5.11.2012

Kyllä se tästä...

-
Tiistaina, torstaina ja perjantaina huilattiin muissa puuhissa ja tehtiin vain lenkkejä, mutta keskiviikkona ja viikonloppuna reenattiin sentään. 

Keskiviikkona tein Hollolan ulkokentällä ohjattua alustoilla. Teki tosi hyvin, ei yhtään virhettä. Lisäksi seuruuta, joka oli Elinan mielestä aika siistiä ja niin oli minunkin mielestäni. Luoksetulossa kävin palkkaamassa, kun odotti hyvin alussa. Muuta ei sitten tehtykään.

---------------------------------------------------


Lauantaina oli kiire päivä. Aamulla ajelin Lempäälään, jossa oli valmennusrenkaan hallitreenit. 

Tein alkuun kisanomaisen.


Seuruu
Kävelin pitkää suoraa ja kehuin, kun hyvä. Palkkasin jossain välissä, josta jatkoin loppuun. Tämä oli aika hyvä, kun pääsi vauhtiin. Perusasennot olivat hitaita, mikä oli uutta. Sivuaskelissa peruasennot olivat vinot ulospäin.

Luoksetulo

Tein normina. Oli hyvä ja muiden mielestä myös.

Ruutu

Tässä mietitytti, että tuleeko ääni ja olin tehnyt sotasuunnitelman sitä varten. Olisin nuhdellut ja vienyt vähäksi aikaa koiran sivummalle. Ääntä ei tullut, mutta tönäisi merkkitötsää, josta sitten nuhtelin. Itse ruutu oli ok. Sivulle tosi kovaa, mutta suht siististi.

Toisessa osiossa tein normitreeniä.

Seuruu
Tehtiin stoppeja. Nyt perusasennot olivat ok. Kävelin reippaammin, jolloin koiralla oli helpompaa ja ravasi nätisti. Stopit tein itsekin nopeammin. Hyvä.

Ohjattu

Ensin tehtiin kapuloilla, meni keskelle ensin. Sitten alustoilla, meni keskelle. Huoh. Toistettuna alkoi muistaa ja teki hyvin alustalle.

Tunnari

Tunnarissa töni vähän nenällä muita, kun kapulat olivat rivissä, mutta tuli hyvin sivulle. Toisessa kapulat olivat ympyrällä ja se oli myös aika hvyä. Oli ehkä vähän hätäinen, mutta kaikenkaikkiaan ihan ok verrattuna moneen aiempaan yritelmään. 

Metalli

Tein pari vinoa hyppyä. Muuten ok, mutta perusasennot olivat vinoja ulos. Lisäkäskyllä suoristi (kun tulossa, sanoin lähellä "sivu").

Paikallaolot

Meni lonkalle, kävin suoristamassa. Hyvin ylös ja alas.

Kiitos treeniseurasta kaikille!Ajoin Lempäälästä suoraan HOT:n pikkujouluihin Evon Hokajärvelle. Teimme siellä ensin vajaan 8 kilsan hikilenkin, jonka jälkeen saunoimme ja söimme. Meitä oli paikalle päässyt 13 eli kaksikolmasosaa jäsenistöstä oli paikalla:) Kiva ilta ja flunssakin taisi jäädä sinne lenkin varrelle.------------------------------------------------------------

Sunnuntaina treenattiin Vironmäen maneesissa Ansun, Elinan, Katrin, Lauran, Marin, Sirken ja Tesun kanssa. Olin Sirken parina.

Tein ensin kisanomaisen. En ehtinyt juurikaan touhuta koiran kanssa ensin ja oli aika kiepeillä.

Seuruu
Ensin oli aika epätasaista ja kiihtyi kehuista, mutta sitten asettui. Tein siis pitkää suoraa.

Luoksetulo

Tämä oli hyvä.

Ruutu
Oli hurjan jengoilla jo, kun lähdin siirtymään luoksetulosta ruudun aloituspaikkaan. Merkille aika hyvin, mutta sieltä ruutuun pääsi vinkuääni. Ääks. Huusin pysähtymään ja nuhtelin. Uusittuna oli taas ok. Tässä olisi pitänyt keskeyttää, voivotella ja viedä koira vähäksi aikaa miettimään, mutta tuo yllätti enkä ollut tehnyt kunnon suunnitelmaa sen varalle. Loppuosassa tuli sivulle tosi kovaa ja tönäisi, mistä huomautin.

Tunnari

Normisti rivissä. Teki hyvin. Otti heti omansa ja palautti laukalla.

Normitreeni

Seuruu
Treeniosuudessa hinkattiin vielä seuruuta, jonka sainkin paremmaksi nyt, kun rentouduin ja vähän kiristin tahtia. Samoin puhuttiin Sirken kanssa täyskäännöksistä. Zipun takaosa irtoaa niissä sivulle ennakoiden käännöstä. Nyt teen jatkossa hitaammin, jottei ennakoinnista olisi hyötyä ja koira joutuu oikeasti miettimään käännöksiä.

Ohjattu

Tehtiin alustoilla. Oli tosi vaikeaa ja koira tahtoi koko ajan mennä keskelle. Teimme niin, että Tesu nappasi namin pois oikealta, jos meni ensin keskelle. Hankalan alun jälkeen teki pari oikeinkin.


Sirkenkin mielestä on hyvä, jos pysyn ihan coolina virheen sattuessa ja vain voivottelen ja keskeytän koiran tekemiset. Sehän on kuitenkin kiltti ja pyrkii tekemään oikein. Tavallaan yritän saada koiran vastaamaan omasta vireestään ja miettimään asioita enemmän. Ja itse vastaan omasta toiminnastani ja annan koiralle tilaisuuden tehdä oikein. Tuli oikein hyvä fiilis tästä ja uskon, että olen ihan oikealla tiellä. 

Karsinnoista puhuttiin myös. Olen yrittänyt olla ottamatta mitään paineita niistä, mutta kyllähän niiden lähestyminen vähän kaihertaa mielessä - etenkin kun SM-kisa meni niin hyvin ja se lasketaan mukaan tuloksiin. Juttelimme Zipusta ja kyllähän se niin tosiaan on, että se on tosi nopea ja vielä kokematon nuori koira. Nopeus tekee sen, etten ehdi estää sen virheitä. Jos se kääntyy yht'äkkiä keskimmäiselle ohjatussa, en todennäköisesti ehdi sanoa mitään ja sitten voi sanoa hellurei kaikelle. Jotenkin helpotti tuo keskustelu tosi paljon, kiitos siitä. 


Treenin jälkeen menimme syömään kiinalaiseen. Jotenkin hupaisaa, että Orimattilassa on kiinalainen:) Sen jälkeen oli pakko mennä vielä Venetsia kentän kautta tekemään korjaussarjaa, kun aka loppui treenissä kesken. En oikein osaa suunnitella järkevää treeniä näihin kimppatreeneihin ja aina tuntuu, että tekee liikaa kaikkea. Ensi kerralla olen järkevämpi - teen kaksi liikettä kunnolla ja varalle otan toiset kaksi.


Ruutu
Ensin tein paikkaa ja nillitin vähän, kun mokasi. Kun jäi eteen, voivottelin ja siirsin oikeaan paikkaan. Halusin vähän järkyttää sen intoa ruutuun juoksemisessa. Käskin sen myös hidastaa matkalla ja sainkin koiran varovaisemmaksi. Ei puhunut mitään.


Ohjattu
Tein monta kertaa oikeaa, ennen kuin alkoi luopua keskimmäisestä. Teimme vielä kapuloillakin pari kertaa ja oli oikein hyvä! Siirsin jopa keskimmäistä vähän lähemmäs ja hyvin mietti. 

-----------------------------------------------------


Maanantai


Treenattiin heti töiden jälkeen Peten kanssa Hollolan kentällä. Hyvin näki, vaikka valo on vähän riittämätön... 


Zip


Ohjattu

Tehtiin alustoilla eikä yhtään virhettä. Olipa kiva! Tein neljä oikealle ja yhden vasemmalle. Erikseen tein kapulan nostoja. En välitä, jos ottaa edestä, mutta siististi on otettava. Mokasi neljästä kerran, muuten oli tosi siisti. 

Ruutu

Pohdimme sivullaoloja. Ideahan olisi, että koira ottaisi heti katsekontaktin, kun liikkuri sanoo "käsky". Mutta eipä ota heti, vaan viiveellä ja silloinkin kyyristyy vähän eteen. Nyt teen niin, että annan koiran hakea merkin meidän tullessamme lähetyspaikkaan. Heti koiran istuessa sivulle käsken "sivu" ja sen on pidettävä kontakti ja vielä istuttava suorassa. Kun on hyvä, pääsee merkille. Tänään oli siistit merkit eikä käynyt niihin kiinni mitenkään. Ruutuun hiljaa ja kovaa ja paikka oli super ihan takana. Varoitin tuplasivukäskyllä tulemaan nätisti sivulle. Olipas taas mukavaa. 

Seuruu

Oli alkuun vähän rauhaton, mutta asettui aika pian. Tein täyskäännökset suht rauhallisesti ja kävelin reipasta pitkää suoraa. Tuntuikin hyvältä. 

Tauon jälkeen jatkoin vähän. 


Tunnari

Teimme normin, kapulat olivat rivissä. Aloitti oikealta, meni kovaa toiseen päähän ja aika kovaa tahtia piti haistelussa toiseenkin suuntaan. Otti heti oman ja toi ihan reippaasti. Ehkä vähän liikutti kapulaa puolivälissä parempaan asentoon. 

Ruutu
Tein ruudun eri suunnasta. Treenattiin pään pitämistä ja kun oli hyvä, pääsi merkille. Ruutu taas oikein hyvä. Tein kisanomaisesti loppuun. Siististi sivulle.

Hurjan hyvä treeni Zipulle ja jotenkin muutenkin oli tosi kiva treenata - kun ei ollut kiire eikä painetta mistään. Näitä lisää. 

Meg


Seuruu
Pete ja Meg aloittivat seuruulla. Mielestäni näytti tosi hyvältä. Täyskäännöksissä Meg vähän aukesi ja tuli eteen. Sitä pitää rauhoittaa pysähtelemällä vähän tms. Pete juoksi liian kovaa ja sitä piti miettiä. Hölkkätahti näytti siistiltä.


Ohjattu

Merkki oli tosi hyvä, mistä palkka. Noudoista vauhtipalkka. Jee!

Ruutu 

Merkki oli ok, mutta ruudun paikka oli vähän edessä. Tuplakäskyllä siirtyi oikeaan paikkaan. Pete kävi parin kerran jälkeen taputtamassa koiralle oikeaa paikkaa ja sen jälkeen ei mokaillut.

Zeta

Järkkä oli i-m-s. Hyvin teki kaikki jäävät ja Pete kävi palkkaamassa istumisen ja seisomisen. Seuruukin näytti hyvältä. 

Lopuksi vielä käytiin lenkillä ensin Elinan ja Reijan seurassa ja sen jälkeen vielä jatkettiin kunnon lenkki päälle. Kotona oltiin jo hyvissä ajoin, aika mukavaa. Ja niin hyvällä tuulella, hyvän tähen :)


Kotona olen tehnyt kaukoja ja vihdoin tuntuu, että ehkä tässä on edistystä jo näkyvissä. Olen ajatellut, että kaikki menee vain takapakkia, mutta nyt valoa taitaa olla näkyvissä. 

Onnea vielä kaksivuotiaille Megin lapsosille Fruudille, Hopelle, Nikelle ja Paavolle!! Äkkiä aika kuluu - ajatella, jo kaksi vuotta mennyt! Terveyttä, onnea ja pitkää ikää kaikille!

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hih, taitaapi olla Paavo tuon penturivin vasemmanpuoleinen, makaa mahansa vieressä pulskana ja pikku tassutkin ovat aika michelinit :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sunnuntaisesta! Vaikka treenit ei menneet ihan nappiin, niin keskustelut oli tosiaan hyvät.
Riski alkoi heti maanantaina treenaamaan jatkuvaa kontaktia ohjattuun.
-Sirke

Me kirjoitti...

Hanna: kyllä se taitaa olla Paavo. Se oli aika jässikkä:)

Sirke: kuin myös!