30.9.2012

Prioriteettina kaukot

-
Viikonloppuna oli kaikenlaista mukavaa treenirintamalla. Aurinkokin jopa paistoi ainaisen sateen jälkeen.

Perjantai

Illalla oli HOT:n treenit, olin Hanna-Siskon parina.


Tein kapulan sivulletuonteja niin, että laitoin ensin ohjatun kapulan koiran suuhun. Teki siitä oikein hyvin ja nosti hyvin pään ylös kun autoni sanomalla "sivu". Myös metallin kanssa teki ok. Tunnari on vaikea, jos nostaa maasta asti. Puree äkkiä siihen kiinni niin, että puremisääni kuuluu. Ei siis sinänsä liikuta kapulaa, mutta purkaa siihen kyllä painetta. Kun vahtaan, on ihan ok.
Luoksetuloja tein niin, että itse juoksin karkuun. Teki tosi  hyvin.

Tein myös ohjatun suuntia, kerran molempiin suuntiin. Näissä ei ollut mitään kummempaa, mutta tiedän, että tekemistä on - ei ole ollenkaan varma ja luotettava juttu.
Sain hyvää häiriötä Zipulle ruutuun mennessä, kun toinen porukka oli vähän ruudun edessä tehden omia treenejä. Zip ei heti tajunnut, missä ruutu oli ja kääntyi pois. Stoppasin ja kehotin uudelleen lähtemään. Pari kertaa piti vääntää, että tajusi. Hyvin meni pujotellen ja väistäen muita. Uusittuna oli normi. Hyvä Zip!
Kävelimme Hanna-Siskon ja Dollyn kanssa lopuksi oikean ihanan, rauhallisen kuutamolenkin. Saimme taas slaagin jostain eläimestä jo alkumatkasta, mutta kykenimme kuitenkin jatkamaan:) 


Lauantai

Aamulla oli HOT:n katselmus uusille jäsenkokelaille. Mukana oli todella mukavia ja motivoituneita koirakoita.
Lopuksi teimme vielä oman treenin. Tein Zipun kanssa häiriötreeniä, missä Marko yritti saada Zipun mokaamaan seuruussa. Zip oli hyvä eikä juurikaan mokaillut. Huomasin kyllä koirasta sen jännittyvän ja yliyrittävän, mutta se ei ollut mikään ihme ottaen huomioon, ettei sellaista ole pitkiin aikoihin tehty. Jossain vaiheessa näitä tehtiin paljonkin porukalla.
Lisäksi tein pientä kuuntelutreeniä kapulan ja kapulan ja merkin kanssa. Nämä sujuivat hyvin, toisin kuin viimeksi. Oli kiva tilaisuus ja saimme hyvän treenin yleisöstä. 


----------------------------------------

Iltapäivällä oli toinen treeni Korkeavireellä Ansun, Christan, Katjan, Sadun ja Tesun kanssa. Mukana oli myös pari pientä pentua, ED ja Ylva. Voi hellanlettas:) Tuli ihan pentukuume, olivat ne niin hupaisia.

Juttelimme ensin kimpassa tämänhetkisestä tilanteestamme taitotason suhteen ja sitten treenasimme muutaman tunnin. Saimme hyvää keskustelua aikaiseksi myös mm aiheesta epäonnistuminen ja paineet. Tähän astihan minulla ei ole ollut paineita Zipun tekemisestä, vaan kaikki on ollut kivaa ja huoletonta. Mutta nyt on tilanne eri, paineita tulee olemaan ja karsinnat kurkkivat ihan pian nurkan takana. Toki minullakin on jo kokemusta ko kisoista ja paineista, mutta silloin tällöin on hyvä puhua näistä asioista muiden kanssa ja kuunnella muiden neuvoja ja näkemyksiä mm luvasta epäonnistua...

Paikallaolot
Istuminen oli ok. Paikallamakuussa oli mennyt vähän lonkalle, mutta vaikka kuinka tuijotin, en nähnyt varsinaista valumista. Joten tosi hitaasti oli onnistunut menemään. Ylös-alas -menot olivat ok alas ja vasta toisella ylös.

Kaukot
Zipun kanssa tehtiin kaukoja. Tunnustan heti, etten ole näitä vielä juurikaan treenannut, vaikka ne todella ovat ihan syvältä. Alkuun opetin Zipun ihan oikein takajalat paikallaan, mutta pikkuhiljaa ne ovat menneet alaspäin ja takajalat elävät eteen-taakse esim seisomisesta istumaan. Teimme ensin niin, että yritin olla ihan lähellä maassa ja ohjata koiran tekemään pientä puoliliikettä - ihan kuin pentuna. Zip jotenkin ahdistui tästä ja halusi vain kovasti miellyttää minua eikä yhtään pystynyt keskittymään. Laitoimme myös nameja maahan, mutta tuossa mielentilassa ei ollut hyötyä, koska vain pomppi sinne tänne. Sitten tein seisaaltaan ja otin välimatkaa. Lopulta sain kyllä tekemään jollain lailla. Kun nousi hyvin seisomaan paino takana, kehuin ja menin rauhallisesti sen luokse ja ikään kuin työnsin sen taaksepäin istumaan. Nyt tämä kotitreeniin, parin kolmen viikon kuluttua pitää olla parempi. Piste.

Tunnari
Toisena tein tunnaria. Olen tehnyt tämänkin kanssa vaikka ja mitä. Koira menee hyvin kapuloille ja tulee pois, mutta kapuloilla ei osaa rauhoittua. Muut ehdottivat, että laittaisimme sille vain todella paljon kapuloita sikin sokin niin, että sen on pakko tehdä heti nenätyötä löytääkseen kapulan. Näin koira oppisi, että nenä kannattaa heti aukaista ja keskittyä asiaan. Hätäily ei auta, kun kapuloita on niin paljon ja sitä myöten työtä. Ansu laittoi osan kapuloista harvempaan ja osan tiuhempaan. Itse nojailin puomiin mahdollisimman huolettomasti ja vähän välinpitämättömästi. Ekalla kerralla koira hämpsäisi yhtä kapulaa, mutta en sanonut mitään. En vain ehtinyt (siis ei pitänytkään, mutta tavat istuvat tiukassa), mutta tästä puhuimme myös etukäteen. En sano mitään, jos noin käy ja katson, mikäli tajuaa jatkossa olla tarkempi. Ekan jälkeen ei tullut yhtään mokaa ja koira oli oikein hyvässä mielentilassa.

Kapulat
Tein vielä kapulan sivulletuonteja. Metallia kantoi vähän huonosti, mutta muuten vain juoksutettaessa pitää tosi hyvin. Silloin myös tuo paremmin sivulle. Pari kertaa toi myös tunnarikapulan purematta siihen kiinni.

Olin oikein tyytyväinen Zipun tekemiseen ja nautin sen kanssa tekemisestä, vaikka olikin kaikenlaista:) Nyt se alkaa vähän jo kuunnella pitkän treenitauon jälkeen. Meillä on paljon korjaamista, tiedän, mutta nyt olen taas varsin innokas tekemään töitä kovasti niiden eteen. Ja se työ alkaa nyt; karsintoihin ei ole enää niin paljoa aikaa ja se kuluu äkkiä.

Mukava ja hyödyllinen päivä kaiken kaikkiaan. Taas tuntee olevansa tutussa treeniputkessa. Nyt vain tarvitsen paljon hyvää ja laadukasta treeniaikaa. Itse uskon vain kovaan työhön ja nöyryyteen eikä silloin kaikki voi aina olla niin mukavaa, koska virheitä tulee. Mutta parempi tehdä mokia nyt treeneissä ja korjata ne ajoissa, kuin törmätä niihin kisoissa, missä ei voi tehdä yhtikäs mitään. Lisäksi on saatava paljon häiriötreeniä muista koirista, ihmisistä jne. Toivon, että Zipusta tulee niin häiriövarma, ettei kisassa reagoisi mihinkään - siis että on päästy tekemään niin paljon kaikennäköistä, ettei niin vaikeita juttuja voi tulla kisassa vastaan.


Sunnuntai


Tänään on ollut kauko-päivä. Ja nythän se alkaa jo sujua! Pitää vaan tehdä tosi rauhassa. Olen nyt istunut tuolilla sen edessä vähän etuviistossa. Vedän kädellä ylös niin, että paino jää taakse ja tuuppaan kevyesti kädellä taas istumaan. Hyvin herkästi takajalat elävät, mutta kyllä tuli paljon onnistuneitakin kertoja. Hyvä Zip!

Lenkillä tehtiin Zipulle pari esineruutua ja voi veljet tämä on siitä niin kivaa. Painelee innoissaan ja käyttää silti hyvin nenää.  

Pete oli viikonloppuna kisoissa ensin Mikkelissä ja tänään Purinalla. Aika lailla meni kontaktitreeniksi, kun on nyt alkanyt vetää vain täysillä läpi. Tuplanolla tuli kuitenkin Purinalla, hyvä!


Upealta näytti ilta-aurinko harjulla


Ei kommentteja: