5.2.2012

Hyvinkään karsinta, Sauli voitti

-


Tänään oli Hyvinkään karsintakisa, mihin osallistuin Megin kanssa. Kun ajoimme Marian ja Markon kanssa kohti kisapaikkaa, oli Lahden vanhalla tiellä Kärkölässä pakkasta 35 astetta... Oli ihan vaikea uskoa Opelin mittaria, mutta näin se oli. Meg ei kykene ollenkaan enää olemaan ulkona, mutta viime viikolla Maikulta saamien tossujen avulla kyllä. Ei palele yhtään.

Kisapaikka oli ihanan lämmin, tarkeni ilman toppatakkia hyvin. Mukana oli lähes 30 koiraa. Ekassa kehässä tehtiin ensin viiden koiran paikallaolot, metalli ja tunnari, tuomarina Pernilla. Sitten seuraavat viisi koiraa ryhmänä jne. Toisessa kehässä oli järkkänä ruutu, kaukot, seuruu, luoksetulo, zeta ja ohjattu, tuomarina Carina. Kisassa käytettiin Ruotsin malliin arvostelulomaketta, johon tuomarin kirjuri kirjoitti kaikille kommentit. Oli tosi kiva ja hyödyllinen systeemi, toivottavasti se yleistyy. 


 • Paikallaolot - 10 molemmat
 • Metalli - 7,5
  Lähti ok, otti ok, aika vähän normaalia hitaammin takaisin, mutta ei irrottanut kapulasta ekalla käskyllä. En usko, että oli tuhma, vaan yritti nyt sitten pitää, kun sitä on treenattu. Pöh. En kehunut liikkeen jälkeen, vaan yritin mennä reippaasti tunnariin.
  Kommentit: Jää kiinni kapulaan. Lisää näyttävyyttä takaisintuloon.
 • Tunnari - 8
  Lähti hyvin laukalla, haisteli ok, otti heti omansa. Toi ravilla, koska piti kapulaa todella varovaisesti huulien välissä. Oli niin pätevä. Nyt irrotti hyvin.
  Kommentit: Tempo tippuu takaisintulossa. 
 • Ruutu - 8
  Hyvällä asenteella merkille, jossa käskin pysähtymään ennen kuin koira oli ihan suorassa. Lähti ilmeisesti taas henkäisystä, kun en muistanut vetää henkeä etukäteen:) En tiedä, olisiko mennyt ihan merkin taakse. Ehti kuitenkin selvästi alkaa pysähtyä, mistä Carina vähensi ennakointina. Hyvä ruutu, jee! Pysäytin ja jäi seisomaan, jee! Hyvin maahan, loppuosa hyvä, ei pomppinut.
  Kommentit: Varasti lähdössä, hidasti vähän pisteellä.
 • Kaukot - 8
  Järkkä oli s-i-m-i-s-m. Meg teki niin kuuliaisesti! Valtavan hyvä s-i Megiksi, samoin ekan kerran kisoissa teki oikein s-m - jopa niin, että oli 10 cm takana:) Mutta olin todella tyytyväinen. Kehuin kovasti.
  Kommentit: 20 % taaksepäin
 • Seuruu - 9 
  Tämäkin oli tosi hyvä: ei vilkuillut, ei töninyt, ei etuillut tms. Hyvä!
  Kommentit: Hyvä paikka ja etäisyys. Hyvä kontakti. Pylly 1x vasen, 1x oikea perusasennossa. Kehuin. 
 • Luoksetulo - 5
  Muutuin pikkuhitleriksi (Markon sanoin:) ennen luoksetuloa ihan turhaan. Siis heti kun menimme kohti luoksetulon alkupaikkaa, enkä tajua miksi. No, Meg jostain syystä kuitenkin yritti näpsäistä ja nuhtelin sitä. Mutta sen jälkeen en ollenkaan avannut ovia, vaan fiilis jäi päälle. Lähti tulemaan ekalla, mutta hidasti laukkaa ikään kuin seisoakseen - päätti sitten kuitenkin jatkaa. Tämä oli hyvä juttu, koska ratkaisi asian niin. Kun käskin stoppaamaan, meni maahan. Käskin takaisin seisomaan. Tässä ei ollut tuhma, vaan varmasti kun alkoi hidastaa ja huomasi mokansa, se vaikutti tähän eikä oikein kyennyt kuuntelemaan. Tuli kuitenkin taas laukkaa ja meni maahan. Ennakoi tästä sivulle. Hitsi kun harmitti oma itsensä tässä jälkeenpäin. Tuossa tilanteessa en osannut heti tulkita koiraa oikein.
  Kommentit: Ennakoi käskyjä, hieman hidas, eka käsky väärin, korjaus.
 • Zeta - 8
  Tämä oli aika kiva, mutta istuminen oli ollut tahmea.
  Kommentit: I hyvin hidas, M ja S hyvä
 • Ohjattu - 9
  Näpsäisi ennen lähetyspaikkaa, kun kiersi sivulle takaa. Kielsin. Kierrätin uudestaan ja tuli sivulle. Tunsin vasta sitten, että takareisi kipuili. Oli taas näpsäissyt sen verran, etten heti huomannut. Merkille hyvällä asenteella, stoppasin ennen kuin ehti pysähtyä, mutta Carina sanoi, että oli sillä hilkulla ettei katsonut ennakoinniksi. Pakko on odottaa kuitenkin mahd pitkään, että näen, mitä aikoo merkillä tehdä. Ennakoi mielestäni vähän hakuun vasemmalle, mutta nouto oli siisti.
  Kommentit: Lievä käskyn ennakointi


