19.11.2012

Äänen kanssa ja ilman

-
Talvi se vaan tulee ja menee. Muutaman päivän oli kentälläkin niin paljon liukasta loskaa, ettei sinne voinut mennä. Nyt on taas ihan sulaa ja plussan puolella. 

Zip on ollut aika uuttera. Vapaapäiviä oli viime viikon loppupuolella sekä torstai että perjantai. Torstaina valmisteltiin yöhön asti työpaikan juhlia ja perjantaina sitten juhlittiin. Ja hauskat bileet olikin... Olin niin typerä etukäteen, että varasin paikan Jessican koulutukseen lauantaiksi. Hävetti nuokkua siellä, oli oikein huono olo pitkästä aikaa. Lähdimme aikaisin aamulla ja palasimme myöhään iltapäivällä. Illalla nukahdin sekä saunaan, ruoan viereen että sohvalle. Kerta kaikkiaan. 

Lauantai 10.11.12

Zip

Tein kisanomaisen, jotta näkisimme, millä asenteella Zip tekisi.

Ruutu

Zip huuteli. Sekä ruutuun lähtiessä että ohjatussa. Tein alle pari kisamaista liikettä (seuruun, joka oli aika kamalan hötkyilevää ja luoksetulon) ja lähdin siirtymään kohti ruudun aloituspaikkaa. Kerroin koiralle, että teemme pisteen ja ruudun. Se singahti eteenpäin noin 10 metriä, oli ihan jengoilla. Ennen merkille lähtemistä kyyristyi, mutta merkille ok. Heti siitä lähdettäessä tuli ääni. Kutsuin pois ja laitoin köllimään vähäksi aikaa. Uusittuna ok.

Ohjattu
Sama juttu, haukahti lähtiessään vasemmalle. Nyt kun olen miettinyt asiaa, tajuan koiran olleen aika epävarma. Ko halli mattoineen on vaikea, vaikka esim matto on sinänsä tuttu. Ei ehkä oikein hahmottanut, en tiedä. Fakta on kuitenkin, että se oli tosi korkealla etukäteen. Teimme niin, että kun se singahti eteenpäin jo siirtymässä, huomautin ja otin takaisin sivulle. Ideana siis se, että minulla on oikeus puhua mitä haluan eikä koiralle ole oikeutta lähteä siitä mihinkään. Namitimme lähetyspaikassa niin, että laitoin namit maahan ja annoin syödä ne siitä. Ei olisi halunnut niitä ollenkaan välttämättä, mutta en antanut olla syömättä. Merkillä Jessica käskytti ja kävin taas namittamassa maahan. Palasin lähetyspaikkaan ja annoin luvan syödä namit. Lähetin siitä suoraan, oli ok. Ruudussa kävin namittamassa myös maahan ja annoin kauempaa luvan syödä.

Nyt pitää vaihdella noita nami- yms juttuja. Pääasia on se, että koira ei saa kyyristellä, ennakoida tms. Merkiltä ei pääse, ennen kuin on rennompi ja pää nousee. Iltapäivällä teki monta, monta hyvää toistoa, oli suorastaan erinomainen. Näitä namitusjuttuja tein jo ennen ässämmiä, mutta kun koira on ollut niin hiljaa, en ole tehnyt niitä. Vaan nyt palaan tähän taas. 

Hyvät treenit, kiitos Jessicalle ja hottilaisille! Ja kiitos Aijalle kyydeistä.

Pete oli kisaamassa Megin kanssa Hyvinkäällä ja sai yhden nollan ja kakkossijoituksen. Ikävä kyllä Meg ontui illalla vähän. Aamulla oli jo ihan ok.


---------------------------------

Sunnuntai


Aamulla olimme kouluttamassa mukavia aksapentuja BATilla Vantaalla ja sieltä kurvasimme kodin kautta isänpäivää viettämään Peten isälle. Illansuussa treffasimme Sirken kanssa Hollolassa ja ehdimme vähän treenata. Sirke katsoi Zipun ilmettä ruudussa. Kokeilimme alussa muutamaa käännöstä lähetyskohdassa ja kaukoja yms merkillä. Oli hiljaa ja kovasti keskittyi. Eikä singahdellut minnekään. Kiitos Sirke!


Treenikentältä siirryimme halliin katsastamaan kennelpiirin nuoria koiria Sirken ja Markon kanssa. Hyviä olivat ja muutaman tunnin keskustelusession jälkeen päätimme valita heidät kaikki! :) Vähän kymmenen jälkeen illalla olin kotona... 

-----------------------------------


Maanantai


Vuorossa oli ansaittu huilipäivä. Meg sai fyssarin käsittelyssä huonoja uutisia. A-K epäili, että sillä on lavan edessä kulkeva jänne ärtynyt ja määräsi Megulan lepoon muutamaksi päiväksi. Jännevammat eivät ole herkkua:(


----------------------------------


Tiistai


Treenasimme Hollolassa, Pete oli jeesaamassa. 

Teimme monta ruutua ja ohjattua, eikä ollut mitään ongelmia. Nyt haluan, että koira on hyvässä, suorassa asennossa sivulla ruudun aloituksessa. Se ei saa kyyristyä eikä hötkyillä. Kun on hyvä, pääsee merkille. Ja merkillä pitää olla rentona. Se tietysti edellyttää, että itse olen avoin ja rento. 
Katsoimme myös seuruuta, mikä oli aika hyvää. Siinä haluaisin päätä vähän ylemmäs, joten alan nyt palkata paljon siitä. 

Loppuun lenkki Hollolassa ja toinen lenkki vielä Renkomäessä. Harjulta on upea näköala pimeässä kaupunkia kohti. Keli oli kuiva ja rapsakka, aivan mahtava.

---------------------------------------------------

Keskiviikko

HOT:n treenit Hollolassa, teimme kahdessa porukassa. 

SeuruuPyysin katsomaan perusasentoja. Palkkasin paljon ylhäältä ja sainkin aikaiseksi monta hyvää toistoa, missä istumiset olivat nopeita ja ryhdikkäitä. 

Zeta
Istuminen oli vähän tahmea ja ekan jäi seisomaan. Ei ennakoinut käskyjä. Ei myöskään ennakoi kulmia, kun kävelin vain suoraan. 

Metalli
Minulla oli vaikeuksia saada koira istumaan suorassa. Kokeilimme myös tiivistä kontaktia heti liikkeen alusta lähtien, mutta siinä oli tosi vaikeaa olla vilkuilematta kapulan perään ja koira meni joka tapauksessa vähän alas. Lopuksi oli aika hyvä.

Ruutu
Nyt oli ok eikä huudellut. Namitin. Osa koirista oli paikallamakuussa ja Ziipu viiletti niiden ohi edestä. Oli hyvä harjoitus kaikille.

Ohjattu
Tein ulkona kapuloilla. Ei tehnyt yhtään virhettä :)

------------------------------------------

Torstai

Zip pääsi osteopaatin käsittelyyn. Vähän jänskätti, mitä Maare sanoisi, kun meidän mielestämme Zip on ollut niin hienossa kunnossa. Oli tosi kiva kuulla, että Zip tosiaan oli loistokunnossa. Ekan kerran sitä pystyi hoitamaan kunnolla. Voi että oli kiva juttu!

-----------------------------------------

Perjantai

Lähdimme Riitan, Toscan ja Cocon kanssa lenkille ja palasimme kaksi tuntia myöhemmin parin eksymisen, multapellon ylityksen, savessa liukastelun ja ihanien uusine polkujen jälkeen rapaisina ja tyytyväisinä suoraan saunaan ja syömään. Olipa kiva viikonlopun aloitus, kiitos Riitta! :D

Kuva: Zipun rakkain lelu :) kuvasarjan jatko. Edelliset Oilin sivuilla.
Zip ja pupu huilaavat rankan reissun jälkeen
                            
 ---------------------------------------------

Lauantai

Aamulla koulutin pari tuntia ja iltapäivällä treenasin Lauran ja Sirkun kanssa Hollolassa.

Zip

Metalli
Harjoittelimme siististi sivulla oloa, kun heitin. Aika hyvin selvisi. Haussa vähän kilisytti, mutta yllättäen ei palauttanut sivulle vaan heitti kapulan pois ja oli sitten ihan nolona. Tämän teki kahdesti. Sain kyllä korjattua, mutta jokin paine sillä oli. Tämä treeniin.

