5.1.2013

Ikä ei ole takuu ihmisen viisaudesta... :)

-
No nyt on tuo jännittävä Lempäälän karsinta takana. Huh.

Tällä viikolla on edelleen treenattu. Keskiviikkona oltiin hottentottien treeneissä Hollolassa Peten kanssa. Tein mukavan, onnistuneen treenin. Zip oli hiljaa, mutta eipä se ole hiekalla tutussa hallissa enää huudellutkaan. Teki ihan hyvää edellispäivän Ojanko-melskauksen jälkeen. Satu teki meille tunnarin hallissa olevilla kapuloilla. Zip oli vähän epävarma, mutta onnistui silti hyvin. Oli kiva treeni muutenkin. Myös Meg teki hyvän seuruun, zetan, kaukot ja tunnarin.

---------------------------------------------------

Torstaina lähdin Kärkölään treenaamaan keinonurmihalliin. Halli oli ihan ok kokoinen, mutta ei sinne mitään pitkää ruutumatkaa saanut kuitenkaan. Metka paikka, sillä yksi seinä oli avoin, vain pressu oli suojana roikkumassa. Pohjana oli kuitenkin ihan uusi rouheinen keinonurmi, joten sain mitä tarvitsin. Tein tunnarin, jonne Zip pinkaisi vallan itsevarmana. Mokasi tietty, sähläsi ja ronkki kaikkia, joten keskeytin sen hörhöilyt. Teimme uudelleen ja nyt  meni siististi ja selvitti hyvin haistelun. Palauttikin selvästi tyytyväisenä itseensä ja selvästi tiesi, miten homma pitää tehdä. Tästä isot kehut ja namipalkkaa paljon. Hyvä! On se kumma, miten vaikea tunnari on nurmella.

Lisäksi tehtiin ruutua, missä päästin ruutuun vain, kun ilme ja asento oli hyvä merkillä. Pari kertaa käskin pysähtymään ja kun kuunteli, kehuin kovasti ja palkkasin. Yritän saada sille mielikuvan, että ruutu on minun eikä Zipun ja minä määrään, saako sinne lähteä ja saako mennä perille asti. Ehkä sen itseluottamus ja sitä kautta vire näin vähän laskee... Ohjatut menivät hienosti eikä yhtään ääntä tullut, vaikka Zip ei saanut kapulasta heti otetta maton jonkinasteisen liukkauden takia. Olinpa tyytyväinen. Sitten mokasin ihan kunnolla. Halusin estää koiraa menemästä kapulalle asti, joten stoppasin pari kertaa ennen kapulaa ja kehuin. No, koirahan luuli, että kyseessä oli väärä kapula ja menikin seuraavaksi keskelle. Voi argh. Harmitti oma typeryys. Älykästä sekoittaa koiraa juuri ennen karsintakisaa. Tein sitten kolmisen kertaa normisti, mikä toivottavasti selkiytti asiaa Ziipulle. Seuraava projekti on sitten saada koira ottamaan kapula nätisti niin, ettei se lipsahda kapulasta ohi vaan oppii menemään sille rauhallisemmin. Tietty opetan sen erillään ohjatusta.

Kun pidimme taukoa jossain välissä ja istuin tuolilla, pääsi Zipulta pieni kärsimätön narina, jonka itsekin huomasi. Toruin ja vein sen pois hallista vähäksi aikaa. Kyllä se tietää.

Olin oikein tyytyväinen treeniin ja Zip näytti myös iloiselta ja rennolta treenin lopuksi pallonsa kanssa. Kun lähdin kompastelemaan loppulenkille vieraaseen, pimeään metsänreunaan, mietin, miten hullua hommaa tämä on. Ajella ties mihin ja vääntää, vääntää ja kääntää jotain pöljää. Ja vielä tykätä siitä.

Kävin kotimatkalla tunnin lenkillä Löytyn koirapoluilla. Hyvin näki lumisessä metsässä ja koirat saivat rentoutua kunnolla.

------------------------------------------------------

Tänään lauantaina tosiaan sitten jatkettiin karsintakiertuetta Lempäälässä. Menimme samalla kyydillä Vuokon ja Sigman kanssa, lähtö oli noin puoli seiskalta aamulla.

Mukana oli 40 koiraa. Liikkeet tehtiin kahdessa kehässä:
Ekassa järkkä oli luoksetulo, zeta, ruutu ja seuruu (tuomari Riitta Räsänen) ja tokassa ohjattu, metalli, kauko ja tunnari (Jaana Tala). Ensin tehtiin paikallamakuut kehässä yksi ja siitä lähdettiin suoraan kehään kaksi. Hyvin pyöri.

Kävimme lenkillä ja sen jälkeen annoin Zipun leikkiä aika pitkään narupallonsa kanssa. Tein pikku seuruupätkiä sisällä ja muuten annoin koiran vain seurailla kaikkea sivusta. Kisaajajärkkä oli ohjaajan etunimen mukaan aakkosissa ja vielä lopusta alkuun eli Vuokko oli taas ekana ja me Peten kanssa mukavasti puolivälissä, yksi meidän välissämme.

ZIP

Paikalla istuminen - 10
Paikalla makuu - 10 
Nämä olivat hyvät ja liikkumattomat.

Ennen ekaa kehää olin kovasti hermona, koska jännitin niin ruutua ja mahdollista ääntä.

Luoksetulo - 8,5
Tässä kävi eka moka minulle. Luoksetulo tuntui kamalan pitkältä matkalta jotenkin ja stoppasin koiran ihan liian myöhään. Tajusin sen tietty heti. Molemmat jäävät olivat hyviä, mutta loppuperusasento oli vino. Seisoin jotenkin jalat ihan harallaan. Riitta kävi sanomassa, että mietti tuota myöhäistä stoppia ja vähensi pisteitä.

Zeta - 6
Voi - en edes viitsi sanoa mitä. Opettelin ensin väärin järkän paperilta ja se  olikin päinvastoin. Ekat kaksi sivua meni ok, ensin maahan ja sitten istuminen. Ja sitten aloin miettiä jo ruutua ja keskittyminen hajosi totaalisesti. Käännyin seuraavalta merkiltä, siis ennen viimeistä sivua, oikealle, kun tietty piti kääntyä vasemmalle. Havahduin siinä vaiheessa ja olin ihan pihalla. Zip luuli, että liike oli ohi ja pomppelehti siinä. Jatkoimme matkaa ja sitten laitoin koiran maahan. Muistin vain sen siitä ensiksi opettelemastani. Ja koirahan meni kiltisti, teki mitä pyydettiin. Heti tajusin ja näin edessäni n 20 syyttävää naamaa. Apua. Sain ansaitut torut Riitalta. Olen tehnyt tuon kerran aiemminkin... Kyllä hävetti.

Ruutu - 9
Zip oli tässä niin hyvä vireen kanssa. Ei mitään ääntä eikä hermostumista. Odotin vähän, että hiljentäisi ruudussa ja huusin ihan liian myöhään sen stoppaamaan tuosta vauhdista. Eihän se onnistunut, vaan takajalat menivät yli. Sanoin uudelleen ruutu ja ihmeellistä kyllä, Zip osui takaisin ruutuun ja käskin maahan. Loppuosa oli oikein hyvä. Kiltti-Zip!

Seuruu - 8,5
Tätä Riitta kehui, mutta Zip ei kyllä ravannut kuin pätkiä ja oli levoton ainakin yhdessä täyskäännöksessä ja stopissa. Lisäksi tuntui vähän tönivän ja oli epätasainen. Lisäksi taas vilkaisi tuomaria, mutta ei pahemmin. Tässä on siis paljon tekemistä.

Ennen seuraavaa osiota kävin lenkillä ja kävin treenaamassa vähän merkkiä ja ohjatun vasenta. Yht'äkkiä Zipulta pääsi kunnon ääni. Kävin nappaamassa koiraa pannasta, voivottelin ja talutin takaisin merkille. Sen jälkeen oli hyvä. Huu, kyllä hirvitti. Kävimme vielä pienellä lenkillä, missä Zip sai pallotella taas lelulla riittävästi ja menimme sisälle. Siellä se huilasi ja vielä sai vähän rillutella ja vetää remmistä. Juuri ennen kehään menoa tehtiin vähän seuruuta, mistä namipalkkaa.

Ohjattu - 9,5
Hieno alkuasento. Jo ennen liikkurin käskyä piti pään hienosti kontaktissa ja vielä nosti ennen lähtöä. Mahtava merkki, eikä ääntä vasemmalle, jihuu! Vauhti oli kova ja lipsahti vähän ohi kapulasta. Kaameaa vauhtia sivulle ja hieno irrotus. Nosti päänkin hyvin. Olinpa niin tyytyväinen.

Metalli - 10
Tämä sujui kuin elokuvissa. Hyvin kuulolla alussa (ei superisti), hyvä haku ja palautus ja hienosti nosti päänsä, kun otin kapulaa pois. Vau!

Kauko - 9
Tässä teki myös mitä osasi. Hyvä istu, hyvin ylös paino takana, maahan meni vähän taaksepäin takajalkojen liikkuessa. Seisomaan ok, mutta etupainoisena ja siitä istumaan tuli takajalat vähän eteen. Mutta yritti hyvin kuitenkin. Olin oikein tyytyväinen tähänkin. Paremmin se ei tätä vielä osaa.