Pisteitä saimme nippa nappa ykkösen 258,5. Olisi voinut käydä hullumminkin ja olen tyytyväinen kaiken jälkeen, kun riitti ykköseen. Paljon oli hyvääkin mukana! Onnittelut voittajalle Elinalle ja Readylle! Sekä tietty kakkoselle, aina varmalle Metelle ja Heidille ja kolmoselle Emmille ja Szepille!

Olin edelleen aika tyytymätön taas itseeni. Koira ei voi tehdä parhaimpaansa, jos itse en anna sille tilaisuutta. Tämä on näköjään sellaista opettelua vielä. On oltava itse rento ja annettava koiralle oikeasti tilaisuus tehdä parhaansa, mutta jos mokaa, korjaan. Siis tottakai pitää olla jämpti, mutta ei voi olla kireä jo ennen suoritusta:) Kyllähän koira sen huomaa. Tämä se vasta on vaikea asia, mutta uskon, että opin kyllä. Huoh. Mutta näpsiä se ei saa edelleenkään. Se on aina ottamassa jotain suuhunsa, kun vähän nousee, mutta minua ei saa maistella. 

Oli kiva päivä, kiitos kaikille seurasta ja keskusteluista. Kiitos Marialle ja Markolle avusta kamojen kanssa sekä leppoisasta matkaseurasta. Nyt onneksi pitäisi lauhtua ja päästään taas kunnon lenkeille ja treenailemaan. 
Kisavideo on tulossa. 

Olipahan muutenkin viikonloppu. Perjantai-iltana olimme työkaverini kanssa työasioissa Vierumäellä puhumassa yhdelle ammattiliitolle. Sieltä säntäsin HOT:n treeneihin Korkeavireelle, jonne Pete oli tuonut koirat. Työkaverini, maailman kiltein Pirkko, joutui tulemaan mukaan, kun en ehtinyt heittää häntä kotiin ensin. Ehdin treenata Megin kanssa ruutua, ohjattua ja kaukoa reilut 10 minuuttia:). Lauantaina oli lähes 10 tuntia kuuluttamassa BAT:n kisoissa Vantaalla. Halli on hieno! Nyt olen kyllä ihan poikki. Nukkumaan mars. 


Muuten, nyt sitten elämme Saulin aikaa.

Ei kommentteja: