1.2.2012

Kylmää vääntöä

-
Pakkasesta huolimatta suunnistimme jälleen Hollolaan tiistai-iltana. Matkalla oli pakkasta 22 astetta, mutta perillä "vain" 18… Hallissa oli kuitenkin oikein hyvä treenailla eivätkä koirat palelleet ollenkaan. Megillä oli päällä fleece-haalari koko ajan.

Meg
  • Aloitimme tunnarilla. Elina vei läjän leluja, pari ohjatun kapulaa sekä muutaman tunnarikapulan kentälle, kaikki hajalleen. Mukana oli siis myös oma, hajustettu kapula. Meg tuijotti Elinaa ja leluja aivan tosi ällistyneenä. Lähti etsimään, mutta ei edes tajunnut mitä piti tehdä. Otti minkä sattui neljästi. Aina keskeytin ja lähetin uudelleen. Vihdoin oman kapulan haju osui sen nenään ja voi miten helpottunut se oli, kun lamppu syttyi! Sai isot kehut. Tehtiin uudestaan. Nyt oli hienosti kartalla ja etsi tomerasti omansa. Tästä iso palkka.
  • Ruudun kanssa tuli vääntöä. Mrr. Harmitti, kun edellisessä treenissä teki niin hyvin. Lähti hyvin merkille, mutta jätti vähän vajaaksi. Käskin uudelleen, korjasi. Kehuin lyhyesti, kutsuin pois. Lähetin uudelleen, jätti vajaaksi. Kävin siirtämässä ja nuhtelemassa. Tein pari läheltä, olivat tosi hyviä. Uudestaan. Nyt oli nihkeä, joskin parempi paikka, kehuin ja päästin ruutuun. Ruutu oli aika takareunassa, mistä palkka. Teimme vielä koko jutun uudelleen ja samaa vääntöä oli taas merkillä. Ruutukaan ei ollut ihan nappi. Lopuksi saimme pari hyvää merkkiä ja voimme lopettaa. Ilman käskytystä menee nyt oikein hyvin, mutta käskytyksestä jää vajaaksi. Tästä joutuu nyt koko ajan neuvottelemaan, mikä ei kyllä ilahduta mieltä.
  • Ohjatussa oli todella, todella hyvä. Ihan suora, nopea merkki ja hieno haku. Ei liikutellut. Iso palkka. Tästä se nykyään tykkää hurjasti - miten vaikeaa se oli vielä vähän aikaa sitten. Hassua, niin se muuttuu, kun vaaditaan. Ehkä tuo ruutukin vielä… 
  • Kaukoissa hyppelin taas ja Elina sekoitti pakkaa vielä lisää huutelemalla käskyjä koiralle vierellä. Pari kertaa meni halpaan, mutta muuten oli kyllä niin alertti ja iloisen näköinen kuin olla voi. Hyvä Meg!
Zip

  • Zip pääsi tekemään kisanomaisen zetan, minkä suoritti vallan hienosti. Järkkä oli s-m-i.
  • Ohjatun teki myös. Hieno merkki, minkä jälkeen varoitin olemaan nätisti. Hiljaa oikealle kapulalle, minkä otti epäsiististi jalat edellä. Olin hidas, enkä ehtinyt heti puuttua. Tein jälkeenpäin pari nostoa. Ekalla kerralla otti edestä ja toisella takaa, mistä palkka.
  • Tunnarissa oli myös leluja yms, mutta Ziipu selvitti sen hienosti. Lähestyi rauhallisesti oikealta ja haisteli rauhassa, pääsin samalla kehumaan.
  • Luoksetulossa Elina palkkasi takaa stopin. Stoppi ei ollut ihan niin hieno kuin mihin kykenee, mutta oli jotenkin yllättyneen oloinen. Maahanmeno oli hieno, minkä kävin palkkaamassa. Hyvin loppuosa sivulle.


Molemmat koirat saivat rillutella hallissa pallon kanssa ihan kunnolla, kun kovin pitkälle lenkille ei kyetty lähtemään. Laitoimme Megille etutassuihin lasten jarrusukat, jotka pysyivät hyvin paikallaan kuminauhalla. Ei muuten palellut ollenkaan niin paljoa eivätkä ne olleet liukkaat. Käytiin sellainen 20 minuuttia tallustelemassa. Kyllä tuntui kylmältä tuulessa. Koirat selvisivät ihmeen hyvin.

Ruutupohdiskeluja

A. Olisi pitänyt olla tyytyväinen ekaan merkkiin, vaikka vähän vajaa. Asenne oli kuitenkin tosi hyvä.
B. Tee ruutua niin, että ruutu on molemmille puolille merkiltä ja lähettele vuoroon oikealle ja vasemmalle. Katso miten sitten tekee.
C. Ota uusi asenne itsekin ja määrittele uusi kriteeri merkille - tarvitseeko olla ihan suora ruutu-liikkeessä?  Edellyttää tietysti hyvää asennetta. Mietityttää tuo periksi antaminen. Jospa merkki vaikka taas huononee huomaamatta?
D. Tee kotona vaikka ennen iltaruokaa merkkiä, niin että Pete liikkuroi (miesparka:). Laita herkkukuppeja molemmin puolin tai ruokakuppi jommallekummalle puolelle.
Kiitos jälleen Elinalle urhoollisesta treeniseurasta. Nämä vääntötreenit kylmässä eivät ole kovin mukavia kenellekään, joten olen tosi kiitollinen!

Nyt koirat saavat huilia pari päivää ja lenkkeillä sen minkä kykenevät. Zipua ei palele, mutta Meg on ihan umpijäässä nykyään.

1 kommentti:

Nova treenaa kirjoitti...

Hah, ei ole sellaista pakkasta, että jättäisin Megin talvi-collection muotinäytöksen välistä!!Treenit teidän kanssa on aina niin hupaisia!