11.3.2013

Joskus kantaa, joskus ei - hyviä hankikantoja odotellessa

-
Viime viikolla treenattiin aika paljon. Zip pääsi aksaan vain kerran, muina päivinä taidettiin tehdä tokoa. Keli on ollut hieno, aurinkoista ja pikkupakkasta - öisin tosin on ollut tosi kylmää. 

Nyt olen paljon toiveikkaampi, sillä ruudussa ei ole tullut ääntä kertaakaan. Ohjatussa on tullut, mutta hyvin vähän. 
Olen nyt siis tehnyt muutaman kisamaisen liikkeen alle ja tehnyt esim suoran luoksetulon ohjatun alle, koska se kiihdyttää koiran vauhdin hurmaan. Lisäksi olen pysäytellyt koiraa toisinaan sekä ruutuun mennessä että kapulan haussa. Tämä ei tee hyvää ohjatussa, koska koira selvästi mieltää sen niin, että on menossa väärään suuntaan. Sitä pitää miettiä. 
Keskiviikkona HOT:n treeneissä vahdittiin tarkasti, mutta ei puhunut mitään.  Olin tosi tyytyväinen. 


Torstaina olimme Elinan ja Reijan kanssa Orimattilassa Hurttahallilla, missä tein samoin. Ruutu oli ok. Ohjatussa tuli ääni heti kun lähti merkiltä. Olen sitä mieltä, ettei oikein tiennyt, missä kapula oli. Kun stoppasin ja motkotin sille, se ei reagoinut muutoin kuin kurottumalla katsomaan ympärilleen. Toinen ääni tuli kapulalla, kun selvisi äänettä oikealle, mutta heti noston jälkeen päästi oikein ruman äänen. Yäk.


Perjantai


Perjantaina oli vuorossa HOT:n kisanomainen. 


Luoksetulo

Tämän tein suorana.
Kommentit: vino pa lopussa, banaaniton, hyvä :)

Tunnari

Tässä tuli ylläri, sillä koira teki ravilla. Olin ihan ällistynyt, mutta ilmeisesti oli  niin varovainen. Haistelu oli tosi rauhallinen. 

Ruutu

Pyysin pitämään pienen tauon ennen käskytystä merkillä. Sen jälkeen odotin niin kauan, että koira nousi pystympään. Hyvin ja äänettä ruutuun.

Ohjattu
Tässä ei heti bongannut kapulaa myöskään, mutta selvisi kuitenkin ja hiljaa! Tässäkin odotutin merkillä. 

Vino pisteellä, pyöritti kapulaa edessä. 
Lauantai

Lauantaina treenasimme Tarjan ja Tesun kanssa Valkealassa. Koko treeni meni ihan hiljaa, hurraa. Kisanomaisen jälkeen tein stoppeja matkalla ruutuun ja ohjatussa myös. Värväsin T&T:n motkottamaan koiralle heti, jos ääni tulee, mutta hukkaan meni se lobbaus :) Ehkä asia on kiinni minun päästäni. Kun tiedän, että paikalla on tuikitarpeellisia, päteviä motkottajia, niin mitään ei tapahdu. Olen jotenkin huoleton enkä pelkää asiaa etukäteen. Pitää luoda kisoihinkin mielikuva motkottavasta liikkurista. Sellainen liikkuri muuten puuttuu aiemmalta liikkuri-listaltani... 


Ai niin, Zip teki kisamaisesti normitunnarin ja laukkasi normisti mennen tullen, joten ei kannata ehkä sitäkään miettiä enempää. 


Mietimme myös ohjattua, kun koira on niin raju ja huolimaton kapuloilla. Haluaisin sen ottavan kapulan nätisti, mutta tuossa vauhdissa se on tietty vaikeaa. Olen yrittänyt saada sen käskemällä miettimään ja saan sen kyllä esim stoppaamaan kapulalla, mutta en saa sitä hiljentämään ja ottamaan nätisti. Silloinkin, kun stoppaan käskyllä, se nappaa kiinni kapulaan luvan saatuaan. Ihan sama, jos kapulan vieressä on namia. Syö niistä hätäisesti yhden ja sitten iskee kiinni kapulaan joka tapauksessa. Olen nyt laittanut namia alustalle kapulan viereen ja vaatinut vielä koiran kysyvän lupaa kapulan nostoon. Jospa vaihtaisi vielä käskysanankin tuohon koko ohjattuun. Uusi sana tarkoittaisi kapulan ottamista nätisti. Tarkoitan siis sitä, että koko mielikuva ohjatusta muuttuisi uuden toimintamallin myötä niin, ettei koira enää lähtisi kuin pyssyn suusta kapulalle. Kuulostaa omissa korvissanikin aika utopistiselta. Jos saisin sen superkontrolliin ja koira odottaisi lupaa ottaa kapulan, niin ehkä se tekisi sen kisassakin ja sehän taas ei käy. Ideoita?? Uskon nimittäin, että jos se malttaisi ottaa kapulan rauhallisesti, ei sillä olisi niin kiire mennä kapulalle. Se osaa sanan, millä se menee rauhallisesti, mutta  siitä se viis veisaa ohjatussa. Ei puhettakaan. 


Treenien jälkeen menimme vielä syömään Veturiin kiinalaista ja vietimme siellä aika pitkän tovin rattoisasti rupatellen ja treenejä yms läpikäyden. Kiva päivä, kiitos seurasta!Sunnuntai


Sunnuntaina oli vuorossa Lempäälä Ansun, Katjan, Marin ja Tesun kanssa. Tein jälleen kisanomaisen ja värväsin motkottajat. 


Metalli oli hieno ja suora loppu-pa. 

Seuruu oli kuulemma aika mukavan näköistä ja koira ravasi lähes koko ajan.
Luoksetulon tein suorana. 
Ohjatun teki hienosti, ei mitään ongelmia, tietenkään. Taaskaan ei käyttöä jäkättäjille. 
Ruutu oli samoin hieno. Sekoitin vielä pakkaa sanomalla vahingossa "piste", kun tarkoitin ruutua, mutta koira ei kuunnellut ja pinkoi hyvin ruutuun. Hyvä, ettei turhautunut väärästä käskystä ja huonoa se, ettei selvästi kuunnellut yhtään :). Mutta olin tosi tyytyväinen.

Vielä pohdimme kapulakäytöstä ja sen eri vaihtoehtoja. Tämä pitää nyt miettiä tarkkaan läpi. 

Seuruuta tein vielä ja olin kyllä tosi tyytyväinen. Nyt koira kuulemma ravasi tosi nätisti ja rennosti jopa tehdessäni vasemmalle kierrosta ja myös vasemmalle käännöksen jälkeen. Kyllä tuntui mukavalta. Täyskäännökset pitää tehdä nopeammin, sillä niiden jälkeen oli rytmin kanssa vaikeaa. 

Tunnari tehtiin mm niin, että kapulat olivat sekaisin agiputken suulla niin, että oikea kapula oli vähän putken sisällä. Zip selvisi tosi hyvin ja laukkasi tyytyväisenä takaisin. Kaverit kyllä ehdotti, että koiran pitäisi ensin juosta putken läpi ja sitten etsiä.  Kaikkea sitä kuuleekin... :))


Treenien jälkeen suunnattiin taas palaveeraamaan ja syömään Ideaparkkiin. Kiva oli nähdä muitakin taas ja todeta, että voihan nenä, miten kaikki ovat edistyneet talven aikana. Kiitos kaikille hyödyllisestä ja mukavasta päivästä! 


Viikonloppuna Pete ja Meg kävivät vielä nollajahdissa Kotkassa ja Turussa saaden molemmista yhden nollan, Kotkasta voiton kera. Onnea! Pete on pitkästä aikaa päässyt kisaamaan vähän niinkuin ennen vanhaan, hienoa!

Tänään maanantaina Pete on Vääksyssä epiksissä sekä Megin että Zipun kanssa. Vauhtia riittänee... 


Kuvat torstailta 7.3. - hieno aamu ja hankikanto, joka tosin ei kestänyt meikäläistä. 
Ei kommentteja: