14.10.2012

Ihanaa syksyä

Kuvat sunnuntain lenkiltä Hollolassa
-
Tiistaina treenasimme Venetsian kentällä Riikan ja Toscan kanssa. Petekin tuli paikalle omien aksatreeniensä jälkeen ja kävelimme vielä tunnin lenkin harjuilla kaikki. 
Keskiviikkona oli HOT:n treenit Hollolan hallissa (tehtiin yksitellen). Vettä satoi ajoittain kaatamalla, joten oli kiva treeniä sisällä. Pete oli käynyt treenaamassa ja lenkittänyt koirat, joten säästyimme pidemmältä sadelenkiltä.  
Torstaina huilattiin. Koirat olivat Peten mukana Ojangossa, missä Zipkin pääsi vähän tekemään aksaa ja lenkeille. 
Perjantaina oli jälleen HOT:n treenit, nyt Korkeavireellä (meitä oli 10, tehtiin kahdessa porukassa). Lopuksi tehtiin porukalla lenkki. Ihana oli tulla sen jälkeen kotiin saunaan, syömään lasagnea ja juomaan punkkua. Elämä on toisinaan niin mahtavaa.
Lauantaina olin kouluttamassa Turussa ja tänään sunnuntaina treenattiin Hanna-Siskon ja Pian kanssa Hollolassa ja tehtiin pitkä lenkki päälle.Suojuoksua

Treenien prioriteetteina ovat olleet kaukot ja tunnari. 

Kaukot

Näitä olen tehnyt kotona etupäässä vielä läheltä. Zip on alkanut jo miettiä takajalkoja ja vire on ollut hyvä. Kun olen ottanut välimatkaa, on Pete auttanut makaamalla Zipun vieressä ja pitämällä sormea kevyesti Zipun takajalan päällä sen istuessa. Pete joutuu kaikenlaisiin mukaan... :) Se kyllä auttaa tosi paljon. 
Tein ekan kerran kaukoja Kausalassa kentällä ja siellä meni vielä sähläämiseksi. Perjantaina teimme kaukoa Korkeavireellä eikä se sielläkään alussa onnistunut ja sainkin hyviä vinkkejä muilta tähän. Esimerkiksi sen, etten käyttäisi kättä ollenkaan tässä vaihessa, koska se selvästi painostaa koiraa ja saa sen ylivireiseksi ja se peruuttaa. Tänään kentällä treenien lopuksi se oli paljon parempi. Malttoi hyvin ja sain välimatkaakin kivasti. Mutta ei kun lisää treeniä vaan. 

Tunnari

Kaikki tunnarit on tehty suurella määrällä kapuloita. Olen tehnyt jo liikkeenomaisena tätäkin. Kaikki ovat onnistuneet siistin haistelun osalta, paitsi Korkeavireellä, missä kapulat olivat ihan lähekkäin. Siellä mokasi nappaamalla viereisen ja vieläpä kahdesti. Tänään sunnuntaina teki oikein hyvin haistelun. 

Tunnarissa kapulan tuonti sen sijaan on huono. Koira puree kiinni kapulaan entistä enemmän, vaikka olen moittinut. Ongelma on siirtynyt myös ohjatun kapulaan. Aina se parantaa lopuksi, mutta ekalla kerralla ei tahdo muistaa. Ei siis sinänsä liikuta kapulaa, mutta pitää liian kovaa kiinni. Ja metallikapula vähän kilisee. Tämä juttu vielä pitää ottaa tarkempaan syyniin. 


Ohjattu

Tämä on sujunut aika hyvin suuntien suhteen nyt. Oikea on selvästi vaikeampi. Korkeavireelläkään ei ollut ongelmia. Merkin olen palkannut erikseen nameilla joka kerta. Lisäksi on tehty kapulan palautuksia sivulle kaikilla kapuloilla. On ollut yllättävän suora. Pää ei oikein vielä nouse heti. 

Ruutu

Tämä on ollut hyvä sekä paikan että asenteen suhteen. Tänään ennakoi merkille, mitä en itse huomannut. On löytänyt ruudun, vaikka ihmisiä ja koiria on ollut tiellä. 

Zeta

Tein Korkeavireellä ja tänään. On vähän painanut ja K-vireellä mokasi seisomisen istumiseksi. Tänään tein tyhjät väliin ja oli oikein ok. Jääviä olen tehnyt vauhdissa ja tekee aika varmasti. 

Metalli

Tässä kapula kilisee, mutta muuten on ollut hyvä. Tein keskiviikkona niin, että olin poissa estelinjalta, mutta hyvin haki esteen mennessä ja tullessa. 

Vauhtiviikko, mutta mukava! Kiitos kaikille treeneissä jeesanneille! 
Ei kommentteja: