7.10.2012

Aurinkoa, sadetta, kaukoa ja tunnaria

Aamu
-
Viikko on taas hurahtanut nopeasti. Pete on ollut tiistaista alkaen reissussa maajoukkueen mukana Liberecissä ja nauttinut tietysti matkasta suuresti. 


Varmasti joku suomalaisista onnistui ilmeestä päätellen :)

Treeneissä olemme keskittyneet kaukoihin ja tunnariin ja olemme kyllä edistyneet niissä. Kaukoja olemme jumpanneet pari-kolme kertaa päivässä kotona. 

Maanantaina oli HOT:n treenit, missä tein oikein kunnolla häiriötreeniä. Seuruussa muut häiriköivät aika pahastikin sivusta ja kyllä Zip niihin reagoi. Kontaktin yritti pitää, mutta focus oli häiriöissä. Tätä ei ole tehty, joten ei ole mikään ihme. Noudoissa vaihdoin paikkaa jonkun toisen kanssa, mutta ei mennyt lankaan ja palautti kyllä minulle. Merkillä joku seisoi takanani ja käskytti ruutuun. Tässä ensin singahti vähän matkaa, mutta palasi takaisin eikä sen jälkeen mokannut. Lisäksi matkalla ruutuun oli ihmisiä ja koiria. Hyvin pujotteli välistä ja päätyi ihan oikeaan paikkaan. Hyvä treeni. Lähes kaikki lähdettiin vielä tunnin lenkille Hollolan ihanille valaistuille lenkkipoluille. 


Ohjatun suunnat tein erikseen, näissä ei ollut ongelmia. 

Tunnariin laitettiin paljon kapuloita. Olin itse lähempänä ja nojailin esteeseen. Koira tuli kauempaa ja teki todella hyvin. Kapulaa liikautti, joten tein kapulan palauttamista vielä päälle. Oikeastaan se ei liikuta, mutta puree kapulaan kiinni niin, että ääni kuuluu. Eli pitää vähän liiankin hyvin. Tajuaa kyllä asian ja poikkeuksetta koira tekee hyvin, erikseen tehtynä. 

Tiistain teimme pitkän, kolmen tunnin lenkin ensin yksin ja sitten Elinan, Novan ja Pron kanssa. Oli taas ihana ilma, kuutamo ja lämmintä eikä vaihteeksi satanut yhtään. Keskiviikkona oli HOT:n katselmus uusille (saimme muuten kolme uutta jäsentä:). Siellä tein taas tunnarin samalla tavalla kuin maanantaina - taas teki hienosti. Tein kaksi tunnaria, joiden välissä treenattiin tunnarikapulan ja metallin pitoa. Nämä hyvin, samoin kuin tunnari uusittuna. 

Torstaina ja perjantaina oli taas lenkin vuoro. Perjantai-ilta jatkui Eva Dahlgrenin seurassa Sibeliustalossa. Oli todella, todella hyvä ja kivaa piristystä. Kiitos Leku ja Ripa!


Aurinkoisena lauantaina olimme HOT:n sponsorin Vethausin näytöksessä Lahdessa. Juonsin siellä sekä HOT:n että P-HAU:n näytökset. Lopussa tein kuuntelutreeniä, mikä meni kyllä aika pyllylleen. Koira kävi kierroksilla ja intoili ruudusta vähän liikaakin:) Yleisöä ainakin nauratti. Mutta ei tullut ääntä kertaakaan, mikä oli ilahduttavaa. 
Loppupäivä kului muuttotalkoissa, mihin sain kunnian tehdä ruuat talkooporukalle - ajatelkaa, minä! - mutta hyvin vissiin selvisin. Onnea Arja ja pojat uuteen kotiin!


Lahden launeen puistokentät


Tää oli pakko laittaa tänne:) - Vethaus
Kuva: S-L Metso

Tänään sunnuntaina olin Nastolassa treenaamassa Elinan ja Katrin kanssa. Tein tunnarin kahdesti normisti, paitsi että kapuloita oli todella paljon. Zip teki todella hyvin molemmat, vaikka toisessa oli aika hengästynyt. Alkoi heti käyttää nenäänsä, haisteli rauhassa ja kipitti kovaa takaisin. Eikä purrut kapulaan kiinni! Olin todella mielissäni. 

Kaukojakin katsottiin, tosin en voi tehdä niitä kuin aivan läheltä vielä. Kyllä se niin äkkiä vielä mokaa, jos ei namia tule koko ajan suuhun. Alkaa yliyrittää eikä mieti. Pääasia on, että vire olisi kohdallaan eli alhaalla. Mutta on kuulemma mennyt valmennusrenkaan leirin tekemisestä eteenpäin ja se on pääasia. Nyt vaan jatketaan. 


Ruutu oli ok, merkillä kävin namittamassa rauhallisesti, samoin ruudun. Nuhteita sain siitä, että käsi tulee ennen ääntä. Hyvä muistutus, en ole tähän keskittynytkään, vaikka on sellainen perusvika. 


Ohjatun oikea kapula oli ihan mahdoton ja meni aina keskelle, vaikka kävin nostamassa. Mutta se oli muillekin vaikea, joten ehkä se ei vain näkynyt hiekalla. Ja taas käsi oli ekana, pööh. 
1 kommentti:

Zacin treenit kirjoitti...

Kiitos master chef!! ;)