeet.
Tunnarissa tehtiin ensin läheltä, sitten kaukaa - ei virheitä ja asenne oli kohdallaan.
Zetassa palkkasin jäävät, teki ok.
Merkkitreenissä on edelleen vähän vaikeuksia saada koira suoraan merkin taakse. Tein vähän tuota kivaa merkkileikkiä, missä koira hakee tasapainopistettä, mutta se on vielä vaiheessa.
Kapulan nostojakin tehtiin läheltä, nyt teki hienosti takaa myös puun.
Luoksetulossa palkkasin sekä kontaktin että maahanmenon alussa. Sitten otin läpi vauhtipalkkaan ja sitten maasta palkkaan.
Seuruussa Tarja naksutteli hyvät pätkät. Lisäksi tehtiin paikalla siirtymiä, missä tahtoo olla niin näppärä että tekee jo ennen käskyjä kaikki:)
Kaukojen tekniikkaa tein läheltä, oli hyvä ja yritti tehdä oikein.
Ohjatun tein vauhtipalkalla, haki hienosti takaa oikean! Vasemman nappasi suoraan, mutta ei ollut epäsiisti.
Ruudussa oli markkeri. Palkkasin merkin. Ruutuun hienosti. Jätin seisomaan ja tein loppuosan, mikä oli siisti.

Oli todella kiva ja onnistunut treeni Zipulla! Lopuksi teimme vielä esineruudun lenkin keskivaiheilla. Zip haki kaksi kapulaa oikein hyvin, mutta kolmannelle ei enää irronnut. Tarja kävi näyttämässä esineen ja sitten irtosi hyvin. Tästä se tykkää tosi paljon. Meitä pidettiin kuin kukkaa kämmenellä, sillä saimme vielä superhyvää pitsaa eikä seurassakaan ollut kamalasti valittamista!:) Kiitos!!

----------------------------------------------


Sunnuntaina olin katsomassa tokokisaa Hollolassa. Arja ja Zac tekivät hienonhienon suorituksen pistein 317! Oli kyllä niin varman näköistä. Myös Elina ja Nova olivat kisaamassa kuin myös Maikku ja Omar ja muitakin tuttuja. Kisan jälkeen menimme pitkälle lenkille Elinan kanssa ja näimme reissussa käärmeen. Nova melkein meni sen yli. Se oli ihan kohmeessa ja vasta kun Elina nosti sitä karahkalla, heräsi liikkeelle ja oli tosi kiukkuinen, sihisi ja puhkui. Pidin Ziipun kiinni loppumatkan ja varoitin kaikkia vastaantulijoita ihan kuin siellä olisi ilmestyskirjan peto vastassa. Ei kiva:( Mulla meni ihan konseptit sekaisin, sillä en ole juuri käärmeisiin törmännyt. Olin esim parjannut Elinaa huonosta kivienheittely-sihdistä enkä itse muistanut asiaa jälkeenpäin ollenkaan:) Itse en osunut puolta metriä lähemmäksi kohdetta...


------------------------------------------

Maanantaina oli HOT:n kisanomainen treeni. Olin tosi kärttyinen, mikä oli mahtava olotila treenata. Itselle ja muille... Ei todellakaan olisi kannattanut edes lähteä treeneihin. Tein kuitenkin EVL:n Ziipun kanssa, koska saattaahan sitä joutua vaikka kisaamaankin moisessa mielentilassa. Oli hyvä harjoitus itsensä kokoamiseen - enkä ihan huonosti onnistunutkaan. Palkkasin joistain jutuista.  

Seuruulla aloitettiin. Oli tosi jengoilla ja hyöri ja pyöri ennen liikettä kamalasti.
Kommentteja muilta: "Täyskäännöksessä taakse vino. Painaa. Levoton. Siirtymissä levoton. Hyvä juioksu. Vino perusasento täyskäännöksessä lopussa". Totta kaikki, oli tosi huono. Mutta: kun huomautin levottomasta päästä, koira korjasi heti ja keskittyi hyvin sen jälkeen. Siihen olin tosi tyytyväinen.

Zetassa jäävät (i-m-s) olivat kuulemma hyviä, paitsi seisomisessa oli hieman vino. Muut eivät huomanneet, että Zip ennakoi Katin käskyjä. Tein viimeisen tosi myöhään käskyn jälkeen, oli ok lisäseuruukäskyllä.

Ohjatussa piste oli muiden mielestä huono. Se olikin, mutta se oli vain vino. Hyvin otti kontaktin, odotti käskyä ja vauhti oli kohdallaan. Hyvin lähti noutoon vasemmalle. Nosto oli epäsiisti ja perusasento jälleen vino. "Pientä härdelliä":)

Metallissa nosto oli kommenttien mukaan vähän ruma, muuten ok. Todennäköisesti oli perusasennossa vino.

Kaukoissa eka seisominen oli ok. S-i oli todella hyvä, meni kunnolla taakse. M-s tuli vähän eteen. Hyvä lopputulos.

Ruudun merkillä jäi vinoon. Annoin korjauskäskyn. Ruutuun hyvin (markkeri). Nousi istumaan ruudussa, kun menin lähemmäs. Toruin ja makasi sen jälkeen kovin vakavan näköisenä.

Luoksetulossa meni hyvin alas, palkkasin. Poiskävellessäni kuulin, kun päästi pienen hälyvöffäyksen. Alkoi olla hämärää ja pusikossa oli kettu odottamassa meidän poislähtöä. Treenien jälkeen se tulikin kentälle etsimään nameja:) Hyvät jäävät, vino perusasento.

Tunnarissa koski kahteen kapulaan, toi oman. Puri kapulaa.

Treenien jälkeen menimme vielä kävelemään Sadun kanssa. Oli jo ihan pimeää, mutta latupohjat on valaistu.

------------------------------------------------

Tiistaille olimme sopineet tokottelut sirkuskentän nurtseille Kirstin ja Nanon kanssa. Halusin vielä päästä nurmikolle, koska rotumestiskin on käsittääkseni nurtsilla ja lisäksi Zipun anturasta on pala pois (hyvin kyllä on parantunut, mutta parempi välttää hiekkaa). Ilma oli ihana, aurinko vielä paistoi vähän, vaikka aloitimme vasta kuuden jälkeen. Puoli kasilta alkaa jo olla hämärä, joten ihan hurjasti aikaa ei ole nykyään treenata.

Zip teki vähän korjaussarjaa.
Ruudussa Kirsti yritti saada sen nousemaan tms, mutta Zip oli viisas! Hienot ruudut ilman markkeria kolme kertaa.
Ohjattu oli liian vaikea, sillä kapuloita ei näkynyt. Hyvin Zip kuitenkin pysähtyi käskystä ja korjasi, tosin ekalla kerralla kaarsi takana olevan ruudun kautta. Se kuitenkin miettii noutoa ja yrittää tehdä oikein. Toisella kerralla Kirsti laittoi vasemman kapulan pystyyn, nyt oli ok.
Tunnarissa tehtiin ensin läheltä - ei ongelmia. Sitten kauempaa eikä haistelussa ollut ongelmia, paitsi että puree kapulaa. Tein sitten muutaman puremattomuus-muistutuksen ja teki tietty hyvin.
Seuruussa Kirsti tarkkaili ja huomautti, jos oli levoton. Yritti kyllä kovasti ja olin tyytyväinen, myös paikalla siirtymisiin.
Jäävissä teki ekan seisomisen istumiseksi, minkä korjasin. Sen jälkeen ei tehnyt virheitä. Tein muutaman jäävän vielä edessä ja kyllä se nyt yrittää tehdä seisomiset istumisina.

Treenin jälkeen kävimme kävelemässä puiston ympäri. Oli aivan ihanan näköistä, kun aurinko laski ja kaupungin valot olivat jo syttyneet. Tällaisia iltoja ei välttämättä enää niin montaa tule ennen syksyä. Kiitos Kirsti avusta ja seurasta, oli mukavaa! Uusiksi viikon päästä, tiedoksi Sami:)

2 kommenttia:

Nova treenaa kirjoitti...

Varsinaiset käärmetanssijat Elina ja Oili ;D

H-S kirjoitti...

Toivotaan että tummat pilvet (ja kyyt) väistyisivät pian. Meille olit kyllä suurena apuna maanantaina, kiitos siitä!