9.4.2012

No niin, taas ollaan täällä

-
Blogi on ollut päivitystauolla, mutta nyt alan todennäköisesti taas suoltaa tekstiä entiseen malliin:) Tämä on pitkä päivitys, joten vetäkää henkeä ja ottakaa evästä viereen. 

Mitähän kaikkea tässä on puuhattu? Ensiksikin olimme Peten ja ihanien appivanhempien kanssa viikon lomalla Italiassa. Ensin Roomassa kolme päivää ja sen jälkeen kolme päivää Pompeijissa ja Amalfin rannikolla. Jumankekka, että oli kiva reissu! Roomassa asuimme kivassa pienessä hotellissa Via Veneton pohjoispäässä, Borghesen puiston vieressä. Kävimme kaupungilla, Forum Romanumilla, katakombeissa, akvedukteilla jne. Vatikaani jäi ikävä kyllä näkemättä, mutta onpahan syy mennä Roomaan uudelleen. Pidimme kaupungista tosi paljon. Kelitkin olivat loistavat, aurinkoiset ja lämpimät. Roomasta otimme vuokra-auton ja ajoimme Pompeijiin, mikä oli ihan uskomaton. Ja sitten Amalfin rannikolle. Ensin Sorrentoon ja siitä Positanoon, missä meillä oli eka majoitus. Olipa uskomattoman näköisiä paikkoja. Ei ole ihme, että niemi on Unescon maailmanperintökohde. Toisen yömme vietimme Ravellossa, mikä oli myös upea. Tuonne täytyy päästä vielä uudelleen. Pakko on laittaa tähän muutama kuva.


Espanjalaiset portaat

Fontana Trevi

Forum Romanum

Hotellimme Ravellossa

Pompeijilainen suojatie vuodelta 70 Ihania jätskejä

Amalfin rannikkoa


Positano

Limoncelloa, nam!

Meg ja Zip viettivät myös lomaa Arjan ja poikien hellässä huomassa. Mukavaa oli ollut. Superkiitos Arjalle, jälleen kerran. Sanat eivät riitä kiittämään.

Meg

Meg pitää vielä kevyttä fleece-tossua kynnen suojana. Se on parantunut hyvin, mutta aika hitaasti uusi kynsi kasvaa. Se oli jo hyvällä mallilla, mutta lyhyt asfaltilla kävely sai kynnen pään kulumaan ja tuli vähän takapakkia. Onneksi se voi juosta ihan normaaleja lenkkejä. Meg on ollut hurjan hyvällä tuulella ja innostunut pinkomaan metsässä ja yöllisten pakkasten jälkeisin hankikannoilla. Onkin ollut ihanat kelit siinä mielessä. Päivisin on aurinko paistanut mukavasti, joskin on tullut uutta luntakin.

Zip

Zipun kanssa olemme treenanneet ahkerasti valmennusrenkaan näyttökoetta silmällä pitäen.

Seuruu
Seuruussa olen naksutellut hyviä sivullaoloja ja liikkeelle lähtöjä. Haluan, että se on hyvässä ryhdissä eikä kyyristele eikä dyykkaile päällä. Seuruu on aina ollut meille vähän vaikeaa tuon pään liikkeen, asennon roikkumisen, omituisen levottoman takapään, törmäilemisen ja kontaktin menettämisen kanssa. Hui, olipa kaamea lista! On aika paljon parantanut kyllä, olen tyytyväinen edistymiseen, tosin vasta lyhyillä pätkillä. Vasemmalle käännökset ovat vielä hakusessa, kun en saa niitä sujuviksi sittten millään. Peten mielestä voisin kävellä lyhyemmin askelin nopeasti, mutta se tuntuu niin oudolle tällaisesta harppojasta. Se voisi olla kyllä parempi. Nyt kun pitää pään paremmin, on ollut sitten levottomampi kropastaan, mutta en ole pystynyt puuttumaan siihen samaan aikaan.

Luoksetulo
Olen tehnyt paljon suoria ja palkannut namilla oikealle sivulle tai keskelle, koska on alkanut tehdä banaania. Stopit ovat olleet oikein hyviä, samoin maahanmenot. Alussa, kun laitan sen maahan ja lähden kävelemään, siirtää aina oikeaa etutassua vähän eteenpäin. En ole tälle tehnyt vielä mitään... 

Nouto
Tässä olen vahvistanut kapulan takaa ottamista. Ottaa sen aina kiertämällä oikealta taakse, mikä on vaikeaa ohjatussa, kun tietty pitää sitten kiertää kapulalle ulkokautta. Mutta nyt takaa ottaminen toimii, ainakin toiselta puolelta. Olen tehnyt myös sorvatulla, missä ei tunnu olevan mitään eroa ohjatun kapulaan.

Kaukot
Näissä olen laittanut jonkin esteen (kotona halon:) koiran tassujen eteen ja kertonut, ettei siihen saa koskea. Haluaisin koiran olevan tiiviimpi ja enemmän koottuna. Nyt tahtoo venyä liikaa eteen esim maasta seisomaan. Keinuhevosasennosta on vaikea tehdä hyvä maahanmeno. Jos ei veny, tekee paljon helpommin. Nyt kunnioittaa kyllä estettä ja tekee hyvin läheltä. Mutta kaukaa on vielä huono.

Tunnari
Tämän tein vain kerran Arjan kanssa tällä viikolla. Kapuloita oli kymmenkunta ympyrällä. Oli meidän mielestämme tosi hyvä. Vaikka meni kovaa kapuloille, teki tunnollisesti ja toi reippaasti omansa.

Ruutu
Tämä on ollut erityisseurannassa äänen takia. Loman jälkeen ei ole päästänyt minkäänlaista ääntä, vaikka on ollut aika täpinöissään. Olen tehnyt ruutua vain kokonaisena ilman palkkaa. Niin, ennen lomaa aloin testata, osaako varmasti paikan. No eihän se osannut. Yhtenä iltana jouduin tekemään todella kauan työtä, ennen kuin suostui menemään ruudun takaosaan. Pidin taukojakin välissä. Lähetin noin viidestä metristä ruutuun, jäi eteen. Uusittuna sama. Kävin taputtamassa, ei mennyt. Kutsuin oikeaan paikkaan, ei auttanut. Kävin taputtamassa uudelleen ja uudelleen. Aina meni kovaa häntä pystyssä etuosaan. Kun en sanonut mitään, juoksenteli sinne tänne. Käskin pysähtyä ja vein nätisti oikeaan paikkaan. Taputin paikkaa sen edessä ja lähetin. Jäi etuosaan. Oli ihan kamalaa suoraan sanoen. Vihdoin meni ja sai tietty jättipalkan. En jättänyt siihen, vaan tehtiin lisää, kunnes alkoi hiffata. Olin tyytyväinen itseeni, kun en hermostunut yhtään, vaan pysyin ihan coolina. Mutta pakko oli jatkaa, en voinut jättää kesken. Ja seuraavana päivänä uudelleen...
Joka tapauksessa aina liikkeenomaisessa menee ok, kun saa juosta pitkän matkan. Nyt vähän purkaa paineita merkkiin. Pari kertaa on puraissut sitä, kun on mennyt merkin taakse. Kiellän senkin.
Luulen, että tuo paikkavääntö teki sille sinänsä hyvää, että nyt ehkä tuo ruutu ei ole enää niin ylimaallisen hauska ja ihana. Se ehkä huomasi, että se pitää tehdä kunnolla. Olen ollut todella tyytyväinen sen ruutuihin. Ja olen jäänyt niihin myös vähän kiinni ja nyt voisi jo päästää tätä vähemmälle miettimiselle.

Maltti
Olen keskittynyt myös malttipuoleen. Zip on kovin yritteliäs, mutta se ei paljon auta, jos ei kuuntele. Esimerkiksi sellainen tilanne, missä pysäytän sen ennen kapulaa, on sille tosi hankala. Se kylläs seisahtuu ja vilkaisee, mutta sen jälkeen yrittää ratkaista tehtävän lähtemällä esim ruutuun tai uudelleen kapulalle tms. Nyt olen saanut paremmaksi. Stoppaan ja odotan. Nyt useimmiten seisoo ja tuijottaa minua, mistä palkkaan hyvin namilla.

Joten treenattu on ja olen tyytyväinen siihen, miten Zip on toiminut. Sitähän ei tiedä, miten toimii kisoissa, mutta ei näistä treeneistä haittaakaan ole ollut.

Pitkäperjantai

Zip on tehnyt myös agia. Perjantaina oli kisoissa Peten kanssa ja sai yhden nollan. Sijoitus ei ollut kovin hyvä, sillä Pete odotti, että tekee kontaktit kunnolla. Kisat olivat ekat moneen kuukauteen Petelle ja hän sanoi, että oli tuntunut aika vaikealta. Zipulla on vielä pidempi tauko. Koira oli lähtenyt kahdella radalla pois kepeiltä toisen kepin jälkeen, mikä kielii vähäisestä kisarutiinista, kun ei ole tuollaista tehnyt koskaan. Takaakierrossa oli tullut riman ali.

Lauantai

Aamulla olimme Pennalassa Kirstin ja Samin kanssa. Kävimme lenkillä ja teimme agia ja tokoa. 


Zip oli hyvä tokossa - tein seuruun lähtöjä, malttiharjoituksia ja noutoa. Agilityssa Zip ei mokaillut kepeillä ja osasi lopuksi hypätä takaakierronkin. Kepeillä vieläpä häiriköimme ihan kunnolla. 

Meg pääsi tekemään tokoa Peten kanssa. Seuruussa koira oli huolimaton ja  teki vinoja perusasentoja. Ohjattu oli hyvä heti kun Pete sai sekä äänen että käden toimimaan oikea-aikasesti. Yhden kerran pyöräytti kapulaa, mutta toistettuna oli ok. Ruutu oli hyvä molempiin suuntiin. Zeta oli virheetön, joskin Pete käveli huonot linjat, kun ei tiennyt:) Kyllä siitä hyvä tulee.


Iltapäivän Zip sai levätä meidän ollessamme anoppilassa ja illalla tein sen kanssa ekan kisanomaisen a la näyttökoe Christan kanssa Sipoossa.

Zip

Kisanomainen 1 (näyttökoe)

Seuruu

Aikas hyvää ja samaa sanoi Christa. Koira oli ennakoinut hypähtäen liikkeelle lähdön, mutta luulen sen johtuvan nyt tästä ylhäältä palkkauksesta. Se on joutunut vähän hypähtämään ylöspäin saadakseen palkan. Palkkasin lopussa. 

Ruutu

Tämä oli hieno. Se olisi voinut päästää ääntä, koska ei päässyt kovin kovaa ja helposti eteenpäin kentän pohjan takia, mutta eipä puhunut mitään. Paikka oli myös ok. Ei palkkaa.

Luoksetulo

Oli hyvä, hyvät stopit ja vauhti eikä banaania. Ei palkkaa.

Nouto

Tämä oli samoin siisti, otti takaa ja piti vakaasti. Ei palkkaa.

Kauko
Kaket tein läheltä. Muistutuksen jälkeen teki aika hyvin, mutta ei toimi vielä.

Näytin vielä maltti- ja kuuntelupuolta ja nyt teki hyvin, ei säntäillyt vaan odotti paikallaan kiltisti.

Zip oli todella hyvä, joten ehkä sille sopii kunnon treenit samana päivänä alle:) Ei pää kuumu niin paljon. Kiitos Christa kommenteista, oli kiva treeni!

Pääsiäissunnuntai

Aamulla Pete lähti Zipun kanssa kisaamaan jälleen Purinalle. Tekivät kaksi nollaa ja olivat Purina-Cupin kolmas. Todella mukavaa!
Itse olin aamulla Pennalassa. Ensin menimme Maikun ja Arin kanssa lenkille ja sitten teimme vähän tokoa. Meg pääsi juoksemaan ruutuun ja tekikin sen hyvin! Oli kiva aamupäivä, etenkin kun vielä kahvittelimme Maikun kanssa meillä aamiaiseksi... Iltapäivällä istuimme Megin kanssa terassilla ja nautimme auringonpaisteesta. Kiva pääsiäispäivä!
Pääsiäismaanantai

Aamulla teimme kivan tunnin lenkin hankikannoilla Tarolanniityn takana. Koirat juoksivat ihan hulluina ja nautiskelivat selvästi.

Päivällä menimme sitten Zipun kanssa treenaamaan Ansun ja Kentsun, Maaritin ja Pulmun, Marin ja Rimman + Puuman, Sadun ja Piun sekä Peten ja Megin kanssa. Tein kisanomaisena näyttökokeen. Verryttelin ja touhusin koiran kanssa kunnolla ennen meidän vuoroamme. Tuntui hyvältä.

Zip

Kisanomainen 2 (näyttökoe)
Pyysin pitämään pidemmät tauot liikkeiden välissä. Kehuin koiraa laimeasti liikkeiden jälkeen, sitten annoin vähän hihhuloida ympärilläni ja sitten siirryimme nätisti-sanalla seuraavaan lähtöpaikkaan. Jos oli aikaa, laitoin koiran istumaan ja silittelin sitä. En tiedä, olisiko vain parempi laittaa huilaamaan maahan. Ehkä.

Seuruu
Pää oli ollut alussa todella hyvä ja ryhdikäs, mutta seuruun jatkuessa alkoi vähän elää. Samoin sain kommentteja, että oli ollut muutenkin kropaltaan levottomampi kuin jonkin aikaa sitten. Ja itsekin tunsin sen. En tiedä, miksi oli nyt niin yritteliäs takaosa kun lauantaina oli ihan ok. Mutta tyytyväinen olin alkuun ja päähän. Alkuun ajattelin palkata välillä, mutta kehuinkin sitten vain, mikä oli ehkä ihan ok. Lopussa palkatta. 

Luoksetulo
Alussa koira katsoi Maria eikä mennyt alas käskystä. Uusittuna ok. Tässä pitää olla tarkkana ja ottaa hyvin kontaktiin ensin. Jättäessä siirsi jälleen etujalkaa eteenpäin. Lähti heti banaanille. Hyvät jäävät, olin oikein tyytyväinen niihin. Palkatta.

Ruutu

Ennen lähtöpaikkaan menoa käskin olemaan nätisti ja vielä ollessamme lähetyspaikassa ennen liikkeen alkua. Hyvä perusasento, istui suorassa ja Marin käskettyä otti hyvin kontaktin. Siististi merkille oikealta, ei käynyt nyt merkin kimppuun. Ensin katsoi minua, sitten katsoa ruutua, minkä kielsin. Käänsi katseen minuun. Lähetin ruutuun. Meni hiljaa, mutta ei ihan taakse. Matka ruutuun ei ollut kovin pitkä, joten ehkä se ei tajua paikkaa oikeasti. Hyvin maahan, vilkuili kuulemma ympärilleen kun kävelin kohti, joten vähän paineissa ehkä. Hyvä loppu. Palkatta. Kehuin kyllä ja annoin vähän pomppia ympärillä, sitten huilaamaan. 

Nouto
Tämä sujui hyvin, mutta lopussa en muistanutkaan käskeä koiraa ryhdikkäämmäksi ja otin kapulan aika alhaalta. Tyhmä. Ei irrottanut ekalla, ei uusittunakaan. Tätä ei ole ennen tehnyt. En muuten tajunnut tuota alhaalta ottamista, ennen kuin sain siitä kommenttia. 
Lisäksi korjasi heti alussa kapulan asentoa ja vielä sivulle tullessa. Palkatta. 

Kauko
Tein bumperin kanssa, koira sen takana. Läheltä keskittyi jo hyvin, mutta kauempaa oli ongelmia, tuli eteen s-m. Lisäksi söhläsi pari vaihtoa, ei kuunnellut. Lopussa oli hyvä läheltä, mistä palkka.

Tunnari
Ylimääräisenä tehtiin vielä tunnari, johon Ansu laittoi kymmenkunta kapulaa ympyrälle. Aika nopeasti kapuloille, alkoi haistella ja nappasi heti suunnilleen ekan, mikä tuli vastaan. Olin ihan varma, että oli väärä, mutta kyllä se oikea oli. Irrotti hyvin. Olipa hyvä. Lopuksi iso palkka.

Meg

Pete teki Megin kanssa muutaman liikkeen.

Seuruu
Nyt seuruu oli parempi kuin lauantaina. Perusasennot olivat suorempia ja koko homma näytti aika hyvältä.

Ruutu
Pete ei hyväksynyt kahta ekaa merkille menoa, koska oli mielestään hidas. Itse olisin ehkä hyväksynyt toisen, mutta en ekaa. Kolmannella kerralla Pete kosketti Megin pyllyä, meni merkille ok. Ruudussa ei mennyt heti taakse, mutta peruutti sinne heti itse. Pete jätti seisomaan ja teki loppuosan. Tämä ok, tuli aika siististi sivulle.

Ohjattu
Meni pari kertaa väärälle merkille, joka oli lähellä oikealla. Sen jälkeen Pete kävi taputtamassa merkkiä, oli ok sen jälkeen. Meni reippaasti ja ihan suoraan taakse. Hyvä vasemman haku ja palautus. Irrotti käskystä, Pete ei vetänyt kapulaa.

Tunnari
Kapulat ympyrällä. Tämä vähän jännitti, kun mietittiin, miten koira tajuaa nyt tuoda Peten hajuisen kapulan. Petehän on monesti vienyt minulle kapuloita ja silloin on tietty tuonut minun kapulani. Tässä ei ollut kuitenkaan mitään ongelmia ja teki tosi siististi ja varmasti. Laukkasi lähes sivulle asti. Hyvä Pete ja Megs!

Kiitos kaikille treeneistä! Treenin jälkeen vierähtikin mukavasti vielä pari tuntia rupatellessa. Oli kiva nähdä kaikki koirat ja kyllä täytyy sanoa, että hitsi kun olivat taitavia ja edistyneitä!Pääsiäispyhät menivät tosi nopeasti, mutta mukavasti. Kaikenlaista taas ehdittiin. Luulen, että koirat ovat vain tyytyväisiä, kun lähdemme taas töihin:)
Leivoin perjantaina pääsiäisherkkuja
Tänään kävi hassu juttu metsälenkillä. Olen kova puhumaan koirille kaikenlaista yksin ollessani. Olin juuri tullut Tarolantien yli ja kehuin koiria kovaäänisesti kiltistä tien ylityksestä tyyliin: "Vau miten olitte päteviä ja tosi kilttejä. Miten kukaan voi olla noin kiltti kuin te" ym älytöntä. Sitten vähän liukastuin ja kiljaisin UUUUPS ja sitten taas selitin "näittekö miten mamma meinasi vetäistä lipat? Mitäs olisitte sitten tehneet kun olisin vain maatä rötköttänyt" Ja sitten aloin laulaa lallattaa "lunta, lunta, lunta lisää tulee" tai jotain sinne päin. Tulin polun mutkaan samalla ja tietenkin siellä oli joku mies pissattamassa koiraansa. Jotenkin hävetti, kun oli taatusti kuullut kaikki höpötykseni ja lallatteluni koirille. Mahtavaa, maine vain kasvaa meilläpäin... Puhuukohan kukaan koirilleen tällä tavalla?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No näitä on odoteltu...toi vika kpl on loistava:-)

t.Tarja

H-S kirjoitti...

Olettepa olleet ahkerina!
Kyllä minä juttelen Dollylle paljon. Etenkin autokeskustelut on hyviä :)

Susan Miiro kirjoitti...

Tää myös toivottaa hupmenet ym. ja lenkillä juttelee kuin ihmiselle konsanaa. Kerran sanoin toiselle koiralleni "anna olla" kun se meinasi mennä nuuskimaan ihmistä. Samaan aikaan ohikulkija vetäisi käden takaisin (oli siis aikeissa silittää koiraani) kun luuli, että sitä komennan =P
Ps. Tää liittyy myös seuraaminen on haasteellista kerhoon. Ihan kuulosti Ruu'n listalta kun luettelit ongelmat =)

Me kirjoitti...

Susan: onneksi sitä näköjään sattuu ja tapahtuu muillekin:)
H-S: autokeskustelut ovatkin hyviä eivätkä herätä ihmetystä muissa!