Tunnari - 7
Tämä oli pelottava, kun on ollut niin epävarma. Huomaan, että minulla on ollut paljon pelkotiloja:) No, Zip otti kyllä kontaktin ennen käskyä, mutta meni kapuloille aika reippaasti. Aloitti hyvin, mutta meni kaksi kertaa omasta yli ennen kuin toi sen. Jossain välissä koski omaansa. Ihan reippaasti tuli, joten tiesi varmasti tehneensä oikean valinnan.

Loppupistein 279 olimme 10. sijalla, mikä ei ole huono tulos ottaen huomioon omat typerät mokani. Kyllä minua ensin harmitti aika paljon, mutta olen niin iloinen Zipun hienosta vireestä, että johan tuo vähän naurattaa. Kaverit ehdottelivat syyksi pöljyyttä, iäkkyyttä jne ja kehottivat ottamaan ensi kerralla mukaan kompassin ja navigaattorin yms :) No, kunhan nyt keskittyisin liikkeeseen kerrallaan enkä miettisi typeriä. Paljon kamalampaa olisi ollut, jos koiran vire olisi ollut pielessä. Mutta eipä ollut ja voin rauhassa iloita sen suorituksesta. Paljon on töitä, mutta sehän oli tiedossakin.
MEG

Pete lähti päättäväisenä kehään. Meg on ollut treeneissä oikein hyvä ja oli kiva nähdä, josko se tekisi myös hyvän kisan.

Paikalla istuminen - 9,5
Paikalla makuu - 10
Oli ihan paikallaan, ei mennyt edes lonkalle. Hyvä!

Luoksetulo - 8
Peten mielestä oli aika tyypillistä Megiä. Laukkasi kaikki välit, mutta enemmän voimaa voisi laittaa jääviin.

Zeta - 9
Tämä oli siisti ja istuminenkin oli ihan ok.

Ruutu - 8,5
Vähän nahkeasti merkille. Hyvin ruutuun, mutta siellä ennakoi maahanmenon kuten P-mäelläkin. Pöh. Hyvin sivulle.

Seuruu - 8
Meg teki periaatteessa hyvin, mutta kontakti petti muutaman kerran ja pari perusasentoa oli vinoja. Lisäksi yksi täyskäännös juoksussa levisi, kun Pete teki liian nopeasti.

Ohjattu - 7
Pete sanoi, että koira meni niin hyvin merkille, että hänen tuli hätä pysäyttää ja koira pysähtyi liian aikaisin, vinoon merkille. Lähti tästä suoraan kohti keskimmäistä. Hyvin Pete sai korjattua ja loppuosa oli ok.

Metalli - 10
Tämä oli oikein siisti, entinen inhokkiliike vuosien takaa:)

Kaukot - 7,5
Koira ei ollut ihan mukana, koska vilkuili sivulleen jo Peten jättäessä sen. Eka istuminen oli vähän tahmea ja tarvitsi kaksi käskyä maasta seisomaan, koska katseli muualle. Seisomasta istumaan teki hyvin taaksepäin.

Tunnari - 9
Oikein hyvin kapuloille ja nappasi heti omansa. Yhden kerran korjasi kapulaa suussa, mutta laukkasi takaisin. Hyvä!

Pete ja Meg saivat pisteitä 273,5 ja olivat lopputuloksissa sijalla 15, mikä on hieno saavutus tuossa porukassa! Osalan Marko voitti miestenväliset, sillä hän ja Eevi olivat upeasti viidensiä! Vuokko ja Sigma saivat myös ykkösen sijoituksella 17, joten hienosti kaikki hottilaiset selvisivät. Onnea!

Kisan voittivat komeasti Christa ja Kaaos pistein 302. Tokan tilan veivät Katja ja Zen ja kolmannen Jessica ja Mac. Kovasti onnea voittajille!!

Mukavan päivän päätteeksi kävimme vielä syömässä ABC:llä isolla porukalla ja kotona olimme puoli seiskalta, joten täydet 12 tuntia reissussa vierähti. Mutta päivä oli mukava hyvässä seurassa. Erityiskiitos Vuokolle matkaseurasta ja kuvaamisesta!

Huomenna sunnuntaina levätään ja ulkoillaan eikä ajatella tokoa lainkaan. Sitten aletaan taas töihin. Seuraavat karsinnat ovat kolmen viikon kuluttua Ojangossa.

3 kommenttia:

Tesu kirjoitti...

Onnea molemmille hienoista ykkösistä! Toi keskittyminen yhteen liikkeeseen on kyllä tosi tärkeetä. Sitä mekin harjoitellaan koko ajan :).

Sirke kirjoitti...

Onnea ykkösistä!
Peten kommentti :-)
t:Sirke

Anonyymi kirjoitti...

Onnea molemmille!

mä olen joskus kanssa eksynyt tokokehään joten etpä ole ainoa ;)

Aija