22.1.2012

Lobotomiaa kaivataan
Viikonloppuna kisattiin Kuopion karsintakisa ja sinnehän minunkin piti lähteä, koska periksi ei näköjään anneta. 

Lähdimme perjantaina iltapäivällä Marian ja Markon kanssa ajamaan kohti Rauhalahtea, josta meillä oli mökki varattuna. Poikkesimme muuten varmaan jokaisella ABC:llä:) Perille pääsimme joskus kahdeksan aikaan, yhtä aikaa Christan ja Marin kanssa, jotka yöpyivät kanssamme. Mökki oli tosi kiva. Siinä oli kolme makuuhuonetta kahdessa kerroksessa. Kävimme illalla kunnon lenkillä, saunoimme, juttelimme ja katselimme telkkaa. Mukava ja leppoisa ilta. Yönkin nukuin tosi hyvin Megin kanssa. Meg oli hurjan iloisella mielellä ja houkutteli ulkona leikkiin sekä X:ää että Wiitä. 


Aamulla lenkin ja aamiaisen jälkeen keräsimme tavarat mukaan ja ajoimme kisapaikalle kymmenessä minuutissa. Halli oli liikerakennuksen alakerrassa. Se oli aika matala, mutta lämmin ja keinonurmipohja oli pehmeä ja muutenkin hyvä. Heti halliin tultuamme iski kova kipu oikealle puolelle päätä, ihan pelästyin. Hyvä kun sain häkin koottua paikalleen. Sain Buranaa (kiitos Mari!) ja aika pian kipu helpotti. En tiedä, mikä oli. Olo oli aika hutera koko päivän ja oli vaikea saada sellaista Lempäälä-fiilistä päälle. Mietin liikaa pisteitä ja jännitin. Olisi pitänyt ajatella vain sitä, että joka tapauksessa korjaan koiraa ja olisin voinut olla siis ihan rento ja luottavainen, mutta en onnistunut. Mitä pisteillä on enää väliä? Meidän lähtönumeromme oli 17 eli toiseksi viimeinen. Liikkeet tehtiin perinteisessä järkässä, kahdessa osiossa. Tuomarina oli Katja Rautiainen, jolla pisteet olivat ehkä tiukemmassa kuin aiemmissa kisoissa. 


Paikallamakuut, molemmat 10
- Olin tosi tyytyväinen, sillä koira oli todella jämpti ja pysyi samassa asennossa hievahtamatta eikä vilkuillut. 

Seuruu 9,5

- Pitkä seuruu tuntui muuten ihan hyvältä (ei yhtään töninyt eikä edistänyt), mutta koira vilkuili yleisöä aika härskisti. Rupesi kiukuttamaan. Kehuin kyllä koiraa lopuksi, mutta olin silti aika nuiva jatkossa, mikä on tietysti ristiriitaista. Olisi pitänyt heti! huomauttaa koiralle, mutta en saanut sitä tehtyä. Tyhmä tyhmä minä. 

Zeta 9,5

- Järkkä oli istu, seiso, maahan. En tiedä, miksi antoi näin paljon pisteitä, sillä ennakoi ihan kunnolla mukaan muistaakseni seisomisesta. Koira oli aika varovainen, sillä vaistosi tietty harmitukseni. En siis antanut kunnon tilaisuutta korjata seuruun mokia. 

Luoksetulo 5,5

- Tässä ei tullut heti ekalla, koska ajatukset olivat muualla oven lähellä. Tuli sitten ja teki minusta Megiksi ihan hyvät stopit. Laukkasi välit. Ennakoi makuusta ja lähti varmaan jostain hönkäisystäni. Tuomari ei tykännyt. 

Ruutu 6,5

- Merkki oli ihan ok, hyvin taakse. Odotin taas, että on ihan takana, ennen kuin stoppasin eli ehti ennakoida stopin. Siitä pari pistettä pois. Ruutuun hyvin, pysäytin keskelle (luulin itse asiassa kehän jälkeen että oli itse valinnut kohdan) ja kävi heti maahan. Typerästi huusin vielä perään maahan-käskyn, josta taas meni pisteitä. Miten tyhmä sitä voi oikein olla edelleen? Olisin ollut hiljaa. Tosi hyvin sivulle. 

Ekan osion jälkeen olin tosi, tosi tyytymätön - etupäässä itseeni. Miksen huomauttanut heti seuruussa? Miksi kehuin, jos en ollut tyytyväinen? Miksi jätin harmituksen päälle? Miksi huusin ruudussa maahan? Ärsytti niin se seuruun vilkuilu, että se sekoitti oikeasti pääni. Minun olisi pitänyt valmistella ruudun merkkikin paremmin ja pyöräyttää koira ympäri ennen merkkiä, niin kuin olen yrittänyt nyt tehdä. Luulen, että kiukkuisuuteni vaikutti koiraan ruudussa, kun meni maahan ilman lupaa. Nyt olin kyllä minä huono, eikä koira - se oli itse asiassa aika hyvä ja olisi ollut parempi, jos olisin ollut johdonmukainen seuruussa ja auttanut sitä sen jälkeen. 


Toiseen osioon valmistauduin paremmin ja sain kuin sainkin pääni kasaan. Ja Meg oli niin paljon parempi!


Ohjattu 9

- Merkille mennessä muistin pyöräyttää. Olo oli paljon parempi, kun ei ollut enää mitään saavutettavaa ja pääsin hyvään fiilikseen. Merkki oli ok, tosin olin jo valmistautunut korjaamiseen. Stoppasin taas myöhässä, kun halusin nähdä, että menee kunnolla taakse. Vähensi vain pisteen ennakoinnista. Itse hausta tykkäsin kovasti. Oli rento, mutta ei pyöritellyt kapulaa kuin kerran. Tuli suoraan sivulle ilman kaarta. Hyvä Meg!

Metalli 9,5

- Tämä oli hyvä!

Tunnari 9

- Tästäkin tykkäsin kovasti. Hyvä vauhti kapuloille, tarkka haistelu, nopea kapulan nappaus, laukkasi takaisin puoleenväliin asti eikä liikutellut yhtään. Jee!

Kauko 9,5

- Olin kuin vääpeli, käskytin niin kovaa ja tiukasti:) Ja koira teki hyvin, joskin vähän tahmeasti osan. S-i oli vähän vajaa ja siitä tuo puoli pistettä tuomarin mukaan. 

Nyt olin todella tyytyväinen! Meg sai jättipalkan ja paljon halauksia. Huomasi varmasti, että olin iloinen:) Loppupisteet olivat 275,5 ja sijoitus seitsemäs. Olinpa helpottunut. Puolivälissä ajattelin, että ihan tyhmää saada esim kakkostulos ilman mitään hyötyä. Kakkonen on ihan ok, jos se hyödyttää jatkossa. Esim ruudussa olisin voinut nostattaa koiran takaisin ylös ja käskyttää uudelleen ruutuun tms. 


Kävimme porukalla syömässä Varkaudessa ja olimme kotona kahdeksan maissa. Oli ihanaa päästä suoraan saunaan. ISO kiitos Marialle ja Markolle kyydistä ja supermukavasta majoitus- ja kisaseurasta - kuin myös Christalle ja Marille! 


Onnittelut voittaja-Leenalle ja Dinalle, kakkos-Tarjalle ja Zicille sekä kolmos-Christalle ja Kaaokselle!! Oli hienon näköistä taas. Onnea myös muille kanssakilpailijoille! Onnea jälleen myös Markolle ja Flulle ykkösestä! 
SunnuntaiOlin sopinut Lauran kanssa treenit aamulla. Olimme Pennalassa, jonka ovi ei auennut, joten Pete joutui tulemaan hätiin lukkosulan kanssa. Tein sitä ennen Zipun kanssa seuruuta ja jääviä kentällä. Seuruu oli todella hyvää. Jäävissä vähän sekoitti seisomista ja istumista, mutta onnistui kyllä lopuksi. Kapulan nostoja tein myös, olivat lähes kaikki ok. Tein myös merkkiharjoituksia ja kapulasta luopumista. Väisti kovasti maassa matkalla ollutta kapulaa eikä kyennyt alkuun millään tulemaan suoraan sivulle, vaan kaarsi takaa. Teki kyllä sitten pari oikein hyvää. Hallissa teimme evl-ruudun, oli ok. Vähän vielä ruututreeniä, missä yhden kerran vinkaisi, kun ei tajunnut. Lisäksi kaukoja (palkkasin myös odottamisesta)  läheltä. Nyt on pakko alkaa suunnitella myös Zipun treenejä kunnolla. 

Meg teki korjaussarjaa. 

Seuruun teki oikein hyvin ja siitä isot kehut. Laura häiriköi kyykyssä, harjan kanssa yms ja pääsin pari kertaa torumaan vilkuilusta. 
Ruudun maahanmenon ennakointia ei tietty saatu esille, mutta muuten jouduin vähän vääntämään ruudun paikasta. Jäi ruudun keskiosaan ja muutaman kerran otti, ennen kuin muisti mennä taakse. Yhden kerran kävin kiikuttamassa sen sinne ja sitten muisti, mistä iso palkka. 
Ohjattu oli sitten todella, todella hyvä merkkeineen kaikkineen, jonka jälkeen sai ison loppupalkan. 

Menin yli tunnin lenkille lopuksi. Oli ihan mahtava keli. Pakkasta viitisen astetta ja aurinko paistoi. Oli aivan ihanaa!


Pete joutuu edelleen huilaamaan, sillä kantapää vielä vihoittelee. Ikävä kyllä hän ei päässyt hienon Vuokkoset-Areenan avajaisiinkaan. Siellä oli ollut myös pressaehdokas Haavistokin avajaisissa. Hyvä hyvä!


1 kommentti:

PiaP kirjoitti...

Onnea Oili jälleen ykköstuloksesta!