29.5.2012

Hyttysiä, siitepölyä, kukkia ja treenejä ja kisa

-
Jaahas, onpas aika humpsahtanut ilman blogipäivitystä. Ei oikein ehdi eikä maltakaan istua koneelle, kun tekemistä riittää nyt kovasti ilmankin. SM-kisoihin on reilu viikko... Kesä on parhaimmillaan. Kamalasti on kyllä siitepölyä ja hyttysiä, mutta myös kaikki kukkii. Hienon näköistä. 

Treenattu on. Ja kisattu. Ja lenkkeilty. Ja nukuttu liian vähän. 


MM-kisoista on jo mennyt viikko. Olimme Peten ja Lauran kanssa maanantaina vastassa Christaa, Jessicaa ja Satua lentokentällä. Olipa hauska nähdä heidän ällistyneet ilmeensä! Muistamme aina, miten Christa oli muutaman muun kanssa meitä vastassa vuonna 2005, kun Pete oli voittanut MM-joukkuekultaa Espanjassa. Silloin päätimme, että mekin haluamme tehdä niin joskus ja nyt tuli tilaisuus. Ja kyllä MM-1 ja MM-2 ovat ehkä sen arvoisia saavutuksia:)


Treenejä


Meillä on ilmennyt ongelma. Kun teemme yhtä aikaa Megin kanssa, ei kumpikaan koira kykene kunnolla keskittymään. Zip ei oikein ollenkaan ja Megkin häiriintyy. Puuh. Nehän eivät ole tietenkään koskaan tehneet yhtä aikaa ja se on tosi vaikeaa. Zipun on lähes mahdoton tehdä esim tunnaria, jos Meg menee ruutuun. Se kyllä lähtee, mutta pysähtyy ja jähmettyy tuijottamaan Megiä ja tunnari unohtuu ihan kokonaan. Meg ei sentään mene näin sekaisin, mutta vaikeaa on silläkin, jos minä huutelen ruutu-käskyä. Zipulla on ollut vaikeaa myös muiden koirien kanssa, metkaa. Mutta vielä me ehditään tehdä. Ensi viikolla teen kyllä enää vain mukavia juttuja. Zip on muutenkin ollut vähän vakavampi ja sellainen vähemmän innostunut juoksun jälkeen. Ei se kehässä juuri näy, mutta jonkin verran kyllä. Lenkillä ja kotona se näkyy selvästi. Onkohan siitä tulossa aikuinen?


Keskiviikkona 23.5. 
pidimme hottilaisten kesken kunnon kehätreenit Patarilla. Lisäksi mukaan tulivat Ansu, Sirke ja Tesu. Meitä taisi olla viitisentoista ja vähän enemmän koiria. Teimme kolme kehää ja pyöritimme niitä yhtä aikaa. Tuli hyvä häiriö. Ekassa kehässä tehtiin ruutu, ohjattu ja seuruu. Toisessa oli luoksetulo, metalli ja tunnari. Kolmannessa oli zeta ja kaukot.

Zip
teki tosi hyvin. Paikallaoloissa se tahtoo mennä lonkalle ja sen kävin korjaamassa. istuminen oli ok.

Ruutu oli hieno, vaikka se oli ihan lähellä kehän kulmaa ja toisella puolella tehtiin luoksetuloa. Lisäksi laskeva aurinko paistoi suoraan silmiin. Ohjattu oli myös hankala, mutta hyvin koira haki vasemman. Tässä on ollut jonkin verrankin ongelmia, jos kapulat eivät kunnolla näy. Seuruu oli ihan mahtavaa ja sain kehuja Markoltakin, joka oli liikkurina. Se tuntuikin ihan superilta, tasaiselta ja kontakti pysyi hyvin koko ajan. Luoksetulossa teki vähän banaania, muuten oli ok. Metalli oli hyvä ja nosti aika hyvin päätä ylöspäin. Tunnarikin onnistui. Zeta oli ihan ok, samoin kaukot. Niissä tahtoo vieläkin tulla vähän eteen, joten on kesken vielä tämäkin. Kokonaisuuteen olin oikein tyytyväinen!


Megin
seuruu oli aika huonoa (erkani, töni yms). Luoksetulossa oli vähän tahmea ja meni maahan seisomisen. Uusittuna oli ok. Muuten teki todella hyvin. Pete on saanut nyt tehdä mukavasti myös tokoa.-----------------------------------------------

Perjantaina 25.5. kävimme hottilaisten kanssa treenaamassa Hollolassa. Laitoimme ruudun jälleen ihan kehänauhan viereen. Kummallakaan koiralla ei ollut ongelmia. Hyvät treenit kaiken kaikkiaan.


-----------------------------------------

Lauantaina kisasimme Valkeakoskella, nurmikkokisassa. Pete hävisi tiskivuoro-kisan, jiihaa!:)


Meg


Meg aloitti. Koiria oli neljä, tuomarina Jaana Tala. 


Paikalla istuminen - 9

Oli siirtänyt tassua. 

Paikalla makuu - 10


Seuruu - 7

Tämä oli aika kamalaa. Alkuun Meg lähti hyvin, mutta sitten kesken pitkän seuruun alkoi lintsailla. Jätätti, hortoili, kadotti kontaktin ym mukavaa.

Zeta - 9,5

Oli aikas hyvä. Teki kaikki jäävät virheittä ja seuruukin oli hyvää. 

Luoksetulo - 8

Vauhti oli ihan sopivaa, mutta seisominen olisi saanut olla parempi. 

Ruutu - 0

Tässä Meg meni ensin merkistä vasemmalla ja oli itsekin ihan ällistynyt. Korjasi sitten käskystä merkille. Hyvin ruutuun, mutta Pete unohti pysäyttää ja koira meni yli ruudusta. Pete käski maahan, kun luuli sen olevan ruudussa, mutta oli vähän ulkona. Koira teki ihan oikein. Pete ei vain muistanut pysäyttämistä, kun treeneissä ei ole sitä tehnyt:)

Ohjattu - 10

Oli hyvä, merkki ja haku ja palautus.

Metalli - 10

Tämäkin oli iloinen ja reipas.

Tunnari - 10

Tästä olin todella iloinen. Koira laukkasi mennen tullen ja otti heti kapulan.

Kauko - 9,5

Vähän kyllä lintsasi, mutta tuomari tykkäsi silti. 

Kaiken kaikkiaan oli oikein mukavan näköistä. Koira oli iloisen näköinen, ainoastaan seuruu oli huono. Ilman tuota ruudun kömmähdystä olisivat ehkä pesseet meidät;) Pisteitä tuli kuitenkin ykkösen verran eli 256,5. Hyvä Pete!

Zip

Paikalla istuminen - 10


Paikalla makuu - 9

Meni maahan vähän vinoon ja oli suoristanut tassuja vähän.

Seuruu - 8

Tämä oli kamalaa. Kuvasin Peteä ihan loppuun ja menin sitten itse kehään. En ehtinyt yhtään viritellä ja Zip oli ihan pöllähtänyt. Ensinnäkin katseli Megiä kehän reunalta eikä tajunnut ensin ollenkaan olevansa seuruussa. Kontaktia ei ollut ja seuruu oli tietty sitten ihan epärytmistä. Noin puolivälissä alkoi tehdä töitä ja sitten oli aika hyvä. Alusta oli tosi epätasainen ja siinä oli vaikea kävellä. En itsekään ollut ihan kartalla. 

Zeta - 8

Voi kamala. Olin ihan tukossa ja hengästynyt seuruun jälkeen ja oli sellainen inhottava olo. Zip teki nyt aika hyvin. Istui ja seisoi hyvin. Sitten vain jatkoin suoraan ja pysähdyin. Ajattelin, että ihme kun liikkuri ei pysäytä. Sitten keksin, etten ollut tehnyt ollenkaan viimeistä pätkää. Pyörähdin ympäri ja teimme vielä maahanmenon. Hehee:)) En muista zetasta mitään, olin jossain ihan muualla. Nolotti. 

Luoksetulo - 10

Tässä teki aikamoista banaania, mutta vauhti ja stopit olivat hyvät. 

Ruutu - 9,5

Hyvä merkki ja ruutu kauhealla vauhdilla. Olin todella tyytyväinen. 

Ohjattu - 9

Otti vasemman kapulan takaa, mutta tuomarin mielestä oli epäsiisti. Meni vähän kapulasta ohi ja nappasi sitten. 

Metalli - 10


Tunnari - 10

Oli aika siisti eikä purrut. 

Kaukot - 8,5

Tuli eteen s-i ja s-m. 

Pisteitä saimme 295. Olin loppupelissä oikein tyytyväinen koiraan, mutten todellakaan itseeni. Nautiskelimme vielä auringonpaisteesta, joimme kahvia ja söimme sämpylöitä ja vietimme aikaa hyvässä seurassa. Kiva kisa!

--------------------------------------


Sunnuntaina Katja ja Zen, Satu ja Piu sekä Sadun kaveri Reetta ja Jaska tulivat Lahteen treenaamaan Arjan ja Zacin sekä minun ja Zipun kanssa. Teimme kehät Patarille. Ensin tehtiin yksin ja sitten lähes kaikki kerrallaan. Ruutu oli hankala Zipulle ensin, mikä oli aika ylläri. Ekalla kerralla meni puolivälissä olevan lelun luo, toisella kerralla stoppasi samoin puoliväliin hämmästyneenä, kun Arja huusi Zacia olemaan hiljaa ja vasta kolmannella osui ruutuun. Sen jälkeen ei ollut mitään ongelmia, vaikka vaihdoimme ruudun vielä kahteen eri paikkaan. Seuruussa sain kommenttia, että Zipun tassut olivat sivulla ihan miten sattui sojottaen, jonka takia asento oli ihan vino. Tätä pitää myös ehtiä katsoa. Kaukot olivat vähän mitä sattui, kamalan hätäisiä. Muuten ei tainnut olla mitään kummempaa. 

Pete kävi aamulla Mikkelissä kisaamassa agia, mutta tuliaisina ei ollut nollia. 

Illalla ajoimme Katjan kanssa Zenin päämajaan astutukseen tanskalaisen sulhasen kanssa. Palasimme kotiin toiveikkaina ja nautimme vähän punaviiniä  morsiamen kunniaksi. Katja jäi yöksi ja pääsi vielä maanantaina katsomaan sulhasta treeneissä. Pidämme peukkuja!


-----------------------------------------

Eilen maanantaina kävin treenaamassa vähän HOT:n vuorolla. Teimme pareittain. Hieman oli Zipulla vaikeuksia nytkin, kun Dolly pinkaisi ruutuun kesken tunnarin. Lopuksi olimme vielä lenkillä Hanna-Siskon ja Dollyn kanssa. Piti mennä vain lyhyesti, mutta kummasti saimme sen venymään kumminkin ihan kohtuulliseksi. Kiitos seurasta kaikille! 

Pete oli illalla Ylöjärvellä kisoissa. Saivat sieltä yhden nollan ja lisäksi hyvää kisarutiinia taas. Pete-parka, aika hektistä on jakautua kahteen lajiin. 

Tänään tiistaina kävimme Patarilla Peten kanssa. Teimme yhtä aikaa ja kyllä oli hiton vaikeaa Zipulle. Meg meni ruutuun vierestä, kun piti tehdä tunnaria. Zip pysähtyi matkalla ja vain tuijotti idoli-Megiä. Jatkoi kyllä, kun voivottelin ja ihmettelin. Kolmannella kerralla teki kunnolla. Myös Meg häiriintyi vähän, mutta selvisi kunnialla kuitenkin. Zipun on selvästi vaikea käsittää, ettei se voi mennä juoksemaan Megin kanssa, kun niin ovat aina lopuksi saaneet tehdä. Lopuksi tein vielä pitkän lenkin. Ja nyt istun tässä. Ja kohta jo pötkötän unten mailla, jihuu! Huomenna on vapaapäivä. 2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vielä Oili ja Pete yöpaikasta ja mukavasta illasta!Ja Peten tekemä ruoka oli kyllä NAM!Tsemppiä viimeistely treeneihin. Zip on huippu. Kuopiossa nähdään!

-Katja

Me kirjoitti...

Kiitos Katja itsellesi, oli tosi kivaa! Morsiamelle rapsuja huomenna:)
Kuopiossa tosiaan nähdään, jännää!