Tunnari
Normisti, teki hyvin. Tämä on parantunut kyllä ja saa siirtyä treeneissä sivummalle. Hyvä.

Seuruu
Kaikkien mielestä Zip teki hyvin ja koetti urheasti pitää päätä ylhäällä, etenkin perusasennoissa.

Kaukot
Näytin kaukoja, joka on meillä ollut prioriteettina. Tytöt tykkäsivät kyllä ja Zipu keskittyi hienosti. Virheitä tulee hurjan helposti vielä, mutta jatketaan jatketaan. Treeni jatkuu...

Ruutu
Siirtymä oli aika hyvä, mutta ihan lopussa vähän mokasi ja liikahti eteenpäin. Otin uusiksi ja nyt muisti hyvin. Merkille lähetettäessä namitin ensin ja lähetin. Yhden kerran lähetin heti, kun oli hyvä ja suorassa ja piti kontaktin. Pääsi ruutuun namin jälkeen. Paikka oli hieno. Tein loppuosan niin, että käskystä käännyin ympäri ja namitin tylsästi ruutuun.
Toisella kerralla käskinkin merkiltä sivulle, missä palkkasin namilla ja perään lelulla.

Ohjattu
Tehtiin alustoilla kolme kertaa oikealle. Oikein hyvä.

Kiitos treeneistä!

Illalla pääsimme vielä viettämään tupareita Arjalle. Oli ihania herkkuja ja kivaa seuraa. Mukava päivä kaiken kaikkiaan!

---------------------------------------------
     
Sunnuntai

Harvinaisen, vapaan aamun jälkeen suunnistimme Vironmäen maneesiin treenaamaan Ansun, Jessican ja Tarjan kanssa. Aikaa oli kolme tuntia ja kyllä saimme sen menemään tosi nopeasti.

Zip

Tunnari
Tehtiin ympyrällä normisti. Meni ekan yli, palasi parin kapulan jälkeen ja otti oman. Pieni kiristysääni kuului, kun puri kapulaan sitä liikuttamatta, mutta muuten oli hyvä.

Luoksetulo
Palkkasin stopin. Ehkä olisi voinut olla vähän säpäkämpi? Maahan meni hyvin ja oli ok sivulla.

Ruutu
Namitin maahan ja kädestä lähetyspaikassa. Merkille ok, namitin siinä. Lähetin sekä merkille että ruutuun suoraan namin jälkeen. Nyt pitää antaa odottaa sen jälkeen vähän aikaa, ettei vain syö hätäisesti ja ala singahdella - siis jos aina teen samalla tavalla. Tietty koiran pitää ottaa katsekontakti ensin. Täytyy mieltää, ettei ruutuun ole kiire. Palkkasin taas loppuosassa liikkurin käskyn jälkeen. Palasin siis ruutuun ja namitin maahan. Luvan kanssa sai syödä.

Ohjattu
Namitin kädestä ja lähetin. Namitin kerran myös merkillä. Hyvin haki oikean, ei ollenkaan pyrkinyt keskelle. Maneesin pohjaa tuli suuhun ja oli aika inhoavan näköinen, mutta silti siisti.

Kaukot
Näytin taas tekniikkaa ja sain tyytyväisiä kommentteja. Toki taas tuli pieniä virheitä, mutta hyvin Zip yrittää tehdä oikein. Sillä on vain niin kiire helposti.

Seuruu
Palkkasin ylhäältä, oli aika ok. Pitkillä suorilla menee helposti pää alas.

Paikalla istuminen oli ok. Paikalla makuussa kuunteli oikein hyvin eikä tehnyt yhtään virhettä. Jessica matki Pieksämäen möreä-äänistä Eikkaa hauskasti. Vaikea oli olla nauramatta.

Olipa kivat ja hyödylliset treenit. Kiitos kaikille kommenteista ja seurasta! Kävimme vielä syömässä Orimattilan kiinalaisessa. Saimme kanta-asiakaskortit ja noin parin vuoden päästä saamme jo ilmaisen aterian:)

Ajoin suoraan sieltä Riihimäelle kouluttamaan pariksi tunniksi, tipautin vain Zipun huilaamaan kotiin matkalla. Mukavaa oli sielläkin, kivoja koiria ja ihmisiä. Kiitos.

Ei kommentteja: