2.10.2011

Zip kolmas tokon rotumestaruudessa


-
Perjantaina käytiin kaupoilla eikä tehty mitään kummempaa kuin pitkä lenkki. Ei kun teinpäs tunnarin ja kaukot etupihalla. Ne sujuivat oikein hyvin, joten pääsimme rattoisasti aloittamaan viikonlopun vieton. 

Lauantaina Pete piti kurssia Pennalassa ja itse suuntasin Hyvinkäälle SBCAK:n eli bortsujen ja kelpieiden rotumestaruuskisoihin. Mukana oli muistaakseni parikymmentä koiraa, niiden joukossa Zipu. Tuomarina oli Pernilla. Kisapaikka oli nurtsilla, mikä oli aika pitkää, sillä kapulat hävisit siihen aika hyvin. Ilma oli mahtava, ihana kirkas auringonpaiste ja suht lämmintä, ainakin auringossa. 


Me starttasimme kahdeksantena. Järkkä oli perinteinen, kaikki putkeen. Istuminen - 9,5
Oli ollut vähän levoton ja käännellyt päätään. 

Paikalla makuu - 9

Tässä oli ihan tosi hyvin koko ajan ilmeisesti, mutta kun menin taakse, oli kääntynyt vähän lonkalle. Tosi hyvin alas ja ylös, kiva. 

Seuruu - 9

Pernilla kehui kovasti koiraa, vaikka Ziipun pylly taas yliyritti kovasti. Itsekin tykkäsin, kun piti kontaktin oikein hyvin. Vähän oli tönimistä yms, mutta ei niin paljoa kuin viimeksi kisanomaisissa treeneissä. 

Zeta - 6,5

S-m-i. Hyvä stop ja makuu, mutta istuminen jäi tekemättä, vaikka oli jo menossa. 

Luoksetulo - 7,5

En osannut kertoa riittävän hyvin, mitä tehdään, sillä oli lähdössä ilm merkille. Ei mennyt ekalla maahan. Stopeista ja vauhdista tykkäsin, mutta vähän oli nykäissyt maasta lähtiessään ja siitä tuo puolikas pois. 

Ruutu - 9

Tämähän oli aika hyvä, vaikka ruutu ei kovin selvästi näkynytkään. Merkki oli aika suora. Hyvin pysyi ja tuli sivulle, joskin vähän törmäsi. Pernilla kommentoi, että ymmärsi, miksi annoin stop-käskyn niin aikaisin ruudussa. Koira meni tosi kovaa enkä voinut jättää käskyttämistä viime tippaan, kun matka ruutuunkin tuntui niin lyhyeltä. 

Ohjattu - 8

Merkki jäi tosi vajaaksi, mrr. Hyvin lähti hakemaan vasemmalle, ei nähnyt kapulaa, meni vähän ohi, mutta sitten kurvasi oikeaan paikkaan. Vähän katseli, että kenelle veisi kapulan, mutta bongasi sitten minut:) Sanoin vahingossa "irti", joka tietty on väärä käsky. Zip oli niin viisas ettei päästänyt kapulasta irti, koska pohti varmaan, että tämä oli hämäystä ja piti tosi tiukasti. Oikealla käskyllä irrotti heti. 

Metalli - 8,5

Zip nykäisi paikallaan ja kyyristyi, ennen kuin ehdin käskyttää. Muuten ok. 

Tunnari - 6

Tässä kapuloita ei näkynyt yhtään. Zip lähti liikkurin käskystä. Pinkaisi suoraan kohti matalaa merkkiä, mutta sitten siirtyi tunnareille ja nappasi heti omansa. Hyvin sivulle ja luovutti. 

Kauko - 9

Tämähän vähän jännitti, mutta turhaan. Teki aivan tosi hienon kaukon. Napakat ja täsmälliset vaihdot ja s-m ja i-s meni kunnolla taakse. Jee! Ei olla näitä paljoa vielä ehditty tehdä ja nyt jo toimi noin hyvin! Lopussa ennakoi sivulle tulon hivenen. Pernilla sanoi, että olisi ollut kympin kaukot muuten:) 

Olin kovasti tyytyväinen, vaikka tulikin noita ennakoimisia. Niihin en ollut varautunut enkä treenannut yhtään ylimääräistä, koska ei ole ennen tehnyt moista. Mutta se on sentään positiivinen ongelma mielestäni. Viretila oli koko ajan hurjan hyvä eikä koira ottanut juurikaan paineita mistään. Ja teki kaiken niin kuin osasi, paitsi merkit. Ja niitä on kyllä tehty... mutta ei vielä tarpeeksi. 


Pisteillä 262 sijoituimme kolmanneksi heti Katjan ja Zenin sekä Heidin ja Fanin jälkeen. Onnea teille!!! Katja ja Zen olivat ihan ylivoimaisia, mutta kuten Heidin kanssa todettiin, meillä oli vain epäonnea, tuomari antoi liian vähän pisteitä ja kaikki oli muutenkin meitä vastaan:)) 
Kuvat: Heidi Pesonen
Illalla vielä pidimme strategiapalaverin HOT:n kanssa. Ensi kesän koitoksia varten pitää jo alkaa hioa suunnitelmia. Samalla syöpöttelimme - ainakin minä - urakalla. 

Tänään sunnuntaina Petellä oli itsellä agitreenit Pennalassa. Ziipu oli ollut ihan superpätevä ja Pete oli tosi tyytyväinen. Itse kävin katsomassa paimennuksen SM-kisoja Orimattilassa. Oli kiva taas nähdä paimennusta ja taitavia koirakoita. Laji kyllä kiinnostaa kovasti, mutta aika ei riitä. Säästyvätpähän lammasraukat meidän yritelmiltä. 


Olipa kiva viikonloppu mahtavassa syyskelissä! 


7 kommenttia:

Nova treenaa kirjoitti...

Onnittelut 3-sijasta! Pernillan oli jätettävä teidän kolmannelle sijalle, sillä olihan Zip jo kaunein koira koko sarjassa! ;)) Ettei vaan pääsis ylpistymään! ZIP <3

PiaP kirjoitti...

Onnea jälleen ihkulle siskolle <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Oili ja Ziipu. Hienoa!!

t. Kati K

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vielä ja kiitos hauskasta seurasta! Oli mukavaa.

-Katja

Anonyymi kirjoitti...

Onnea tätäkin kautta! Hyvältä se meno näytti...tooooosi vauhdikkaalta!

t.Tarja

Me kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Oli kiva kisa huippumukavassa seurassa, joten mikäs oli siellä päivää viettäessä:)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon Oili ja Zip!

t. susan