18.3.2012

Hiljaista ruutua, tassusiteitä, tokohenkinen viikonloppu ja Pukki pääsi kentälle Schalken pelissä

-
Viikko on taas mennyt ihan hurauksessa. Olen ehtinyt treenaamaankin pari kertaa Zipun kanssa. Megille kävi köpelösti keskiviikkona, kun sen kynsi halkesi agitreeneissä niin, että se poistettiin samana iltana. Kyllä harmittaa, kun taaskaan Pete ei pääse hakemaan nollia karsintoihin niin pian kuin toivoisi. Kynsi on ihan siisti, mutta meneehän siinä aikaa, ennen kuin  pääsee mitään tekemään. Meg on onneksi kiltti potilas eikä valita. Sen tassuja on kyllä hoidettu urakalla: ensin varpaan venähdys, sitten syylä, sitten haava lasista ja nyt tämä. Ihan muutaman kerran on tassusiteitä vaihdettu. Huoh.

Zipun kanssa olen käynyt tekemässä ruutua Pennalan hallin kentällä, mikä on ollut suht kohtuukunnossa. Olen tehnyt ulkona, koska haluan nyt onnistumisia paljon - ulkokenttä ei ole nostanut virettä niin paljon. Lähes kaikissa treeneissä oli joku korvat tarkkana kuuntelemassa mahdollisia ääniä. Olen tehnyt pari liikettä alle ja sen jälkeen ruudun kokonaisena liikkeenä. Mitään palkkaa ei ole saanut heti ruudun jälkeen, koska olen yrittänyt laskea ruudun odotusarvoa. Palkka on tullut vasta "kehästä" poistuttua. Kotona olen aloittanut kaukojen kertausta. 


Pete lähti kaveriporukassa perjantai-iltana Saksaan Schalken peliä katsomaan, joten tiedossa oli ihan itsellinen viikonloppu. Eilen lauantaina piti mennä treenaamaan Sipooseen Jessican hallille, mutta monesta syystä johtuen en ehtinyt ajoissa lähtemään, joten menin tekemään treenin Pennalaan (ei ihan ollut samanarvoinen juttu kyllä:). Tein niin, että yritin saada Zipun juoksemaan ruutuun rauhallisemmin nätisti-sanalla. Olin itse merkin ja ruudun puolivälissä. Ja sainkin aika hyvin Zipun kuuntelemaan eikä kertaakaan koiran hermo mennyt. Paikka oli joka kerta hyvä eikä mitään ääniä kuulunut. Palkkasin näitä yksittäisiä vaatimattomilla nameilla rauhallisesti. Palkkasin myös merkkejä, jos katsoi hyvin minuun. Lisäksi tehtiin kapulan nostoja takaa molemmin puolin. Nämä teki hyvin läheltä, mutta kauempaa ei vielä suju, jos kapula on oikealla ohjatussa. Siinä olisi saatava koira tajuamaan, että ottaisi kapulan kiertäen vasemmalta eli sisäkautta taakse. 


Ajelin sitten alkuillaksi Sipooseen, missä vietimme iltaa tokomielisten ihmisten kesken - ja tietysti lapsien, jotka eivät ymmärrettävästi olleet kovin tokohenkisiä:). Olipa mukavaa, jopa kun katsoimme PM-videot. Niitä en olekaan katsonut sitten ko kisojen. Suoritus näytti kokonaisuutena ihan hyvältä kuitenkin, mutta edelleen koira toi väärän kapulan... Aamulla tallasimme hyvän lenkin auringonpaisteessa ihana kummipoika Kassu pulkassa mukana. Zipukin pääsi päästelemään pitkästä aikaa porukalla metsässä, mikä teki sille oikein hyvää. Yhdentoista maissa treenasimme isommalla porukalla vielä Jessican hallilla. Pyysin muita katsomaan - ja kuuntelemaan - Zipulan tekemistä. Tesu liikkuroi. 


ZipAloitimme ohjatulla. Hyvä merkki, hyvin lähti hakemaan. Otti oikean kapulan edestä, mutta siististi. Hyvä palautus. Otin kiinni kapulasta, jolloin piti hyvin ja irrotti vasta käskystä. Olin tyytyväinen tähän. 

Toisena tehtiin tunnari. Siinä meni sekaan ja tönäisi yhtä kapulaa. Meni sitten omansa yli, tutki loput, palasi ja otti tarkasti omansa toisen kapulan ollessa lähes kiinni siinä. Palautus oli ok, mutta en tiedä, olisiko vähän kiristänyt otetta tuodessaan. Ei ainakaan pahasti mitään rousketta kuulunut, koska tästä emme saaneet kommentteja. 


Luoksetulo oli muuten oikein hyvä, mutta alkoi vetää banaanille jo lähdössä. Tätä pitää alkaa myös korjata palkkaamalla paljon oikealta. 


Sitten ruutu. Hyvä merkki, piti katseen minussa. Käskytin ruutuun, minkä löysikin hyvin vaikealla alustalla, tosin päätyi aika taakse oikealle. Ei tullut ääntä, vaikka olisi voinut tulla vaikeudesta ja sisähallista johtuen. Tehtiin vielä loppuosa, mikä oli siisti. Kehuin vain sanallisesti ja käskyn alla menin palkkaamaan kehän reunaan nameilla. Annoin sen jälkeen myös lelun. Zip ei ole päästänyt kertaakaan mitään ääntä viikon takaisen Christan koulutuksen jälkeen.


Tehtiin vielä metallikin, missä lähti ennakoimaan hakua, kun olin hiljaa pidempään. Uusittuna ok, hyvä palautus ja irrotus. Nosti hyvin päätä sivulla. 


Zetassa
ennakoi seisomisesta mukaanlähtöä eikä tehnyt heti istumista. Uusittuna hyvä ja parin kerran jälkeen osasi myös jäädä paikalleen, vaikka kävelin ohitse. Eipä ole näitäkään tullut harjoiteltua. Kaikki aika ja energia on mennyt Megin kanssa tekemiseen lähes koko talven, tämä on pakko tunnustaa. 


Seuruu ei ollut ihan parasta, mitä Zip osaa. Selvästi paikka ja "vieraat" ihmiset vähän vaikuttivat. Kokonaisuutena seuruu on kuulemma parantunut, mutta paikalla käännöksissä on hiomista. Lisäksi ennakoi taas käännöksiä aidan lähestyessä. Pää pysyi kuitenkin aika hyvin. 


Lopuksi pohdittiin vielä kaukoja. Kun menee hissinä s-m, venyttää samalla hassusti etujalkoja eteenpäin. Joskus oikein harottaa varpaitaan. Kun nousee tästä taas seisomaan, on valtavan etukenossa ja näyttää huonolta. Tässä on vielä paljon tekemistä. 


Lopuksi vielä paikallaolot. Istuminen ok, makuussa meni lonkalle ihan lopussa, hyvin varovasti. Tämä ei ollut yllätys, kun on tätä tehnyt toisinaan. 


Kivat ja hyödylliset treenit, iso kiitos asianosaisille! Oli tarpeellinen katselmus taasen. Kävimme vielä kahvilla Ansun ja Tesun kanssa, jonka jälkeen ajelin kotiin. Illalla tulivat Arja, Satu ja Wilma kahville, olipa mukavaa. Hoitelin sitä ennen Wilman pelin ajan Larujen koirulaisia, myös ihanaa Ypöä. Onpa se mahtava borderinpentu, siis aivan ihana! Ja nyt nukkumaan hyvillä mielin. 


Niin, ja Schalke voitti 4-1. 

Ei kommentteja: