10.12.2011

Pohjalla

-     
Tänään oli karsintakisa Pieksämäellä. Menimme Arjan ja Vuokon kanssa samalla kyydillä. Lähtö oli klo 5.15... Aamulla vähän painoi illalla juodut sherryt, joita oli ihan pakko anopin seuraksi naukkailla joulukonsertissa, koska se oli lähes fiasko. No, siitä lisää ehkä tuonnempana.

Paikallaan istuminen oli ok, mutta Meg alkoi lintsata jo sitä seuraavassa paikallamakuussa. Se oli kellahtanut kyljelleen, vaikka muistutin sitä ennen kehään menoa pari kertaa. Messarissa oli vielä tosi hyvä. Tämä antoi jo vähän esimakua tulevasta.

Seuruu oli tosi  hieno, tykkäsin todella paljon ja niin tykkäsi tuomarikin. Zetassa koira ei yhtään kuunnellut odota-käskyä, vaan meni nopeasti maahan seisomisen sijasta. Muuten oli ok. Tämän jälkeen kerroin, että mennään kiertämään, jolloin alkoi näpsiä minua reidestä. Kielsin.  
Käytin kierrä-käskyä, mutta eipä se tehonnut, vaan ruudun merkki oli huono. Koira alkoi hidastaa ja olisi pysähtynyt joka tapauksessa ennen merkkiä, joten käskin pysähtymään. Kantti ei kestänyt käskeä uudelleen merkille kunnolla. Lähti ruutuun hyvin, mutta alkoi taas hidastaa heti ruutuun mentyään. Huusin "stop" ja ajattelin peruuttaa tms sitä, mutta koira menikin suoraan maahan. Oli ulkona, joten tästä nolla. Tämä oikeasti ärsytti, koska treeneissä on tehnyt niin hyviä ruutuja eikä ole kertaakaan mennyt itsekseen maahan.

Toisessa osiossa luoksetulo oli suht ok, mutta vasta toisella käskyllä alas. En ollut itse oikein hommassa mukana. Ohjattu oli seuraavana. Olin päättänyt etukäteen, että vaikka tarvitsisin 50 käskyä, käskisin koiran merkille, jos alkaisi himmata. Heitin kierrä-käskyn romukoppaan ja käytin uutta merkki-käskyä. No, koirahan pinkaisi suoraan merkille suureksi ällistyksekseni. En tiedä miksi. Kaikki sanoivat, että meni oikein, koska tiesi, että vaatisin sen sinne. Voi olla, on se niin viisas. Tietty itsekin on aika päättäväinen tuollaisessa tilanteessa. Haki hyvin vasemman, mutta pakko oli vähän purra ja pyörittää kapulaa. Ei myöskään halunnut laskea kapulasta irti. Ilme oli aika ylimielinen.
Metalli oli ok, samoin tunnari, vaikkakin ravasi takaisin. Kaukot myös ok.

Pisteillä 233 jäimme kisassa toiseksi viimeiseksi, mikä kyllä teki pahaa. Miten me ollaan viime vuodesta romahdettu ihan totaalisesti? Olin aika kypsä, sillä koira on tehnyt hyviä treenejä. Se ei vain näy nyt kisassa, vaan koira on ylimielinen ja hallitsee tilannetta. Se on hyvin oppinut, että kisassa sen tekemiseeen ei puututa, vaan se voi valita, tekeekö hyvin vai vain sinne päin. Ja onhan se päässyt näin tekemään. Olen itse epävarma ja annan vahvan koiran päästä niskan päälle. Ikään kuin toivon, että jospa se nyt voisi tehdä hyvin enkä ota tilannetta hallintaan selvästi. Koiralla on valta ja se tietää sen. Se ei ole mikään kiltti koira, joka haluaa tehdä ohjaajan kanssa töitä, vaan se testaa ja tekee, jos sitä huvittaa. Jos ei, se voi vähän lintsata siellä täällä ja viis veisata kuuntelemisesta. Kivaa sillä oli koko ajan. Miten hyvä se olisikaan, jos saisin sen tekemään töitä. Meg on ihana koira kotioloissa ja muutenkin enkä haluaisi nähdä sitä näin huonossa moodissa. Olen "taistellut" sen kanssa seuruun, metallin ja luoksetulon ja nyt on vuorossa merkki ja kisassa tekeminen. Tämä ei taida loppua koskaan. Mutta ollaan me aika pitkälle päästy kuitenkin, täytyy itseään vähän kehua:) 

Olen saanut nyt paljon hyviä neuvoja ja tsemppausta guru-Christalta, Marilta ja muilta. Olisin toisaalta innostunut vaihtamaan Zipuun, mutta en toisaalta haluaisi vielä luovuttaakaan. Tiedän kyllä, että Meg on hyvä koira, jos vain saisin sen pelittämään. Siksi tulette näkemään meidät vielä karsinnoissa, jos mahdumme mukaan. Ja jos treenisysteemi ei tuota tulosta, vaihdan koiraa SM-kisoihin. Katsotaan.

Kisoissa oli kiva ja kotoinen olo, kun paikalla on lähes aina sama, tuttu porukka. Kiitos kaikille mukavasta seurasta, erityisesti tietysti matkaseuralaisille Arjalle ja Vuokolle! Ja Ansulle hyvistä nauruista! ONNEA voittaja-Christalle ja Kaaokselle, kyllä oli hienon näköistä!! Ja kakkoselle Katjalle ja Zenille iso halaus, kuin myös Katrille ja Merville! Suurin osa kisaajista sai ykkösen, joten tulostaso oli huikaiseva.

Päivä oli karsean pitkä ja raskas ajoineen, odotteluineen ja pettymyksineen, mutta nyt saunan ja punaviinin jälkeen alkaa jo näyttää valoisammalta.Taidan kohta lopettaa tämän blogin pidon, kun tänne kertyy pelkkää ruikutusta ja kurjuutta:) Se on noloa. 

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Muista rakas ystäväni että SINÄ YKSIN päätät kumman kanssa kisaat! Sinä yksin päätät että jos jatkat niin millä tavalla jatkat treenit Megin kanssa. Jos jatkat niin yritä lyhyessä ajassa saada asiat selviksi niin että te sit voisitte nauttia vähän enemmän. Se lyhyt tren mitä tehtiin heti kisan jälkeen kyllä osoitti että kuntoon saisi, tietää kyllä mitä pitäisi tehdä.. Ja ohj merkki oli HIENO. Nyt sulla ollut raskasta. Voimia paljon ja aina saa soittaa jos tarvitset ;)). C

PiaP kirjoitti...

Älä missään nimessä lopeta blogiasi! Tämä on sellainen toiveeni :-).

Tsemppiä treeneihin ja toivottavasti Lempäälän karsinnassa nähdään!

Hanna kirjoitti...

Voi Oili, tunnen niin suurta sympatiaa sinua kohtaan - vaikka itse pelkään että olen vasta taisteluideni alkutaipaleella Huin kanssa. Käsitän ehkä siis vain osittain sen minkä työmäärän, onnistumiset ja niiden jälkeiset pettymykset olet joutunut Megin kanssa kohtaamaan. Huisku pääsi viemään minua liian kauan ennen kuin minä tai kukaan muukaan varsinaisesti tajusi mistä on kyse. Hyvän reeniporukan (Pia, Hanna..) ja mm. Christan ja sinunkin neuvojen kautta me ollaan aina täältä suosta ponnistettu ylös ja uskon vahvasti että tekin taas teette sen :)
Huiskulla on tällä hetkellä jokin ihme koomakausi meneillään ja tunnarikin hajosi taas pidemmän onnistumisien jälkeen - mutta nyt itsellä on sikäli eri fiilis että tiedän edes vähän mistä tässä on kyse. Mutta kieltämättä käy mielessä että ainako tässä pitää jostain asiasta taistella ja vääntää - ja kun edellisen saa kuntoon niin kulman takana odottaa jo seuraava ong.. ei kun haaste ;)
Hurjan paljon tsemppiä siis sinulle - Meg ei sitä tarvitsekaan ;)!

..pitäisikö meidän perustaa joku ihan oma kerho näille "hankalille otuksille" ;D ?

-HannaT.

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti tsemppiä ja voimia!
älä lopeta blogiasi, olen ollut uskollinen lukija jo pitkään :)

terkut ja tsempitykset täältä taustalta

Anonyymi kirjoitti...

Ethän sä nyt mitään blogiasi lopeta, pois se ajatus sinusta:-)

Pää pystyyn sieltä, elämä ja treenit jatkuu! Eihän tämän helppoa kuulukaan olla...vaikka omistaakin beeceen:-)))

t.Haminan kotka

Anonyymi kirjoitti...

JA VIELÄ!!!

Muista että sulla on koira jonka virettä voit nostaa taivaisiin ilman että saat muita ongelmia. Joten tee se!!! Nosta virettä ja nauti siitä että voit hullutella pallon kanssa ja nostattaa ja nostattaa!

Siit on puhuttu milj kertaa, silti sun kehut välillä vähän laimeat ;).Anna itseltäsi niin Megkin antaa

C

H-S kirjoitti...

Minä laitoin blogin salaiseksi osin siksi, kun meidän pohjamudissa räpiköimiselle ei näyttänyt tulevan loppua. Nyt on mielenrauha märistä vapaammin ja päivittelijöiden ja myötäeläjien piiri on tuntuvasti kapeampi. Sinun kohdalla tiedän, että moni menettäisi päiväkahviseuroista parhaimman jos teidän blogi poistuisi eetteristä.

Toivon sinulle kovasti jaksamista "taistoon". Muistan, että aikoinaan sinä olit juuri se, joka sai minut viimeistään ymmärtämään että joskus asiat ovat kovan työn takana, ja että periksi ei pidä antaa. Aina asiat ei ole niin yksinkertaisia, mutta nuo ovat ohjenuorat jotka etenkin huonoina päivinä yritän pitää mielessä.

Sirkku + Trivi kirjoitti...

Toivottavasti et lopeta blogiasi tai laita sitä salaiseksi, jäisi monet näkökulmaa antavat ajatuksesi poimimista vaille.

Tsemppiä ja roppakaupalla sinnikkyyttä tavoitteiden saavuttamiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Mä oikeasti uskon sekä suhun että Megiin. Toivon, että jaksat vääntää taistelut loppuun, vaikka helppoa se ei todellakaan ole. Mä myös toivon, että tehdystä työstä saa joskus myös "palkan". Ei tätä muuten jaksaisi. ;) Tsemppiä kovasti!

t. halaamo ja pikkumusta

ps. Blogia ei saa lopettaa.
pss. Toi on niin totta, mitä C mainitsi. Voit nostattaa Megiä huoletta, nauti edes siitä. :)

Anonyymi kirjoitti...

C osaa niin hyvin sanoo....eikun riemua kehiin siellä:-)))

t.sama vanha kotka

Me kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteista, tarvitsin niitä.

Hanna: perustetaan vaan kerho, kyllä sinne taitaa tulijoita olla;)

Nova treenaa kirjoitti...

Reippaina käymme rekkain alle ;)Komppaan tuota muistutusta koiran palkkaamisesta, jos treeni on vaativa, jopa prässäävä, tulee palkankin olla selvästi parempi. Siitä on maksettava "likaisen"työn lisää, muutoin koira passivoituu!!
Ajomatkalla Kausalaan viime talvena, taisit useampaankin otteeseen pitää psykanluentoa aiheesta :)) Mitäpä jos kokeilisit samaa palkkausta Megille, mitä ehdotit Novalle ruutuun menoista. Eli hyvästä pisteestä tulisi kunnon ruokapalkka. No anyway, ei mitään lannistumisia, matka jatkuu...

Susan Miiro kirjoitti...

Hurjat tsempitykset multakin! Ja ihan samaa mieltä sen suhteen, että eihän sitä blogia nyt lopeteta! Nyt vain nokka kohti uusia haasteita ja ennen kaikkea Lempäälää =)