25.12.2012
Koko kuukausi on hujahtanut enkä ole ehtinyt blogia kirjoittaa, harmi kyllä. Tässä välissä on ehditty käydä Prahassa synttäreiden vietossa, viettää vähän juhlia muutenkin, käydä visiitillä tokon PM-kisoissa ja osallistua ekaan mm-maajoukkuekarsintaan. Aika mahdoton kiirekin on ollut:( Pahoittelut tässä kaikille, joille viesteihin tai muihin en ole vastannut tms. 

Prahassa olimme Paulan ja Kallen kanssa muutaman päivän (joista yksi yö ja päivä Dresdenissä). Praha oli hieno kaupunki ja nautimme matkasta kovasti. 


Vietimme synttäri-iltaa alkuun Prahan vanhalla torilla,
missä joulutori avattiin 40000 ihmisen voimin

Messarissa suomalaisohjaajat juhlivat urakalla eivätkä jättäneet muille juuri mitään. Ihan uskomatonta, miten kovassa iskussa joukkue on. Voiton nappasivat Katja ja Zen ansaitusti. Toinen oli Jessica ja Mac, neljäs Tarja ja Zici, viides Christa ja Kaaos, kuudes Heidi ja Mette ja seitsemäs Nina ja Ässä. Ja tietty suomalaiset voittivat joukkuemestaruuden. ONNEA ja halaus koko joukkueelle! Kisojen jälkeen molempina päivinä kävin juontamassa puolen tunnin agilitynäytöksen BAT:n joukoissa. 

----------------------------------------------------------


Ensimmäinen karsintakisa pidettiin Pieksämäellä 15.12.12. Ajelimme sinne Peten ja Vuokon kanssa. Pete siis kisasi Megin kanssa. Keli oli ihan ok, pakkasta oli reilut kymmenen astetta. Vaikkei enempää ollutkaan, olin ihan jäässä jotenkin enkä oikein päässyt hyvään tsemppifiilikseen. Zip kyllä tuntui ihan hyvältä, kun verryttelin sitä. Yhtään ääntä ei tullut koko päivänä, mikä oli erittäin mukavaa. 


ZIP


Paikalla istuminen - 10

Paikalla makuu - 10

Ekasta kehästä melkein myöhästyin, kun en muistanut, että yksi koira oli välistä poissa. Juoksin siis suoraan halliin ja siitä kehään. 


Seuruu - 8

Zip ei varmaan tajunnut mitään eikä ollut yhtään työvireessä. Alussa pompahteli hassusti käänöksissa ym. Sitten se kyllä teki ihan ok, kunnes kesken hitaan se kauhistui tuomaria:) Ihan kuulin kun se veti henkeä ja yritti varoittaa minua hirviöstä, joka seisoi kummallisesti kädet sivulla vastassa. Kesken juoksun se kääntyi katsomaan taakseen, jäi jälkeen ja kipitti sitten minut kiinni. Voi hyvän tähen, eipä ole ennen tuollaista sattunut. Tuomari oli kuitenkin kiltti ja antoi meille kasin. Väliajalla kävimme häntä tapaamassa, eikä Zipulla tietty mitään erikoista ollut. 

Zeta - 9

Tuntui vähän ankealta mennä seuraavaan liikkeeseen, kun en tiennyt, miten koira saa itsensä koottua. Mutta olin oikein tyytyväinen. Vaihdot teki oikein, seuruu ei oikein tuntunut hyvältä. 

Luoksetulo - 10

Tähän olin oikein tyytyväinen. 

Ruutu - 9,5

Hyvä merkki, hyvä ruutu, mutta ennakoi maahan. Tosi tylsää, on tehnyt tätä nyt kahdessa kisassa - ei koskaa mokaa treeneissä. 

Toinen osa


Ohjattu - 10

Hyvin merkille ja kamalaa vauhtia hakemaan. Hyvin luovutti. Suu oli ihan täynnä hiekkaa.

Metalli - 5

Tässä hiekka kostautui, luulen. Koira lähti hyvin hakemaan ja tuli nopeasti takaisin, mutta huonolla ilmeellä. Heti hypyn jälkeen pudotti kapulan ja sylkäisi pari kertaa. Ilmeisesti koiralla oli hiekkaa suussa, mikä tuntui kurjalta. On tehnyt tätä treeneissä vaikeiden metallien kanssa, mutta ei koskaan kisassa, joten enpä tiedä. Sitten itse vielä odotin liikkurin käskyä ottaa kapula maasta, kun en tajunnut vain ottaa:) Seisoin varmaan monta minuuttia tumput suorina.

Tunnari - 10

Vähän mietitytti, miten koira selviytyy tunnarista, kun varmasti tiesi mokanneensa. Mutta hurjan hyvin teki. 

Kauko - 9

Tässäkin koira onnistui hyvin, vaikka uusi tekniikka on vielä kesken. 
MEG

Paikalla istuminen - 10

Paikalla makuu - 7,5
Oli mennyt lonkalle ja nousi tuplakäskyllä. 

Seuruu - 8,5

Seuruu näytti tosi kivalta, mutta siinä oli varmaan joku vino perusasento. Pete itse kuoli nauruun katsoessaan omaa juoksuaan:)) Olin kehottanut häntä juoksemaan hiljempaa... 

Zeta - 9

Tämäkin näytti tosi siistiltä ja istuminenkin oli sukkela. 

Luoksetulo - 8

Juoksi hyvin välit, mutta jäävät olivat vähän tahmeat. Tykkäsin kovasti koiran ilmeestä. 

Ruutu - 8,5

Vähän tahmea merkki, mutta oikein hyvä ruutu ja paikka siellä. Ennakoi maahan. Loppuosa siisti. 

Toinen osa


Ohjattu - 10

Merkki oli parempi kuin ruudussa ja ilme tosi hyvä. Siisti haku, kaarsi sivulle ja luovutti hyvin. 

Metalli - 10

Tässä oli vähän tahmea loppu, muuten oikein hyvä. 

Tunnari - 10

Laukalla kapuloille, otti heti omansa ja laukkasi takaisin. Vau!

Kauko - 8

Peten käsimerkit ovat vielä vähän hakusessa ja Meg ei ehkä ollut ihan kartalla. Oli tullut eteen. 

Kaiken kaikkiaan Megin suoritus oli hurjan kivan näköinen. Koira oli niin iloinen ja yritteliäs. Pete vain taputti sitä kerran joka liikkeen jälkeen ja koira oli niin tyytyväinen. Kyllä oli kiva katsoa. Ja miten mukavaa, kun Meg pääsi myös kisaamaan! 


Tuomarilinja oli kovin löysää. Mekin saimme lahjapisteitä aika paljon. Maajoukkuekarsinnoissa pitäisi pitää tiukka linja, jotta ne oikeasti todella, todella hyvät sieltä erottuisivat. Toki nytkin voitto meni ansaitusti parhaille: voiton veivät Jessica ja Mac ja toisen sijan Katri ja Mervi. ONNEA! Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja kannustuksesta. Petekin sanoi, että kyllä tuossa porukassa on helppoa olla (hän saikin kovat aplodit suorituksen jälkeen kahvilaan tullesssaan:) ja että tuntuu siltä, että muillakin on leppoisaa. Ja totta se on: kisaajat ovat reilua väkeä. 

Olin Zipuun ihan tyytyväinen. Toki tuo seuruun höpsöttely ja metalli harmittavat, mutta eipä tullut ääntä ja koira pystyi jatkamaan hienosti epäonnistumisen jälkeen. Se tuli selväksi, että kokonaisuuksissa ja rutiinissa on vielä paljon tekemistä ennen kuin alamme pärjätä varmemmin. Zip on nopa ja hätäinen koiran, jolla rutiinin puute aiheuttaa vielä virheitä kovassa vauhdissa. Pisteillä 290 sijoituimme sijalle 20 ja Meg sijalle 21 pistein 285,5. Huh, tiskivuoro pysyi vielä Petellä... 


-----------------------------------------------------


Kolme- ööö... eikun viisikymppisiä on vietetty urakalla harrastuskavereiden kanssa. Ensin kahviteltiin hottilaisten ja muiden paikallisten kanssa ja sitten olivat vuorossa kauempaa tulevat. Ai niin, sitä ennen oli kylässä kypsyneemmässä iässä olevat sukulaiset. Kaikki olivat niin mukavia päiviä. KIITOS kaikille mukana olleille lahjoista ja onnitteluista! Ja miten hienoja lahjoja... huh. 


-----------------------------------------------------


Lenkeillä on tietysti käyty. Lunta on tullut rivakasti ja metsä on ihan taianomainen. Aikamoinen etuoikeus on tallustella tuollaisissa maisemissa!
Jouluaattona Maikun, Arin ja koirien kanssa -
mukava lenkki aamun joulupuuron ja herkkujen päälle

Muuten on sitten treenattu ja koulutettukin jonkin verran. Niin paljon olisi tehtävää ja niin vähän on loppujen lopuksi ehtinyt tehdä. Aika paljon aikaa on mennyt Zipun ääntelyn kanssa. Kokonaisuuksia on tehty ihan liian vähän, mikä on ollut tiedossakin. Mutta nythän sitä rutiinia tulee, kun kierrämme karsintakisoja. 

Mutta nyt nautimme edelleen joulusta sukulaisten kanssa, rauhasta ja herkuista. Oikein hyvää joulun ja loppuvuoden jatkoa kaikille!
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ilme Megillä tossa kuvassa:-)
Lauantaina nähdään!

t.alle 30 vee Haminasta