26.11.2012

Savon mualla

-
Tällä viikolla on tehty lisää ohjatun suuntia ja ruutua kokonaisuuden osana. Pari vapaapäivääkin tietysti on pidetty. Tiistaina treenasimme ja lenkkeilimme Riitan ja Toscan kanssa ja keskiviikkona oli HOT:n treenit. Perjantaina kävin itsekseni tekemässä pikaisen treenisetin.

Treenit ovat sujuneet kaikenkaikkiaan hyvin. Keeskiviikkona Zip päästi äänen ohjatussa lähtiessään oikealle alustalle. Keskeytin, voivottelin ja laitoin koiran hallista ulos vähän kauemmaksi seisoskelemaan. Jonkin ajan kuluttua otin sen halliin ja sen jälkeen oli aivan superhyvä. Oli niin tarkka ja yritteliäs minuun päin. Kaikki liikkeiden alut oli aivan suora ja kontaktissa, joten kyllä se tietää, miten pitäisi olla. Siitä tuli niin hyvä mieli, vaikka ääni harmittikin ensin. Olen nyt antanut koiran ensin lämmitellä ja lennättää palloa omaan tahtiinsa kentällä juoksemalla. Nyt en tehnyt sitä ja varmasti koira oli jengoilla, vaikka näytti todella rauhalliselta ulospäin. Ei pitäisi itse olla tyhmä.

Perjantaina lähdimme Ansun, Marin ja Tesun kanssa kohti Varkautta. Meillä oli siellä Katjan ja Sadun kanssa sovittu treenit, mutta lähdimme jo perjantaina ja yövyimme Mikkelissä Visulahdessa. Ajattelimme, että saamme nukkua rauhassa eikä tarvitse lähteä niin aikaisin. No joo, emme nukkuneet varmaan yhtään. Zipun piti nukkua olohuoneessa, mutta sepä rapisteli koko yön siellä ja täällä. Se kävi nuolaisemassa Maria ja Tesua nenään viereisessä huoneessa n 80 kertaa jne. Jotenkin sitä on yöllä ihan onneton toimimaan, joten emme laittaneet sitä häkkiin tai ovea kiinni tms ja saimme kärsiä kaikki. 

Lauantai


Varkauden treenit olivat hyvät. Aikaa oli mukavasti ja halli oli lämmin, aah. Sinänsä ei ollut kylmä, mutta kyllä se on niin mukavaa olla kuivassa ja lämpimässä.

Zip

Tein pienen kisanomaisen. Minua jännitti ihan tosi paljon jostain syystä. Halli ei ollut helppo Zipulle. Siinä on keinonurmi, joka varmasti vähän sudittaisi eikä koira pääsisi ehkä heti täysillä eteenpäin ja se saattaisi provota ääntä esille. Lisäksi halli oli ihan vieras.

Tesu käskytti lyhyehkön seuruun, missä koira ei ollut kovin rauhallinen, vaan takapää eli aika paljon. Sen jälkeen yritin saada koiran kontaktiin sivulla ja kertoa sille, että seuraava liike olisi ruutu. Sanoin sen aika provosoivasti. Koira ei tullut kontaktiin ja jäin jäkättämään sille ilman mitään hyötyä. Tyhmä minä. No, sain sen kuitenkin jotenkin sivulle ja lähetin merkille. Merkillä oli aika matala, mutta ruutuun meni kuitenkin hiljaa, jee! Loppuosassa kävin palkkaamassa, kun odotti niin hyvin. Jatkoin siitä ja sivulle tuli ok.

Uusi farssi alkoi ohjatussa. Sohlasin ja sähläsin. Koira säntäsi hakemaan kapulaa merkiltä, kun vasta kehuin sitä. Palasi merkille ja siitä kutsuin sivulle, koska en voinut lähettää hakemaankaan, kun oli jotenkin niin sekavaa. Sitten lähdin tekemään uuden siirtymän merkille ja aloitin ikään kuin alusta. Ihme, ettei ääntä tullut, vaikka niin yritin. Joka tapauksessa Zip oli aivan tosi hyvä. Ihmetteli varmaan, että mikä tuota ihmistä vaivaa.

Toisessa jaksossa teimme uudelleen ruudun ja nyt se oli huomattavasti parempi. Lisäksi esittelin tunnaria ja kaukoa, mihin olen laittanut aika paljon aikaa. Tunnari oli muidenkin mielestä hyvä. Olen nyt siihen oikein tyytyväinen. Olen tehnyt ihan normia, kisanomaisesti. Jos on mokaillut, olen katkaissut kisanomaisuuden. Niin kauan, kun olen kisanomainen, kaikki on hyvin. Koira on jotenkin saanut varmuutta ja nyt vaan nautiskelen, niin kauan kuin riemua riittää :)

Kaukoissa olen jotenkin jymähtänyt paikalleni, ikävä kyllä. Tekniikka on mennyt eteenpäin, mutta ei tarpeeksi. Joten jumppa jatkuu. Ja jatkuu.

Lopuksi teimme vielä metallin, jossa Zip nosti pään ylös varsin näyttävästi lopussa. Hyvä!

Pidimme vielä kunnon palautesession, jossa kävimme läpi kaikki yksitellen. Saimme hyvää palautetta lisää. Ensinnäkin jankkaaminen pois. Zip haluaa juosta, mutta nyt se ei sitä saa tehdä, ennen kuin se on hyvä. Hyvä tarkoittaa rauhallisuutta ennen merkille lähettämistä ja merkillä. Tämä on ollut tarkoitus koko ajan, mutta olen hätiköinyt ja koira on päässyt lähtemään liian helposti esim namituksen jälkeen. Olen halunnut, että voin kertoa koiralle, mikä liike tehdään seuraavaksi ja siitä aion pitää edelleen kiinni. Uskon, että saan koiran kyllä tajuamaan, mitä haluan, mutta pitää olla vielä selkeämpi. Lisäksi pitää miettiä, onko koiran tarpeen olla kontaktissa sivulla ruudun ja ohjatun alussa, vaan riittäisikö, että se olisi ryhdikäs ja rauhallinen ja katsoisi eteenpäin. Pitää muistaa, että koira on oppinut suhtautumaan tietyllä tavalla ko liikkeisiin ja nyt se pitää opettaa pois siitä. Ei se ihan hetkessä käy. Nyt olen koiralle sellainen välttämätön paha, joka yrittää estellä sitä tekemästä mitä se haluaa. Rooli on vähän niin kuin väärinpäin. Pitää olla jämptimpi, mutta ei varautunut eikä valmiiksi "kiukkuinen". Ovet auki vaan ja vaatimukset läpi mustavalkoisesti.

Olen saanut monia asioita myös eteenpäin. Kapuloiden palautukset, tunnari, seuruun kontakti ja vähän kaukojakin. Oli kiva saada niistä hyvää palautetta. Ja muutenkin oli mukavaa ja hyödyllistä saada kunnon potku persuksille, kiitos kaikille!

Seuraavan yön vietimme Pieksämäellä Savonsolmussa. Kävelimme pitkän iltalenkin, istuskelimme vähän aikaa, kävimme suihkussa ja olimme ihan poikki. Oli rankka, mutta mukava päivä takana. Zip meni illalla itse häkkiin yöksi. Kepa ja ihana Ylva nukkuivat nekin vauhtiin päästyään ihan yhtä hyvin kuin me kahdeksan tuntia. Olipa ihanaa.

Sunnuntai


Aamulla kävimme rauhassa syömässä ja ajoimme viiden minuutin matkan päähän kisahallille. Meitä oli 10 kisaajaa, olin loppupäässä. Kisan tuomaroi Pulliaisen Riikka. Tehtiin kahdessa erässä, ruudusta poikki. • Paikalla istuminen - 10
 • Paikalla makuu - 10Tästä olin tosi iloinen, sillä Zip pysyi koko makuun ryhdikkäänä eikä mennyt lonkalle.
 • Seuraaminen - 9
  Tämä oli Zipulta aika hyvä. Toki rytmin kanssa oli vähän ongelmia, samoin käännöksissä, mutta pää ja kontakti pysyi oikein hyvin.
 • Zeta - 9,5
  Järkkä oli i-m-s. Tässä ei ollut mitään kummempaa, paitsi että kulmissa tuli vähän tönimistä. Istuminen oli vähän tahmea.
 • Luoksetulo - 8,5
  Oli hyvässä ryhdissä alussa ja rauhallisesti pysyi odottamassa. Stoppi ei ollut hyvä eikä ollenkaan sellainen normaali. Vähän venyi. Maahanmeno oli hieno. Hyvin sivulle.
 • Ruutu - 10
  Tämä jännitti kyllä. Siirtymä oli lyhyt ja yritin vain kertoa nopeasti ja ohimennen, että tehdään piste ja ruutu. Vähän nousi kyllä, mutta aika hyvin sain sivulle. Vähän meni alemmas, joten tämä on kyllä aika vaiheessa. Nopeasti merkille ja sieltä hiljaa ruutuun. Sain sanottua käskyn aika viileästi ja asiallisesti. Ruudussa ennakoi maahan, vaikken juuri koskaan laita sitä alas treeneissä. Loppuosa oli tosi hyvä.
 • Ohjattu - 10
  Pitkä siirtymä, mikä oli ok. Kerroin taas, mitä ollaan tekemässä, mutta ei juuri noussut siitä. Sivulla oli ihan rauhallisesti ja katseli eteenpäin, mutta ennen liikkurin käskyä otti jo kontaktin. Hyvin merkille ja vasemmalle, mutta käsi teki taas ennen ääntä. Ei näköjään kykene. Mokasin itse lopussa. Sanoin irti, mutta en antanut koiralle tilaisuutta irrottaa itse vetämällä päätä taaksepäin, vaan nykäisin vain kapulan irti. En ole tehnyt luovutuksia kunnolla aikoihin ja suotta en luottanut koiraan. Tänään palauttelutreenissä irrotti oikein hyvin.
 • Metalli - 10
  Tästä olin iloinen. Hyvin haki ja tuli sivulle. Alussa vähän kyyristyi kyllä. Ja nykäisin tässäkin kapulan.
 • Tunnari - 10
  Sain hyvin kerrottua koiralle, mitä seuraavaksi tehdään. Meni nopeasti ja haisteli vähän liian nopeasti. Nappasi heti omansa ja toi kiireesti. Hyvin luovutti.
 • Kaukot - 10
  No nämä nyt ovat ihan vaiheessa. S-m tuli vähän eteen takajaloilla ja s-i siirsi ensin takajalat eteen ja sitten kuitenkin nykäisi ne vielä taaksepäin:) Sanoin itse käskyt liian hätäiseen ja silloin koira ei kyllä malta ajatella. Vielä on tekemistä. 

Saimme tehtyihin virheisiin nähden liikaa pisteitä (309,5), mutta koiran mielialaan olin hurjan tyytyväinen. Enkä itsekään ollut ihan huono. Nyt pitää treenejä jatkaa ja päästä vielä eteenpäin asioissa. 

Onnea voittaja-Christalle ja Kaaokselle, jotka olivat ihan suvereeneja. Hurjan siisti, eleetön ja voimakas suoritus, olipa hienoa nähdä! Samoin Katja ja Zen näyttivät niin hyviltä lauantain treenissä! Kiva päästä katsomaan heitä ja muita PM-kisoihin Messariin.

Onnea myös reissuseuralaisille Ansulle ja Kentsulle, Marille ja Puumalle sekä Tesulle ja Jokulle hienoista ykkösistä! Onnea myös Maaritille ja Pulmulle voittajan ykkösestä! Kiitos reissuporukalle kivasta Savon matkasta!Kiitos Maaritille kuvaamisesta!

6 kommenttia:

Jessica kirjoitti...

Onnea Oili ja Zip. Tosi kivan näköistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta. Ja kiitos kivasta seurasta! :)

t. Ansu, Kepa ja Ylva

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Oili! Ihana Zirp Zirp!
t: Sirke

PiaP kirjoitti...

HienoA! ONnEA!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Hyvin meni! Kiitos treeniseurasta.

-Katja-

Tesu kirjoitti...

Onnea, hienosti tehty molemmat plikat!