22.10.2011

On oravalle oikein, että käpy on jäässä

-
No, oravasta en tiedä, mutta muuten lienee ihan oikein, ettei kaikesta selviä ihan helpolla. Joskus kyllä miettii, että kun edes jokin asia menisi niin kuin etukäteen toivoisi... Mulla on ollut aika nuhruinen olo edelleen ja korvat ovat ihan lukossa. Inhottava tunne ja ties kuinka kauan tulee kestämään. Jotenkin koetteleva on ollut tämä syksy Megin jalan kanssa muutenkin. Mutta kai tämäkin kuuluu osana tähän matkaan. Nyt vaan täytyisi pyrkiä kohti valoisia aikoja, vaikka pimeys ulkona lisääntyy.


Tällä viikolla olin pari kertaa Patarilla treenaamassa. Kerran olin yksin ja toisen kerran mukana oli Kirsti ja Elina. En muista treeneistä juuri mitään, paitsi että olin hyvällä tuulella:)
Meg on tehnyt tosi hyvin eikä ole ollut ollenkaan röyhkeä. Olen tehnyt kaikkia liikkeitä. Seuruussa on kulkenut vähän liian edellä, mutta siitä en nyt välitä. Yhtenä iltana tein tunnaria suurella kapulamäärällä ja ihan tiheässä ja teki tosi hyvin. Ruudut olivat viikolla loppupelissä ok, samoin ohjatut.

Zip on myös tehnyt ruutua, kapulan nostoja, ohjattua ja tunnaria. Kimppatreeneissä mokasi tunnarin, mutta kun tein yksin samaa kuin Megin kanssa, teki hyvin.

Perjantai
Perjantaina oltiin Tarjan, Timon ja Peten kanssa Valkealassa Homeetan hallissa, ks
http://www.homeetta.net/. Paikka on tosi kiva, hiekkapohjainen isokokoinen halli, missä mahtuu treenaamaan vaikka kolme koiraa yhtä aikaa.

MegTarja vahti seuruuta, nimenomaan paikallakäännöksien ja stoppien suoruutta. Meg teki hyvin, etenkin jos itse maltoin tehdä kaiken rauhallisesti enkä kääntänyt hartialinjaa.

Tunnari tehtiin 15 metrin päähän normina ympyrälle. Jouduin vähän huomauttamaan, kun yritti katsella ja kuunnella Peteä. Sen jälkeen meni vähän hitaammin - toki laukalla - kapuloille, mutta etsi hyvin ja palautti samaa vauhtia. Olin ihan tyytyväinen. Annoin namipalkan sivulla + pallon.

Ruudun merkille jouduttiin tekemään monta kertaa, ennen kuin oli ihan suora. Kun oli hyvä, pääsi nopeasti ruutuun. Siellä paikka oli vähän liian edessä, mutta saatiin kuitenkin onnistumaan. Tarja häiriköi ruudussa ja Meg menikin halpaan ensin ja lähti Tarjan luokse, kun olin vasta kävelemässä poispäin aloittamaan loppuosaa. Meg oli ihan hämmästynyt kun voivottelin. Sen jälkeen oli tosi alertti eikä mokannut.

Toisella jaksolla tein kaksi ohjattua ja väliin ruudun. Haki virheittä, mutta merkin kanssa oli vielä säätämistä.

Olin tosi tyytyväinen Megin asenteeseen. Olimme kuitenkin yhdessä tekemässä, vaikka noita pieniä huolimattomuuksia olikin. Yhtään isompaa virhettä ei tullut ja koira oli hyvällä tuulella, kuten minäkin.

Zip

Ziipun kanssa tein ekalla jaksolla kokonaisuutena neljä liikettä mm ruudun ja ohjatun. Otin koiran aika suoraan tekemään, eikä mielestäni keskittynyt niin hyvin kuin yleensä. Heti alussa haukahti, kun kehuin metallinoudon jälkeen. Olin ottanut kapulan jo pois ja kehuin, kun pompahdellessa päästi äänen. Moitin ja voivottelin ja sen jälkeen ei enää koko treenissä puhunut mitään. Tuota noudon jälkeistä purkautumista pitää varoa.
Ruudussa meni aika takaviivan päälle, mistä korjasi sisälle. Ohjatussa otti epäsiististi, ei siis osaa vielä ottaa takaa ohjatussa. Tunnarinkin mokasi, otti väärän. Voivottelin ja haki uudelleen oman. Äh.

Hassua oli se, ettei koira ollenkaan katsonut minua, kun Tarja liikkeiden alussa käskytti. Yleensä se katsoo heti, mutta nyt se istua nöksötti paikallaan ihan rennon näköisenä. En kuitenkaan päästänyt sitä ennen kuin "heräsi". Se jotenkin kuunteli pressuseinän takana olevia agilitaajia tms.

Toisella jaksolla tein merkkiä niinkin, että Tarja heitteli kapuloita merkin taakse ja jopa eteen. Hurjan hyvin teki merkit silti ja ihan suoraan, mistä hyvä palkka.
Tunnari tehtiin uudelleen, Timo vei kapulat. Ne olivat lähempänä ja nyt teki tosi hyvin ja siististi. Nyt koira katsoi käskytyksen jälkeen aina, kuten yleensäkin tekee.

Lisäksi tehtiin kapulan nostoja läheltä ja kaukaa, ihan ok. Näistä namipalkkaa.
Ruudun paikkaa tehtiin kahdesta suunnasta, ei tehnyt yhtään mokaa.
Lopuksi kaikki katsoivat Zipun seuruun paikallakäännöksiä yms. Kovasti oli yritteliäs. Ei malta oikein odottaa vaan sählää ja tekee ihan itsekseen. Saatiin kyllä onnistumisia. Pohdittiin täyskäännöstä ja se on parempi, kun teemme sen oikealle. Vasemmalle menee hieman yli...

Ihan lopuksi teimme vielä paikallaolot kahdessa erässä kaikkien koirien kanssa. Pete tuli kolmanneksi riviin. Kumpikin koira teki tosi, tosi hyvin makuun. Eivät liikahtaneetkaan. Meg ei kuunnellut sivulletulokomentoa, koska Pete oli vieressä ja ajatukset varmaan taas karkasivat. Toistettuna ok. Zip ei taas mennyt ekalla maahan, mutta nousi hyvin ylös:)

Mietimme Zipun tekemistä liikkeiden alussa. Tarja kommentoi, että koira kyyristyy liikkeiden alussa, kun katsoo minuun. Oli ollut parempi ekalla jaksolla, kun ei katsonut. Olen tätä itsekin miettinyt. Onko parempi, että pääsee lähtemään suoraan? Pitää seurata ja vaihtaa, jos parempi.

Kiitos Tarjalle ja Timolle treeneistä ja kivasta seurasta kahveineen ja muineen!! Oli muuten hieno tähtitaivas, olen jäänyt siihen koukkuun. Ja tekokuihin:) Ja kiitos Homeetalle hallivuorosta!

Lauantai

Jessican firmalla eli koirakulmalla on nyt hieno halli Söderkullassa. Pääsimme osallistumaan avajaisiin ja saimme treenata samalla. Hallissa on BAT:n vanhat matot, joten oli kodikas olo. Kiva kun hyvät matot pääsivät uuteen käyttöön. Tästä näet lisätietoa: 
http://www.hundhornan.fi/. Mars Jessican koulutuksiin!

Meg

Meg teki seuruuta, missä Mari ja muut katsoivat taas käännöksiä ja stoppeja. Muutama vähän vino tuli, joten näitä pitää vielä tehdä lisää. Asenne oli koiralla hyvä, vaikka jouduin kerran huomauttamaan vilkuilusta.

Kaukot tehtiin niin, että ihmisiä oli ympärillä ja takana ihan lähellä. Ekaa seisomista ei tehnyt, vaikka ääneni oli kuulunut kyllä takana olevasta tuulettimesta huolimatta. Sen jälkeen teki kyllä, mutta ainakin s-m ei tehnyt kunnolla hissinä.

Metalli oli tosi hyvä. Pakitin siinä vähän karkuun, kun oli tulossa takaisin.

Ruutu oli hyvä, mutta merkin jouduin tekemään monta kertaa, kun ei mennyt ihan suoraan. Tässä ei nyt ole aikaa sitä kovasti enää hinkata, mutta yritän nyt olla päättäväinen näissä. Ruudussa oli markkeri, koska värikkäällä matolla paikka on aina ollut Megille jotenkin hankala. Palkkasin paikasta, en tehnyt loppuosaa.

Ohjatussa tuli ongelmia. Lähti ihan oikein oikealle, mutta kaarsi keskelle ja ehti napata sen suuhunsa ennen kuin ehdin sanoa mitään. Irrotti ja lähti sitten ruutuun, ennen kuin löysi kapulan. Toistettuna oli ok. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun kuunteli ja yritti. Hassua kun edes yritin auttamatta ja vielä sorvatuilla kapuloilla.

Paikallaolot olivat virheettömät pitkässä rivissä. Hyvin alas ja ylös ja liikahtamaton makuu. Hyvä!

Zip

Annoin Zipun touhottaa hallissa ennen varsinaisen treenin alkua, jotta näkisi paikan. Tämä tekikin ehkä ihan hyvää, sillä nyt ei ollut sellainen outo kuin lauantaina Homeetalla.

Seuruun hitaassa eli taas kovasti, etenkin normista hitaaseen siirtymän jälkeen. Näitä pitää tehdä.

Metalli oli hyvä, haki vinosta ja palautti ok. Palkkasin suoraan sivulta namilla, ei puhunut mitään.

Kapulan nostoissa ja sivulle tuloissa otin ekan kapulan tyhmästi pois, mistä Maarit aiheellisesti huomautti. Nythän olen vaatinut, että nostaa kapulaa ylöspäin anna-käskyllä. Jos otan alhaalta, menee koirakin alas eikä ole hyvän näköinen ollenkaan. Otti kaikki kapulat siististi maassa, käytin takaa-käskyä.

Ruudun lättänä-merkkiä ei löytänyt, vaan yritti lähteä sitten suoraan ruutuun hurjan epätietoisen näköisenä. Sitten yritti hypätä, muttei onnistunut, kun hyppy oli ihan seinän vieressä ja sen jälkeen vasta meni merkille. Kehuin ja otin pois. Nyt hyvä merkki. Sitten mokasin taas ja tein vielä päälle pari hämykäskyä ruutuun. Toinen oli vielä lähes oikea käsky. Sitten lähetin ja päästi haukahduksen. Keskeytin ja moitin. Uusittuna koko liike oli oikein hyvä, mistä namipalkka sekä pallo. Kyllä olin tyhmä, kun turhautin koiraa noin paljon. Yäk minä. Nyt pitää ottaa järki käteen enemmän.

Lopuksi vielä tasapainoleikkiä merkillä. Sain kehuja, että Zipun merkit ovat tosi hyvät ja se on kyllä ihan tuon leikkitreenin ansiota. Kiva kiva.

Kitos kaikille mukavista treeneistä ja pikaista paranemista kaikille poteville karvakorville!!

Video Zipun agitreeneistä, joissa aiheena oli takaaleikkaukset: 

Ei kommentteja: