16.1.2013

Tunnari is back!


Tällä ja viime viikolla ollaan treenattu, mutta myös pidetty välipäiviä ja vain lenkkeilty. Ennen viimeistä karsintakisaa treenattiinkin joka päivä.

Torstai 10.1. 


Olimme Hannan ja Paavon, Lauran ja Ässän sekä Sirkun ja Trivin kanssa Jessicalla treenaamassa. 


Zip


Seuruu
Ensin katsoimme seuruuta. Se on sinänsä rauhoittunut ja Zip pitää paremmin kontaktin. Haluaisin kuitenkin vielä, että koira pysyisi ravilla ja se vaatii aikamoista kipitystä minulta. Ravatessaan se on tasainen ja kontakti on parempi verrattuna siihen, että peitsaa. Lisäksi haluaisin paremmat käännökset, koska niissä koiran takaosa on levoton ja perusasennot helposti vinot. Zip on myös kovasti kroppaherkkä; se reagoi kaikkeen, mitä teen yläkropalla. Olisi parempi, jos se seuraisi katsettani. 

Treeneissä sain ohjeen olla itse rauhallisempi lähdöissä ja käännöksissä. Toisekseen voisin opetella kääntämään katsettani menosuuntaan, mikä auttaisi koiraa etukäteen eikä sen tarvitsisi miettiä, mihin suuntaan seuraavaksi. Myös kääntymistapaa mietittiin. Saimmekin ihan mukavia käännöksiä aikaiseksi. Pitää vielä itse treenata paljon ilman koiraa ja miettiä omat tapani kääntyä ja käyttää katseapua. 


Tunnari

Tässä ei ollut mitään kummempaa, teki oikein hyvin. Teimme normisti muuten, mutta astuin vähän koirasta sivuun ja olin rennossa asennossa. 

Kapulan nostot
Zip menee ohjatussa ihan julmettua vauhtia. Se on opetettu ottamaan kapula takaa, kun aiemmin aina hyökkäsi kapulaan kaikista toppuutteluista ja kirityksistä huolimatta. Kovassa vauhdissa se saattaa lipsahtaa kapulan taakse ja näyttää epäsiistiltä sutiessaan kapulaa kohti ja aina siinä piste menee. No, olen yrittänyt hillitä sen menoa ja se toimiikin matkalla kapulalle, mutta siitä huolimatta se ampuu kapulaan, oikein hurjana. Kokeilimme nyt sitä, että ennen kapulaa käskenkin sivulle, jotta koiralla olisi uusi tehtävä heti ja ottaisi kapulan eleettömämmin ja nopeammin. Ensin hetsasimme vielä kapulallekin, mutta sen jätin pois, koska kuumuu niin paljon muutenkin kapuloilla. Saatiin pari kertaa hyvin onnistumaan. Jatkossa näen, miten toimii.

Ruutu
Merkillä olen saanut Zipun kyllä nostamaan ryhdin suoraksi ja ottamaan hyvän kontaktin. Merkille tulo pitää kuitenkin korjata, sillä koira roikkuu ensin alas ja katsoo eteenpäin ja sitten nousee. Parempi on tulla merkille ja käskeä koira heti sivulle. Näin saan sen heti alertiksi ja asenteen kohdalleen. Koira kyllä ehtii merkille tullessamme vilkaista, missä merkki on. Tämä toimi hyvin ja koira teki oikein hyvän merkin. Merkiltä en päästänyt, jos vilkuili. Tästä pitää sille huomauttaa enemmän. Haluan kontrollini säilyvän ja se ei säily, jos koira saa vilkuilla ja ennakoida muutenkin. Kun oli hyvä, päästin ruutuun, mihin meni kovaa ja hiljaa hyvään paikkaan. Tein loppuosan ja kävin taas palkkaamassa käskyn jälkeen ruudussa rauhallisesti.

Siinähän sitä oli ohjelmaa kerrakseen, hyvä treeni! Kiitos Jessicalle ja muille! Paavoakin oli kiva nähdä :)

Perjantai 11.1.


Zip kävi osteopaatilla. Maare sanoi sen olevan loistokunnossa kaikin puolin. Kylläpä oli kiva kuulla. Mitään rajoituksia ei ole. 


Lauantai 12.1.

Treenattiin Hollolan hallilla Elinan kanssa. Pakkasta oli 15 astetta, joten teimme nopeat treenit.

Zip oli tuhma. Kierrokset olivat korkealla ja ääntä tuli ruudun merkillä jo, saati juostessa ruutuun. Otin sitä pannasta kiinni ja vein takaisin merkille ja nuhtelin kovasti. Meni kyllä sitten hyvin, mutta aika kauan saatiin vääntää.

Kapulaakin nostettiin ja nämä sujuivat aika hyvin.
Tunnari oli hyvä, joskin ekalla kerralla meni aika kovaa ja oli vähän hätäinen. Uusittuna taas muisti olla nätisti.

Treenien jälkeen tehtiin pitkä lenkki Löytyn takana koirapolulla, jonka kaupunki oli ajanut koneilla tosi hyväksi. Aurinko paistoi ja mieli oli hyvä. Sunnuntai 13.1.

Aamusta ajelimme Hyvinkäälle valmennusrenkaan hallitreeniin. Pete ja Meg treenasivat aamusta Maaritin ja Pulmun kanssa. Megin treeniä en juuri nähnyt, mutta liikkuri-Nina oli antanut hyviä vinkkejä ja kommentteja.

Olin samassa ryhmässä Riitan, Samulin ja Tesun kanssa. Menin ekana.

Zip


Seuruu
Tätä katsottiin aika pitkään. On kamalan vaikeaa kävellä kovaa ja tehdä siistit käännökset silti ja muistaa jalat ja kädet ja hartiat ja ennen kaikkea katse. Tällaiselle epämotoriselle tallustelijalle etenkin:) Toisessa osiossa onnistui paremmin, kun Samuli väänsi rautalangasta. Täytyy kuivaharjoitella paljon.

Zeta
Tämä tietysti tehtiin minun takiani. Ja muistin, miten tässä kävellään. Zipkin teki hyvät jäävät.

Tunnari
Tämä oli metka. Meni aika kovaa, kiersi taas takaa rivin toiseen päähän ja nappasi saman tien oman. Ei siis ehtinyt edes aloittaa haistelua, mutta oikean se toi. Ehkä haju tuli nenään jo sen mennessä kapulan ohi.

Kapulan nostot
Tein käskyttämällä sivu ennen kapulaa. Osa nostoista oli hyviä, osa ei. Hmmm.

Ruutu
Olin oikein tyytyväinen. Tuli heti hyvin sivulle ja oli avoin minua kohtaan. Ei ääntä, hieno paikka. Jee!

Ohjattu
Toinen jee! Hyvä alku, merkki ja haku. Sivulla kapula nousi hyvin.

Kaukot
Nämä ovat olleet vähän tauolla ja näköjään se ei ole haitannut. Zip keskittyi hyvin ja aika moni vaihto oli hyvä. Ja joka tapauksessa vaihdot ovat todella paljon parempia syksyiseen alkutilanteeseen verrattuna.

Metalli
Taisin ehtiä vielä tämänkin ja se oli ok. Lopussa joskus alkaa kilinä, mutta kovasti Ziipula yrittää.

Oli jotenkin tosi hyvä treeni. Sellainen rauhallinen ja selkeä. Kiitos kovasti kanssatreenaajille!

Maanantai 14.1.

Illalla oli HOT:n treenit Hollolassa. Vierailevana tähtenä oli mukana Maarit Pulmun kanssa, kiva! Pete oli myös mukana, teki toisessa ryhmässä kuin minä, mutta hyvin oli Meg kuulemma mennyt. Kaukoja pitää tehdä kotona, kun on jotenkin koiralle epäselvää nyt.

Zip


Tunnari

Oli tosi, tosi hyvä häiriössä. Oli sopivassa vireessä.

Seuruu

Tätä tankattiin taas, lähinnä omia käännöksiä. Nyt pääsin hyvin jyvälle, kun tein käännöksen vasemmalle ja seis. Aika paljon tallustelin yksin ja Zip katseli...

Kapula

Nostoissa toimi aika hyvin, mutta aika hätäiseen se ampuu edelleen kapulaan. Teki oikein loikankin yhden kerran.

Luoksetulo

Stoppeja tehtiin avustajan kanssa. Hyvästä stopista sai lähteä hakemaan namia Marilta. Hyvin teki ja iloisena. Pulmun oli varmasti helppoa tehdä zetaa tässä tohinassa:)Viikko sitten piiiitkällä lenkillä Riitan, Toscan ja Cocon kanssa

Keskiviikko 16.1.


Tiistaisen lepopäivän jälkeen pääsinkin treenaamaan, kun vesijumppa peruuntui (
onpas minusta tullut urheilullinen kerrassaan). No, lepopäivä ja lepopäivä... Pete käveli tiistai-iltana koirien kanssa 8 kilsaa ja hiihti 12. Sille voi jo hurrata. Itse kävelin aamulla ja olin hierojalla illalla, ah autuutta. 

Zip

Seuruu

Pätkittäin oli ihan ok, mutta karkasi vähän eteen suoralla, kun meni ravilla. Käännökset olivat aika hyviä. 

Tunnari

Tehtiin ensin normiympyrä. Hyvin kapuloille, kiersi taas taakse ja aloitti vastapäivään. Otti heti oman. Palkkasin hyvin. 
Tehtiin vielä pitkä rivi, missä kapulat olivat tiheässä. Ensin kapula oli kolmas oikealta. Meni oikealta ja lähtikin heti haistelemaan. Hienosti otti omansa ja toi. Halusin vielä testata, mitä tekee, kun kapula onkin vasemmassa reunassa. Koira oli hyvässä vireessä. Meni taas oikealta ja aloitti nyt keskeltä oikealle. Pysähtyi, nosti nenää ja haisteli kohti kauimmaisia kapuloita. Kun ei saanut hajua, lähti katsomaan vasemmalle. Todella rauhallisesti ja hienosti erotteli oikean vääristä ja toi. Olenpa iloinen tästä - tunnari is back!

Ruutu

Olin tosi tyytyväinen merkkiin. Ei vilkuilua eikä kaatumista ruutua kohti. Hyvin ruutuun, missä taakse vähän oikealle. Ihan hyvä kuitenkin ja ääneti! 

Ohjattu

Tässä alku ja merkki eivät olleet niin hyvät. Vilkuili ja kenotti. Teetin parit kaukot ja kutsuin pois, jolloin vielä vilkaisi kapulaa. Uusittuna parempi eikä ääntä. Unohdin huutaa "sivu", joten uusin pelkän kapulan haun. Oli parempi, vaikkei se huono ollut ensimmäinenkään. 

Luoksetulo

Tein suorana, stopeilla jne. Maahanmenossa jäi seisomaan, kun minulla oli pöljästi pallo kädessä, millä yleensä palkkaan seisomisen. 

Kylläpä oli hyvä treeni! Hyvä Ziipu! Kävelimme vielä kunnon lenkin Löytyn takana Elinan ja koirien kanssa, joten siinähän tämä ilta humahti. 


Ei kommentteja: